29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• TDantes
    Keresgélek, csak nem találtam. Azért kérdeztem. Kíváncsi vagyok mit számítanak ott, mert fura hogy oda kevesebb számot írnak, mint alapképzésre. Biztos valamit másképp számolnak
  • z99999
    asszem felvin van erről egy cikk, nemisrég adták ki, kutasd fel :)
  • TDantes
    Azt mondjátok még meg, a mester képzéseken hogy számítják a pontot? Mert ott meg sokkal kevesebb(60-70-80) pont kell. Oda mit számítanak? Hogy az alapképzésen mit ért el az ember, vagy hogy van ez?
  • csgj
    Csakhogy engem a könyvtáros része érdekel. Másrészt meg nincs keret kollégiumra. Gáz, de ez van...
  • Zsolti9014
    Zsír, első helyre ME-GTK-turizmus-vendéglátásra elég a pontom.
    A vicces az, hogy mégis szomorú vagyok kicsit: az utolsó pillanatban változtattam a sorrendemen, elsősorban anyagi megfontolásból: addig az ELTE skandinavisztikája volt az első. Nos, oda tavaly óta több mint 20 pontot emeltek. Nem lett volna elég a pontom...
  • TDantes
    Nem mert ha bejutok az nem elpocsékolás lesz, hanem önmegvalósítás

• Bandee1987
    Ennyivel bme kivételével akármelyik info szakra bejutottál volna.
  • Sadist
    És el akarsz pocsékolni még 3 évet? :)
  • Sadist
    Ideje volt már, hogy emeljenek végre. Kb. 380-400 környékén volna reális.
  • gregtom6
    Öcsém, felvettekXD EKF-re jelentkeztem programtervező inform.-nak, de felvettek volna a Pázmányra is:D
  • csgj
    Na... hát, informatikus könyvtáros simán megvan :) 304 pont a határ, nekem meg van 357 (nem kinevetni, nekem ennyi is elég :D). Írói ambícióim mellett ez tökéletesen megfelel nekem.
  • TDantes
    Vigasztalni nem vigasztal, de tudom hogy sokan voltak ilyen ,,okosok". Köszönhető annak hogy a középiskolák, mindenféle ,,remek" ötödévvel hitegetik a diákot, ami nem is jó semmire.

Na de az iskolák, khm szemét húzásai más téma.
  • Hegi90
    Van olyan is, aki dolgozni akar, pedig ő is szorgalmasabb nálam.....
  • Hegi90
    ha ez megvigasztal nem csak te kúrtad el így. Egy csomó, nálam sokkal szorgalmasabb osztálytársam nem jelentkezett egyetemre, hanem szar ötödévekre mentek. -.-
  • TDantes
    Eger, történelem szak. Kicsi gyerek kori vágyam, és jó is vagyok benne, értek hozzá.

Csak, hülye voltam, mert nem emelt szintű érettségit választottam...aztán felesleges semmit se érő ötödévekre meg hasonlókra mentem...szóval pocsékoltam az időmet, hülye voltam.

Ezért bosszant nagyon ,ha nem pocsékolom az éveket, és okosabb lettem volna, simán felvesznek.
  • Lacee
    hova szeretnél menni?
  • TDantes
    Értem, csakhogy ez nekem szívás. Egyre csökken az esélyem hogy jövőre bejussak oda ahová akarok. De hátha szerencsém lesz. Nagyon jól kell sikerülnie az szint emelésnek, és így is csak reménykedhetek a szerencsében hogy ne legyen még több.

