Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Sajnos épp a leegyszerûsödött használat miatt sokan hiszik, hogy mennyire jól értenek a gépekhez. A környezetemben is van olyan ember, aki mérnök informatikus akar lenni, annak ellenére, hogy a fizikához nem ért, az új laptopjához pedig nem volt képes drivereket keresni.
Ha alszom megéhezem, az evéstől meg elálmosodom! Szép az élet!
általános iskola négy éve alatt
1980-ban kezdtem, 84-tõl ment nálunk is a számtech, 88-ban fejeztem be. a négy év a 84-tõl kezdõdött szakasz - van ez öt is 😉
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
abban a társaságban, amelyben én felnõttem általános iskolás, majd középiskolás koromban, teljesen normális dolog volt, ha valaki meg tudott írni egy-egy nem villogó finomscroll-t Commodore-64-re és utána átülve egy Z80-as procival megáldott Spectrumhoz, ugyanezt reprodukálta csont nélkül assembly-ben. hardver szinten ismertük a gépeket és ezt úgy, hogy 12-16-18 évesek voltunk. amikor errõl beszélgettünk egymás közt, azt gondoltuk, hogy teljesen lényegtelen, milyen nyelven kell programozni - ha ismerjük a vasat, ismerjük a szintaktikát, akkor bármit meg tudunk csinálni.
és nem lettem informatikus.
vegyész lettem. aztán most gépészmérnök. és jobban programozok, mint némely informatikus gyerek, aki jár hozzám korrepetálásra - pedig fingom sincs a mostani nyelvekrõl. én az tanultam meg az általános iskola négy éve alatt, hogy lássam a megoldást, mint folyamatot, mint egy ösvényt. utána következõ négy évben pedig az eszköztárat tanultam meg használni egy adott környezetben, hogy a lehetõ leghatékonyabban tudjak problémát megoldani. aztán jött az egyetem és csak lestem, milyen bonyolult és összetett tud lenni egy mérnöki feladat.
na, hát ennyi. erre kell gyúrni 😉 szerintem...
-=ZR=-
*Zsebszámológépet keresek!* Ha van eladó CASIO, Hewlett-Packard, Texas Instruments számológéped, küldj privát üzenetet! Programozható típusok el?nyben! Ócskaságok, hibásak is érdekelnek!
-=ZR=-
spam. sry
ti mibol gyakoroltok?
lehet olyat valahogy, hogy van egy adott 3X4-es kis részem az excelen belül, és azon belül akarom csak variálni az oszlop ill sornagyságot.
Valamint: meg lehet-e valahogy oldani, hogy azt irom árakra, hogy 55.000 HUF 60.000 HUF, stb, és azokat 60000nek ill 55000nek vegye, mert igy ha számnak állítom akkor levágja a nullákat. 60,000rel is próbáltam de szar.. Csak ugy lehet hogy rendesen kiirom?
miért van az hogy mindent egy oszloppal jobbra akarok tolni, ezt ugy csinálnám hogy kijelölöm kivágás, és beillesztés, jo is lenne, de egy oszlopot üresen hagy.
Továbbá: találkozott már valaki olyannal, hogy a wordben akármilyen szimbolumot akarok beszurni a word hibát észlel és leáll...aztán kiir valami helyreállítást, és végül csak ott van amit be akartam szurni, de mindig eljátsza ezt.
http://www.lohere.net - a MagyarChan
spam. sry
2005 máj.: elektromosságtan, sztatika, hõtan, csillagászat
2005 nov.: hõtan, elektromosságtan, fotoeffektus, mechanika (közegellenállás)
2006 febr.: optika, sztatika, hõtan, bomlás
Ezekbõl következtetbe lesz szvsz elektromosságtan, hõtan, remélem mechanika, és valami modern fizika vagy csillagászat (nem szeretjük)
Amúgy Gyõrben írom a Béri Balogh Katonai Gimiben.
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
Na már kezdek rájönni a dolgokra. Megcsináltam az adatok importálását, csináltam már lekérdezést is.
A tanáros feladatnál nem vágom, hogy lehet a megadott feltételek alapján kigyûjteni a neveket, meg az ezután következõ feladatokkal is gond van. Egyedül a lekérdezésre jöttem rá magamtól, hogy hogy mûködik, a többire már nincs erõm találgatni/próbálgatni, max majd holnap, de addig is megköszönném, ha leírná valaki, hogy kb mit kell csinálni.
football without ultras is nothing
- De ezzel saját magad lejáratását folytatod, ezt nem érted meg? Magadat égeted tovább. Ami a legszomorúbb hogy magyar színekben. Tapló. - nem is szines a nevem
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
ahogy néztem megoldásokat 90%+ matek, közép
2 nyelvvizsga, egy közép egy felsõ, emelt szintû fizika
utolsó két évben év végén egy pontot vesztettem törivel
ha a magyar meg töri érettségim nem lett rossz (4+)
49 + (9 vagy 10) + matek (30) + fizika emelt + 24
Az a baj hogy én is nagyon elhülyültem a humán tárgyakat, ezért most kénytelen vagyok duplázni, amihez azonban nem emelt kellett volna:S
na mindegy, legrosszabb esetben pázmányra is jó ha felvesznek, ott is van 1 érdekes kar.
A villamost én is megjelöltem, 2.helyen, mivel fél/1 év után át lehet onnan menni informatikára.
Én ugyanarra a karra, csak villamosmérnöknek, ~138 ponttal számolok szóval nyugodt vagyok.