Érettségi

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Transzormáció fixpontja olyan pont, melynek képe önmaga
google:
Invariáns egyenes: olyan egyenes, amely megegyezik a transzformáció melletti képével
pl középpontos tükrözésnél az összes, a kp-on átmenõ egyenes
(nem ugyanaz, mint a fixegyenes, melynek minden pontja fixpont)
doddencs
Matek emeltesek!

Az egyik tétel, pontosan az egybevágósági transzformációk.. a transz. jellemzésénél ugye van olyan,h. fixpont, ill. invariáns egyenes. Akinek erre a két fogalomra van korrekt definíciója, ossza meg velem pls.

THX

grizzly21
az ilyen informatikai cucc nem? Tehat olyan helyre is jelentkezel gondolom? Akkor viszont ne aggodj, nem tudom hany nyelvvizsgad van, de az info a tobbi real kozott az a hely, ahova bekerulni nem nehez. Azt is mondhatnam a bme-re (es altalaban real helyekre) bekerulni nem nehez, elvegezni igen, mig pl kozgazra bekerulni nagyon nehez, elvegezni kevesbe.

persze, nem feltétlen leszel jó szakember, mer egyértelmû h teljesen más a tananyag és minden apró fasságot be kell vágni amit úgysem fogsz használni és abszolúte nem érdekel. Én csak azt mondtam h ha valaki az adott szakra kért 2 tárgyból kiemelkedõbben teljesít az valószínûleg jobban is fogja vágni az ahhoz kapcsolódó tárgyakat és akár jobban is fogja érdekelni mint az aki a korábban említett "összesítéses" elv alapján kerül be ugyanoda, amit nem feltétlen a szakhoz köthetõ tárgyak emeltek feljebb. Persze ha azokból teljesít rosszabbúl akkor a II. 200pontos rész lesz gyengébb de a lényeg h a duplázás azokat juttatja elõnyösebb helyzetbe akik a nézett 2-t jobban tudják és ez így jó.

A középiskolás, éreccségi tanulmányok szintjét meg sztem totál fölös az érveléseidben ecsetelgetni a felsõoktatásban lévõ szinthez képest, elég egyértelmû h közük sincs egymáshoz az egymásra épülésen kívûl. Nem mondom h én biztosan meg fogom állni a helyem mer fingom sincs mi vár majd rám, de nem is hasonlítgatom az iskolákban tanultakhoz, mivel az alapjában véve lófasz 😄 de az eddigi eredményeim és az érdeklõdési irányom azt mutatják h ez az a pálya ami érdekel, avagy a mûszaki infó. Hogy jó szakember lesz-e belõlem az majd elválik, rajta leszek az ügyön, de példának okáért jobb eséllyel történne meg ez velem egy olyannal szemben, mint aki kimaxolja az elsõ 100pontot, csinál egy jó éreccségiátlagot %-ban, megszerzi az összes többletpontot, de a nézett 2 tárgyban meg jóval gyengébben teljesít de mégis egyenlõ lesz az összpontunk.

a töris dolgokhoz meg annyit még hogy nyílván hogy nem az abból vett logika és ismeretek lesznek azok melyek majd megkönnyítik az egyetemista dolgát, és valóban nem sokat ér, de azért azt elismerhetjük sztem hogy hozzátesz valamennyicskét, ha nem is sokat. És ez a kevés a legtöbb azokhoz képest mint amit a többi tárgy adhat ha nem a törit néznék hanem a fennmaradtakból vmeiket. Töri után még az idegen nyelv a legkorrektebb de az meg sztem alap hogy tudni kell vmiféle nyelvet, meg nyelvvizsgát stb, de nem tartom igazán jónak mivel nyelvet bárki tud tanulni, és az így semmit nem tükröz irányultság szempontjából, persze jó ha vki nagyon vágja, de az akkor is mindenhova kell.

