29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
én minimálisat javítanék,16 pont kell magyarból a 4-eshez,10 kell töriből,meg infóból kéne mind a 30:( akkor lenne 5-ös:-) -
Én csak azért tanulok, hogy ne rontsam le egyiket sem ( angol97, töri93, magyar83) -
:D!
mondjuk én elvileg pénteken megyek,és 3 szóbelim van,hát 2 infó tételt már elolvastam,de semmi többet...szar napok jönnek
-
na, van 3 napom, ma kezdek el tanulni
nekem végülis szinte csak kettőből kell szóbelizni, de ezt a magyart rühellem -
tonio14 #25968 Én nem vagyok jó fizikából, de szerintem olyan mint a matek..
Ha érted akkor el is fogod tudni mondani. -
Abruzzi #25967 Értem :D
Nekem csak a fizika a lényeg, nagy részét meg ugye tudom mert azért a fizika egy olyan tárgy amiben elméleti tudás ugyanúgy kell az írásbelire meg a szóbelire. Tehát amíg a törit megírtam úgy 73%osra h fogalmam nemvolt a tatárjárásról meg a magyart úgy h tegnap tanultam meg csokonai költészetét, addig a fizikát nem lehetett úgy megírni hogy ne tudj alapdolgokat. lesz egy hetem a 20 tétel bevágására, remélem meglesz...mondjuk nekünk is jófej a tanár eléggé szal nemlesz gond sztem -
Múltkor is volt valami féreg az oldalon, veszélyes környék az... :D -
én hétfőn felelek és ma kezdtem tanulni :)
nem kell fosni, annyit csak összehordtál az x év alatt hogy kihozz vmi normális jegyet -
#25953-nek ment, sry -
polarka #25963 Ha amiket mondasz értelmes dolgok is, akkor teljesen jó vagy... -
sz4bee #25962 lehetséges-e átiratkozni másik főiskolába? mik a feltételek? (ÁVF->BGF egyforma kar) -
sorold. mit is? -
nekem hétfőn lesz de csak a törit meg a magyart tudom úgyahogy...
szal húzós hétvégém lesz a bulizást most kihagyom. -
az én fizika tanárom azt mondta, hogy ha 5 perc alatt mindent elmondunk amit el kell mondani a témához kapcsolódóan, akkor nem fog levonni pontot az idő miatt. felkészülési idő meg legalább fél óra.
amúgy az én kidolgozott tételeim is 1-2 oldalasak, és abba szerintem minden benne van, szóval nincs gond
ez csak középszint azt ne felejtsd el. kísérletek is könnyűek, ráadásul hibát se kell beleszámolni -
Abruzzi #25958 Aki fizikából érettségizik középszinten az kidolgozza a tételeit, vagy könyvből tanul? Mert ugye mindenből kidolgozott tételeim vannak, viszont fizikából a tételek szinte leckék címei így az eddig kidolgozott tételeim (11 db) mind abból álltak h kimásoltam a könyvet max kicsit rendszereztem meg netről hozzátettem valamit. Amúgy ugye elvileg a 20 perces felkészülési időben csinálod a mérést, kísérletet, és uténa 15 percig kell beszélni. Hát nemtom nekem A4es oldalon az összes tételem 12es betűmérettel 1,5 oldal...ha felolvasom (tehát érettségin folyamatosan mondom) max 6-7 percig beszélek, mégis benne van minden amit kért a tanár....ez most így szar?
Amúgy én 22én érettségizek tehátmég van több mint egy hetem, de azért kicsit fosok mert ezen a héten kezdtem el tanulni és pl törihez közöm nincs:D nemis számít meg jólett az írásbeli deazért lehúzni nem akarom nagyon. szóval őszintén szólva kicsit fosok... -
ha már idetaláltál,néha nézz rá a 7th.totalbf.hu-ra,most épp nem megy,de majd ráuszítom Boxert
-
gerrob #25956 Attól függ, hogy mennyi a maximum, lövésem sincs. Nekem a belső pontszámom 999 pontom, ami anno a max. elérhető volt. -
soroljam?
