29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nekem holnap derül ki,hogy mikor.De valamiért SG meg gép most jobban érdekel,mint a tanulás meg a stresszelés:D -
na mostmár elkéne kezdenem tanulni! 25én érettségizem :D
nyelvtanból kéne valamit tanulni, mert ott magamtól nemtudok semmit sem mondani! informatikából meg fullos felelet kéne... -
persze, de csak saját tapasztalatot tud írni mindenki, ha már megkérdezi :) -
de azért ez nem minenhol van így :D -
kapsz szöveggyűjteményt. én örkényt groteszt egyperceseit húztam, kaptam egy örkény-es könyvet, amiben az is le volt írva hogy mi a groteszk, csak elmondtam hogy mit olvastam
nem nehéz ez az érettségi -
Kapsz szöveggyűjteményt, abban benne kell hogy legyen. -
Abruzzi #26246 Ah azis fasza. Remélem ilyesmiket húzok majd h radioaktivitás, naprendszer, maghasadás magfúzió, atomreaktor...semmi kísérlet, sok pofázás.
Amúgy irodalomból ha olyan tételt húzol, amiben verselemzések (is) szerepelnek, akkor megkapod a verseket és elemezheted, vagy kb fejből kéne tudnod a verselemzést? -
én azt húztam amit akartam: naprendszer
nem volt kísérlet, konkrét kérdésekre kellett válaszolni (kepler törvények, nap műkődése, bolygók, egyéb naprendszerbeli cuccok, sarki fény, nap- és holfogyatkozás)
kaptam függvénytáblát amiben még szavakkal is le volt írva a keplertörvények, napfogyatkozáshoz holfogyatkozáshoz meg kaptam képet szóval kb minden elém volt rakva
egyik legkönnyebb tétel szerintem. -
Abruzzi #26244 Az tényleg nem nehéz. bár nálunk ennél a kísérlet vízbe jeget tenni, várni, T-t mérni, V-t, aztán jég olvadáshőjét kiszámolni. de nem durva. amúgy maxpontos lett? -
akkor menjél kedden
-
szépen menjé be hétfőn
nálunk is volt 1 srác aki nem jött be, 1,5 órát csúszott a dolog miatta
+ haveroméknak vmi papírt is kikell tölteni, adatok kitöltése stb, és nem csinálja meg helyetted senki...szval KÖTELEZŐ ELMENNI
nemigaz h nem birod ki
fél8ra odamész és ha nem aznap felelsz, akkor 9kor már mehetsz is haza
(megsúgom, a záró cuclira is el kell menned) -
Mind1 nekem keddet mondtak,úgyhogy én kedden megyek!ennyi -
az lehet,de hétfőn odaadják a listát amin percre pontosan meglesz,ki mikorra megy...legalábbis nálunk így volt,ehhez jön pluszba,hogy nálunk igibá utasítása volt,hogy előre nem lehet megmondani ki mikor megy...persze aztán 1-2 tanárt ha megkértünk akkor megleste:) -
De nekem azt mondták,hogy kedden kell menjek! -
Én a lehető legkönnyebb tételt húztam fizikából: halmazállapot változás :D
Olyan 8-9 percet beszéltem, a kísérlet egyszerű volt: jeget kellett melegíteni és 15 másodperces intervallumban hőmérsékletet mérni, grafikonon ábrázolni. -
igen -
És már oda is öltönybe kell menni? -
azért b+ hogy megtudd az időpontot mikor leszel...
meg egyébként szerinted mégis minek szoktak elmenni pl.az olimpikonok az olimpia megnyitójára? -
De minek??? -
Abruzzi #26233 Valaki aki már leszóbelizett fizikából írja le hogy milyen tételt húzott meg kb mennyit beszélt, milyen volt :D köszi.
amúgy már rohadtul izgulok. holnap kb 2. vagy 3. leszek. ma még átolvasok mindent, viszont angolból semmit se néztem át, és suli óta nem beszéltem angolul...remélem nem fogok nyökögni :S -
#26226 ?? -
Megnyitóra be kell menni. Időpontot pedig mi kaptunk, én pl. fél11-et, de csúszások miatt 13h-kor kerültem be a terembe. -
bizony. -
Én is kedden megyek,de hétfőn kötelező bemenni? -
menj be fél 8ra :). Ha későn kezdesz,úgyis hazaküldenek. :D -
Flowing #26227 Valaki segítsen, kedden megyek érettségizni, de hétfőn kötelező bemenni ugye mindenkinek, keddre én orára pontos időpontot kapok? vagy reggel fél 8 tól ülök ott 2 ig?
