Érettségi
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
ez még okés. de honnan tudjam hogy milyen szoftverekt használnak, meg hogy melyik programozást kéne tudni???
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
amúgy tele van ezzel a szeméttel az fb órák óta, nagyon idegesítõ
"Osama Bin Ladenen fejbelövése napján Barcelona mez volt. Azóta sem tudják, hogy meghalt, vagy csak színészkedik..."
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Az idén felvételizõknek szeretnénk nyújtani egy kis segítséget.
Mihelyt kiderült, hova vettek fel egyetemre, rögtön megtalálhatjátok csoporttársaitokat az Uni-Plus facebook-alkalmazásában, a Csoporttárskeresõben.
Késõbb személyes találkozókkal és szakmai programokkal is készülünk, érdemes megnézni :)
http://uni-plus.hu/csoporttars/
Egyébként a #29443-ban feltett kérdésem még állna, ha valaki tudna ezzel kapcsolatban mondani valamit (a lehetséges ponthatár alakulásáról), akkor azt nagyon szépen megköszönném.
cesc fábregas
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Btw ha már szóbeli... van benne valami, hogy amikor kihúzod a tételt, valahogy megnyugszol. Bár ez fizikán nálam jobban mûködött, mateknál még a felelet végén is remegtem :D és az a vicc, hogy érzésre a matek szóbelim éreztem jobbnak, arányaiban a fizika mégis sokkal jobb lett. Fizikán valahogy lazább volt a hangulat talán... nemtom. Sokat számít, hogy milyen a vizsgabizottság, legalábbis emelten. Középszinten ugye a saját tanáraid vizsgáztatnak, az annyira nem para, max akkor, ha kifejezetten rosszban vagy valamelyikükkel.
sok sikert hozzá ;)
töri és magyar faktos voltam, és a társaság nagy részét közgés csajok alkották. na közöttük tényleg ráébredtem arra, hogy milyen hülye is vagyok :D de mikor ilyeneket olvasok, hogy 2 emelt, és legalább 80%-ot vársz magadtól, meg 420 pont.. hát tovább erõsödik bennem az érzés :D
pedig sosem voltam rossz tanuló: általános bizonyítványaimban néha becsúszott 1-2 4-es, de a többi 5-ös. középsulit nem indítottam túl jól, de 2.-tól belerázódtam és az átlagom mindig 4,0 vagy a fölött volt 1-2 tizeddel. és az a vicc, hogy ezt minimális tanulással értem el, sose voltam olyan, aki órákig ül a füzet és a tankönyv fölött, mind igyekeztem gyorsan lerendezni. mondjuk meg is lett az eredménye, mert így érettségire elég sok mindent elfelejtettem. szóval egyre inkább tudom értékelni azokat, akik hozzád hasonló eredményeket tudnak felmutatni.
sokáig egyébként azt sem tudtam, hogy hova jelentkezzek, a kommunikációs szak volt a célom, de oda mindenhol kérték az emeltet. én még a középtõl is féltem, szóval ezt a lehetõséget gyorsan ki kellett zárnom. angol emelten gondolkodtam, mert az angolt tényleg szeretem, és a magam szintjén tudom is, de így utólag már nem bánom, hogy nem vállaltam be. miután megírtam a közepet, már a 4-esben sem voltam biztos, aztán mikor néztem az eredményt, meglepõdtem a 71%-on.. pl az angol tételeket még elõ se vettem, majd hétvégén átfutom, csakhogy mégis magyarul tudjam, hogy majd 1-1 téma esetében mirõl kell vakerálnom.
szóval lett ez a Debreceni Egyetem, ez is költséges formában, mivel az a 460 pont egyszerûen irreális. ha nem jönne össze, akkor tuti megtörnék valamilyen szinten, mert dolgozni még nem szeretnék, a középsulimba pedig még akkor sem mennék vissza ötöd, hatod évre technikusira, ha fizetnének.
cesc fábregas
- éppen d[-_-]b - hogy csinálod ezt a fordított \"b\" bet?t? - ööö, mind1...
köszi! mondjuk eddig általában jól sültek el azok a dolgok, amik elõtt paráztam, fordítva viszont már korántsincs így.
nem attól parázok, hogy nem lesz meg a 2-es. a továbbtanulás érdekében minél jobban kéne vizsgáznom, fõleg a törit és az angolt szeretném felfelé húzni (azok számítanak).
