Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
ha valakinek van 2 emelt ötös érettségije és 1 nyelvvizsgája idénrõl, az max 141 lehet, de min 117 is lehet
óriási különbség
aki érdekel azokat olvasom többi /ignore
"idén elértetek 33 kemény százalékot emelt szinten, és a 120 pont mellé megkaptátok a plusz heteket."
Na emiatt lumpenezek. Ez kurvára nem igazságos, és kurva nagy elõnyt jelent.
" az ötösötök idén 100% os ötösnek számít, amit idén kevesek értek el"
Ez is fair, igaz?
Amúgy nem rátok, tavalyiakra vagyok dühös, tudom, hogy a rendszer szar. Csak akkoris bosszantó, hogy kitûnõ érettségi (=felvételi) +nyelvvizsga lófaszt sem ér, kitörölheted vele, mehetsz szart lapátolni...
Aki másnak vermet ás, ne nézd a fogát!
Amikor még én érettségiztem, Közgáznak hívták a Corvinust, és az elérhetõ 125-bõl kellett vagy 118 pont a bekerüléshez. Szóval a pengék közül is csak a legpengébbeket vették fel.
1.)
Corvinus alap közgázra 73 embert vettek föl, a ponthatár 139.
ebbõl 12 ember volt, aki nem idén érettségizett.
namost ha ezek az emberek akkora pengék lennének, már tavaly felvették volna õket
jahogy letett közben 23 nyelvvizsgát? ettõl nem lett intelligensebb. úgy ki fogják baszni mint a húzat. de foglalja az értelmes, végig kitûnõ 134 pontos ember helyét
2😊
tehát sztem az lenne a megoldás, ha reálisan alacsonyabbak legyenek a ponthatárok, és 1. év végén szórják meg az embereket. akkor kijön ki lumpen és ki nem
Ötöst 2 évvel ezelõtt, ugyanolyan nehéz volt elérni, mint idén.
Nálatok egyel több írásbeli volt. A töri. Magyarból, mi is írásbeliztünk. A választható tárgyakból NEKÜNK is írásbelizni kellett.
De amitõl tényleg kurva kibaszott ideges leszek, hogy milyen jogon lumpenezel Te le engem????
Szerinted én találtam ki ezt az egészet?? Nem. Én is ugyanolyan áldozata vagyok ennek a rendszernek, mint az idei érettségizõk. Úgyhogy jó lenne, ha nem a régebben érettségizõkön vezetnéd le azt a mérgedet, amit a kudarc miatt érzel..
És mégegyszer utoljára, nézz fel a felvi.hu-ra, a statisztikákra, és meglátod, mennyivel jártak jobban a régebben érettségizettek..
minden szaknak külön van a gólyatábor, vagy pl egy corvinus 2 nagy turnusban lezavarja?
– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯
1. nem volt töri írásbeli. Alapból nem volt olyan nálunk, aki 100asra írta volna, 90% volt a legjobb eredmény az évfolyamban.
2. tudtátok a tételeket
3. az ötösötök idén 100% os ötösnek számít, amit idén kevesek értek el
4. tavaly az érettségi nem számított felvételinek, puttó helyeken egész osztályok kaptak simán ötöst, ami most ugye jóval többet is ér nekik
5. idén elértetek 33 kemény százalékot emelt szinten, és a 120 pont mellé megkaptátok a plusz heteket.
Ne modd nekem, hogy nem voltatok elõnyben baszki, mert komolyan mérges leszek!
Ráadásul tavaly jóval könyebb volt a magya&töri, az ötös alapból 120 õpntot ér. Mondom, a tavalyiaknak nagyon laza dolog volt elérni 134pontot. És ha az otthon töltött 1 évet nem csak faszvakarással töltötték, hanem nyomtak egy nyelvvizsgát is esetleg, akkor már gyerekjáték volt a 141 pont.
Amúgy nyelvvizsgával kapcsolatban akkor elmondhatná vki, hogy hogy is lesz ez jövõre. Jár továbbra is a plusz pont? Akkor mi a változás? Hogy angolból érettségizni kell? Ennyi?
A másik. 2 éve én nem tudtam elõre az érettségi tételsorokat, nem úgy mint a mostaniak, és az érettségitek is könnyebb volt, annak alapján, amit a feladatlapokon láttam. Amit meg leginkább ajánlok a magamféle "lumpeneket" fikázóknak, hogy ballagjanak el a felvi.hu-ra, és a statisztikák alatt nézzék már meg, hány százalékban vették fel az idén, és hányban a korábban érettségizõket.