-
jajnemárr #25954 honnan tudod,hogy mennyi lett a szóbelid?az nem csak közvetlenül a középszintű szóbelik előtt derül ki..?vagy aki jó,annak a fülébe súgják? -
polarka #25953 Sztetek 480 ponttal hova vennének fel? xD -
hát jah, igazából ők dolgoznak egyedül az egész országban. -
tonio14 #25951 mint kőműves kelemen :D -
Miért, hogy dolgozunk..? Nyasgem. :P -
tonio14 #25949 Most miért?
Ahogy napjainban a magyar mérnökök dolgoznak.. :D -
42%os kozep matekkal muszakira menni?
Az igen... :P -
a műszakihoz nem infó, de főként matek kell?:D
vagy a matek az emelt volt? -
megvan az írásbeli:
töri 78,8%
magyar 84%
info 61%
angol 84%
matek 42%
remélem ez elég lesz DE Műszakira :P -
gregtom6 #25945 Üdv. Most irodalomból melyikhez kell életrajzot is tudni? Életművek, Portrék, Látásmódok, Irodalom határterületei, Színház és drámatörténet?? -
rosszul tudod ( írásbeli/szóbeli pontok )
angol 117-33
magyar 100-50
töri 90-60
matek 100-0
:) -
Csisszancs #25943 Jaja és középszinten ha jól tudom mindenből 90pont az írásbeli és 60 a szóbeli. Emelten valamiből ugyanez, van amiből 100-50.
Ja, bioszból 100%-ot emelt szóbeliztem növényi szövetekből és egy ökológiás B tételből..

-
hát őőő az írásbelin elért pontodhoz hozzáadják a szóbelin elért pontodat és elosztják az elérhető max pontszámmal aztán meg megszorozzák százzal. ez lesz a pontod.
a jegyekben nem vagyok biztos, de szerintem:
-20%: 1-es
20%-40%: 2-es
40%-60%: 3-as
60%-80%: 4-es
80%-100% 5-ös -

-
jajnemárr #25940 hát ezen beszartam a röhögéstől.tudom nem nekem címezted,de kösz. -
Hello!
Tudja valaki azt, hogy számolják át középszinten az írásbeli és a szóbeli eredményeket egy adott %-ra és jegyre? -
Igazán nincs mit (2:15). -
Kezman #25937 Köszi a válaszokat!;)
Igazságszerint adhattok szóbelire pár instrukciót, hogy pl mivel töltsem ki a felelő időt, mert tárgyi tartalom nem nagyon lesz benne...most kezdtem csak el "tanulni" a tételeket mindenből, tehát kb annyi időm van, hogy mindegyiket elolvasom kétszer és ennyi:) -
Pio jól mondja, kötetek, szöveggyűjtemények, meg talán helyesírási szótár is lesznek ott. Nekünk azt mondta a tanár, hogy irodalmi atlasz is lesz. Kérdezd meg az osztálytársaid, hátha tudják. -
Pio #25935 Amikor még én érettségiztem, akkor irodalomhoz alapjáraton a szöveggyűjteményt lehetett használni, de a legtöbb helyen - ahol nálunk is egy csomó más könyvet is, amiket az irodalomtanár jelöl ki. Persze ezek a könyvek is mind irodalmi műveket tartalmaznak és nem életrajzokat/elemzéseket. Szóval szerintem a vizsgáztatón múlik, de a minimum az a gimis szöveggyűjtemény.
Nyelvtanból nem lehetett semmit.
Infót néhány éve tettem le külön, szóval arról frissebb az infóm és nem lehetett semmit használni.
De alapvetően az volt, hogy emelt szinten kötött a dolog és van valahol valami szabályzat a középszint pedig az adott vizsgáztató intézményen múlik.
Ez volt a gyors válasz, a pontosat majd valaki megadja később :) -
Kezman #25934 Hello! Még mindig nem kaptam választ hogy irodalomból és nyelvtanból milyen segítségeket lehet használni szóbelin, meg akkor már érdekelne h informatikából van e valami forrás...köszi a válaszzokat előre is:) -
Gabi hülye vagy XXD