29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• bardocz
    Nekem holnap derül ki,hogy mikor.De valamiért SG meg gép most jobban érdekel,mint a tanulás meg a stresszelés:D
  • tigeroo
    na mostmár elkéne kezdenem tanulni! 25én érettségizem :D

nyelvtanból kéne valamit tanulni, mert ott magamtól nemtudok semmit sem mondani! informatikából meg fullos felelet kéne...
  • N1ggA
    persze, de csak saját tapasztalatot tud írni mindenki, ha már megkérdezi :)
  • Hegi90
    de azért ez nem minenhol van így :D
  • N1ggA
    kapsz szöveggyűjteményt. én örkényt groteszt egyperceseit húztam, kaptam egy örkény-es könyvet, amiben az is le volt írva hogy mi a groteszk, csak elmondtam hogy mit olvastam
    nem nehéz ez az érettségi
  • OssianFan
    Kapsz szöveggyűjteményt, abban benne kell hogy legyen.
  • Abruzzi
    Ah azis fasza. Remélem ilyesmiket húzok majd h radioaktivitás, naprendszer, maghasadás magfúzió, atomreaktor...semmi kísérlet, sok pofázás.

Amúgy irodalomból ha olyan tételt húzol, amiben verselemzések (is) szerepelnek, akkor megkapod a verseket és elemezheted, vagy kb fejből kéne tudnod a verselemzést?
  • N1ggA
    én azt húztam amit akartam: naprendszer
    nem volt kísérlet, konkrét kérdésekre kellett válaszolni (kepler törvények, nap műkődése, bolygók, egyéb naprendszerbeli cuccok, sarki fény, nap- és holfogyatkozás)
    kaptam függvénytáblát amiben még szavakkal is le volt írva a keplertörvények, napfogyatkozáshoz holfogyatkozáshoz meg kaptam képet szóval kb minden elém volt rakva
    egyik legkönnyebb tétel szerintem.
  • Abruzzi
    Az tényleg nem nehéz. bár nálunk ennél a kísérlet vízbe jeget tenni, várni, T-t mérni, V-t, aztán jég olvadáshőjét kiszámolni. de nem durva. amúgy maxpontos lett?
  • Hegi90
    akkor menjél kedden
  • kas123
    szépen menjé be hétfőn
    nálunk is volt 1 srác aki nem jött be, 1,5 órát csúszott a dolog miatta

+ haveroméknak vmi papírt is kikell tölteni, adatok kitöltése stb, és nem csinálja meg helyetted senki...szval KÖTELEZŐ ELMENNI
    nemigaz h nem birod ki
    fél8ra odamész és ha nem aznap felelsz, akkor 9kor már mehetsz is haza
    (megsúgom, a záró cuclira is el kell menned)
  • KAMIONOS KOGYO
    Mind1 nekem keddet mondtak,úgyhogy én kedden megyek!ennyi
  • HTS s3rg1nh00
    az lehet,de hétfőn odaadják a listát amin percre pontosan meglesz,ki mikorra megy...legalábbis nálunk így volt,ehhez jön pluszba,hogy nálunk igibá utasítása volt,hogy előre nem lehet megmondani ki mikor megy...persze aztán 1-2 tanárt ha megkértünk akkor megleste:)
  • KAMIONOS KOGYO
    De nekem azt mondták,hogy kedden kell menjek!
  • bazza
    Én a lehető legkönnyebb tételt húztam fizikából: halmazállapot változás :D

Olyan 8-9 percet beszéltem, a kísérlet egyszerű volt: jeget kellett melegíteni és 15 másodperces intervallumban hőmérsékletet mérni, grafikonon ábrázolni.
  • HTS s3rg1nh00
    igen
  • KAMIONOS KOGYO
    És már oda is öltönybe kell menni?
  • HTS s3rg1nh00
    azért b+ hogy megtudd az időpontot mikor leszel...
    meg egyébként szerinted mégis minek szoktak elmenni pl.az olimpikonok az olimpia megnyitójára?
  • KAMIONOS KOGYO
    De minek???
  • Abruzzi
    Valaki aki már leszóbelizett fizikából írja le hogy milyen tételt húzott meg kb mennyit beszélt, milyen volt :D köszi.