Én egyet sajnálok leginkább, ami valszeg csak keveseknek zavaró, de pl nekem is hogy lófaszt sem adnak olyan papírokra melyek nem a középszintet képviselik, hanem annál azért sokkal többet érnek de mivel az OKJ nem tette rá a kis bélyegzõjét, így kitörölhetem vele a seggem. Én pl a Cisco CCNA-mmal vok így, ami valóban nem egyetemi szintû (bár ott is óraszámba megy egykét helyen) de megérne azért egy +30pontot mer azért nem minden második embernek van és nemzetközileg is elismert, csak az oktatási minisztériumban nem.
magus
az=akkor

magus
nyif 😄

csak arra szerettem volna felhivni a figyelmet, hogy a kozepiskolai anyag azonkivul hogy nem kapcsolodik esetekben (tori) a tanultakhoz, valojaban kivert lofasz az egyetemen leadott dolgokhoz, es attol meg, hogy erdekel valami gimiben es valahogy leteszel egy jo erettsegit, az nem jelenti azt, hogy te jo szakember leszel, vagy egyaltalan 1 ev mulva amikor nem azt tanulod, hogy a kisnyuszi szoros mert emlos, hanem hogy mi zajlik le a labujjaban hormonalis szinten amikor ugy gondolja hogy ehes, az lehet hogy rajossz, hogy ez valojaban teged nem erdekel.

5c0rp330n
az tény, h önmagában az eseményekbõl le lehet vonni törvényszerûségeket, következtetéseket, és ezekbõl egy elég átfogó kép ki tud alakulni. de ehhez nem szükséges az évszámok, konkrét események ismerete, csak nagyon nagy vonalakban, hogy mi hogyan történt, ez pedig akkor is benne marad az emberben, ha nagyjából figyelt töriórán és egyébként nem sokat tanult rá.. nem azt mondtam, hogy semmi szükség nincs a történelemre, mert nagyon is van, csak mint felvételi tantárgy egy reál szakhoz kicsit túlzás.

I.C.ram
Ez butaság. Történelem nem más, mitn egy rakás esettanulmány. Attól, hogy valaki tudja, mi azaz infláció attól még kurvára nem fogja tudni, hogy mikor következik be, és mik a társadalmi hatásai...
5c0rp330n
ez pár alapfogalom, amiket ha megért az ember, semmi további konkrét történelmi esemény ismerete nem szükséges ahhoz, hogy jobban lássa az ember, hogy mi mire jó.

I.C.ram
Nem a világválságról. Hanem a gazdasági vonatkozásairól: szuperinfláció, devalválás, pénz aranyhoz, ezüsthöz kötése, állami beruházások, stb. Ezekbõl látja a legjobban az ember, hogy mi mire jó.
grizzly21
En nehezen tudom elkepzelni hogy akar kozgazon akar bme-n a gazdasagi vilagvalsagrol kene tudni barmit is, meg ugy altalaban a tortenelemrol, de
ebbol is csak az latszik, hogy mennyire nem ertek szerencsere a kozgazhoz😊

I.C.ram
Én töribõl emelteztem, és elég sok tétel kifejezetten gazdaságtörténelemrõl szólt. Én is a gazdasági világválság tétel húztam, és gyakorlatilag az egész tétel arról szólt, hogy miért következett be, hogyan oldották meg, stb. Ez mind-mind gazdaság.

Szerintem teljesen helyén van a töri felvételi tárgy.
grizzly21
azert az hogy meg leginkabb a tori valo oda felvetelinek, nem tul jo indok arra hogy annak kene lennie😊 Pl lehetne csak matek, vagy matek+kozgaz (ilyen targy is van asszem).
Ez a tortenelem osszefuggesei ez jo duma, de ezzel speciel nem ertek egyet. A tortenelem szerintem fontos targy, mert kell hogy az ember muvelt legyen legalabb valamilyen szinten, ismerje a sajat multjat. De a tortenelem osszefuggesei legtobbszor vagy olyan egyszeru logikai kovetkeztetesek amiknek semmi koze az egyetemi kozgazhoz, vagy olyan bonyolultak hogy senki nem fogja tudni osszerakni (vagy nem is lehet mert a tortenelem is tele van homalyos foltokkal).

