29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Yepp
    nekem mindre ezt irja, még arra is amit kb 2 hete töltöttem fel
  • SASboy
    bme villamosmérnökre ki jelentkezett?
  • miilann04
    A ponthatárok meghatározása előreláthatólag 2009. július 23.
  • jajnemárr
    sziasztok
    mikor derülnek ki a ponthatárok?
    ha e-felvételivel jelentkeztem az nem gáz,ha 3 feltöltésemre csak azt írja ki h "feldolgozás alatt",és nem azt h "feldolgozva"...?
  • Zsolti9014
    Sajnos a következő határidőt a felvi.hu-n sem találom, talán ha ez a jelentkezés lezárul, akkor felteszik, de nem tudom, talán valaki megmondja.

Viszont nem olyan rossz eredmények ezek, ahogy számolgattam, ha ugyanilyenek voltak az év végi jegyek is, akkor 300-350 pont közé is kijöhetsz, bizonyos szakokon, attól függ persze miből számolnak.

Viszont olyanról nem tudok, hogy egy intézményben csak egy szakot jelölhetnél, én is pl. 2 szakot jelöltem a Miskolci Egyetemen, egyet meg az ELTE-n.
  • Zsolti9014
    Na, most nézem. Valóban úgy van, hogy ugyanabból a nyelvből csak egy címen adnak többletpontot, ha nem így lenne akkor lenne 457 pontom.
    Amúgy ez mindaddig köcsögség, amíg pl. adót kiszabnak ezerféleképpen mindenre. :D

Angolból meg sajnos még nincs meg a középfok, bár a tanár szerint nem vagyok messze tőle.
  • Zsolti9014
    van nyelvvizsga, középfok C, már 4 éve megvan.
    a felsőfok sajna nem sikerült, de máig nem értem, miért. úgy jöttem ki a szóbeliről, hogy ha ez nem, akkor semmi.

igazából azért ilyen kevés a pont, mert nyelvszakokra máshogy vannak a többletpontok.
    egyik haveromnak, ettől gyengébb érettségikkel, csak töriből emelttel (németből neki közép) jogra lenne 445.
  • spiderman2
    Hát nekem az itteniekhez képest elég gyatra lett az érettségim.
    Magyar:84%
    Történelem:64%
    Matek:46%
    Angol:89%
    Infó:80%
    De amennyi időt készültem rá,még ennek is örülök.
    Februárban nem adtam be sehova a jelentkezésemet és a pófelvételivel kapcsolatban érdekldőnék.
    Oda már megvan adva hogy meddig lehet beadni a jelentkezési papírokat??
    És az igaz hogy csak 1 intézmény 1 szakjára lehet beadni?
  • jajnemárr
    én is érettségivel csináltam,és csak olyan felsőfokút kaptam(kéttannyelvű miatt)amit csak magyarországon fogadnak el,külföldön nem.csúcs.
  • Gabor1990
    Az igaz, hogy ha emelt érettségivel kapom a nyelvvizsgát, az nem ugyan olyan mint ha rendesen csinálnám?
  • Maniacfool
    nyelvből vagy emelt szintet számítanak, vagy nyelvvizsgát.
  • tigeroo
    ha 5ös az emelt érettségid nyelvből akkor kapsz automatikusan nyelvvizsgát nem?
  • Yepp
    nyilván nincs nyelvvizsga... bár ezt egy 93-as emelt némettel kicsit nehéz elképzelni :D
  • kraawz
    hogyhogy olyan kevés pontod van ilyen jó érettségikkel?
    nekem is hasonlóak lettek és 460 pontom van.
  • Zsolti9014
    Na, amúgy én is túl vagyok rajta.
    Magyaron húztam Arany balladaköltészetét irodalomból, meg A nyelv mint az egyén ill. mint a közösség alkotása nyelvtanból.
    Törin meg Mária Terézia és II. József uralkodása és reformjaik.
    Angolból meg ilyenek hogy divat, meg mittomén. XD

A végeredmény az ez lett:

Magyar 98%
    Matek 81%
    Töri 93%
    Angol 94%
    Német 93% emelt

Ezzel úgy kb. 422 pontom lenne, tavaly ELTE-BTK germanisztika-skandinavisztikára 408 kellett, ME-BTK germanisztika-németre 320 (vagy 302?), míg ME-GTK turizmus-vendéglátás tavaly még nem indult, de a többi suli ponthatáraiból kiindulva kb. 400 körül lesz.
  • gotchaaa
  • David2
    bme gépész gtábortól ne aggódj, ott fogsz majd egy száll faszban tombolni, hulla részegen
  • Boldeee
    Én is VIK:)
  • Tsabi90
    Magyar:80%
    Föci:93%
    Matek 95%
    Német:96%
    Töri emelt: 85%
    +felsőfokú

