29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Yepp #26452 nekem mindre ezt irja, még arra is amit kb 2 hete töltöttem fel -
bme villamosmérnökre ki jelentkezett? -
A ponthatárok meghatározása előreláthatólag 2009. július 23. -
jajnemárr #26449 sziasztok
mikor derülnek ki a ponthatárok?
ha e-felvételivel jelentkeztem az nem gáz,ha 3 feltöltésemre csak azt írja ki h "feldolgozás alatt",és nem azt h "feldolgozva"...? -
Sajnos a következő határidőt a felvi.hu-n sem találom, talán ha ez a jelentkezés lezárul, akkor felteszik, de nem tudom, talán valaki megmondja.
Viszont nem olyan rossz eredmények ezek, ahogy számolgattam, ha ugyanilyenek voltak az év végi jegyek is, akkor 300-350 pont közé is kijöhetsz, bizonyos szakokon, attól függ persze miből számolnak.
Viszont olyanról nem tudok, hogy egy intézményben csak egy szakot jelölhetnél, én is pl. 2 szakot jelöltem a Miskolci Egyetemen, egyet meg az ELTE-n. -
Na, most nézem. Valóban úgy van, hogy ugyanabból a nyelvből csak egy címen adnak többletpontot, ha nem így lenne akkor lenne 457 pontom.
Amúgy ez mindaddig köcsögség, amíg pl. adót kiszabnak ezerféleképpen mindenre. :D
Angolból meg sajnos még nincs meg a középfok, bár a tanár szerint nem vagyok messze tőle. -
van nyelvvizsga, középfok C, már 4 éve megvan.
a felsőfok sajna nem sikerült, de máig nem értem, miért. úgy jöttem ki a szóbeliről, hogy ha ez nem, akkor semmi.
igazából azért ilyen kevés a pont, mert nyelvszakokra máshogy vannak a többletpontok.
egyik haveromnak, ettől gyengébb érettségikkel, csak töriből emelttel (németből neki közép) jogra lenne 445. -
spiderman2 #26445 Hát nekem az itteniekhez képest elég gyatra lett az érettségim.
Magyar:84%
Történelem:64%
Matek:46%
Angol:89%
Infó:80%
De amennyi időt készültem rá,még ennek is örülök.
Februárban nem adtam be sehova a jelentkezésemet és a pófelvételivel kapcsolatban érdekldőnék.
Oda már megvan adva hogy meddig lehet beadni a jelentkezési papírokat??
És az igaz hogy csak 1 intézmény 1 szakjára lehet beadni?
-
jajnemárr #26444 én is érettségivel csináltam,és csak olyan felsőfokút kaptam(kéttannyelvű miatt)amit csak magyarországon fogadnak el,külföldön nem.csúcs. -
Az igaz, hogy ha emelt érettségivel kapom a nyelvvizsgát, az nem ugyan olyan mint ha rendesen csinálnám? -
Maniacfool #26442 nyelvből vagy emelt szintet számítanak, vagy nyelvvizsgát. -
ha 5ös az emelt érettségid nyelvből akkor kapsz automatikusan nyelvvizsgát nem? -
Yepp #26440 nyilván nincs nyelvvizsga... bár ezt egy 93-as emelt némettel kicsit nehéz elképzelni :D -
hogyhogy olyan kevés pontod van ilyen jó érettségikkel?
nekem is hasonlóak lettek és 460 pontom van. -
Na, amúgy én is túl vagyok rajta.
Magyaron húztam Arany balladaköltészetét irodalomból, meg A nyelv mint az egyén ill. mint a közösség alkotása nyelvtanból.
Törin meg Mária Terézia és II. József uralkodása és reformjaik.
