Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sadist
"A másik meg, hogy hazudott Magyar Bálint abban, hogy a középfokú érettségivel is be lehet majd jutni az egyetemekre?"

Be lehet jutni középszintû érettségivel? Be lehet. Hazudott? Nem. A sláger szakokon várható volt a magas ponthatár.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

SoDI---
Érdekes módon én középszintû érettségivel is bejutottam oda, ahova akartam...

Itt most a slágerszakokról beszélgetünk. 😊

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

magus
mondjuk hulye vagyok, mert most jutott eszembe, tesom rigoban szerezte angol felsot es nem bukott meg elsore

2XP
Azért egy honosítás nem egyenlõ egy rendes vizsgával. Én nem tapasztalatból mondom, nem próbáltam, mert amit hallottam róla, az elég volt. Se pénzem (250 km-re lakom Pesttõl), se lelkierõm nincs többször nekifutni egy vizsgának, amit ráadásul sehol sem fognak nézni, mert késõbb úgyis kell majd szakmai nyelvvel bõvített. Viszont van olyan osztálytársam, aki telcen épp h átment, és már úgy érzi, h angol zseni, és h simán felveszik az usa-ba egyetmre, persze majd fizetik is a tandíját. Ez pedig a másik véglet, szóval egyrészt nem kellene mindenkit lenézni, ha rigó utcai nyelvvizsgája van, de nem is kell azt hinni, h tökéletsen beszélsz angolul. Ezek csak papírok, ahogy korábban is írták, akármilyen papírod van, élõben fognak meggyõzõdni a nyelvtudásodról az állásinterjún.

Dichter
Te vagy a kivétel, aki erõsíti a szabályt 😊

CAD
En nemzetkozi szobelit tettem es Rigo utcaban "honositottam". Bocsassatok meg, de nem tudom elhinni, hogy tanulassal ne lehetne atmenni... nekem elsore sikerult a honositas, es boven hataron belul.

caddie

Sadist
Ha egy bölcsészt vagy jogász karost megtanítasz programozni, meghajlok nagyságod elõtt.

- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem

Sadist
Már megint megjelentél a mocsok kommentjeiddel?
Érdekes módon én középszintû érettségivel is bejutottam oda, ahova akartam...

Sadist
Rigó utcait? Ami a legnehezebb, mégsem ismerik el külföldön? Szerinted van olyan hülye az országban, aki csak azért gürizik, hogy elmondhassa én vagyok a faszagyerek, mert rigó utcai nyelvvizsgám van?

2XP
Amúgy szerintem ha már mindenképpen maradnia kell a rendszernek, akkor egy dolgot meg kellene változtatni: eltörölni a pontduplázást. Nehogy már egy 3-as 4-es tanuló több pontot kapjon, mert megírja 90%-nál jobban a a könnyû középszintût, meg elmegy emelt szintûzni mondjuk rajzból, amit megcsinál 3-asra, mint aki szenved 2 évig, h 5-ös legyen.

2XP
A hazugság a politikusok jellemzõje, párttól függetlenül.

2XP
Errõl a rigó utcás nyelvvizsgáról csak annyit, h a szomszédomban egy német-magyar házaspár lakik, az õ lányuk - aki elhihetitek, h anyanyelvi szinten vágja a németet - is megbukott felsõfokún. Többet nem is ment oda. Szóval lehet elsõre olcsónak néz ki, de h senkinek nem sikerül elsõre az biztos, sõt, lehet egyáltalán nem fog sikerülni. A telces nyelvvizsga tényleg elég könnyû, 2 hónap alatt felkészültem a középre úgy, h elõtte nem álltam vmi fényes szinten ("hála" a folyamatos angoltanár cseréknek és a "magas" színvonalnak). Bár ezt a suliban nem nagyon fogom hangoztatni, mivel elég sokan megbuknak rajta (egyik osztálytársamnak harmadszorra sem jött össze, pedig 11 éve tanul angolt és 2 nyári szünetet töltött tanárnál). Lehet a telc tényleg nem a legjobb vizsga, de nem hinném, h a munkahelyre ezel fogtok elhelyezkedni, szinte az összes jobb helyen szakmai nyelvvel bõvítet kell, amit kétlem, h most bárki is letenne. Arra meg h kapj érte pontokat, megfelelõ.
Németbõl felsõn ösd vizsgán voltam, amit a goethe intézet szervez, mint ah többen írtátok, szerintem is egész jó vizsga, teljesíthetõ, de nem is túl könnyû feltételekkel, és ráadásul van pl. gazdsági nyelvvel bõvített változata, így késõbb sem lesz ismeretlen az újabb vizsgánál.

