Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

I.C.ram
Pill feltöltöm a fájlt.
Balo
Sehogy, tabulátorral kell, behúzással játszadozz.

„Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.” - Emerson

I.C.ram
Még egy kérdés!

Olyan aláírásnak kipontozott részt hogy lehet csinálni tabulátorok nélkül? Nem is lehet kijelölni a kipontozott részt, csak ami alatta van pl: "szülõ aláírása"
tudjuk, bug 😊 np.. de jól néz ki télleg

football without ultras is nothing

bizonyos oskolák talán beszámítják.. csapd fel a kék könyvecskét 😊

[HUN]FaTaL
lol, hogy négyszer küldte el😄 sry én csak egyszer nyomtam:/

http://goo.gl/gd6Zi5

jAsOn VoOrHeEs
OKJ-s vizsgával rendelkeztek egyébként? (mármint akiknek számtech a választott érettségi tárgy)

Én olyat hallottam, hogy az OKJ-s vizsgabizonyítvány plusz pontokat ér, ez mennyire igaz? 😊

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

Balo
Enyémet is kilökte no<#vigyor2>

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

pontosan!
mostmár no para.. menni fog, középszint az picsafüst 😊

bazeg, kilökted a kommentemet.. picsába

szal powerpoint: csinálsz egy négyzetet, 4 csúcsába a köröket utána néégyzetet törlöd 4 kört csoportba foglalod és azt másolgatod

Balo
Márnetanuljatok, pihenjétekkimagatok!

&#8222;Aki tudja a hogyant, mindig fog találni munkát. Aki ismeri a miértet, mindig a főnöke lesz.&#8221; - Emerson

[HUN]FaTaL
nem tudja valaki, hogy az info érettségire lehet vinni saját egeret? mert amik a suliba vannak golyós egerek azok nagyon szarok, egyszerûen nem lehet velük dolgozni😞

[HUN]FaTaL
Kiválasztod a cellát ami alapján szûrni akarsz, adatok->autószûrõ és kész is, kijelölöd elmásolod valahova és kész

akyyy
help: powerpopintba h tudom megcsivnálni h a kröök egymással azonos helyen legyenek, vagyis: egyenletes elosztásban helyezkedjenek el!

&#778; &#778;&#778; &#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;&#778;&#778;&#778;&#778; &#778;&#778;

grizzly21
konkrétan az öszi/uccso excel feladtrol van szo

grizzly21
nah, még valami van itt:
Szürés. hogy kell egy adott feltétel szerint szürni adatokat? Ez az adatok/szürésnél van egyáltalán?

iko
Fkeres egyszerûbb, igaz ahoz segédtábla kell, de azért nem vonnak le pontot úgyse.

spam. sry

grizzly21
igen köszi!

jAsOn VoOrHeEs
darabteli (szvsz)

Real Madrid Club de Fútbol | FIFA Award - Best Club XX Century

grizzly21
Melyik függvényt a legcélszerûbb használni, hogyha azt akarom, hogy egy adott (pl B2:B9) tartományban megszámolja hogy hány olyan cella van aminek a tartalma = 5

grizzly21
az If fel nincs gond. az elágazásokkal annál inkább. de mindegy. mostmár megy

Balo
Az if függvény minden programnyelv alapja, mondjuk flashhez nem értek (ill. nagyon alapszinten).

grizzly21
jo hirem van: nem is ott akarok megtanulni programozni😊
egyébként ez sajnos magyarországon fõleg igy van: ráhuzzák ezt a szöveget mindenre, és ezzel fedezik hogy aki pl kijön egy egyetemrõl az hozzá se tud szagolni a témához.

akkor rossz hírem van, mert ahogy mondani szokták az egyetem nem programozni taníta meg, hanem úgy gondolkodni.

a helpet meg szívesen

I.C.ram
Jaja. Ilyeneknél mindig a legkisebb intervallumtól kell haldni a legnagyobbig, mert a gép is balról jobbra ovlas 😊
grizzly21
és igy már megy is köszi

grizzly21
légyszi ne próbálj meggyõzni a logikus gondolkozásról, én flashben programozok, az egy objektum orientált programozási nyelv. Nagyon messze van tõle ez a primitív függvény varázslós excel téma..
Szóval nem vizsgálja tovább..értem.
akkor nyilván forditva kell, megnézni hogy kisebb mint 2 aztán hogy 3 stb

gondolkozz logikusan, hamár informatikusnak készülsz, vagy érdekel a téma..

mit csinál ez a fgv? megnézi, h az adott jegy, kisebb e mint 6, ha igen akkor a másik mezõbe beleírja h jeles, ha nem, akkor megy tovább.. mivel az érdemjegyek 1-5 között mozognak, mindegyik kisebb lesz, mint 6, innentõl fogva mindegyik igaz értéket fog felvenni, ezért írja mindehová a jeles-t..

grizzly21
ezt írtam:
=HA(B4<6;"kiválo";HA(B4<5;"jó";HA(B4<4;"közép";HA(B4<3;"elégséges";HA(B4<2;"egyes")))))
és mindenre kiválót adott😞