az írásbeli viszonylag jól sikerült a várkozásokhoz képest, és tesóm is azt mondta, hogy a szóbelin már a tanárok is azon vannak, hogy ne nagyon rontsunk az ottani eredményeken.
de ez az érettségi elõtti para teljesen normális, sztem ritka az olyan, aki nem fél tõle. csak tényleg jó lenne már túllenni rajta. az utóbbi 2 hétben azért tanultam is rendesen, és már eléggé az agyamra megy, jó lenne kikapcsolni végre.
olyan kérdésem lenne, hogy a Debreceni Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakára jelentkeztem (költséges), és kb mire lehet számítani a ponthatár meghúzásakor? tavaly ugyanide, ugyanilyen formában (költséges) 281-en jelentkeztek, ebbõl 15-en elsõ helyen jelölték meg, a ponthatár pedig 252 pont volt. idén 204 jelentkezõ van, ebbõl 26 elsõ helyen. ha a jelentkezõk számát vesszük alapul, akkor elvileg nem nagyon kéne emelkednie, ugye?
ha az államival egybe nézzük, akkor összesen 383 jelentkezõ van (91 elsõ hely) és 120 fõt vesznek fel a szakra. tavaly 707 fõ jelenkezett (181 elsõ helyen) és összesen 99 fõt vettek fel ezek közül.
nagyon tudnék örülni, ha nem emelnék, mert most perpill 284 ponton állok, ha szóbelin szerencsém lesz, akkor talán 300-ig fel tudom húzni. esetleg, ha a nyelvvizsga még beütne, az +28 pontot jelentene, de erre inkább nem alapozok.
cesc fábregas
cesc fábregas
Nálam pl az volt a rossz, hogy nagyon nehezen megy a számolás, de ha lenne egy jó külön tanárom (a mostani nem a legjobb ebbõl a szempontból), aki "megtanít" számolni, akkor most könnyebben ment volna az emelt kémia. Az elméleti hiányosságok már az én hibám, hogy volt oylan amit nem tanultam meg, jobban mondva átnéztem én, de annyi anyag mellett nem mindig jut eszébe az embernek az adott kérdésre a válasz
De tényleg felesleges ezt folytatni.
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
hálisten broafka tolt jópár hasznos infót (ezúton is köszi), úgyhogy részemrõl rendben a dolog, szerintem megoldjuk innen
SG troll, ban, büntetőpont, hsz törlés FAQ: http://kocsog.eu/ban/
Na mindegy, ezek szerint nem én leszek az, aki kisegít benneteket.
Mindenesetre most már kíváncsi lettem, érdekelne, hogy mi is pontosan a helyzet. Persze megértem ha j0nNyKa nem akar beavatni, semmi gond.
ez a tavalyi tételsor dolog jó ötlet, megpróbálok rámenni <#eljen>#eljen>
namost a diákom egy 40 éves hölgy, aki természettudományos diplomát akar, ezért tolja, így nyilván nem jár középsuliba, nincs tanára, lehet nem lesz egyszerû
amikor bement utánakérdezni a tételsornak az intézménybe, ahol írni fogja, igazából csak valami irodaszerûig jutott, konkrét infó tanárig nem
esetleg van itt olyan, aki érettségizett tavaly középszinten, és megosztaná a tételsort? vagy nagyon eltérnek ezek iskolánként?
Kicsit beleolvastam, jóformán minden mondat tekinthetõ egy-egy tételcímnek. Vagy mankónak, hogy mit kell tudni az adott témakörhöz.
Mindenesetre... bár én nem infóból érettségiztem, de abban szinte teljesen biztos vagyok, hogy a témaköröket ugyanúgy ki lehet dolgozni, mint a konkrét tételeket. Kicsit tágabb az egész, de ugyanúgy össze lehet szedni kulcsszavakat, konkrét példákat, meg mindenfélét, amibõl aztán lehet tanulni. Kérd el tõle a témaköröket, aztán majd meglátjátok.
Infó érettségire készítek egy diákot, és felmerült egy furcsaság. Kezdenénk készülni a szóbelire, mondtam neki hogy szerezzen egy tételsort, és akkor kidolgozzuk õket. Azt mondta, hogy nem kapnak tételsort, csak ilyen.. témaköröket, aztán keziccsókolom.
Namost ez tényleg így van? Ha igen, ti hogy készültök / készültetek az infó szóbelire? Szegény teljesen tök az infóhoz, nem nagyon látok más megoldást, minthogy konkrét tételeket dolgozunk ki, és magoljuk be / tanuljuk meg.
