29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• bertino
    na, még jóhogy matekból is érettségizünk... én pl. ezeket is csak nyögvenyelősen tudnám... hiába, ezt mindigis utáltam :-/ (tipikus kifogás, ha vmiből rossz az ember)
  • I.C.ram
    szabályos háromszögnek eleve minden szöge 60°-os. Megfelezed, akkor kapsz egy 90°, 60°, 30°-os háromszöget, és innentől már egy sima szögfüggvény :)
  • galenius
    ja tényleg ha 90fok akkor a másik kettő..brrr..mé nem jutott ez eszembe?
    amúgy köce)))
  • Aquir
    jah :)
  • joebacsi
    vagy ha tudod, hogy a szab haromszog magassaga gyokharom per ketto szor az oldal
  • cyrus #1910
    ne kiabáljuk el.... :DD
  • cyrus #1909
    erről neked hat oldalon át is beszélek ha akarod, nagyon könnyű téma :D

[vagizik, mer mikor ha nem most :D]
  • Aquir
    szögfüggvények (az összes szöget tudod (+ugye derékszögű 3szöget kapsz ha megfelezed) igy a magasságból tudod az oldalakat
  • Kriszti13
    nem irigyellek titeket.....
  • galenius
    én úgy tudom novella nem lesz, azokból az érveléshez kell puffogtatni..
    más..nyilván kiestem órán a szerepkörből mert ezt nem tudtam megoldani, van valakinek tippje:

Egy szabályos háromszög magassága 2cm. Mekkorák az oldalai?

• OPM
    a novellaelemzési szempontokat nem tudjátok véletlenül? a tanárunk azt mondta, hogy mindenképp nézzük át, mert ő erre számít, hogy novellát kell majd elemeznünk (pl Mikszáth)

ezenkívül Arany balladáira mondta még hogy fontos!
  • Aquir
    vááá nem akarok érettségiznii :))
  • galenius
    hát a májkámpfból fura lenne nem)))
  • Narancs
    Ja, igaz...:D
  • I.C.ram
    Elég csak a logóját nézni :)
  • Narancs
    Ballagás nekem fura volt, 7 évet húztunk le egy suliban, együtt az osztállyal...minden nap 6-7 órát együtt vagy fél életedben emberekkel utána akkor is hiányoznak, ha nem is voltatok jóban...
    Szal inkább az lesz furcsa, hogy csomó arcot nem látok többé, mondjuk sokakkal úgyis talizunk még csomót biztos...
  • Narancs
    Jó, ha kened vágod a Bibliát persze...vagy lehet kamázni simán, hogy onnan idéztél, úgyse néznek utána?
  • galenius
    Boldogság: máté 5: 1-12
    ez egy csomó pont
  • galenius
    nem, nem!
    persze hogy nem lehet bevinni))))
    de az egyik próbaérettségin az érvelésben is idéztek 10 helyet és mind pontot ért...
    erkölcs: példabeszédek))
    sex, szerelem: énekek éneke
    sőt akár a micimackóbol is idézhetsz, irodalmi mű))
    szal lehet pontot gyűjteni, bár a négy oldalt lehetetlen elérni, pedig akkor pont levonás(((
  • abonyitomz
    igazad van , de te ragaszkodsz a valláshoz és neked szükséged van a bibliára , mert ha megtiltanák akkor az olyan lenne mintha vallási alapon megkülönböztetnének !!! és arra csak a Hitleri idszakokban volt példa , na akkor ???? egyéb megoldás
  • franco
    naja de egy matek emelt azé odabasz...márha szeretné az ember hogy pl közgázra felvegyék...
  • zero_cool51
    irigyellek titeket. tavaly én is ilyen helyzetben voltam, de hál' isten már túl vagyok rajta. És igy visszagondolva, inkább 5* érettségi, mint 1* vizsgaidőszak. Szóval fel a fejjel, nem olyan nagy dolog ez...
  • franco
    magyar írásbelihez egyszerűen semmit se vihecc be!
  • abonyitomz
    jogilag nincs megtiltva a Biblia használata ( erkölcsi nézetek miatt...) , akkor????
  • abonyitomz
    lehet használni Bibliát ??? mert az tényelg nem hülyeség ! egy csomó minden benne van és meglenne a 4 oldal ! szóval lehet használni Bibliát ???
  • I.C.ram
    Jaja nálunk is :) Lesz egy bográcsos dolog megy egy kirándulás is a közeljövőben :)
  • Bandee1987
    Ejj, ez azért köcsögség. Nálnuk magyartanárnő mondta, hogy ne izguljunk, menni fog ez nekünk, magyar szóbelin meg majd megpróbál segiteni úgy, ahogy tud.
  • Bandee1987
    Egyébként ma én is elballagtam, és bár ez elvileg egy ilyen "búcsúünnepség", számunkra még közel sincs a búcsú, nyáron még nagyon sokszor találkozunk a többiekkkel, lesz kirándulás, miegymás. Ja, és csomóan maradnak 5ödévre is.
  • Bandee1987
    én egy művet fogok majd elemezni, az jól megy
  • Alien
    Hétfőn úgy lesz, hogy 60 perc lesz egy szövegértési feladatra. Az úgy fog kinézni, hogy kapunk egy szöveget, és ahhoz különböző kérdések lesznek. Majd 180 perc lesz ezekre: érvelés/egy mű elemzése/összehasonlító elemzés. (Egyet kell választani)
    Itt és itt találsz mintafeladatokat, itt pedig a 2004-es próbaérettségi középszinten.

• OPM
    Csak irodalom. A helyesírásod számít majd a nyelvtanhoz.
  • Braveheart
    Nekem is tegnap volt a ballagásom, de még nem fogtam fel hogy már "csak" az érettségi van hátra.
    Volna egy kérdésem, mert mindeki mást mond: hétfőn a magyar írásbelin lesz nyelvtan is vagy csak irodalom?
  • Alien
    Én is elballagtam még tegnap, józan voltam (vagyok), és nagyon furcsán érzem magam, fura volt elballagni, lehet, hogy voltak időnként rossz napjaim a suliban (nem valami sok), de valahogy máris hiányzik az az egész légkör.
  • OPM
    énis elballagtam, józan vagyok, de mégis qrva xarul... :(((((
  • franco
    ja amúgy elballagtam és nem vagyok józan...:D
  • franco
    ejbazmeg.
    augusztusba ilyet ütném szájon de minimum keréklopás...
  • franco
    nem
  • franco
    elméletileg a tételeket ki se adhatták volna szal pszt!
  • I.C.ram
    Ilyet nem tehet :) Simán felfüggeszthetik egy ilyen miatt, ha panaszt tesztek a központban.
  • OPM
    az a durva, ha szóbelin irodalomból vagy nyelvtanból póttételt kell húznod, akkor a másik magyar tantárgyból is újra le kell felelned, pedig lehet hogy 5ösre mondtad el előtte belőle az anyagot... "Mert csak együtt tudjuk értékelni a 2 feleletet..." - magyartanárom