En nem kozgazra jarok, csak nekem is fura hogy miert kell a tori felvetilnek...mas szakoknal azert nem igy van, kicsit tullovagoljatok a temat szerintem, ami a lenyeg h sokszor tenyleg nem sokat szamit hogy mibol erettsegizel...lehet orulni hogy eltoroltek a felvetelit, szerintem ez a legnagyobb kibaszas amit a diakokkal megtehettek (meg ugye nephulyites msz(m)p modra, de ebbe bele se menjunk), ugyanis aki azt hiszi hogy felvettek pl bme-re akkor mekkora csaszar mar az sehol sincs az igazsagtol, mert az meg semmit nem jelent. Regen jelentett, akkor nem dobtak ki az emberek 50%-at nehany ev alatt

jah még az idegen nyelv... - azt hülyeség sztem, bár töltelékként van ahol az is beleszámíthat, mivel sosem 2 van csak melyet nézhetnek. Általában a minimum az 3 + 1 tárgy melybõl az uccsó az az esetleg szakközépsuliban, a jelen irányvonalban, a közgazdaságtan. Mostmár fõleg nem köthecc bele... 😉
én tökéletesen egyetértek Veled, csak vannak akik nem képesek elfogadni mások igazát, szal akár könyvet is írhatnál, akkor sem tudnád meggyõzni xD

viszont arra kiváncsi lennék hogy akkor közgázra mit tenne be Magus felvételi tárgynak a töri helyére... lehetõségei:

- matek az alap, sztem egyértelmû miért.
- fizika, biosz, kémia kilõve
- magyarhoz sincs sok köze, max fogalmazáskézség kell de az alap mindenhol szal hülyeség lenne, mer akkor bármely szakon kérhetnék
- informatika? van benne valami, de max középszinten, mivel emelt szinten senki nem nyomná mer pascal lenne az uccsó amit közép suilban egy közgázos tanulna, vagy ha igen akkor is 1/100, ergo hátránnyal indulnának a többletpontokért.
- közgáz/ügyvitel mint szakmai tantárgy? ideális lenne, DE nem lehetséges mivel gimiseknek lenne hátránya emiatt a szakközépisolába járokkal szemben.
- mûvészettörténelem, tesi? 😄DD sztem nem kell részleteznem...

hmmm.... asszem felsoroltam minden tárgyat... vagy várjunkcsak!!! áhhhá! mi is maradt ki??? Csak nem a TÖRTÉNELEM ??? hmmm.... ez senkinem sem hátrányos + van egy kis értelme is az összefüggések avagy a logika miatt! Nah asszem elmagyaráztam Kedves Mágus barátunk h miért ezt kérik gazdasági szakon... 😉 ebbbe kössél bele baszki 😄DDDDDDDD
David2
s ha már ennyire erõsködsz a törivel, valszeg tizenhatidok Lajos és a közgazdász matek között nincs túl sok párhuzam, mindazonáltal szerény véleményem szerint, akinek nehézségére esik meglátni a történelmi események közti összefüggéseket, egyszerû példa a a gazdasági világválság, vagy mondhatnám a történelmi materalizmus a francia forradlomban. Az az ember szted mennyire fogja eredményesen átlátni a százszorta kuszább gazdasági összefüggéseket?

Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!

David2
most komolyan, ezekkel a sarkított példákkal kit akarsz meggyõzni?

építész nyiltnapon a dékán világosan elmondta, h a két legfontosabb tantárgy a matek és a fizika, sõt ki is cikizte, h minek van bent a biosz, mert csak beerõltette a minisztérium.

Te bizonyára okosabb vagy nála, kiváncsi lennék hogy tudnád meggyõzni, ugyan már Dékán ûr, vegyék már fel azt a suta kezû, ujjain számoló, fikából csak annyit értõ, h az esõ lefele esik, szegénykémet nem hagyták kibontakozni, az érettségi úgyse számít semmit...

doddencs
midnen rendszernek megvannak a maga hibái, de valahogy basszus el kell dönteni a felvételt..