Angolból meg ilyenek hogy divat, meg mittomén. XD
A végeredmény az ez lett:
Magyar 98%
Matek 81%
Töri 93%
Angol 94%
Német 93% emelt
Ezzel úgy kb. 422 pontom lenne, tavaly ELTE-BTK germanisztika-skandinavisztikára 408 kellett, ME-BTK germanisztika-németre 320 (vagy 302?), míg ME-GTK turizmus-vendéglátás tavaly még nem indult, de a többi suli ponthatáraiból kiindulva kb. 400 körül lesz. -
gotchaaa #26437
-
bme gépész gtábortól ne aggódj, ott fogsz majd egy száll faszban tombolni, hulla részegen
-
Boldeee #26435 Én is VIK:) -
Tsabi90 #26434 Magyar:80%
Föci:93%
Matek 95%
Német:96%
Töri emelt: 85%
+felsőfokú
összesen 449 pont... remélem BME-GTK-n gazd. és managment nem emelkedik annyit hogy ne legyen elég:) -
Yepp #26433 én is VIK :p -
hehhe, ja, hallottam, hogy oda nem árt egy kis mélytorok-tapasztalat -
jöttök szopni utánam? :)
nyáron elkezdhettek edzeni rá egy kis szájtágítással, az ember ott hozzászokik a nagy nyalókákhoz.. -
gotchaaa #26430 Én is
-
szeged TTIK valaki? :D -
énis VIK -
én megyek, csak VIK-ra, szal gondolom nem közös lesz a gólyatábor... -
Abruzzi #26426 Nha amugy magyar: 85 %
töri: 81 %
matek: 88 %
angol: 95 %
fizika: 88 %
Mivel BME-gépészre matek fizika kell így van a 2 nyelvvizsgát beleszámítva 402 pontom. tavaly 347 volt a határ uh nem aggódok :D
tényleg valaki szóljon már aki BME-re jön (tehát gólyatáborban találkozhatunk :D), mer kurvaszar lesz egyedül balfaszkodni. vkivel jólenne összeismerkedni :D -
Maniacfool #26425 Bölcsészeken kívül mindenki el tud helyezkedni, ha jó helyen végez, ért ahhoz amit elvárnak tőle. Olyanokból van túltermelés, akiknek csak papírjuk van, nem olyanokból akik a papír mellett értenek a szakmához, érdekli is őket. -
mérnökön kívül amúgy van valaminek értelme? -
Az jó. Osztálytársam is odamegy :)
Úgy hallom Debrecenben elég jó a kgt :) -
ha megvan adva kötelező tantárgy, akkor biza abból kell a pontot számolnia :) (de csak arra a karra/sulira amihez az kell) -
ne haragudj de a nemzetközi kapcsolatok is egy vicc szak. -
tonio14 #26420 a gazdálkodási menedzsment egy elég értelmetlen szak (már de ne is haragudj)
inkább mennél pénzügyre, nemzetközi kapcsolatokra vagy kermark.ra
-
DE - KTK gazdálkodási menedzsment :)
Ez az OKJ kész vicc volt.. 30 pontért meg simán.
Nálunk az egyik suli a városban indít már vagy 10 éve idegenvezetői tanfolyamot, amit a mi sulinkban is csinálnak már. 2 éves képzés.. 4. félévkor iratkoztam át, mert kell 2 év végi osztályzat turisztikából, hogy mehessek érettségizni / OKJ vizsgára. A fél év alatt kb bent voltam 4 órán, érettségizni nem kellett, mert volt 5. tárgyam, csak OKJ.
Annyi volt az is, hogy adtak egy papírt, amin angolu/franciául rajta voltak Nyíregyháza nevezetességei, aztán jött le az elnök Pestről és körbe kellett vezetni.. Szerintem kukkot nem tudott angolul, vagy csak konyhanyelven :D
A másik nap meg 70 tétel volt... Kb tudtam belőle 10et, leszartam már, és 3mat kellett húzni. Reggel átolvastam az első6-ot és hívtak be. Mit húztam ki? Egyes, kettes és négyes tétel :DDD -
omg. melyik egyetemre mész amúgy? -
okj-s vizsgával 460 pont :D -
igen
de érettségijeid átlaga 74, és lehet hogy több pontod lenne, ha tudnánk az év végi eredményeidet
az úgy van hogy utolsó két évből matek+töri+magyar(i+ny átlaga)+idegen nyelv+bármi(pl. tesi, ha az mindig 5-ös) na és ennek az 5-nek a 11. év végi és 12. év végi eredményének az összege, ennek a kétszerese (max 100 pont)+összes érettségid átlaga(74)+két felvételi tárgy összege(neked töri+info, 142)+plusz pontok, ha vannak
a másik meg ugye ahogy passatgt számolt, a két felvételi tárgyad eredményének összegének kétszerese, ha az jobb, az neked 284+pluszpontok
számold ki, hogy jobb
-
hát jó de akkor ha megvan adva a tantárgy sztem akkor ezek közül a 2 (legjobb)-t nézik -
de pontot nem abból kell számolni szerintem -
műszaki menedszerre ezt a 2 tantárgyat nézik
(töri v. matek v. infó)