Köszi
Ha elmennétek - a barátokkal egyet gokartozni, akkor játsszatok a Diákok csatája kvízjátékkal, mert a nyertes csapat 50ezerért gokartozhat... https://www.facebook.com/Ismerkedj/app_562692197098007
A szövegértés szerintem egyszerû volt, csak az az 1 óra volt kevés.
A második részben a mûelemzést választottam, igazából mindegyik szar volt. A gondolatok is nehezen jöttek, gyakorlatilag Flóra személyiségét és az árvával való kapcsolatát jártam körbe az egész fogalmazásban. Valahogy összekapartam azt a 3 oldalt, innentõl a tanáron múlik, hogy hogyan értékeli.
Javítókulcsot biztosan nem nézek, sosem voltam az, aki elõre tudni akarta, hogy hogy sikerült a dolgozata. A 4-esben reménykedek, és az szerintem meg is lesz, olyan 60-70%-ra saccolom. Esetleg, egy nagyon jó szóbelivel felhúzhatom 5-ösre, de még nem mennék ennyire bele.
Délig lehetett írni, én voltam az utolsó, aki elhagyta azt az emeletet (de lehet összességében is :D), 11:51-kor léptem le.
Holnap matektól félek, iszonyat hülye vagyok belõle, ott tényleg a 25% a cél.
cesc fábregas
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
TÖRTÉNELEM:
Jellemezze a pápaság történetét a kezdetektõl napjainkig, koncentráljon különösen, de nem kizárólagosan a szociális, politikai, gazdasági, vallási és filozófiai hatásán Európára, Ázsiára és Afrikára. Legyen tömör, velõs, egyedi.
ORVOSTUDOMÁNY:
Az asztalon talál egy borotvapengét, egy csomag gézt és egy üveg skót whiskyt. Vegye ki az egyik veséjét majd cserélje ki a másikkal. Ne varrja össze, amíg a munkáját ki nem értékelik. 15 perce van.
RETORIKA:
2,500 lázadó, õrült benszülött viharzik a teremben. Nyugtassa meg õket. Bármely õsi nyelvet használhat, kivéve a latint és a görögöt.
BIOLÓGIA:
Hozzon létre szilícium alapú életet. Becsülje meg az eltéréseket az elkövetkezõ emberi kultúrákban, ha ez az életforma 500 millió évvel ezelõtt kifejlõdhetett volna. Állításait tényadatokkal bizonyítsa is.
ZENE:
Írjon zongorakonchertót. Hangszerelje és adja elõ furulyán és dobon. Segítségképpen a széke alatt talál egy zongorát.
PSZICHOLÓGIA:
Munkásságukról szerzett tudása alapján értékelje az érzelmi stabilitást, az alkalmazkodóképesség fokát és az elfojtott frusztrációkat a következõ személyeknél: Nagy Sándor, II. Ramszesz, Hammurabi. Az alanyoktól vett idézetekkel támassza alá értékelését, a megfelelõ hivatkozásokkal. A fordítás nem kötelezõ.
SZEXUÁLPSZICHOLÓGIA:
Mutassa be a nemi eltévelyedéseket és az enyhébb betegségek tüneteit. Szégyellje magát.
KATONAI SZAKÉRTELEM:
Egy nagy kaliberû lõfegyver darabjait találja az asztalán. Mellettük fekszik egy nyomtatott használati utasítás bantu nyelven. Tíz perc múlva egy éhes bengáli tigris csatlakozik Önhöz. Tegye meg az Ön által szükségesnek ítélt lépéseket. Legyen kész utólag felülvizsgálni döntéseit.
ESZTÉTIKA:
Érveljen a tudományág fontossága mellett.
ATOMFIZIKA:
Létesítsen láncreakciót vagy atommáglyát, tetszés szerint. Vázolja egy fissziós erõmû tervét.
KÉMIA:
Szubtrópusi körülmények között állítson elõ szupravezetût. Állítson elõ kénessavat. Vágja ketté majd illessze össze újra. Mit lát?
MATEMATIKA:
Alkosson hiperkomlex számokból konkáv halmazt, amely a recipriverexkluzív (önmagán kívül bármely más számmal egyenlõ) számok halmazának részhalmaza. Ábrázolja 4 vagy 5 dimenziós koordináta-rendszerben. Kösse össze a pontokat úgy, hogy a kialakuló geometriai alakzat a szögfelezõivel együtt Tapsi Hapsi képét adja ki.
