29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• tigeroo
    na igen asszem kezdjük kapizsgálni de az a szisztematika hogy ma akarnánk beállítani a kolis pénzt, ami 600Ft

kaptunk is ilyen levelet a neptunon:

Tisztelt Hallgató! Tájékoztatjuk, hogy Műszaki menedzser (BSc) (N) (MK-MM-BN) képzésén befizetési kötelezettsége keletkezett a rendszerben 600 Ft értékben, DE KOLL0004 néven, 2009/10/1 félévben, 2009.08.05. fizetési határidővel!

dehát ez mai dátum...mimeg holnap tudnánk utalni... akkor hogy van ez?
    vagy akkor a netről (otp pl.) utalni kell a neptunra és így?

fuhh...:D
  • kraawz
    ugyanígy jártam én is

10 óra körül elkezdtem csinálni, minden.. ugye NEPTUN kódot basztak levélben küldeni, egy normális leírást szintén, szóval gratulálok.. Délben átutaltam a pénzt, 3 órán át hívtam őket, 1x(!) sikerült felvenniük.. A pénz holnapra ott van, utána megoldjuk

Campusban találkozunk ?:D
  • Nuki
    Ja, jó. :)
    Akkor ha érted kérlek magyarázd el neki jobban mint én, mert engem nem biztos hogy ért.
  • Nuki
    Nem tudják, ezért kell ezt a Neptun bankszámlára küldeni a pénzt, ellátva a te kódoddal és neveddel.
  • tigeroo
    hát végülis ugyanazt mint én mert eggyütt beszéljük most a dolgokat msn-en :D
  • Nuki
    MINDENKÉPPEN írd oda a megjegyzés rovatba a neptun kódot és a nevet.
    Nem biztos, hogy fogják tudni látni, nem így van automatizálva egy dolog mert ezt nem ember végzi (gondolom) hanem gép.
    Sokan azt csinálják, hogy apuci-anyuci bankszámlájáról küldenek, vagy cégtől, ezért nem megoldható.
  • noryna
    de a bankszámlámon van pénz arról nem tudják levenni?
  • tigeroo
    fú asszem vágom mire gondolsz, pl. rózsaszín csekknél meglehet adni a közleményben a dolgokat, de akkor ugyanígy kell befizetni neptunra is?
    bankszámláról akkor ez kell? gondolom ott a számlaszámnál látják a nevet is vagy passz.

tehát a bankban kell pénzt utalni a neptunra (csekkel v. bankszámláról) aztán pedig onnan költeni el a pénzt díjakra stb?
  • Nuki
    Tulajdonképpen te mit is akarsz csinálni?
  • Nuki
    A bankkártyákhoz általában tartozik egy bankszámla. Általában ha az egyikről beszélsz, a másikról is.
    A bankszámlán van a pénzed, az egy fogalom, néhány adat egy hatalmas adatbázisban.
    A bankkártya pedig a bankszámládhoz egy folyosó, vagy egy ajtó, amivel lehúzhatsz róla pénzt.
  • noryna
    a neptunon keresztül próbálom , mert ott kell........de most a gyűjtőszámlához nem lehet beirni semmit :S
  • Nuki
    Azt hittem érthető volt amit mondtam :(

Pénzed a bankban van. Onnan elküldöd egy neptun gyűjtőszámlára, ami valójában az Erste banknál (vagy bármilyen más banknál) a BME (vagy tetszőleges intézet) bankszámlája, a megjegyzés-közlemény rovatba beírod a neptun kódod - neved, hogy tudják hogy a pénz kitől jött, ez alapján megkapod azt az összeget neptunon, és szabadon költekezhetsz belőle.
  • tigeroo
    és ha bankkártyával csináljuk?
  • noryna
    nem a neptunon keresztül kell????
  • Nuki
    közlemény, megjezgyés, bármi.

Attól függ melyik banknál, hogy utalsz.
  • noryna
    de hol van a közlemény rovat??? nem találom
  • Nuki
    Elküldöd a pénzt közös neptun gyűjtőszámlára, a megjegyzés rovatba beírod a neptun kódod, neved:
    FCUK19 - Tüdő R. Ákos
    és akkor amikor megérkezik az utalás az egyetemre (BME például Erstés azt hiszem) akkor megjelenik a neptunban is.
  • tigeroo
    a kollégiumra bekell fizetni 600Ft-ot bankszámlán a neptunon keresztül pontosan hogy működik? mert elakadtunk vele..
  • Nuki
    Az ösztöndíjat addig nem kell bevallani adóba, amíg nincs bejelentett munkád, én csak ennyit tudok.
    (nem mintha köze lenne a témához)
  • Sadist
    Hülyeség, oktatási törvényben benne van, hogy ha eléred a megállapított tanulmányi eredményt, amitől jár az ösztöndíj, akkor azt megkapod. Az egyéb szociális juttatásokba viszont valószínű beleszámít, hogy mennyit keresel.
  • kas123
    lehet h hülyeséget mondok, de régebben olvastam valami olyat hogy ha többet keresel mint az "ösztöndíj, meg különböző kiegészítések összege" akkor azokat nem kapod meg :/
  • tigeroo
    neem, suli időben természetesen...
  • tigeroo
    másik:

van a neptunon a helyi azonosító az pontosan mit takar? az afféle "nicknév" vagy az hozzátartozik a felhasználónév/jelszóhoz?

plusz: tesómnak kell valami tűzvédelmi bizbaszt elvégezni suli előtt mert a tanulmányait akkor nem kezdheti meg... ez wat?:D
  • Nuki
    Nyárra akarsz, vagy hogy?
  • kas123
    egyik héten az egyik a másikon a másik, eddig 1x volt éjszakás hét
    persze lehet igényelni h csak délelőtt, de ha kcsg a vezetőség akkor oda rak be ahova akar
  • tigeroo
    aha és a műszakokat azok naponta vagy hetente váltakoznak? vagy te választod meg?
  • kas123
    ahol én eddig diákmelós voltam ott ugyanúgy voltam mint a felnőttek
    munkaidő: reggel 6tól du 2ig, du 2től este 10ig, este 10től reggel 6ig
    Hétfőtől Péntekig
  • tigeroo
    debreceni diákmeló ügyben milyen weboldalakat/intézményeket érdemes felkeresni? tudtok adni pár tippet?

meg tényleg a diákmelók azok mennyire rugalmasak? akár heti 2 alkalom meg ilyesmire gondolok
  • nagy hős
    ej fakk, pedig nem eldugott helyen élek.
    gólyatáborról nem kéne lemaradni :)
    köszi
  • tigeroo
    nekem már pénteken megjött. de tesómnak meg nem :D
  • nagy hős
    mikor kéne megjönnie a hivatalos levélnek hogy felvettek satöbbi?
  • I.C.ram
    Nem. A felvetel akkor lep eletbe, amikor alairod szeptemberben a papirt a beiratkozason.
  • Nuki
    BME vegyészkaron a friss gólyáknak maguktól adták a tárgyakat.
  • Bmx01
    megy itt valaki valamerre ilye rendszergazdai szakra ??
  • loserman
    GYerekek egy a besorolás nem egyenlő a felvétellel?
  • TDantes
    Na igen. Már amikor ezek remek rendszerek méltóztatnak működni, valamint ha jól teszik fel az óra rendet...néha kicsit hibás a dolog
  • [HUN]FaTaL
    Azt magadnak intézed ETR-ben/Neptunon.
  • [HUN]FaTaL
    Tudsz te olvasni? Szövegértés 1-es.
  • sadi57
    ME-MAK anyagmérnöki
  • N1ggA
    hova vettek fel?