amúgy már rohadtul izgulok. holnap kb 2. vagy 3. leszek. ma még átolvasok mindent, viszont angolból semmit se néztem át, és suli óta nem beszéltem angolul...remélem nem fogok nyökögni :S
  • kraawz
    #26226 ??
  • Tojesz
    Megnyitóra be kell menni. Időpontot pedig mi kaptunk, én pl. fél11-et, de csúszások miatt 13h-kor kerültem be a terembe.
  • HTS s3rg1nh00
    bizony.
  • KAMIONOS KOGYO
    Én is kedden megyek,de hétfőn kötelező bemenni?
  • Hegi90
    menj be fél 8ra :). Ha későn kezdesz,úgyis hazaküldenek. :D
  • Flowing
    Valaki segítsen, kedden megyek érettségizni, de hétfőn kötelező bemenni ugye mindenkinek, keddre én orára pontos időpontot kapok? vagy reggel fél 8 tól ülök ott 2 ig?
  • kraawz
    Valaki nem tudja, OKJs vizsgán hány %tól megy át az ember?
  • Tojesz
    így van
  • I.C.ram
    Mindig egeszre kerekitenek. Ha 14.9 akkor is 14-re kerekitenek.
  • Hegi90
    figyeljtek már, akkor ez most hogy is van? :D

Bemegyek pl 9-kor, és akkor van még bent modnjuk melletem 4 ember. Mondják hogy húzzak egy tételt pl töriből. Van rá x időm felkészülni, oké felmondom, aztán egyből mondják, hogy húzzak irodalmat? És ez így megy végig?

képben vagyok xD
  • Hegi90
    lol én nem bírom addig lekötni az agyam ilyen szarásgokkal :D
  • Nardon
    szobelihez nem kell más csak tudni kell húzni =)
  • passatgt
    én reggel óta elolvastam az összes nyelvtan tételt

durván nyomom:D
  • OssianFan
    Nekem hétfőtől szerdáig lesz a szóbeli-szezon, hétfőn tudom meg hogy mikor kell majd szóbeliznem, de nem tartok tőle. 4 év alatt jóformán semmit nem tanultam, jó, az írásbelimen meg is látszik, de fősulira meg egyetemre nem akarok menni, hanem technikum, vagy OKJ-s képzés, esetleg szakma, bár legesélyesebb az OKJ. Bátyám amikor érettségizett, első 3 töritételt bevágta, kihúzta a 2.-at, többinél meg improvizált :D És persze ő sem tanult a 4 év alatt semmit. Töriből csak az 1. tételt nem tudom, irodalomból talán 2-3 tétel van amit nem tudok, meg nyelvtanból még kb 5, de ezeket ma meg holnap még simán bevágom. Ha meg vmiből nem érem el a 10%-ot, úgy vagyok vele hogy akkor meg is érdemlem.. :D
  • Abruzzi
    Amúgy rájöttem hogy nyelvtanból akármit húzok azzal kezdem hogy beszélek 2 percet arról h mi a kommunikáció és h mennyire fontos szerepe van az emberek életében :D ez mindegyik tételbe beleillik és utána 1-2 szó a témáról aztán sztem mondják h húzzak törit...még mindig tartok töritől egy kicsit :S egyszer olvastam el a tételeket (Y)
  • jajnemárr
    hát igen,nekem csak 77százalék lett a matek:S,és mégis talán reálabb pályára megyek, mint humánra(dehogy meddig fogok benn maradni....)amúgy jaja én is tesómon láttam, hogy mit szenvednek a jogászok,én is olvastam neki fel a könyvéből,ha fáradt volt,hát nem sok szart értettem a félolalas mondatokból:D
  • Abruzzi
    Jogra szerintem csak akkor menj ha tudsz magolni. Én pl. képtelen vagyok nagyon sok szöveges anyagot nap mint nap bemagolgatni, inkább megértem a dolgokat, ezért is megyek műszakira, ott talán több múlik a megértésen és ha van eszed kevesebbet kell tanulni. Viszont jog...én bátyámon láttam. 5 évig vizsgaidőszakban reggel 6tól este 10ig ebéddel, pár cigi szünettel nyomta a tanulást :D aztán 3 év egy ügyvéd mellett...utána pár szakvizsga amire megint ugyanez a tanulási módszer volt jellemző, és 28 éves korára van saját ügyvédi irodája.
  • Tojesz
    Hehe, ezt a kérdést megkaptam már párszor.
    Amúgy azért mert közgazdászból annyi van mint csillag az égen, műszaki pályák meg nem igazán vonzanak. Így aztán jogot gondoltam ki (később pedig talán közgazdaságot mellé).
  • kraawz
    igen, sajnos így van
  • kas123
    az enyém 94,667% -> 94%ra kerekítették o.O
    113 pontos írásbeli
    29 pontos szóbeli
    142/150=0,94666666667

miért nem 95%ra kerekítették? vagy csak az elért százalékot adják meg? szval lehetne 94,99% és az is "csak" 94%?