"Az idei az utolsó év, amikor a középfokú C típusú nyelvvizsga kiváltja a nyelvi érettségit"
Sebaj, jövõre bent leszünk mind. Csak bosszantó látni, hogy mindenki mennyit hajtott, tanult, mennyire jól kente-vágta az anyagot és lófaszra sem mentünk vele...
mango is a delicious fruit;)
Amúgy azt nem értem, a tavalyiaknak mi a faszért nem kellett újra érettségizni, ha felvételizni akartak. Így teljesen korrekt lett volna.
Amúgy ha jól tudom, nyelvvizsga jövõre nem lesz plusz pont. Nem lesznek tavalyi lumpenek, tehát pontyok mennek szépen vissza lefelé.
Továbbra is úgy gondolom, esélyegyenlõtlen a rendszer, de a korábban érettségizettek viszonylag kis száma és szakonkénti eloszlása miatt nem ez volt a döntõ a magas pontok kialakulásában, hanem a baromi könnyû, 4.69es átlaggal záruló emelt szintû érettségik illetve a nyelvvizsgák kiemelt szerepe.
De ez csak az én véleményem
voltak kiskapuk, én pl januárban kezdtem átböngészni hol vannak
namost:
matek emelt 93%
töri emelt 80%
angol középfok
a harmadik helyre vettek fel, oda is épphogy...
Szerintem a ponthatárok megugrása annak köszönhetõ, hogy az emelt szinttel mindenki jól járt, aki bevállalta, mert (amibõl én mentem) borzasztó könnyû volt, mondom ezt úgy, hogy van összehasonlítási alapom a régi felvételikkel.
Ja, és nem talált.humán cuccokra jelentkeztem😊
És ettõl miért nõtt meg pl 50 ponttal a szociológia?
Nem tudom mik az általad megjelölt helyek, gondolom vmi mûszakis cucc.
És ne mond, hogy nem voltak elõnyben a tavalyiak. 1 éve még nem számított felvételinek az érettségi. Bivalybasznád-alsón bement Palika és rámosolygott Julika nénre, ezért megkapta az ötöst. Persze föl nem vették, de isén rávéste a nevét az emeltszintû papírra, és mári megvan Pistike 134 pontja...Hogy is van ez?
Korábban érettségiztem, KITÛNÕRE, ami azért nem volt ám olyan egyszerû, de ez még csak 120 pont, a többit a pluszpontok adják, nem érzem magam 'lumpen'-nek...
Arról nem is beszélve, hogy a statisztikai adatok között pontosan megtalálhatod, hogy egy-egy szaknál a felvett hallhatók között milyen arányban vannak a 'tavalyi lumpenek': az általam megjelölt helykre pl. 70-80 százalékban idén érettségizõk kerültek be...(felvi.hu)
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Amugy meg nem tanárra kell költeni, hanem leülni és kinyitni a tankönyvet...
Az is igaz h sláger szakokon nem csak ez számít, oda kell még 1 v 2 nyelvvizsga is. De erre egyrészt szükséged lesz, másrész már általános iskolában elkezdik a nyelvtanulást. -> 1 nyelvvizsga nem jelenthet gondot, ha nem hagyagolod el... fõleg a mostani nyelvvizsga követelményekhez képst... nevetségesek.
Pedig szerintem elég faszán sikerült a felvételim most.
2010 VB és klubtermékek: http://kep.tar.hu/lonsdaleshop/50636453#2
Mint már említettem, az idén azért lett kurva magas sok helyen a pontszám, mert a tavaly érettségizetteknek sima ügy volt a 140 pont, szinte semmit sem kellett hozzá csinálni. Jövõre visszaáll majd minden. A két nyelvvizsgával kitörölhetik, a plusz pontok így jóval kevesebbek lesznek. Én ugyanúgy voltam a tanulással mint
te, lazultam végig, a nagyediket meg nagyon megnyomtam.
Végülis no gáz, van egy év nyelvvizsgára, jogsira, OKJ vizsgára (plusz 3 pont)...
Canon 450 D
Szal azok a "félék", mint én...akik tanulnak is meg nem is...akik közepes tanulók....hát azoknak már nem lesz esélyük.....bár az sem volt jó, hogy már a kettes tanulókat is felvették mindenhova...csak ez így nekem már rossz, hogy elszúrtam a gimis éveimet....ha tudtam volna, hogy ez ennyire megváltozik majd....hát az biztos, hogy rákényszerítettem volna magam arra, hogy többet tanuljak...
Na de visszatérve...nincs mindenkinek arra pénze, hogy külön tanárhoz járjon...meg van akinek mást is kell otthon csinálnia..nem csak tanulnia....szal az eliteseknek sokkalta több esélyük lesz.
Canon 450 D
Canon 450 D
Hát lehet, hogy van benne vmi ...
Canon 450 D