összesen 449 pont... remélem BME-GTK-n gazd. és managment nem emelkedik annyit hogy ne legyen elég:)
  • Yepp
    én is VIK :p
  • Guilty01
    hehhe, ja, hallottam, hogy oda nem árt egy kis mélytorok-tapasztalat
  • 5c0rp330n
    jöttök szopni utánam? :)
    nyáron elkezdhettek edzeni rá egy kis szájtágítással, az ember ott hozzászokik a nagy nyalókákhoz..
  • gotchaaa
    Én is
  • Hegi90
    szeged TTIK valaki? :D
  • N1ggA
    énis VIK
  • Guilty01
    én megyek, csak VIK-ra, szal gondolom nem közös lesz a gólyatábor...
  • Abruzzi
    Nha amugy magyar: 85 %
    töri: 81 %
    matek: 88 %
    angol: 95 %
    fizika: 88 %

Mivel BME-gépészre matek fizika kell így van a 2 nyelvvizsgát beleszámítva 402 pontom. tavaly 347 volt a határ uh nem aggódok :D

tényleg valaki szóljon már aki BME-re jön (tehát gólyatáborban találkozhatunk :D), mer kurvaszar lesz egyedül balfaszkodni. vkivel jólenne összeismerkedni :D
  • Maniacfool
    Bölcsészeken kívül mindenki el tud helyezkedni, ha jó helyen végez, ért ahhoz amit elvárnak tőle. Olyanokból van túltermelés, akiknek csak papírjuk van, nem olyanokból akik a papír mellett értenek a szakmához, érdekli is őket.
  • N1ggA
    mérnökön kívül amúgy van valaminek értelme?
  • Hegi90
    Az jó. Osztálytársam is odamegy :)
    Úgy hallom Debrecenben elég jó a kgt :)
  • kas123
    ha megvan adva kötelező tantárgy, akkor biza abból kell a pontot számolnia :) (de csak arra a karra/sulira amihez az kell)
  • Gnome
    ne haragudj de a nemzetközi kapcsolatok is egy vicc szak.
  • tonio14
    a gazdálkodási menedzsment egy elég értelmetlen szak (már de ne is haragudj)

inkább mennél pénzügyre, nemzetközi kapcsolatokra vagy kermark.ra
  • kraawz
    DE - KTK gazdálkodási menedzsment :)

Ez az OKJ kész vicc volt.. 30 pontért meg simán.
    Nálunk az egyik suli a városban indít már vagy 10 éve idegenvezetői tanfolyamot, amit a mi sulinkban is csinálnak már. 2 éves képzés.. 4. félévkor iratkoztam át, mert kell 2 év végi osztályzat turisztikából, hogy mehessek érettségizni / OKJ vizsgára. A fél év alatt kb bent voltam 4 órán, érettségizni nem kellett, mert volt 5. tárgyam, csak OKJ.

Annyi volt az is, hogy adtak egy papírt, amin angolu/franciául rajta voltak Nyíregyháza nevezetességei, aztán jött le az elnök Pestről és körbe kellett vezetni.. Szerintem kukkot nem tudott angolul, vagy csak konyhanyelven :D

A másik nap meg 70 tétel volt... Kb tudtam belőle 10et, leszartam már, és 3mat kellett húzni. Reggel átolvastam az első6-ot és hívtak be. Mit húztam ki? Egyes, kettes és négyes tétel :DDD
  • Hegi90
    omg. melyik egyetemre mész amúgy?
  • kraawz
    okj-s vizsgával 460 pont :D
  • N1ggA
    igen
    de érettségijeid átlaga 74, és lehet hogy több pontod lenne, ha tudnánk az év végi eredményeidet
    az úgy van hogy utolsó két évből matek+töri+magyar(i+ny átlaga)+idegen nyelv+bármi(pl. tesi, ha az mindig 5-ös) na és ennek az 5-nek a 11. év végi és 12. év végi eredményének az összege, ennek a kétszerese (max 100 pont)+összes érettségid átlaga(74)+két felvételi tárgy összege(neked töri+info, 142)+plusz pontok, ha vannak

a másik meg ugye ahogy passatgt számolt, a két felvételi tárgyad eredményének összegének kétszerese, ha az jobb, az neked 284+pluszpontok

számold ki, hogy jobb

• tigeroo
    hát jó de akkor ha megvan adva a tantárgy sztem akkor ezek közül a 2 (legjobb)-t nézik
  • passatgt
    de pontot nem abból kell számolni szerintem
  • tigeroo
    műszaki menedszerre ezt a 2 tantárgyat nézik

(töri v. matek v. infó)