29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• fraizer
    nem az oldalt kell leálítani, hanem a csalókat...
  • béricsi
    Értitek, mielőtt haza nem érnek a mosatni érettségizők, rég be lehetne szüntetni az odlalt.
    Mert aztán délután már a csapból is ez fog szólni.
    De reggel óta nem tesznek semmit.
    mekkora barmok.
  • béricsi
    Komolyan mondom ezt nem értem.
    Olvasom, és hallom a rádióban is, hogy nagyon sok bejelentés érkezik.
    Mondják azokat az oldalakat, ahonnan letölthető, azokat a fórumokat, ahol belinkelik a tételeket.
    Ennek ellenére azt mondják a médiának, hogy nincs a neten ilyen. Oké, persze mondják azt, ne legyen botrány. De akkor a bejelentett oldalakat, miért nem tiltják le???
    Ezek olyan hülyék, mint a seggem.

Én sem nyilatkoznék a médiának, vagy fals adatokat mondanék, hogy ne legyen nagy botrány, de akkor írtanám ki azt a gócpontot (nem mondom az oldal fórumának a nevét, alább belinkelték úgyis), szal legyalultam volna rég a portál fórumát időlegesen.

Hülye faszok. Komolyan sajnálom azokat, akik most érettségiznek.
    Tuti hogy lázadni mennek majd, ha újraíratják velük.
  • Vlala #3265
    Egy cikk a jox.hu-ról

Idei érettségi tételek a Felvi.hu fórumában
    Internet · 2005. május 10., kedd - 08:31

A tegnapi magyar nyelv és irodalom kapcsán kialakult botrány után ujabb tételek jelentek meg az interneten. Tegnap éjjel ismeretlenek a Pálya.hu és a Felvi.hu fórumán linkelték be a matematika feladatsorokat tartalmazó tömörített RAR állományt.

10:15 - Ugyanezen az ingyenes fw.hu tárhelyen ma reggeltől elérhetővé tették az állítólagos történelem tételeket is, közben a már említett matek tételek továbbra is letölthetők. Az illetékesek ennek ellenére állításuk szerint nem találnak "kszivárgott feladatsorokat". (ugye, ahol intelligens infósok dolgoznak, mennyivel könnyebb minden? Az OM titkárnője biztos, hogy nem fogja megtalálni, aki a Wordbe írja be...)

A napokban kezd botránnyá duzzadni az a felvetés, miszerint az idei érettségi tételeket előre tudták a középiskolás diákok. Minden egy fórumbejegyzéssel indult, ám azóta túlnőtt a kereteken, ma már országos botrányról beszélhetünk. Annyira nyilvános a tételek egymást közti küldözgetése, hogy ez már nem maradhatott titokban a kormány oldalán sem.
    Két dologról beszélünk. Az egyik kommunikációs csatorna az sms láncban továbbküldött irodalmi tételek, a másik ennél komolyabb, hisz az interneten keringő matematika feladatsort lefényképezve küldik egymás közt a mindig leleményes diákok.

Ne firtassuk, hogyan kerülhetett ki egyáltalán a tételsor a szigorú őrizet alól, inkább az internet szerepét figyeljük meg az egész történet mögött. (De, firtassuk. Pontosan ezt kellene firtatni.)

Mindez akár 10 évvel ezelőtt is elképzelhetetlen lett volna, míg az internet csak szűk körben elérhető információforrás volt. [i[Mióta az akcióknak köszönhetően minden második érettségiző otthonában is elérhető a net, egy ekkora kincs nem maradhat titokban. [/i] ("akkor tessék engem letartóztatni erőszakos nemi közösülésért is, mert ahhoz is nálam van a felszerelés.")
    Egy ilyen információ megléte ma 90 ezer diák sorsáról döntött. Szerkesztőségünkbe is megérkezett tegnap a komplett feladatsor, így az a mai írásbelinél feltehetően nem ért senkit váratlanul. Többek szerint a tömörített állomány szabadon terjedt fájlcserélő hálózatokon, és MSN-en keresztül, ennek is köszönhetően vált elérhetővé egyre szélesebb körben.