Az egyetemen pedig remény szerint a nem odavalók szépen kipotyognak

magus
te jobban átlátod az összefüggést az AVC görbe és az MRTS között x és y helyettesítõ termékre mert tudod, hogy XIV. Lajos milyen rendelkezéseket hozott? Semmi köze hozzá.

Az, hogy rossz jegyei voltak, az nem azt jelenti, hogy nem jó belõle. Nekem pl egy tipikus nõ volt a matek tanárom, az összes genetikai hibájával és folyamatosan 3-as voltam, mégis benn vagyok a felsõoktatásban. Sok mérnökismerõsöm nagyon jól teljesít a 2-es 3-as középiskolai matekjával.

ha valaki teljesen hülye, akkor nyílván nem fog ebbõl továbbmenni

vagy ha már ennyire ott vagyunk, hogy predesztináció van, akkor egy kiskuntarcsai kancigány fia, akinek a tanárjai nem mertek rossz jegyet adni, nagyobb eséllyel lesz jó mérnök ha már látom mindenki mérnöknek megy, mint egy jobb gimiben 3-as matekos? ugyanmár. semmit sem számít az érettségi, nem ott dõl el, hogy neked van e affinitásod vmihez vagy nem

David2
nincsen igazad, ha nem szerzed meg a kellõ alapozást a középsuliban, egy jobb egyetemen elvérzel az elsõ félév alatt, vagy ezek szerint az egyetemek a buták, h meghatározzák a felvételi tantárgyakat.

aki már középsuliban balfaszkodott matekból, az egyetemen sem fog megtáltosodni, hiába tanul teljesenmást matekból

töri meg azért kell, h az ember átlássa az összefüggéseket, s már egyre inkább mennek rá erre, mint a magoltatásra

nem azt mondtam h tökéletes a rendszer, mer messze nem az, de Te épp egy olyan részébe kötöttél bele még az elején mely igen is jó, aztán azokkal az "apróságokkal" érvelsz melyek valóban igen baromságok, de ez nem változtatja meg a fõ tényeket.

legyen igazad, légy boldog vele... -.-

és az h ilyen fasságból vizsgázól az meg a velejárója egy egy szaknak, nekem se lesz majd kedvem mérnök infónál közgazdaságtant tanulni, mivel abszolúte nincs hozzá köze. De mint mondtam, nem tökéletes a rendszer...
magus
nem, tipikus példája vagyok annak az embernek akit kibaszottul nem érdekelnek a csapszegek és 2 nap múlva vizsgázik belõle és nincs kedve tanulni.

de akkorisigazamvan -.-

pont azt az 1 példát hozod amelynél valóban hülyeség...

de ottvan még a különbözõ infó szakok melyek matekot és informatikát kérnek + ottvan a villamosmérnök, mely matekot és szakmait vagy fizikát kér + ottvan a mindenféle környezetes cucc mely bioszt meg mittudomén már mit kér... + egy rakat más dolog ami olyan dolgot kér mely a szakhoz kötõdik. TÉNY HOGY VANNAK KIVÉTELEK....

szerintem már direkt azt keresed mindenben h mibe köthess még bele. Tipikus ellenzéki illetõ vagy, melyekbõl már rohadtul elegem van. Az ilyenek miatt mint Te nem fejlõdik az ország sehova... 😛
hallotam 1 olyat h jövõre eltörlik a duplázást ez igaz?

mert én csak jövõre érettségizek, viszont ugy számoltam h csak duplázással lenne elég pontom.. 😞
magus
szerinted mennyi köze van a közgazdaságtannak a történelemhez? Mert az a felvételi tárgy.

A középiskola arról szól, hogy mindenbõl jó legyél, az egyetem meg arról, hogy amibõl kell jó legyél. Semmit nem vesztesz, ha nem vagy jó középiskolában és mérnöknek mész, úgyis újra kell tanulnod kibõvítve.

