29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Pio
    Add meg az OM honlapon a linket, ahol van a file és megcsinálom neked.
  • Cat 02 #27171
    Hm, oks, igazából még sose volt olyan h több számnak kellett volna, de ki tudja :D
  • zkas
    Simán lehetett írni 3 oldalt a novelláról, ha nem vagyok lusta megvan a 4 is. Az érveléshez haverom 4,5 oldalt írt. Egyikünk se nagy magyaros, de ez most nem volt nehéz.

Az első részhez meg kellett volna 5 perc pluszban. Így is végeztem, de húzós volt.

várom a matekot, fel a fejjel :)
  • matyi0323
    Kössz. De nem jó, mivel az a gondom, hogy nem is tölti le a fájlt, csak az om honlapról elküld az adobe readerre, miközben van fent olyan prog.

Töltöttem le egy másikat amit akar.. de így sem jó :/
    Majd csak megbírkózom vele valahogy.
  • Pio
    ITT át tudod tolni.
  • matyi0323
    Hali. Na mizujs, hogy ment srácok?:D

( bocs az off-ért, de valaki html-ben nem tudná belinkelni a feladatsort és a javítókulcsot is, mivel valamiért szarakodik a gépen-.- nem nyitja meg a pdf-t. köszi. )
  • Pio
    Aki ilyen piti dolgokért is függvénytáblát nyitogat, annak hamar el fognak kopni az ujjai... :)

Amúgy a harmonikus közép nem kell érettségire?
  • bardocz
    Érdemes még tudni, hogy a függvénytáblában mit hol kell keresni:D
  • Pio
    Ami még kimaradt: mártani közepe is akárhány számnak lehet, összeszorzod mindet és annyiadik gyök alá teszed, ahány számod van.

Érdemes még tudni, hogy a számtani mindig nagyobb a mértaninál kivéve ha a vizsgált számok ugyan azok.
  • Freddycom
    Két számnál gyök alá rakod simán, mert két számot tettél a gyök alá, de több számnál annyiadik gyök alá kell tenned, ahány szám van a gyök alatt.
  • Micsu
    szerinted miért tettem ki azt a két emotikont?
  • gotchaaa
    számtani közepe nem csak két számnak lehet, szóval teljesen jó írta ő is.
  • oliwwer
    a számtani közép meg az átlag az ugyan az.
  • Palesz2
    óóó 6+7 pontos feladott nemcsináltam :S
    a biztos nem biztosnál csak gyorsan alááhuzgaltam a végén :S
  • Cat 02 #27158
    számtani: összeadod a két számot és osztod kettővel
    mértani: összeszorzod és gyök alá rakod

Amit te mondasz, az az átlag :D
  • bardocz
    Srága 4jegyű 30. oldal.
  • lippet
    Na hangolódvád a holnapi matekre! A számtani közepet úgy számoljuk, hogy összeadjuk a számokat és elosztjuk annyival, ahány számot összeadtunk! Na de a mértanit, hogy számoljuk?!
  • berlinboy6329
    Flőleg a hülye érvelés..A többihez hozzá sem tudtam szólni,mert órákon elég szar voltam összehasonlitűsban,meg honnan a picsából tudjam,h X költő Y versének Z sorában mire gondol?Novellaelemzést meg nem gyakoroltuk..Talán 2X irtunk,azt is tavaly,szal tapasztalatom sincs..Évelésnél meg amit irtam kaptam egy 5 alát jee,az egyetlen jegyem ami átlépte a 4/5öt(A többi mind az volt 6-7DB),szal érveltem,akármilyen idióta téma is volt...