FÖLDRAJZ:
A kõolaj és a kõszén keletkezésének folyamata, mérföldkövei - összehasonlítás. Mutasson példákat (saját gyûjtés), játssza le a folyamatokat. Kõzet- és anyagfelismerés: U236, ózon, deutérium, kurcsatóvium, neodézium. Mutassa be, elemezze.
PARAPSZICHOLÓGIA:
Ragassza a következõ tárgyakat a testére: pogácsa, bélyeg, mõködõ hõsugárzó, tojáshéj. Egyéb feladatok: távolbalátás, távgyógyítás, elrejtett tárgyak megtalálása, mozgatása, levitáció, asztrálutazás. Teleportálja magát a Jupiterre, az ott készült polaroidképekkel igazolja magát.
PEDAGÓGIA:
Oktassa ki vizsgáztatóit.
ALKALMAZOTT MÉRNÖKI TUDOMÁNYOK:
Kössön sorba 1 izzót. (Pluszpontért ugyanezen izzót párhuzamosan is kötheti)
ISMERETELMÉLET:
Foglaljon állást az igazság mellett vagy ellen. Bizonyítsa állásfoglalását.
FIZIKA:
Magyarázza az anyag természetét. Hozzon létre egy zongorányi antianyagot, egyesítse az anyaggal (zongora). Írja le a látottakat.
FILOZÓFIA:
Vázolja az emberi gondolkodás fejlõdését. Mérje fel ennek jelentõségét. Hasonlítsa össze valamely más gondolkodás fejlõdésével. Térjen ki a lét tarthatatlanságát igazoló elméletekre. Adjon kézzelfogható megoldást (ne kövessen el öngyilkosságot a vizsga végéig).
JOG:
Írja meg Hitler védõbeszédét. A védelmet építse a Berlin-Sztálingrád útvonalon elkövetett közlekedési kihágásra, kérje a helyszíni bírság utólagos kiszabását.
CSILLAGÁSZAT:
Bizonyítsa be az Ön által ismert elméletek segítségével hogy a pulzáló világegyetem konvex. Válaszát 4 dimenziós rajzokkal illusztrálja. Modellezze egy kvazár mûködését a fiókban található protonok és fotonok segítségével. Egyéb segédeszközök (quarkok, logarléc, építõkocka, stb.) nem használhatók.
VALÓSZÍNÛSÉGSZÁMÍTÁS:
Abakusz segítségével határozza meg min. 99.24167%-os konfidenciaszint mellett a jövõ heti lottószámokat.
IRODALOM-VILÁGIRODALOM:
Elemezzen egy szabadonválasztott X-XI. századi amerikai verset.
IRODALOM-MAGYAR:
Ady optimista világfilozófiája. Kép, forma és jellem szintézise a kortárs alföldi irodalom kifejezésvilágában.
KÉPZÕMÛVÉSZET:
Hozza létre a Parlement épületének 1:1 arányú modelljét a fiókban található 3 csomag gyurma segítségével. Ügyeljen az épület belsõ részeinek kidolgozottságára.
KÖZGAZDASÁGTAN:
Készítsen realisztikus tervet a következõ problémák globális megoldására: elszegényedés, túlnépesedés, adósságprobléma, fenntartható növekedés, munkanélküliség, infláció. Válaszában szintetizálja a neoklasszikus, keynesi, monetarista elméleteket. Mutassa meg a szintetizált elmélet hiányosságait.
SZÁMÍTÁSTECHNIKA:
Írjon BASIC nyelven egy grafikus alapú multitask operációs rendszert, amely kivédi a Windows 98 potenciális hibáit.
NYELVTUDOMÁNYOK:
Az összehasonlító nyelvészet eredményeinek felhasználásával mutasson ki fonetikai hasonlatosságokat az óegyiptomi és szanszkrit nyelv köznapi beszélt változataiban.
SZOCIOLÓGIA:
Becsülje meg a szociológiai problémákat, amik a világ végén felmerülhetnek. Tervezzen kísérletet elmélete igazolására.
FILMMUVÉSZET:
Írjon forgatókönyvet az Anjou-ház életérõl majd forgasson ebbol rajz- vagy rövidfilmet (max. 351 kocka).
Das Schlimmste ist, wenn das Bier alle ist!
Jövõ héten érettségi, nem? Ilyenkor már tobzódni szoktak itt az emberek, ha emlékezetem nem csal... vagy csak elterjedt az ige, hogy nem kell félni az érettségitõl? Az nem jó, egy egészséges fosás azért nem árt.