Mer igen, nagyobb az esélye annak hogy jobb szakember lesz abból aki a szak által nézett két tárgyból kiemelkedõen tud teljesíteni a többihez képest, avagy az a kettõ érdekli..............

és bár a lenti dolgot nem én írtam de tökéletesen egyetértek...
magus
"Másrészt sokkal jobb szakember lesz abból, aki mondjuk a 2 felvételi tárgyából csinál két 90% érettségit, mint aki a 80% átlagteljesítményével kerül be."

a lényeg az volt h ne olyan tárgyak és azoknak iskolai osztályzási csökkentség le a pontszámaidat olyan szakokon ahol azoknak köze nem lesz az adott szakirányhoz és a reális pontszámításhoz.
de nem is az érettségiig megszerzett tudás lesz az amelybõl aztán majd karriert építesz... és hogy mit számít? azt h felvegyenek baszki... ez már színtiszta kötekedés csak kérem...
magus
szerintem meg semmilyen szinten sem számít, hogy mibõl milyen érettségit teszel... úgyse ér semmit igazából az egyetemen tanultakhoz képest. nem tudom mennyire határozza meg azt, hogy te elhivatottan fogod-e keresni a geotermikus erõforrásokat Izlandon, hogy középiskolában 80%-os dolgozatot írtál a sinus görbe magánéletérõl

doddencs
Az ELTE már korántsem uaz, mint ami régen volt.. Az egyetem végeztével az elhelyezkedési lehetõségekrõl ne is beszéljünk 😊

David2
egymást is beköpik ha valaki csal
ennek a módszernek is meg van a maga közösségépítõ jellege
nem azt mondom, engem is baszna, ha vki elõttem csalással érvényelsülje, de akkor bukjon be a tanár elõtt, s ne én kényszerüljek spiccliskedni

tény és való h a PTE-vel kicsit túloztam, de alapjában véve nem mondtam hülyeséget. A szegedit nem ismerem mélyrehatóbban, csak 1 ismem tanult ott és emlékszem h mondta h mennire kemény az is de azt nem tudom mennyire nevezetes nemzetközileg.

Lényeg a lényeg h igenis vannak szakok magyar egyetemeken belül melyek szintén nemzetközileg elismertek és megkérik legalább azt a szintet mint bármely más külföldi egyetemen.

"Azert Oxfordnak es ezeknek a helyeknek nem csak a multja nagy" - valóban, nem is azt mondtam h nincs mögötte tudás, csak hogy ezek túlságosan is fel vannak fújva. Biztos van olyan szak mely ott a legjobb, de egy egy 144ponthatáros itt Magyarországon is megköveteli azt a szintet, és nem lepkefing hozzájuk képest.
Úgyvélem egy maximálisan teljesítõ magyar egyetemistát ezen helyeken nem aláz be egy azonos írányvonalú Oxfordra járó, max egy szinten van vele. A nagy különbség szerintem a különbözõ professzori elõadások lehetnek, mivel oda mennek, ide ritkábban (és ez csak a presztízs miatt van így).

"egymást is beköpik ha valaki csal" - ez meg bármien esetben is szerintem aljasság... valóban nem ugyanazt érdemli a két diák ha az egyik tanul és a másik nem de az elõbb utóbb úgyis kiütközik. Persze tökéletesen értem mit akarsz vele mondani és hogy nem ezen van a hangsúly, hanem a hajtáson, csak azért személyes véleményem szerint az már túlzás. Én nem úgy képzelem el az egyetemi éveim h végig megállás nélkül hajtsak minden mást félredobva, ki kell élvezni azt a pár évet 😉 persze ez személyfüggõ.
Gnome
magyar orvosi képzés(sote,szote) világhíres (najo talán az amerikaiak nemjönnek ide..ottvan nekik a harvard medical school)..most szegeden vagyok és nemegy arab igengazdag olajmágnás járatja ide a fiát. európa egyik legfelszereltebb orvosi kara szegeden van pl..ismertetõjelük, h egy évre szoktak hotelszobákat kivenni😛....ha minden jólalakul jövõre már énis szotes leszek

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

Gnome
én Dániában jártam egy szemesztert végig egyetemen..amin kiakadtam, h a vizsgák többsége írásbeli..ami a lényeg, h nincs benn a tanár az esetek 90%ában...Miértis?: Rangsorolás van...az elsõ 10-15 emberkének akik a legjobbak már másodikban állásajánlatokat adnak egész európából és így saját érdekük a hajtás + egymást is beköpik ha valaki csal....minden egy ország népességének beállítottságától függ...