Na mindegy, a fő hogy neki kell feküdni a tanulásnak. Csak nehéz elsz piszkosul
  • Bandee1987
    ahogy nézem idén infó szakok pontjait mindenhol felvitték, elte proginfó is 320 pedig az alacsony volt mindig, meg pázmány infó is 330
  • Lacee
    az extrém alacsony pontok meg úgy jöhettek/jöhetnek ki (amit itt írtatok, 160 meg 180) hogy nem is jelentkeztek annyian, mint ahány hely meg volt hirdetve, így aztán mindenkit felvettek, még a leggyengébb arcot is, esetleg nem is sikerült feltölteni a helyeket.
    Jövőre egyébként 200 pontnál kevesebbel nem lehet majd bekerülni sehova, ami mindjuk nem baj... Ha valakinek nincs is semmilyen pluszpontja, akkor is tessék megütni legalább az 50%-át a 400-nak, az egy főiskolán/egyetemen nem is feltétlenül kettes szint...

amúgy engem is felvettek, már másodjára :)
  • grizzly21
    azert az remisztoen keves..480-nak alig tobb mint a fele..amikor en felveteliztem akkor kb a fele volt a maxpontszamnak az amit minimalisan el kellett erni valakinek, hogy barhova felvegyek...erdekes.
  • Lacee
    tavaly óta változott a felvételi pontszámítási rendszer a régi 120+24-ről 400+80-ra, idén tehát másodszor van az új. A ponthatárok aszerint változnak, hogy hány ember jelentkezik, és hogy a legjobb x embernek milyen pontjai vannak. Idén nagyon sokan jelentkeztek (90e ember helyett 125e asszem), meg is ugrottak a határok.
    Előfordulhatna elméletben olyan szak is, ahova nagyon sokan jelentkeznek, ám mégis alacsony marad a ponthatár, mert még a legjobb jelentkezőnek is kevés pontja van... :)
  • Máté94
    De jó,hogy nekem még van 5 évem rá:DDDDD
    Grat mindenkinek!
  • tigeroo

ezt úgyse tudod überelni:D
  • akela91
    mit 20-30 at?????? Tavaly Szeged TTIK programozó inf. 167 pont MOST 277 nekem 275 pont. KÖSZI!
  • TDantes
    Aha...akkor jövőre akármennyi is lehet. Nem akarok feleslegesen szint emelőt tenni, tanulni..hogy aztán jövőre is emeljenek..és ne vegyenek fel.

Miért nem tavaly jelentkeztem? Most verhetem a fejem a falba

Hogy jövőre ne legyen sok a felvételi pontszám, történelem szakra, ne jelentkezzetek már, és főleg ne Egerbe
  • bazza
    csak másfélszer:D
  • Hegi90
    mondjuk 2x annyian jelentkeztek mint tavaly.
  • TDantes
    Amúgy ez hogy van hogy ennyit emeltek? Minden évben ilyen sokat emelnek? Azért 20-30 pontok...az nagyon sok. Ha jövőre is ennyit emelnek...most ettől nagyon ideges lettem.

Vagy máskor nem emeltek ennyit évről-évre, vagy hogy szokott ez lenni?

Amikor utoljára foglalkoztam a pontokkal még valahogy a pontok is mások voltak.
  • kraawz
    DE - KTK gazdálkodási és menedzsment ANA

460 pontom van, kellett 388 idén ^^
  • bazza
    Én is BME Közlekedésmérnöki :D Bár én nem izgultam 425 ponttal.
  • grizzly21
    tavaly gyengebb volt az eresztes ezek szerint:)
  • mEkLaU
    Koszonom szepen
  • grizzly21
    az ugyan nem retteg toled:D
  • galmat
    Szomszéd orvosira ment volna a SOTE-re, 436 pontja van, a határ idén 437..... áááááá....
  • SASboy
    villamos v mérnökinfó?
  • galmat
    BME-Építőmérnökire mentem volna, tavaly 303 volt a határ, idén 363.... Nekem meg 354 van, úgyhogy maradt a BME-közlekedésmérnöki. Na további jó estét vagy olyasmit.
  • Bandee1987
    BMF-NIKre tavaly 300 ponttal be lehetett jutni, idén 333 ahogy látom.
  • Bandee1987
    Grat, akit felvettek!

BMF-NIK-re valakit felvettek?
  • Yepp
    felvettek :p
    bme vik rettegj!!:D
  • bazza
    Azért mert max 80 pontot kaphatsz pluszba, így az 40+50 az nem 90 hanem 80.