-
Valaki nem tudja, OKJs vizsgán hány %tól megy át az ember? -
így van -
Mindig egeszre kerekitenek. Ha 14.9 akkor is 14-re kerekitenek. -
figyeljtek már, akkor ez most hogy is van? :D
Bemegyek pl 9-kor, és akkor van még bent modnjuk melletem 4 ember. Mondják hogy húzzak egy tételt pl töriből. Van rá x időm felkészülni, oké felmondom, aztán egyből mondják, hogy húzzak irodalmat? És ez így megy végig?
képben vagyok xD -
lol én nem bírom addig lekötni az agyam ilyen szarásgokkal :D -
Nardon #26221 szobelihez nem kell más csak tudni kell húzni =) -
én reggel óta elolvastam az összes nyelvtan tételt
durván nyomom:D -
Nekem hétfőtől szerdáig lesz a szóbeli-szezon, hétfőn tudom meg hogy mikor kell majd szóbeliznem, de nem tartok tőle. 4 év alatt jóformán semmit nem tanultam, jó, az írásbelimen meg is látszik, de fősulira meg egyetemre nem akarok menni, hanem technikum, vagy OKJ-s képzés, esetleg szakma, bár legesélyesebb az OKJ. Bátyám amikor érettségizett, első 3 töritételt bevágta, kihúzta a 2.-at, többinél meg improvizált :D És persze ő sem tanult a 4 év alatt semmit. Töriből csak az 1. tételt nem tudom, irodalomból talán 2-3 tétel van amit nem tudok, meg nyelvtanból még kb 5, de ezeket ma meg holnap még simán bevágom. Ha meg vmiből nem érem el a 10%-ot, úgy vagyok vele hogy akkor meg is érdemlem.. :D -
Abruzzi #26218 Amúgy rájöttem hogy nyelvtanból akármit húzok azzal kezdem hogy beszélek 2 percet arról h mi a kommunikáció és h mennyire fontos szerepe van az emberek életében :D ez mindegyik tételbe beleillik és utána 1-2 szó a témáról aztán sztem mondják h húzzak törit...még mindig tartok töritől egy kicsit :S egyszer olvastam el a tételeket (Y) -
jajnemárr #26217 hát igen,nekem csak 77százalék lett a matek:S,és mégis talán reálabb pályára megyek, mint humánra(dehogy meddig fogok benn maradni....)amúgy jaja én is tesómon láttam, hogy mit szenvednek a jogászok,én is olvastam neki fel a könyvéből,ha fáradt volt,hát nem sok szart értettem a félolalas mondatokból:D -
Abruzzi #26216 Jogra szerintem csak akkor menj ha tudsz magolni. Én pl. képtelen vagyok nagyon sok szöveges anyagot nap mint nap bemagolgatni, inkább megértem a dolgokat, ezért is megyek műszakira, ott talán több múlik a megértésen és ha van eszed kevesebbet kell tanulni. Viszont jog...én bátyámon láttam. 5 évig vizsgaidőszakban reggel 6tól este 10ig ebéddel, pár cigi szünettel nyomta a tanulást :D aztán 3 év egy ügyvéd mellett...utána pár szakvizsga amire megint ugyanez a tanulási módszer volt jellemző, és 28 éves korára van saját ügyvédi irodája. -
Hehe, ezt a kérdést megkaptam már párszor. 
Amúgy azért mert közgazdászból annyi van mint csillag az égen, műszaki pályák meg nem igazán vonzanak. Így aztán jogot gondoltam ki (később pedig talán közgazdaságot mellé). -
igen, sajnos így van -
az enyém 94,667% -> 94%ra kerekítették o.O
113 pontos írásbeli
29 pontos szóbeli
142/150=0,94666666667
miért nem 95%ra kerekítették? vagy csak az elért százalékot adják meg? szval lehetne 94,99% és az is "csak" 94%?