Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Amúgy 70-80%-ra saccolok.
„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson
tervezõ nézet az beszédes...
hozzáadod a táblát, berakod az azon és típus mezõket, az azon mezõ összegzésénél beállítod h count a tipúsnál meg group by
football without ultras is nothing
Lekérdezésben adja meg, hogy típusonként hány esemény szerepel az adatbázisban (pl.
hány „OKTV” van)! (Tip)
SELECT táblanév COUNT(*) asszem ez számolja össze, de hogy kell hogy minden tipust megnézzen?
EZt meg lehet oldani SQL nélkül csak tervezõnézetben?
Az emelt földrajz írásbelirõl mi a véleményetek? Nektek hogy sikerültek a feladatok?
She tried to turn me on to Jesus, but I turned on to the devil\'s ways, And I turned out to be...the only hell my mama ever raised.
Épp elég baj az..
üres adatbázis
/üres adatelérési lap
/projekt (meglévö feladatok)
/projekt (uj feladatok)
/file kijelölése
melyikaz?
folyamatosan menti, ezt azért illett volna megtanulni 4 év alatt 😊
tábla: új tábla létrehozása importálással. ott meg értelemszerû h mi választja el, az elsõ sor a mezõnév vagy sem, kulcs-azonosítót adj hozzá és ennyi
"A tanverseny.txt fájl a 2004/2005-ös tanév – Oktatási Minisztérium által meghirdetett
vagy támogatott – tanulmányi versenyeit tartalmazza. Egy-egy verseny több rekordban van
megjelenítve, mert minden – a versenyhez kötõdõ – eseményt külön tároltunk. Így egy adatsor
tartalmazza a verseny megnevezését, típusát (pl. OKTV, 9–10.-es), az esemény megnevezését
(pl. Nevezés, I. forduló) és idejét. Az egyes adatelemeket tabulátor választja el, az elsõ sor
tartalmazza a mezõneveket."
1. Készítsen adatbázist versenynaptar néven! Töltse be az adatokat a tanverseny.txt
fájlból! Adjon hozzá AZON néven egyedi azonosítót, ami egyben kulcs is, és mentse a
táblát adatok néven!
Elsõ problémám: Miért nem lehet egy adatbázist menteni, vagy menteni másképp?
Azt irja töltse be a txt tartalmát.: rámegyek megnyitás, tanverseny.txt
Tehát ha jól értem, akkor a mezõk:
verseny megnevezése, típusa, esemény , és dátum.
Betöltöm hogy tab az elválasztó legyen, ugy tünik minden sima. csatolt tábla neve:adatok.
Megcsinálja, de a tábláknál csak txtként mutatja az baj?
Átváltok tervezõbe hogy beirjam a többi mezõ nevet, amit nem engedett.
Azt irja mivel csatolt tábla, igy néhány tulajdonságot nem lehet modositani.
Aztán modosotiom a mezõket, visszalépek adat nézetbe, kiirja hogy nem tudja megcsinálni mert csak csatolt tábla, és szétesik az egész..ugy van
Visszavonás és mentés továbbra sincs
de ha bemásolod sql nézetbe a kódot, és átváltod tervezõ nézetre, akkor meglátod
esetleg fizetés mezõhnek az összegzéséhez kellhet a where
SELECT nev,cim FROM tábla WHERE fizetes>200000 ORDER BY név
azt hogy oldod meg SQL nélkül?
addig marad az, h nagyjából megnézed az útmutatókat
az h felvesznek e az meg mégkésõbb derül ki, szóval ezen ne görcsölj egész nyáron, inkább bulizz, amíg lehet 😊
Sõt, még a kedves magyartanárom sem hajlandó semmit elárulni az eredményekrõl a határidõ elõtt :@
mikor bekéred a szöveget meg a kódot, átalakítod csupa nagybetûsre és a viegenere.dat fileból szeded ki azt a táblázatot és az alapján titkosítasz..
én azt megírtam, az nagyon jó feladat, van benne szinte mindenféle dolog. nem könnyû, de nem is rossz feladat.
access-tõl én is tartok, de az egyik emelt sorban ami érettségi volt 05 októberében nagyon könnyû volt 30 pontért..
excel sztem nem lesz nagyon nehéz, ha nemtudjátok akkor nézzéétek át az ab.mezõ ab.min ab.max függvényeket, és ne felejtsétek h miél több mindent fgv-el kell, tehát még a kerekítéseket is!
word+powerpoint+html sztem nem lesz kemény, bár a frontpage-et utálom..
a 05 októberi feladatsort 4 hibaponttal írtam meg tegnap. reméljük nem lesz nagyon nehéz a holnapi sem
Potyára nem akarok matek szóbelire tanulni, ha úgyse tudnék javítani a tavalyi eredményemen.
A tegnapi fizikám megvan 2-es tovább nem is nézem.
Enermax850w; ASUS Prime H770-PLUS D4; i9-14900; 128GB RAM; ASUS RX 6750; Sams 970EVO+ 250GB; SoundBlaster Zx Win11Pro
http://www.ntk.hu/segedletek/info_kozep/
http://www.lohere.net - a MagyarChan
abból is mentem volna emeltre ,csak nem tanítottak meg integrálni,deriválni...
egyedül az exponenciális egyenletet szúrtam most el,elírtam és így bukott az egész feladat.azért még így is meg lesz 90% felett.(remél)
Girls are like carparks. The good ones are taken. The rest are retarded.
mateknal is erre szamitottam...
Tavaly nehézre állították be ,ezért sztem most vmivel könyebb lesz.
Nagyából tudok mindent progból ,csak az a baj ,hogy nekem nem tanították soha...
magamtól amit a neten megtudtam tanulni.
Asszem azt hagyom utoljára holnap.
Megnéztem ilyen megoldásokat..és szinte mindenre adnak pontot szvl nem lesz ez olyan gáz...mondom a programozásnál szívhatunk csak....meg vmi nagyon buzi exelese feladatnál...de csaknem....
ööö...retekegér...!
Semmikép sem varázslóval csináld a lekérdezéseket ,hanem tervezõnézetben!
Jelentést és ürlapot már érdemesebb varázslóval csinálni, de emlet szinten ott sem árt átnézni egy-két dologt!pl gombot hogy adjunk hozzá ,vagy a jó kis varázspálca 😊
Vki emeltinfóra holnap?
ki hova megy?
Én Jedlik Ányos.
ui:Ja és acceshez inkább gondolkodni kell tudni ,mint bemagolni, hasonló a programozáshoz.
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
ettõl függetlenül gusztustalan egy progi az access, sql nézete is átláthatatlan számomra
spam. sry
Mezõ, rekord, Group by, Is Null, Not, In, Xor, Avg, Where, Expression, Count,
Szövegfüggvények: Left Right, Dátumfüggvények: Date() Day(#), Kerek,
<#eplus2>#eplus2>
spam. sry
alapfogalmak, relációs adatbázis jelentése.
tervezõnézet - adatlapnézet
lekérdezések:
-tervezõnézet, adatlapnézet, szûrõfeltételek, függvények
összetett lekérdezések,
számított mezõk - kifejezésszerkesztõ használata
rekordok csoportosítása, rekordok összesítése
kereszttáblás lekérdezés
stb. egy csomó apróság <#wilting>#wilting>
úgyhogy sztem na halogassd sokáig a dolgot <#buck>#buck>
spam. sry