29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
ja, oks :)
Csak KTK még hétfőn van beiratkozás, azért csodálkoztam. -
de a műszaki karon
-
gyerekek, ha nem emlékszem neptun azonosítóra/kódra, hol kérdezősködjek ? :) -
te nem DEben leszel most elsős ? -
nalunk pl irni az eloadonak h emeljen letszamot (bme) -
olyankor mivan ha a neptunon felvehető tantárgyaknál betelt a létszám?
ma reggel 8ra volt kiírva a tantárgyfelvétel a de-mk suliban, 9körül mondták hogy majd csak este 6tól lesz...
most hazajövök erre mondják hogy már csomóan felvették a tárgyaikat, és szinte minden tantárgynál belelt a létszám... ilyenkor wtf??
mit lehet tenni? -
Nem túl kemény? -
Persze hogy lehet. Egészségügyi papírnak kiváló. -
köszi :) -
Megkérdezheted vele, hogy nagy kólával kéred?
-
mi a véleményetek a történelem bölcsész szakról? lehet valamit majd vele kezdeni a suli után? -
TDantes #26641 Még valami.
"a középiskolai bizonyítvány utolsó tanévre vonatkozó, a középiskolai tanulmányok befejezését is igazoló oldalainak másolatát,"
A középiskolai tanulmányok befejezését is igazoló oldalainak másolatát? A Mit? Én már befejeztem a középiskolát pár éve...de ez miféle papír? A befejezést igazoló...az mi? Nem a bizonyítvány? -
TDantes #26640 Üdv. Tudtok segíteni? Épp most intézem az októberi szintemelő érettségire a jelentkezést.
Van pár dolog, amit nem értek. Például a befizetés
"A vizsgadíj befizetése történhet:
* az OH regionális igazgatóságain beszerezhető utalványon;
* banki átutalással az alábbiak szerint: Jogosult neve: Oktatási Hivatal, számlaszám: Magyar Államkincstár 10032000-00282637-00000000.
A vizsgadíj befizetéséről szóló utalvány, illetve az átutalási megbízás Közlemény rovatában fel kell tüntetni a 20-as számot, valamint egy szóköz kihagyásával az egyedi érettségi iktatószámot.
A vizsgadíj befizetését minden esetben igazolni kell. Utalványon történő befizetés esetén a jelentkezési laphoz az eredeti feladóvevényt kell csatolni. Átutalással történő befizetés esetén a bank által igazolt átutalási megbízást kell csatolni a jelentkezési laphoz. "
Az OH regionális igazgatóságán beszerezhető utalványon? Hol? Miskolcban? Mert nálam Miskolc a régió központja.
Vagy, banki átutalással...banki átutalás? Ez csak annyi, bemegyek a bankba ahol számlám van, és megmondom utalják át a pénzt? Ennyi?
-
átment.
:D! -
Hello! Olyan kérdésem lenne hogy a beiratkozó lapon az egyetemre van egy ilyen rész , hogy : Érettségi kelte....... Száma........ Eredménye..... na egy ilyen kis helyre mit kell beírni eredményként ?? -
tévedsz
egy érettségi időszakban nem mehet 2x. ha befejezte a középiskolai tanulmányait, utána gond nélkül.
vagyis én így tudom -
Maniacfool #26636 Mentsd csak a helyzetet :D -
akkor ott valami gáz van,ugyanis hivatalosan nem mehetsz 2x ugyanazon a szinten,csak szintemelőt csinálhatsz,vagy pedig nem mész szóbelizni,és akkor ugye az első elégtelen,a második meg javító vizsga.szvsz a sulid valamikre hivatkozva érvénytelenítette az elsőt,hogy mehess ugyanazon a szinten,de valamilyen turpisság mindenképp van a dologban. -
Maniacfool #26634 Én középszinten voltam, tavaly 83% lett, idén 95%, szintén középszinten. Voltam szóbelin is és írásbelin is mindkétszer. Kijátszottam a rendszert barátom, vagy te vagy ostoba? :D -
Viszont annyi a minimum, amit érdemes megjelölni. Ha csak egyet jelölsz az sem olcsóbb. -
5,000 ft a 3 hely
-
ha tudnak elore a pontot nyilvan megmondanak.... ez nem egy sorsolas, ahol direkt huzzak az idot, hogy izgalmasabb legyen a jatek...
te volta a hulye, hogy nem adtad be mashova is a jelentkezest. Tudtommal eleve 3 helyre lehet ingyen. -
mert nem tudjak hogy mik lesznek a pontok, es miert nem adtad be mashova is akkor? -
A ponthatár nyilván attól függ, hogy mennyien jelentkeznek. Olyan ez, mint a kereslet-kínálat. Ha sokan jelentkeznek, akkor nyilván a jobbakból válogatnak, ha kevesen, akkor szinte a full idiótákat is felveszik.
