29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
madách - az ember tragédiája : az egyetlen tétel, amiről tényleg tudok beszélni rendesen :d -
angol: lazaság
magyar: madách - az ember tragédiája ( volt könyv, minden ceruzával bele volt írva:D )
nyelvtan: szöveg szerkezeti felépítése ( valami kossuth szónoklat elemzése)
töri: magyarország a 2. világháborúban
Szerintem 1-2 pontot vonnak le magyarból és töriből max. -
o0OAminaO0o #26130 Iskolánként, sőt még tanárként is másak....hát igen...maradnom kellett volna a régi sulimban :S -
énmeg azt szeretném kérdezni hogy forrás akkor lesz töri és magyar szóbelin? több embert kérdeztem, azt mondták hogy tanár válogatja... -
csucsbicep #26128 vki megtudná mondani, hogy a magyar és a töri tételek egységesek vagy iskolánként másak? -
írásbelin 2 pontot vontak le helyesírásomra 
még az alany/állítmány/tárgyas cucc megy, viszont a többi az nagyon nem -
o0OAminaO0o #26126 álmooos vagyok...
Ti mentek múzeumok éjszakájára? -
Mármint százalékra értettem. Hogy írásbelivel együtt 150 pont, de majd át lesz számolva.
De igazad van, pontatlanul fogalmaztam.
#26122: értem én, de azért egy minimális valamit csak össze tudsz hozni abból, ami rádragadt nyelvtanórákon (a koszon kívül :)). -
nekemis jó a helyesírásom, de ezeket képtelen vagyok megjegyezni -
Ja,valami fosból akarnak tudományt csinálni,és minden szarra ráerőltetnek valamit. -
Hát nemtudom, nekem a helyesírásom elég jó, de ezeket a szó meg mondatelemzéseket, meg sílusfaszomokat, stb. ki nem szarja le??? legalábbis én így vagyok vele. Nyelvtan nekem annyi, hogy tudok helyesen írni és kész. Nem akarok se nyelvész lenni, de még csak zeneszöveg író se. -
Info 120 írásbeli,30 szóbeli.
Most jöttem rá,hogy eddig a legegyszerűbb tételeket tanultam,és a nehezebbek közül egyet sem vágok:D -
o0OAminaO0o #26120 magyar esetében 100 pont írásbeli 50 szóbeli, töri esetében 90 írásbeli 60 szóbeli.... -
100 pont volt írásbeli nem?
szóval szerintem csak 50 pontos:) -
Ez így igaz. De aki nem tud semmit sem mondani a nyelvtanra, az meg is érdemli.
Egyébként lehet hülyeséget írtam, mert nem értem teljesen a kérdést. Egy jegynek számít, amit produkálsz, a kettőre együtt kapsz összesen legfeljebb 100 pontot. -
szerintem olyan nincs,hogy semmit nem tudsz nyelvtanból,valami minimálisat makogsz,meg mondasz valamit a feladatra aztán csókolom,azzal nem fognak szarakodni,hogy most akkor ezért húzz újat...legalábbis remélem:) -
kav5 #26116 az érdekes lenne hogy pl irodalomból full pontal elmondok mindent aztán nyelvtannál szólnak h hoppá hoppá tedd csak vissza azt az irodalmat is... -
kav5 #26115 ez biztos? -
tonio14 #26114 Ha az egyikből nem tudsz semmit akkor mind2ből újat húzatnak. -
szóval akkor az 5% is egyben van? tehét nyelvtanból nem mondok semmit, attól még 50%-os feleletem lehet? -
Egybe van vele, különben hogy jönne ki az 5 tantárgy? (magyar nyelv és irodalom, történelem, matematika, egy idegennyelv, és egy szabadon választott tárgy) -
Áhh ne aggódj. Anno törire úgy mentem, hogy szintem semmit sem tudtam. Kihúztam egy viszonylag könnyebb tételt (vmelyik gazdasági válság), de igazából arról se tudtam sokat. Kiültem a papírommal, amin volt két sor, aztán kedvesen mosolyogva vártam a kérdéseket. Egy párszor mondták nekem, hogy kezdhetem (ültem tovább csendben...), aztán megkérdezték, hogy tudom e. Mondtam, hogy igen, és akkor végre kérdeztek is... bár azért így is elég necces volt, volt egy pillanat, amikor azt hittem újat húzatnak velem, de hirtelen eszembe jutott valami, aztán végül azt hiszem ez mentett meg.
Szóval a lényeg, hogy újat húzni nem szabad, csak akkor, ha mondják. Ne hisztizz, mert azt senki nem szereti. Mosolyogj végig kedvesen, azt szeretik :)
Ha évekig kitűnő voltál, akkor elvileg nem lehet gond.
És igen, ha megvan az alsó határ, akkor szerintem békén hagynak... -
kav5 #26110 nyelvtanos kérdésemre nem kaptam választ:
Az külön jegynek számít, vagy összefügg valahogy a irodalommal? -
o0OAminaO0o #26109 Áh én is túl akarok rajta lenni...figyi azért ha éveken keresztül kitűnő voltam azért csak nem bukok meg szóbelin???
Nem igazán értem am ezt a feleltetési módszert, pl ha beszélek 5 percig aztán abbahagyom, de megvan a 10 % akkor nem húzatnak új tételt ugye???