ágyazd egymásba a ha függvényeket
ondjuk 5nél könnyen el lehet baszni, de ez van..

ha(b3="jeles";c3=5;ha(b3="jó";c3=4;ha(.... és a végén ennyiszer zárójel bezárva 😊

grizzly21
hm most próbálgatom de nem igen megy.
hogy lehet több feltételt irni?

grizzly21
a HA függvényen kivül van még ami feltételvizsgálattal foglalkozik?
Konkrétan az a gond, hogy van 5 elágazás a feltételben, tehát nem csak azt kéne vizsgálni hogy ha igaz akkor valami ha nem akkor más, hanem else is kéne.
pl egy cella jegyet tartalmaz 1-5ig, akkor mindegyikre odairni mellé a megfelelõjét:
if(jegy>4) {
B3= "kiválo"
}else if(jegy>3) {
B3="jo"
}
stb

I.C.ram
Ja vágom, köszi.

Ezekkel a tabulátorokkal szívok. Még mindig nem értem, hogy hogyan mûködnek. 2005 októberi wordot csinálom, és ott próbálok olyan pontozást csinálni tabulátorra, de egyszerûen képtelen vagyok beszúrni pontozott tabulátort, csak két szöveg közé, de ha a szöveg után akarnék beszúrni pontozott tabulátort, akkor egyszerûen nem történi ksemmi 😞
iko
enter¶
😊

spam. sry

NEOreg3
pedig úgy kell, kapcsold be a minden látszik funkciót és meglátod, hogy nem új bekezdésként kezeli

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

I.C.ram
ctrl+tabbal lehet beszúrni egységnyi tabulátorokat.

Másik kérdés: sortörést hogyan kell beszúrni? Súgóban olvastam, hogy shift+enter, de ez nálam tök ugyanaz, mintha entert nyomnék, azaz új bekezdést, amit elvileg ugye nem szabad 😊
NEOreg3
importálásnál lehet beállítani, de sajnos nemtudom neked megnézni hol, mert csak dbf importálós feladataim vannak azoknál meg semmit sem lehet beállítani importáláskor:C

nincs értelme az életemnek Schizoid személyiségzavarom van A barátok olyanok, mint a krumplik. Ha megeszed őket, meghalnak.:(

DarkJedi
Az miért van, hogy rinyál az access, hogy a txt-bõl beimportált táblát nem lehet módosítani? Így nem tudok sorszámokat hozzárendelni, pedig azt kéri a feladat..(2006 februári középszintû). Szóval hogy lehet ezt megkerülni? Bocs ha láma kérdés, sose tanítottak accesst nekünk ^^

iko
táblázatban, különben átugrik a másik cellába...

spam. sry

iko
amúgy táblázatan vigyázni kell mert ctrl+tabbal kell ugrálni

spam. sry

hát a tabulátort berakod vhov a csúszkán, és tab-al ugrasz oda.. anélkül nehéz lesz😊

I.C.ram
Szövegszerkesztésnél a tabulátorokat lehet tabbal is nyomkodni, vagy csak azzal a csuszkával?
a 2005 okt.27.-ei informatika gyakorlófeladatsorából a weblapszerkeztést valaki megtudja csinálni???Ez a halmos feladat.Feltudná vki tenni ide?Elõre is köszi.
ha tudod ezeket a fgv-eket ne erõltesd, az újfajta excel-ekben már nemigazán mûködnek jól
akkor mûködik csak jól, ha növekvõ/csökkenõ sorba van randezve az adott sor v oszlop

NEOreg3
februári számtech középszintût próbaérettségiként megtudtam írni 5-ösre, szerintetek a holnapi nehezebb lesz, mert semmi kedvem gyakorolni, és egy AB.MEZÕ vagy HA függvényen kívül nemnagyon lesz bonyolultabb, vagy igen?😮

ésmég mostse tudom hogyan kell körlevelet csinálni word alatt😛

iko
ürlap fül -> ürlapvarázsló ki kell választani egy táblát vagy lekérdezést, ennél a konkrét példánál érdemesebb elõbb lekérdezést csinálni, aztán a varázslónál kiválasztod.
Azután felveszed azokat a rekordokat amik kellenek neked.

spam. sry

grizzly21
ha valaki majd erre jár ennek a megoldását is nagyon megköszönném (õszi érettségi)
Készítsen ûrlapot, amely segítségével új rekord vehetõ fel az adattáblába! Az ûrlapon az
azonosító kivételével minden adat szerepeljen! Az adatfeltöltés megkönnyítésére állítsa be
a kilépés évét 2005-re! (Uj)
hogy kell olyan ûrlapot késziteni ahol uj rekordot lehet felrakni?

Nem csináltad meg a korábbi érettségi feladatokat? biztos hasonlóak lesznek. Gondolom a wqeblapszekesztést meghagyják nekünk, mintha nem lett volna az emeltnek.
Szerintetek helyi hálózaton keresztül tudok segiteni a barátnõmnek az irásbelin. rájönnek?