\"...reggel szeretem a napalm illatát...\"

grizzly21
Azert Oxfordnak es ezeknek a helyeknek nem csak a multja nagy.
kemeny egyetem a BCE? Hat max a 144 pontos szakja, a tobbi nem hiszem.
PTE? Azt sem tudom hogy miert tartozna ide, ellenben mondhattad volna a SOTE-t, a magyar orvosok eleg jok allitolag, vagy ELTE-t, ahol szinten van nehany kemeny cucc

háth ha annyira laza minden középsuli végéig és különösebb megerõltetés nélkül simán jól leéreccségizel ott akkor ahhoz nyílván hozzászokik az illetõ diák és az elõtte lévõ szinthez képest nyílván majd bele roskadnak mivel nem ahhoz szoktak.

Persze ezt most csak az elõbbi kijelentésedre alapozom, fogalmam sincs mien ott az egyetemi oktatás, csak a logika ezt sejteti. De azt azért nem hiszem h akkora különbség lenne az itthoni és az ottani felsõoktatás között. Elhiszem h keményebb lehet de nem sokszorosan. Viszont a keményebb hazai egyetemek szerintem simán felveszik a versenyt bármely külföldivel (BCE, BME, PTE), ha nem is mindegyik szak, de egy részük igen. A presztízs teszi igazán naggyá az Oxfordot, Harwardot, stb... az tény h jobban is értékelik az ott szerzett diplomákat, de nem feltétlen a tudás miatt, bár biztos az is van mögötte.
5c0rp330n
azért ne általánosítsunk. az lehet, hogy egy szar corvinusnál/gdf-nél sokkal többet kell ott tanulni némelyik helyen, de egy bme-hez képest azért megnézném, hogy mibõl állhat az a "sokkal több tanulás". egy vicc lehet.

csak amerikai példát tudok erre felhozni (egy o.társam 1 évig ott járta a gimi 3.at) ahol valóban klasszisokkal lazábban veszik a gimit, VISZONT egyetemen majd bele roskadnak a tanulásba, sokkal többet kell ott tanulni mint pl a hazai egyetemeken

ezt énis jobbnak tartom hiszen igaz h 1etem kva nehéz ott, de ott legalább azt tanulja a gyerek amit akar, amit szeret, nempedig minden tantárgyat, és igy meg van 4 laza bulizos évük is a középsuli alatt 😊
erre gondoltam amikor azt mondtam h nem a minõséget emelik sajnos, mer azt lenne hova, de nehezítik. Persze sokan mondhatják h ugyan már, mien eccerû volt az éreccségi stb, de akkor annak ajánlok egy osztályátlag lecsekkolását 😄 Nem mindenki pro, velük csesznek ki leginkább. És ha egy alapból közepes vagy rossz tanulónak feljebb nyomják a követelményt akkor az jobb esetben többet fog tanulni de nem az az általános eset. Inkább a puskázás vagy a nemtörõdömség, fõleg ha felelõtlen egy kicsit a jövõjével kapcsolatban.