Már piálni akarok nem tanulni...:'( -
isi #26108 irodalom: babits esti kérdés. ( ekkor láttam életembe először ezt a verset, de magamtól leelemeztem a tanár végig bólogatott )
nyelvtan : egyszerű mondat felépítése mondat elemzés: a definiciókig jól ment az elemzést nemtudtam annyira:D)
töri:A magyar gazdaság a dualizmus korában. ez perfekt volt
-
topi90 #26107 irodalom: Babits kései költészete
nyelvtan:érvelési típusok,érvelés szerkezete,stb.
töri angolul:magyarország belépése a 2. vh-ba
nemvolt ez gáz pedig magyarból 10 tételt nemtanultam meg,pont oat huztam amit tudok de sajna elfelejtettem XD de nembaj ment nagyjából.nyelvtan zsír volt.. töri meg ..háát voltak kisebb bakik XD főleg h át se néztem ezt a tételt de az atlasz segített:)
-
hajrá rég nevettem jót -
o0OAminaO0o #26105 Nekünk volt nyelvtanunk, meg magyarunk is rendesen, de elég szarul..: 'lap széléról gondoltajel és akkor blabala és most húzzatok egy lefelé mutató jobbra mutató nyilat, de húzhattok lefelé mutatót is,és akkor blbalabla jah aki lefelé mutatót írt az alá írja, aki meg lefelé mutató jobbra mutató nyilat /ami am sima derékszögű nyíl akar lenni/ az jobbra mellé írja...egymásra nézünk a padtársammal, ez tényleg ennyire hülyének néz minket? jah ez 12.-ben történt...mondjuk ha abból indulunk ki h az 1ik osztálytársam 2 magyar tznél is átordibált hozzám, hogy az azonbant n-nel vagy m-mel írjuk, és 10.-ben egy nagycsomóan így írták: tavaj...elhiszem h ennyire hülyének néz minket...
Jah am nálam van az 1ik osztálytársam Tótékos tz-je...érettségi után begépelem nektek a legjobb részeket, induljon viccesen a nyár, anyum majd' megfulladt amikor odaadtam neki h olvassa el, és a srác még anno berágott rám amikor közöltem vele h olyan, mint Joey. xD xD -
belépek msn-re, hátha küdl valaki tételeket:D -
Felőlem finoman szólva is megbaszhatják...
Volt kb 4 nyelvtan órám a 4 év alatt. Akkor ennyi erővel kvantumfizikából adjanak ide 20 tételt és azt is mondjam vissza, kb annyit tanítottak meg belőle. -
nagy hős #26102 életem legcikibb felelete volt a nyelvtan, de segáz, irodalomból maxozni kell :) -
akkor még végképp hagyd a magyart, biosz/kémiára pedig húzz rá. -
o0OAminaO0o #26100 Áh basszus...inkább tanulnék bioszt meg kémiát ehelyett itt szenvedek ezzel a szarral...meg kiadta nekünk itt a tételt a tanár 3at, amivel totál nem értek egyet...itt írkálja a saját véleményét a "magaskultúráról meg népszerű kultúrától" honnan a picsból szedte ezeket össze??? Akkora baromságok vannak benne hogy falnak megyek...miért kell nekem azt felmondanom amit ő gondol....mert ha nem azt mondom az meg nem jó..::S Áh 5 pont úgyis meglesz, írásbelim 92 % szal lehet le kéne nyugodnom és LEXARNI az egészet...és tanulni a bioszt meg a kémiát. -
nyelvtanból én sem tudok egy szót sem... -
Roland815 #26098 Akkor nálunk szar volt a rendszergazdászXD (mondjuk az iskola hálózatát is mindig elcseszte....) A google meg minden más kereső volt rajta meg minden szar, csak azért óvatosan kell csinálniXDXD -
Holnap magyarból és társadalomismeretből teszek vizsgát. :)
Van még valaki itt a fórumon aki társadalomismeretből vizsgázik? Érdekelne hogyan oszlanak meg a pontok. Azt már tudom hogy a projektmunkám megvédése 20 pont, viszont a tétekre nem tudom hány pontot kaphatok. Ha vki tudja pls. írja ide. Köszi ;) -
először is beszélsz az íróról/költőről az irodalmi atlasz és a #26056/ #26051 alapján
majd a könyvet megnézed hogy mikor írta, hol, hány versszak, vannak benne metaforák, nominális stílus, témamegjelölő cím, sok írásjelet használ
így már kb 20 pont:D -
o0OAminaO0o #26095 Mivel lehet 5 pontot összeszedni magyaron??? Ha szóbelin 5 pontot szedek össze akkor is 4es vok :D Jah az 5 pont az a minimális amivel megvan a szóbelim :D
Most számolom, ha töriből is csak 7 pontot szedek össze akkor is megvan a 4es.
Jó vagyok mi? xD xD még szerencse h 'jók'-nem az én mércémmel - lettek az írásbeliim. -
o0OAminaO0o #26094 ez az órákon volt...én nem érettségiztem infóból, ahhoz túl gyökér vagyok -
nem az a helyzet,lehet net-van is nálunk olyan feladat,hogy küldj el egy mailt-,de a készüléshez nem használhatod a gépet...