franco
megírom regényben és kipostázom ^^

aki érdekel azokat olvasom többi /ignore

SoDI---
Nem tök mindegy, hogy egy 18 éves ember milyen területhez hiszi, hogy ért? 😊
Elvégre bármit meg tud tanulni bárki.

ISMÉT ÍROM A BLOGOM: http://sodi.freeblog.hu !!! Off-shore az, ha kevesebb pénzed jut megélhetési szülők kezei közé. A sátán legnagyobb hazugsága, hogy tagadja önmaga létezését.

SoDI---
az egyetemrõl másképp látod a dolgokat

Miért, te egyetemen kívülrõl hogyan látod?

franco
mivel azt az elsõ sort odaírtad, nem vitatkozom

azért annyit megjegyeznék, hogy az egyetemrõl másképp látod a dolgokat...

és az utolsó bekezdés nem ide való

SoDI---
No akkor a személyes véleményem.

Szerintem semmi kivetni való nincs abban, hogy a felvételi rendszer egyfajta szûrõként mûködik, ahol csak a legkiválóbbak felelnek meg.

Említették néhányan, hogy a kiugróan magad ponthatárok oka az, hogy specifikus felvételi helyett az érettségi mindent kiváltott, így minden hülye orrba-szájba jelentkezett mindenhova, ahova a régi rendszerben esze ágában se volt, és így olyan hülyék jutottak be tömegével, akik tök hülyék az adott területhez.
Nos, ez szerintem oltári nagy baromság, ugyanis egy 18 éves ember nem lehet se hülye a területhez, mint ahogy nem is vághat igazán semmit. Túl fiatal még hozzá, hogy valahihez hülye legyen, vagy vágjon valamit.

A másik meg, hogy hazudott Magyar Bálint abban, hogy a középfokú érettségivel is be lehet majd jutni az egyetemekre? Hát még jó, hogy hazudik, liberális! A liberális politikusoknál az lenne az igazán meglepõ, ha nem áskálódnának, és hazudoznának.

ennyi.

tudd, most felvisítottam :d

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

franco
egy majd' kétmilliós városban élek, szal ez annyiramindegy......😛

tekizs szaros ! 😄

\"A digitális, mindentlogolós korban vigyázni kell az emberfiának, mert könnyen megégetheti magát. :/\" Loál János atya bölcsessége - Jelentések könyve 5.55/5 [vétó on]

franco

ami itt legfelül van 😄

KeKKSZike
Én nekem rigó nyelvvizsgám van... Csak annyit fûznék ehhez, hogy külföldön nem a nyelvizsgapapírodat fogják nézni, hanem hogy hogyan beszélsz angolul! 😉

Maffiozo nick: LoSA (22124), lvl: 12

hallod, mondd már el még párszor majd hogy hova vettek fel ! 😄

franco
hát well, énmá corvinuson bennvagyok, márcsak a szakok közt kell lavírozni

[HUN]PAStheLoD
sztem a legolcsóbbat kell megpróbálni, mint pl. a pannon.. ami nagyon könnyû állítólag az a BME-s nyelvvizsga, a TeLC-en is nagyon sokan átmennek..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

[HUN]PAStheLoD
pedig az igazi kockák mennek progmatra ^.^ ]]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Dichter
Volt két barátnõm (több is volt 😊 ) akik német nyelvterületen éltek éveket. Az egyikük Baden-Badenben (ígyírják?), a másikuk Berlinben, nem kevés évet. Mindkettõjüket elhasaltatták Rigó felsõfokon... nc.