De azért jól nézünk műr ki,h középszinten ilyen,környezet hatása a szereplőkre téma van,amiket példákkal kell alátámyasztani,emelt szinten meg érvejjé a kávéház meg a mozi melett..Lófaszt nekik!!!
  • geo91
    nehéz volt a magyar még középszinten is... :C
  • theone91
    A szövegértés fájdalmas volt. Be sem tudtam fejezni normálisan, annyiszor kellett újra átfutnom a szöveget... Nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire szellemileg hulladék, miont most. Rohadt fárasztó és frusztráló volt... Ez most eléggé elcseszte a pontokat.
  • lippet
    Na ami itt terjeng megoldást néznve, nem lett rossz a szövegértésem!
    Érvelést meg 4 oldalt írtam nagy nehezen!
  • oliwwer
    Igazából tényleg nagyon sok múlik a tanáron is, aki tanítja. Nekem sem lett rossz, most nem nézem meg a javítókulcsot, mert majd akkor érjen inkább meglepetés. Ennyi izgalom elég volt mára.

Sok sikert sneciek. hnapra is.
  • Freddycom
    Ofőm, igazgató ezt a lehetőséget mondta önhibán kívüli sérülésnél. A te verziódat sajna nem tudom.
  • Cat 02 #27149
    Igazolással nem lehet pótérettségizni ? Nekem úgy rémlik.
  • Nohab
    Akkor egész jó lett, ennek örülök.
    Az érvelésben sok irodalmi művel foglalkoztam, aztán elmagyaráztam benne, hogy a környezethez hozzátartozik a közösség, így lehewtett rizsázni benne rendesen. Meg egy két gondolatot beleraktam, hogy: a környezet alakítja az egyént, és az egyén alakítja környezetét. Szeretik az ilyesmit nálunk a tanárok.
  • Freddycom
    Lehet, talán ez egyetlen járható út ilyen esetben (persze, ha nem akarsz egy évet elheréskedni és a köv szezonban érettségizni).
  • Gabor1990
    Én meg a biztos-t is indokoltam idézettel:S
  • Cat 02 #27145
    Egyik ismerősöm is. De lehet ilyet ? :o
  • Firerock
    unokatesóm is ígyvan,csak ő Eb-n van még ma,de holnap má hazaér elvileg:D
  • Freddycom
    Én kezemet törtem, és duplát húzok szóbelin. Nem tudom 'jól' jártam-e.
  • Cat 02 #27142
    Persze lehet. De azért aki ezt írta, az szinte biztos, hogy jó :p

Ez alapján úgy 34 pontom lehet :D
  • Mor3llo
    És mint olvasható, ez egy megoldás egy középiskolai tanár szerint...
  • Mor3llo
    Ez még nem hivatalos, szóval bőven lehet még másféle a valós javítás. Tavaly is ez volt az angolnál, mikor előrehozottat tettem.
  • Cat 02 #27139
    Fellebbezek :D
  • Firerock
    nemlett ez rossz
  • Firerock
    F: Az eleveszettnek hitt panegyricus-részlet megtalálható egy nápolyi könyvtárban őrzött kódexben: biztos

a kurvaanyáát:D
  • Firerock
    "A szokásosnál nehezebbnek találtam a feladatokat" - nyilatkozta az fn.hu-nak Horváthné Vass Ildikó, a Klebelsberg Kuno Gimnázium magyar szakos tanára. A szövegértési feladatot túl tudományosnak érezte. Véleménye szerint adatgazdag volt a szöveg, tele tudományos mondatokkal. "Alaposan el kellett olvasni a diákoknak a szöveget, hogy megértsék, a kérdések viszont jól irányítottak voltak" - hangsúlyozta.
  • Cat 02 #27135
    http://www.origo.hu/itthon/20100503-a-magyar-erettsegi-megoldasai-1.html
  • Liszi
    http://www.fn.hu/belfold/20100502/magyarerettsegi_megoldasai/
  • Mor3llo
    Én majdnem írtam 4 oldalt a novelláról...
    Csak lehet h kicsit bekavartam, mert a főhősnek én a nagyságos asszonyt vettem, és nemtudom, hogy jó-e