Ennek az eredménye az lesz h valóban elbutul a magyar nép... bár ez most erõs kifejezés volt de nagyobb lesz a szakadék a jeles és az elégséges tanulók között, ami nem vezet semmi jóra. És akkor újra barbár fosztogató népek leszünk 😊)) Nah de sebaj, megyünk majd rablóhadjáratokra és kifosztjuk a gazdag nyugatot! 😄 Abban jók voltunk Augsburg esetéig...
David2
mondjuk a magyar oktatás is erõsen tanár és suli függõ. Én a 6 osztályos gimit 2 helyen végeztem, utóbbi kevésbé volt neves, mégis a tantárgyak erõssége is erõsen változó volt, tanárok függvényében

David2
hát igen, ezzel csak a németek maguk alatt vágják a fát, lásd majd a 20 év múlva bekövetkezõ szakember hiányt

viszont egyet nem értek:
valóban csak az ált sulis dolgokat ismerem onnan de mint CrW is írta h a közép suli is sokkal lazább és feltételezem h nem csak viselkedésügyileg hanem tanulásilag is és ez gondolom érvényesíthetõ ha nem is teljesen de részben a több nyugat-európai országra is, akkor miért mondják azt itthon h a jelenlegi oktatás színvonala annyira gyenge és hülyék vagyunk mint a segg? Mi az etalon? Persze nem mindenki jeles tanuló és nem mindenki megy továbbtanulni, de ez nem hiszem h annyira idegen lenne a többi államban. Sztem a magyar diákok (a magyaroké, nem a kisebbségeké 😄) általános mûveltsége (sokkal) magasabb mint egyes agyonistenített oszágok tanulóinak.

Nah és akkor arról megy a vita h tegyék kötelezõvé az emelt szintet és emeljük az oktatás színvonalát (és sajnos nem a minõségét hanem a nehézségét). Hallottam érdekes dolgokat a jelenlegi ált iskolai követelményekrõl egy két helyi intézményben, és én is csak néztem nagyot, pedig egy elég kemény suliba jártam szerintem, erõsen meg kellett küzdeni az ötösért, jobban mint középiskolában 😄)

Azt bírom mikor amcsi embereknek lövése sincs arról hogy merre vannak egyes országok, vagy bármien számunkra természetesen ismert dolgot nem tudnak elhelyezni térben és idõben, vagy assem tudják mi is az. Nah ez a szánalom...
doddencs
régen ez M.o.-n is megvolt, csak azért normálisabban.. volt egy érettségi (asszem csak írásbeli), majd külön Pesten a kívánt egyetemen felvételi (az meg már fõként szóbeli asszem).. és úgy tudom, ezt a rendszert szeretnék majd visszaállítani újra 😉

Ezt annyiban tartom normálisnak, hogy igenis az egyetem döntse el, hogy jöjjön hozzájuk az adott tanuló tanulni vagy sem..
ÉS nehogy már az miatt ne juthass be egy egyetemre, mert a tanároddal nem ápoltál jó viszonyt és lehúzza a pontjaidat :/

nekem csak ált iskolát volt még lehetõségem megtapasztalni Németföldön, de... össze sem hasonlítható már az sem 😄
még 2001-ben voltam kinn egy Gelnhausen-Meerholz nevû kisvárosban és egy jobbféle suliban a tanár elénkrakott vmi matekfeladatot meg valamit h lekössön bennünket.
Erre felröhögtem a példákon és percek alatt kész voltam azzal a feladatlappal melyre többi kis friccnek sokkalta/sokszor több idõ kellett (asszem a csoporttársammal voltunk az elsõk, de már nem emlékszem pontosan). Nem beszélve az órák lazaságáról és a viselkedésükrõl... össze vissza mászkáltak a kis mocskok úgy hogy engedélyt sem kértek, és ez nem volt pofátlanság 😄DD

full más renccer szal fölös belekötnie bárkinek is, nem tudom megmondani hogy jó-e vagy sem.
és olyan ország is van, ahol nincs érettségi, csak felvételi
így tényleg az kerül be, akinek a tudása megfelelõ az adott szakra...
David2
én úgy hallottam, h lazábbak egy kicsit az ottani viszonyok

doddencs
egyértelmû, és vszeg ennek is köszönhetõ egy teljesen más felvételi rendszer.. és baromság hasonlítgatni..

Naja... volt lehetõségem a egy átlagos német gimnáziumot megtapasztalni 😄
"Kicsit" más, mint itthon. Legalábbis hozzáállásban.