Dichter
Goethe Institut, pedig az adott nyelv intézete. Egyébkéntmeg mivel pontszámításokban nincs különbség a nyelvvizsgák közt, kb le is ejtem, hogy milyen van. Nem voltam hatalmas spíler németbõl, de elsõként raktam le az osztályból. Van, és kész. Nekem ennyi elég.

franco
a rigót haggyátok énis aszondom

az a szopás, amikor egynyelvû helyen volt rigós tanár vizsgáztat

I.C.ram
Én tanárom EURO-nál. Tök véletlenül berakta hozzá szóbelizni ,erre a köcsögök kiszimtolták valahogyan, hogy ismerem, és átraktak máshova 😄
I.C.ram
Én nem ismerem a német vizsgákat, de tudom, hogy adott nyelvbõl az adott ország intézete nyújta a legjobb nyelvvizsgát, egyben a legszélesebb körben elfogadottat. Francia intézet francia nyelvvizsgája is nagyon jó, és nem is könnyû.
magus
angol tanarom ott vizsgaztat. ott tenyleg mindenkit megvagnak😊

Dichter
Rigó? Gratulálok. Mindenkit megrántanak, akinek nem szimpatikus az arca, vagy csak amúgy is, és külföldön szarba sem veszik.
A másik, hogy ha kicsit utánanéztél volna a dolognak, vagy a némettanárnõd felhívta volna rá a figyelmed, a két nyelvvizsga közt igen erõs különbség, hogy míg a Goethe a lexikai tudásra, és a beszédkészségre megy rá, addíg a Rigó a tömény nyelvtant várja el. Most én inkább szeretnék kommunikálni, vagy levelet írni, tévét nézni, olvasni németül minthogy tudjam, hogy a der tárgy esetben den.

I.C.ram
tesóm poénból tanult héberül (nem, nem vagyunk zsidók 😛) 😊 mellette beszél spanyolul, németül, angolul, olaszul is 😛 nyelvbuzi 😊
magus
messze van meg, lehet igazad lesz, elobb tenyleg be kene kerulni.

franco
aranyszabály: az egyetemre be kell kerülni

aztán 5 évig héberül is megtanulok neked

najó azért mégse

I.C.ram
Ne tedd, semmi értelme 😄 Mint már elmondtam milliószor, leöbb fog a kínai megtanulni angolul, mint bárki más kínaiul 😊
magus
igen!😄

I.C.ram
tudom... kínait, mi? 😄
magus
mondjuk ez igaz...

I.C.ram
Várom már, hogy belépjek az ELTE új épületébe, az üvegpalotába 😄
magus
ez igaz, tudom, de most surgosen kell a pont. amugy ha nem vesznek fel sehova, akkor 1 evig csak nyelvet tanulok. egyetem alatt is, mert tenyleg fontos.

I.C.ram
Azért nem árt, ha van töribõl ismereted, mert sokkal könnyebb megérten ia dolgokat, ha ismered a gazdaság történelmet.
I.C.ram
akkor TELC, bár szerintem te sem akarod, hogy munkahelyen kiröhögjenek. Nyelvismeret lassan többet számít, mint a szakma ismerete, szal óvatosan, ne csak rövid távra tervezz.
franco
najah de ugyanúgy pontot ad

és a sok "lúzer" miatt több értelmes ember nem került be egyetemre

franco
közgázon nem törit fogsz tanulni....

magus
en a nemettel semmit sem akarok kezdeni, csak a pont miatt kell. angol felso es spanyol kozep a cel

magus
azert ennyire nem egyertelmu:/ nem utalom, de semmi kedvem nincs programozo szakok egyikere sem menni, mernok bol esetleg muszaki vagy epitesz ( csak jobban kene tudni rajzolni). es sajnos sulimban fizika oktatas mint olyan nincs, es felek hogy kibuknek az elso felevben, mert tenyleg nem vmi stabil a fizikam. kozgazon nem esne meg, mert matekom stabil(abb), torim is.

I.C.ram
mondom telc a legkönyebb, és van ott német, angol, olasz meg spanyol is asszem.

De ha nem akarsz lúzer lenni, akkor leteszel egy euró-t, BME-t vagy rigót.
franco
nemtom hogy vagy ezzel, de én már nyolcadikban itáltam a fizikát szal...

de ha nem utálod én javaslom neked hogy ezt csináld