Gigabyte GA-H87-HD3, Intel Core i5 4670, 8GB Corsair DDR3 Vengeance LP, MSI GTX 1070 8GB Armor OC Edition, 120GB Samsung 840 Basic, 500W Corsair BS, NZXT Phantom 410 Black, Dell U2312HM
Egyébként nem tudom, szerintem elölrõl kell kezdened, de azokból a tárgyakból amiket sikeresen letettél, azokat szerintem be lehet számítani, és akkor azokra nem kell bejárni.
De én a helyedben jól meggondolnám hogy újra jelentkezzek, mert ha megint nem fog sikerülni akkor most jobban megszívod (diákszerzõdés) ami nem csak a röghözkötést tartalmazza, hanem ha államilag finanszírozott helyre mész és sikertelenül hagyod ott az egyetemet akkor amitrád költött állambácsi azt neked vissza kell fizetned (habár ennek azért érdemesebb utána kérdezni, mert lehet hogy ez nincs benne, de anno volt róla szó). Továbbá ha államilag finanszírozott helyen voltál és azóta eltelt 3 (aktív) év. Akkor maradt még 2 aktív éved, utána meg fizetned kell!
A téma a következõ:
Maradt 3 tárgyam, mind 3 elég nehéz (nekem). Elõzõ félévben felvettem egyet, hogy aktív féléven maradhassak de nem sikerült teljesítenem. A mostani félévre 2 tárgyat vettem fel, és sanszos, hogy most sem lesz meg. Jött is levél az egyetemtõl, hogy amennyiben nem szerzek kreditet ebben a félévben sem, akkor elbocsátásra kerülök.
Kérdés:
Amennyiben nem én hagyom ott az egyetemet úgymond önszántamból, hanem elbocsátásra kerülök az egyetem által, akkor késõbb akár 2-3 év múlva folytathatom tanulmányaimat innen ameddig eljutottam? (Tehát, hogy minden tárgyam megvan, és még ez a 3 kell még)
Mielõtt jönne a fikahadjárat, hogy ilyen meg olyan gyökér vagyok azért azt elmondanám, hogy éjjel-nappal melózom, mert kell a pénz itthonra, a nyáron esedékes külföldi utamra, illetve az ottani dolgokra. Épp emiatt eléggé benne van a pakliban, hogy ha eddig nem sikerültek ezek a maradék tárgyak akkor pont ebben a strapás helyzetemben még úgysem fognak...
21-40 elégséges
41-60 közepes
61-80 jó
81-100 jeles
Elképzelhetõ, hogy egy százalékkal lejjebb vannak a határok, de igazából úgyis mindegy, mert a százalék számít mindenhol, nem a jegy.
A megtekintést pedig elmondják majd akkor, amikor írod. Ha nem akkor, kérdezz rá.
rákerestem, sehol nem találtam...
illetve azt hol találom, hogy adott tárgyból mikor lehet megtekinteni a dolgozatot?
http://9gag.com/gag/5135249
Ha esetleg akadna olyan érettségi elõtt álló diák, aki teljes mértékben felszeretne készülni az elkövetkezõ vizsgákra és nem akar vagyonokat költeni felkészítõs könyvekre, nálam 80%-os kedvezményen vehet egy érettségi könyvcsomagot.
http://hasznalt-konyv.vatera.hu/tankonyv_segedkonyv/kozepiskola/erettsegi_konyvcsomag_tankonyv_kozepszint_tetelek_1648432817.html
DE PTI Msc van tervbe véve, (meg mennék én az ELTE-re is ugyanarra, csak ott az a probléma, hogy az EKF után nagy ugrás lenne, már ami a matek és szám.elméleti oldalát illeti a felvételinek. A proggal semmi bajom, csakhát egyetemen a többi elméleti dolgot ezerszer komolyabban vesznek), meg ELTE-n levelezõn egy általános rendszergazdai FSZ, meg majd esetleg valami más 3-nak, utóbbi esetekben mellette szeretnék dolgozni.
Most már csak kell, hogy idõben végezzek Bsc-n aztán irány valamelyik nagyváros:)
"a takarítón? az ?rület határát súrolja, aztán a légifolyosót mossa föl"
http://hasznalt-konyv.vatera.hu/tankonyv_segedkonyv/kozepiskola/erettsegi_konyvcsomag_tankonyv_kozepszint_tetelek_1638570680.html
Xubuntu 14.04.5 /WIndows 7 Enterprise/Windows XP professional SP3(némely szoftver inkompatibilis az elöz?vel). :)