Tegnap előtt éjjel, az sg.hu fórumán belinkelt képeket a moderátorok közel fél nap elteltével törölték, azonban a topik iránti érdeklődés nem csökkent. Ma hajnalig nem érkeztek újabb fejlemények, azonban a pálya.hu nyilvános moderálatlan fórumon megjelentek 2 óra körül az első linkek a letölthető matematika tételekre vonatkozóan. Ezután egy ismeretlen fiztős SMS formájában, (799Ft+áfa áron) is kínálta ugyanitt a feladatsorokat.

Magyar Bálint reggel a TV2-ben közölte: folyamatosan kerestek tételeket az interneten munkatársai tegnap éjjel, azonban "nem jártak sikerrel". Szerkesztőségünknek sikerül fél óra elteltével és néhány internetes fórum átlapozásával - a cikk írásának pillanatában még mindig élő - linkeket találnia a matematika tételekre vonatkozóan. (ez vicc. egy szerkesztőségben, alapszintű képzéssel sikerült adatokat talláni, az OM képzett számítástechnikai / informatikai szakemberei nem találtak.) Az OM szóvívője reggel egy televíziós műsorban szintén cáfolta, hogy a szóban forgó feladatsorok az idei év anyagai lennének, ennek ellenére azonban nyomozást rendeltek el az ügyben.

Ez már "A csirke nem ment át az úton." kategória. Hülyének néznek minket, mert tudják, hogy úgyis az ő szavuk dönt.
  • fifi
    nem
  • fraizer
    mármint a csalások
  • fraizer
    az a baj, hogy nincs, de ez nem az ő hibája, leszámítva, hogy csinált egy ilyen szar rendszert
  • cain
    lemondását, no. nyelvhelyesség rlz.
  • cain
    ha van benne cseppnyi önkritika is, akkor saját maga nyújtja be a felmondását.
  • fifi
  • fraizer
    a vendéglátó technikusi gazdasági feladatsort nem akarják kiadni?
  • Carti19
    nahh én mostmár a Fábry showt várom... :)
  • fraizer
    mind1, úgyis le fogja Feri bátyánk váltani az OM miniszterét
  • cain
    küldd el mélben a címet az om-nek.
  • Bercy #3254
    hja, jo esely van ra. de azert nem hinnem h kellemes erzes egy vizsgat ujra irni :)
    mondjuk nekem mind1 h ujrairatjak-e vagy sem, en mar az erettsegin tul vagyok
  • fraizer
    nem vagyok rossz májú, de így előlem vehetik el a csalók a főiskolát
  • cain
    ez így van.
  • fraizer
    ott akkor kiderül ki csalt és azokat fel kell függeszteni
  • fifi
    és legfeljebb elverik a port a csaló kis kreténeken...
  • fraizer
    aki becsületesen tanult, az meg tudja írni újra
  • fifi
    és honnan fogod tudni mennyi az aki tényleg becsületesen tanult???
  • Bercy #3247
    ezzel az ujrairatassal meg az a gond h azzal szurnak ki aki telleg becsuletesen tanult.
  • fifi
    pedig az smsweb felöltőt nem lesz túl nehéz kinyomozni...
  • Vlala #3245
    és az a poén, hogy ott is van még mindig, azon az atw-s oldalon, de TAGADJÁK!
    Rákattintok a linkre, bejön az oldal, pedig nem cache-elek... ott van, letölthető, a holnapi töri is megvan.

