29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Pio #27172 Add meg az OM honlapon a linket, ahol van a file és megcsinálom neked. -
Cat 02 #27171 Hm, oks, igazából még sose volt olyan h több számnak kellett volna, de ki tudja :D -
zkas #27170 Simán lehetett írni 3 oldalt a novelláról, ha nem vagyok lusta megvan a 4 is. Az érveléshez haverom 4,5 oldalt írt. Egyikünk se nagy magyaros, de ez most nem volt nehéz.
Az első részhez meg kellett volna 5 perc pluszban. Így is végeztem, de húzós volt.
várom a matekot, fel a fejjel :) -
Kössz. De nem jó, mivel az a gondom, hogy nem is tölti le a fájlt, csak az om honlapról elküld az adobe readerre, miközben van fent olyan prog.
Töltöttem le egy másikat amit akar.. de így sem jó :/
Majd csak megbírkózom vele valahogy. -
Pio #27168 ITT át tudod tolni. -
Hali. Na mizujs, hogy ment srácok?:D
( bocs az off-ért, de valaki html-ben nem tudná belinkelni a feladatsort és a javítókulcsot is, mivel valamiért szarakodik a gépen-.- nem nyitja meg a pdf-t. köszi. ) -
Pio #27166 Aki ilyen piti dolgokért is függvénytáblát nyitogat, annak hamar el fognak kopni az ujjai... :)
Amúgy a harmonikus közép nem kell érettségire? -
Érdemes még tudni, hogy a függvénytáblában mit hol kell keresni:D -
Pio #27164 Ami még kimaradt: mártani közepe is akárhány számnak lehet, összeszorzod mindet és annyiadik gyök alá teszed, ahány számod van.
Érdemes még tudni, hogy a számtani mindig nagyobb a mértaninál kivéve ha a vizsgált számok ugyan azok. -
Két számnál gyök alá rakod simán, mert két számot tettél a gyök alá, de több számnál annyiadik gyök alá kell tenned, ahány szám van a gyök alatt. -
Micsu #27162 szerinted miért tettem ki azt a két emotikont? -
gotchaaa #27161 számtani közepe nem csak két számnak lehet, szóval teljesen jó írta ő is. -
a számtani közép meg az átlag az ugyan az. -
óóó 6+7 pontos feladott nemcsináltam :S
a biztos nem biztosnál csak gyorsan alááhuzgaltam a végén :S -
Cat 02 #27158 számtani: összeadod a két számot és osztod kettővel
mértani: összeszorzod és gyök alá rakod
Amit te mondasz, az az átlag :D -
Srága 4jegyű 30. oldal. -
Na hangolódvád a holnapi matekre! A számtani közepet úgy számoljuk, hogy összeadjuk a számokat és elosztjuk annyival, ahány számot összeadtunk! Na de a mértanit, hogy számoljuk?! -
Flőleg a hülye érvelés..A többihez hozzá sem tudtam szólni,mert órákon elég szar voltam összehasonlitűsban,meg honnan a picsából tudjam,h X költő Y versének Z sorában mire gondol?Novellaelemzést meg nem gyakoroltuk..Talán 2X irtunk,azt is tavaly,szal tapasztalatom sincs..Évelésnél meg amit irtam kaptam egy 5 alát jee,az egyetlen jegyem ami átlépte a 4/5öt(A többi mind az volt 6-7DB),szal érveltem,akármilyen idióta téma is volt...
De azért jól nézünk műr ki,h középszinten ilyen,környezet hatása a szereplőkre téma van,amiket példákkal kell alátámyasztani,emelt szinten meg érvejjé a kávéház meg a mozi melett..Lófaszt nekik!!! -
geo91 #27154 nehéz volt a magyar még középszinten is... :C -
A szövegértés fájdalmas volt. Be sem tudtam fejezni normálisan, annyiszor kellett újra átfutnom a szöveget... Nem is tudom mikor voltam utoljára ennyire szellemileg hulladék, miont most. Rohadt fárasztó és frusztráló volt... Ez most eléggé elcseszte a pontokat. -
Na ami itt terjeng megoldást néznve, nem lett rossz a szövegértésem!
Érvelést meg 4 oldalt írtam nagy nehezen! -
Igazából tényleg nagyon sok múlik a tanáron is, aki tanítja. Nekem sem lett rossz, most nem nézem meg a javítókulcsot, mert majd akkor érjen inkább meglepetés. Ennyi izgalom elég volt mára.
Sok sikert sneciek. hnapra is. -
Ofőm, igazgató ezt a lehetőséget mondta önhibán kívüli sérülésnél. A te verziódat sajna nem tudom. -
Cat 02 #27149 Igazolással nem lehet pótérettségizni ? Nekem úgy rémlik. -
Akkor egész jó lett, ennek örülök.
Az érvelésben sok irodalmi művel foglalkoztam, aztán elmagyaráztam benne, hogy a környezethez hozzátartozik a közösség, így lehewtett rizsázni benne rendesen. Meg egy két gondolatot beleraktam, hogy: a környezet alakítja az egyént, és az egyén alakítja környezetét. Szeretik az ilyesmit nálunk a tanárok. -
Lehet, talán ez egyetlen járható út ilyen esetben (persze, ha nem akarsz egy évet elheréskedni és a köv szezonban érettségizni). -
Én meg a biztos-t is indokoltam idézettel:S -
Cat 02 #27145 Egyik ismerősöm is. De lehet ilyet ? :o -
unokatesóm is ígyvan,csak ő Eb-n van még ma,de holnap má hazaér elvileg:D -
Én kezemet törtem, és duplát húzok szóbelin. Nem tudom 'jól' jártam-e. -
Cat 02 #27142 Persze lehet. De azért aki ezt írta, az szinte biztos, hogy jó :p
Ez alapján úgy 34 pontom lehet :D -
És mint olvasható, ez egy megoldás egy középiskolai tanár szerint... -
Ez még nem hivatalos, szóval bőven lehet még másféle a valós javítás. Tavaly is ez volt az angolnál, mikor előrehozottat tettem. -
Cat 02 #27139 Fellebbezek :D -
nemlett ez rossz -
F: Az eleveszettnek hitt panegyricus-részlet megtalálható egy nápolyi könyvtárban őrzött kódexben: biztos
a kurvaanyáát:D -
"A szokásosnál nehezebbnek találtam a feladatokat" - nyilatkozta az fn.hu-nak Horváthné Vass Ildikó, a Klebelsberg Kuno Gimnázium magyar szakos tanára. A szövegértési feladatot túl tudományosnak érezte. Véleménye szerint adatgazdag volt a szöveg, tele tudományos mondatokkal. "Alaposan el kellett olvasni a diákoknak a szöveget, hogy megértsék, a kérdések viszont jól irányítottak voltak" - hangsúlyozta. -
Cat 02 #27135 http://www.origo.hu/itthon/20100503-a-magyar-erettsegi-megoldasai-1.html -
Liszi #27134 http://www.fn.hu/belfold/20100502/magyarerettsegi_megoldasai/ -
Én majdnem írtam 4 oldalt a novelláról...
Csak lehet h kicsit bekavartam, mert a főhősnek én a nagyságos asszonyt vettem, és nemtudom, hogy jó-e