29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• o0OAminaO0o
    ha jól tudom 16
  • passatgt
    most nézem emgoldásokat, 1. feladat 1 pont kb:D

hány pont kell, hogy mehessek szóbelire?:D
  • o0OAminaO0o
    Igen, az...Mondjuk nekem megvan...de az egy más kérdés. Telcet hallásból ismerem, az osztálytársam aki szintén felsőfokúzott, és Origón meg Telcen is volt, azt mondta h a Telc ezerszer könnyebb volt.
  • jajnemárr
    JA ÉS EMELT BIOSZON A VÁLASZTHATÓ FELADATOKNÁL UGYE NEM KELLETT VALAHOVA BEÍRNI HOGY MELYIKET VÁLASZTOTTAM?CSAK ÁTHÚZOM AMELYIKET NEM UGYE??
  • o0OAminaO0o
    Ez középbiosz egyáltalán nem volt gázos. Ki megy SE-ÁOKra?
  • jajnemárr
    apropó ha emeltet írtál és pécsi vagy akkor együtt írtuk a babitsban
  • jajnemárr
    istenem most értem haza....
    azért ez kifacsarja az ember agyát
  • passatgt
    közép
  • Fujiryu
    emelten vagy közepen voltál? ha emelten akkor pár kérdést mondhatnál :)
  • Fujiryu
    Fizika emeltszinten az elöttem vizsgázó csaj még a newton 3 törvényét se se tudta felsorolni és kb semmit nem mondott.Kísérletet úgy ahogy volt elbaszta és kb végigsírta az egész vizsgát.Értelmes szavai nem voltak úgy izgult.Aztán amikor leültem az asztalhoz, még hallottam miről beszélnek és azon számolgattak, hogy hány pont kell neki, hogy ne bukjon meg.A végén meg feltették a kérdésűt egymásközt, hogy az ilyen az minek megy emeltszintre amikor még középszintű tudása sincs. :)

Szóval megbukni tényleg lehetetlen szóbelin.Ahhoz már sztem kussolni kell végig, vagy kimenni a teremből :)
  • passatgt
    hát ez egy fos volt
  • HTS s3rg1nh00
    25.-e,talán:D
    (én is megyek:D)
  • tigeroo
    informatikai érettségi mikor lesz?
  • passatgt
    omg, esszét is kell írni?:O
  • Csisszancs
    :D Ökológián kívül mindent. Az egyik essay úgyis embertan, úgyhogy ott azért esik ki, máshol meg egy alaptudás simán elég (pl. populációs kölcsönhatások, r-K stratégisták...). Biosztanárom mondta, hogy tanuljam meg a magyar társulástípusokat és nemzeti parkokat címerekkel együtt. aha, jah...
  • jajnemárr
    ja és középszintre elvileg nem kell semmi,még számológép se,én így tudom.emeltre csak számológép
  • jajnemárr
    áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá elegem van.rohadt biosz... jókor kérdezed:D hát én úgy voltam ma,hogy az egész 2.os könyvet átnézem.hát nem sikerült.
  • passatgt
    bioszra mit nézzek át esetleg?
  • Risu Führer
    megy valaki katolikus hittanból érettségizni?
    én abból megyek, nem akarok pap lenni :) abból csak szóbeli van azt csak arra kell tanulni.ha esetleg valaki menne az írjon itt, vagy privibe mert kéne pár kidolgozott tétel.
    köszi
  • Csisszancs
    Jelentkezett amúgy valaki PTE-ÁOK-ra?
  • Csisszancs
    Emelt szinten biztos, hogy csak számológépet, középszinten is szerintem, de nem 100%.
  • passatgt
    Bioszra lehet vinni valam segédeszközt?

Pl növényhatározó, állathatározó
  • Grove4
    OK,köszi!
  • kraawz
    9.es anyag a legfontosabb, azt nézegesd.
    Meg a topográfia 25p az elején, ott jó ilyen 23-al indulni.

Meg az atlaszt nézegesd, a fél földrajz érettségi benne van.
  • Grove4
    Földrajzra mit tanuljak,mik a fontos dolgok?Köszi a segítséget.
  • jajnemárr
    ez bíztató:D
    amúgy nekem kb. 70 százalék már tök megfelelne,csak a plusz pontra hajtok
    és nem akarok beégni...
  • Phasmoo
    :D .. igen, nekem is 5-ös kéne, bár nem tudom, sikerülni fog-e olyanra.. még 1 éve kb 55-ből 40 pontom lett a beszélgetős részben origo középfokon, talán ez ténylge sokkal könnyebb:) főleg, hogy ismerős a tanár, stb.. de az origo felsőfokú tényleg ennyire nehéz? aki jártas a témában, írjon már valamit legyen szíves az írásbeli és a szóbeli részéről a középfokúhoz képest.
  • Yepp
    nem véletlenül irtam, h "a legtöbbeknek" :DD
  • passatgt
    tévedsz:D
  • Yepp
    no igen, de gondolom itt a legtöbbeknek nem a 2-es a cél hanem az 5-ös.
  • Bokafix2
    Én 5 éve érettségiztem, de a szóbeli az olyan volt, hogy aki nem tudta 2-esre addig kérdezték míg ki nem szedték belőle a választ. Komolyan egy guantanamói börtönőr nem tudta volna jobban kicsikarni a foglyokból, amit tudni akar, mint a vizsgáztatóink.
    Volt olyan aki már pityergett, de nem hagyták annyiban hanem szépen rávezették a megoldásra és kigyötörték belőle a 2-est. De a többségnek 3-mas felettire sikerült minden szóbeli tárgy.
  • jajnemárr
    jó neked...
  • jajnemárr
    az jó film
  • Abruzzi
    Nekem amúgy fizika. Szóval még én sem vagyok túl rajta...bár nem fosok tőle.
  • gerrob
    mtv-n pont most egy klasszikus érettségizős film a Moszkva tér. Rendszerváltás évében, '89 tavaszán megszerezték az érettségi tételeket.
  • jajnemárr
    rohadtul fosok,nem tudok semmit
  • kraawz
    Én felsőfokú origo szóbelire úgy mentem be,hogy nem tudtam, mi a feladat. Mikor nő elém rakta a magnót, mondtam, hogy már voltam szóbelizni, aztán mondta nevetve,hogy nem-nem, van még egy feladatom szóbelin.

A magnóról meg,hogy mi a szivatás.. Origo felsőfokú.. Börtönben egy megfázott kínai nő kínai akcentussal, mély hangon , másodpercenként tüsszentve és szipogva mondja el a szöveget. Ez már.. :D
  • passatgt
    biosz
  • jajnemárr
    bioszból, kémiából megy valaki a jövő héten?vagy már mindenki túl van mindenen...
  • berlinboy6329
    Szóbelitől fosni nem kell..nekem kurva nehéz volt,mikor a középfokúmat csináltam,mert utálok idegen emberekhez hozzászólniezért kussba vagyok mindig,de itt muszáj volt....Könnyebb lett volna,ha a páros részt vmi oszt.társsal/ismerőssel csinálom,de egy full vadidegennel kellett.....de azért is meglett,méghozzá simán!Az érettségis szóbeli a nyelvvizsgáshoz képest,azt mondjék,meg ahogy a témákat elnézem,nudli...Ott meg nincs páros beszéd,csk asszem képről beszélés,szituáció,meg az elején egy két kérdé,meg biztos van még vmi,nem tom mert még csak most kezdünk rá készülni.