AZ OM nem találja. Komolyan mondom, ezt a biztonsági rendszert barátnőm is felhekkelné álmában, egy görbe éjszaka után fél kézzel öt másodperc alatt. Peig nem a komputeres zsenialitásáért szeretem ám :-)
  • fifi
    na akkor ebből balhé lesz...
    remélem újra írják :D
  • peet69
    megjöttem
  • Noninnyó
    Most hívott haver, hogy ugyanaz volt a matek, mint ami itt neten letölthető volt. Hát így jártunk.
  • Vlala #3241
    amiért minden rendszert fejlestzenek (gondolj bele, a Ford T-modell is tudott menni, mégsem volt jó egyeseknek) hogy a működő rendszer többet hozzon a konyhára, nem mellékes szempont, hogy a többiek ne tujanak róla.
  • cain
    nézd, a szóbeli érettségik mindig is tanárfüggő volt, úgy, ahogy minden szóbeli vizsga is az. van amelyik tanár a precizitást tartja fontosabbnak, van amelyik a kommunikatív készséget, van amelyik megint mást. azért előre ne ítéljük már el annak alapján, amit hallomásból tudni vélünk.
  • fraizer
    minek kell akkor is egy jól működő dologhoz hozzányúlni?
  • uu
    fideszke alatt nem volt minden evben erettsegi botrany? jade. mdf alatt is? aham... nem akarom vedeni a komcsikat mer egyik kutya masik eb, de ez kivetelesen nem jelenlegi problema. az mtv kozzetett listat a rendszervaltas ota szinte minden evben botrany volt. eleg alapos reform kene ide. es most nem az erettsegi rendszerre gondolok hanem az emberekre.
  • fraizer
    ja, csak az a baj, hogy ezt nekem a német tanár mondta... sorry
  • Bercy #3236
    erre mondana egy kedves haverom azt h "szanalom hadjarat"
  • fraizer
    5 Ft az érettségi vegyék, vigyék :D:D:D LOLLER
  • cain
    én meg azt hallottam, hogy ma este a hold le fog zuhanni, és maga alá temeti európát. az ilyen "én úgy hallottam..." kezdetű dolgokhoz már csak így állok hozzá. bocsi.
  • cain
    idén józsef attila emlékév van, vannak is józsef attila tételek szép számmal. viszont a kaffka-tétel az durva. de ezt így megoldani... hihetetlen naivitás, és amatőrizmus. ha eddig meg lehetett azt csinálni, hogy egy pár tagos grémium kidolgozza a tételeket, és reggel bemondják a rádióban, akkor legalább jelentősen leszűkült a gyanúsítottak köre, és könnyen megtalálták, kinek járt el a szája. nem fér a fejembe, minek kell egy jól működő rendszert megváltoztatni. :(
  • fraizer
    minket simán lepontoztak, ha nem tudtunk egy mondatot nyelvtanilag is jól elmondani németből
  • fraizer
    sőőőőt, mint hallottam a nyelv érettségi is olyan lesz, hogy nem az a lényeg, hogy nyelvtanilag helyes-e amit mondasz, hanem hogy értsenek meg... vicces, ennyi erővel magyarul se kell tudni ragozni,csak fogják fel, amit mondasz :D siralmas
  • tudatlanka
    hát én anno 84-ben érettségiztem de érdekes módon a tanárunk 1 tételt mindig eltalált.Nem azt mondom hogy megtudta DE a tételek vmilyen szinten mindig kötödtek az adott évben vmi jelesebb eseményhez.Ugy készitette fel az osztályokat és mindig bejött.Tisztelet érte.(Nálunk Petöfi volt a másik azt hiszem Radnóti volt)És ez igaz volt a többi tantárgyra is egész egyszerűen a második félévben mást se csináltunk csak készültünk igaz a végeredményen meg is látszott.

Frank:szerintem féltsd a munkád lehet hogy tudásuk nincs de irtó nagy szájuk van a tudást meg mai világban sajna értékelik....
  • fraizer
    ha így haladunk oktatásilag,akkor hülyébbek leszünk, mint az amcsik, jelentkezhetünk a GYP-re is LOL