Maradj a topban és akkor felvesznek, ilyen egyszerű. -
egy középfokút ha le tudsz tenni, azzal sem lesz gondod.
összesen ha mondjuk van 60%od, akkor ahhoz hozzájön a +40 pont, ami emelt, és akkor az már szinte 100%os középnek számít.
Bár ha az idein 30%ot írtál, egy alapfokún sem mennél most át.. -
Zolo Varoz #26627 Egy ilyen emelt szintű angol nehezebb mint egy nyelvvizsga? -
javító vizsga van,ha nem mész el szóbelizni.ugyanazon a szinten nem mehetsz mégegyszer,hogyha elsőre voltál írásbelin meg szóbelin is. -
Maniacfool #26625 Hülyeség, van ismétlő vizsga is. Én is azt csináltam idén magyarból. -
Zolo Varoz #26624 Az mit jelent? Közép szint helyett emelt szint. De ott változik a jegy is nem? -
Zolo Varoz #26623 Egyébként arról mit lehet tudni, hogy jövőre is emelik a ponthatárokat. Mert most is az lett a baj, hogy emelték a pont határokat és pont kiestem.
Csak nem tudom, hogy ezt miért nem február előtt mondták mert egy másik szakra felvettek volna csak pont oda nem adtam be jelentkezést és pótfelvételin meg nincsenek meghirdetve csak a költségtérítéses szakok.
Komolyan mondom ezt a kicseszést. -
pedig ha elmentél szóbelizni,akkor csak szintemelőt tehetsz. -
Zolo Varoz #26621 Értem és mennyi a vizsga díja?
Nem szint emelést akarok, hanem javítani az eredményen. Mivel az elég tré lett(2-es 30%-os). meg tenni egy nyelvvizsgát. Mivel más lehetőségem nem nagyon van, hogy felvegyenek, csak a költségtérítéses arra meg nincs pénzem. diákhitelt meg biztos nem veszek fel, mivel nem akarok úgy tartozni, hogy még munkám sincs.(Nem ettem meszet) -
TDantes #26620 Szintemelést akarsz? Lehet. Bármikor lehet, felmész a oktatási minisztérium honlapjára ott elolvasod, mikor lesz érettségi, és hogy lehet jelentkezni...(legközlebbi érettségi október, én akkor megyek magyarból és töriből) persze ez nem lesz ingyen...a vizsga pénzbe kerül. -
Zolo Varoz #26619 Üdv. Mindenkinek!
Nem vettek fel az idén és kiszeretném javítani az Angol érettségimet. Lehet ilyet? És ha lehet, csak ott lehet ahol érettségiztem vagy bármelyik középiskolában?
Meg ha valaki csinált már ilyet az írja már le, hogy zajlik ez, kell-e suliba járni vagy csak jelentkezek érettségizni és elmegyek a vizsgákra. Mert csinálnék egy nyelvvizsgát és utána kijavítanám az angolt, hogy meglegyen a pontom a jelentkezéshez.
A válaszokat előre is köszönöm! -
Nuki #26618 BME-VBK voltam/vagyok. Nálunk jó volt minden az elmúlt 2 évben, most nem tudom. -
hát nagyon nem.
kaptunk kb. 5oldalas tájékoztatót és kész
egy ismerősöm aki az egri fősulira megy neki meg mindent leírtak szépen (őmég azt is tudja hogy melyik tanárnál fog beiratkozni...) -
Nuki #26616 Nem kaptatok valami CD-t vagy tájékoztatót?
Amikor engem felvettek, kaptam valamit, az alapján simán meg lehetett csinálni. -
óóó köszi igy most már értem:D -
figyelj
Ez megvan, ezt átutalás nélkül is lehet.. DE előtte
Bankból küldd el a 600 Ft-ot a megadott gyűjtőre a közleménnyel, aztán holnapra ott a 600 Ft a neptun számodon. Amint ottvan, már tudod teljesíteni, mert van rajta pénz.
A gyűjtőszámlára történő utaláskor a közlemény rovatba az NEPTUN rendszerben szereplő NEPTUN KÓDOT kell feltüntetni, NK-Neptun kód formátumban, valamint a hallgató nevét! (példa: NK-AB1234 Kiss József) A gyűjtőszámla száma változatlan:
11738008-20812827 -
szia akkor segits már nekem:P neptunon keresztül csináltad??? nekem nem megy.......nem találom a közlemény rovatot....meg a gyűjtő számlához nem tudom beirni a számot