29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Jaja :) az egyes szám a médium :) -
jahj... szakmai dolgok(kommtech mérnöknek tanul) -
kacat #6413 a média már többesszám ezt nekem is hányszor elszajkózták.. -
pedig így volt! mindenki várta aranyat, meg jókait talán, és azok is voltak betervezve! előző nap este valaki feltette... ennyi. -
Garfield #6411 Nem, egyáltalán nem.
Csak arról, hogy a gimnázium/felsőoktatás az valami nagyon kúúl és mászthev dolog, a szakmunkás meg mind buta és valójában valami kényszermegoldás a szakoktatás.
Csak hát ugye aki csak fekete-fehérben hajlandó látni a világot, az valami mellett érvelve csak arra tud gondolni, hogy az az egyetlen üdvözítő dolog, a másik meg száksz és fel sem merül benne, hogy esetleg a kettő együtt is jól megférhet egymással.
U.i.: Már végzett, diplomás vagyok, köszönöm. Legközelebb tartsd meg magadnak a feltételezéseidet, mert az interneten nem ismerve a másikat könnyen pofára lehet esni a könnyelmű kijelentésekkel... -
na ja azóta van hírtéjvé, meg sok olyan riporter aki bele akarta magat vesni a törikönyvekbe ^^ -
sry, nem minden média, hanem csak simán média :)
(volt médiatanárom megölne, ha meglátná :) -
kacat #6408 igen de akkor nem egy uj rendszernek kellett megmutatnia mit tud.. -
Kisferkó #6407 Mondták hogy megváltoztatták, vagy csak hamisat raktak fel? -
amúgy nem értem a vitát... aki akar tanulni, az tegye meg, aki meg nem, az felejtse el. mit kell itt szapulni egymást?! -
nekemis 4.65 lett tavalyi átlagom, de nem is hallottam pl ilyet hogy kiderültek volna tételek :D
ez msot komolyan meglepett. -
De akkor nem kerítettek ekkora feneket neki és nem ettől zengett minden média. -
nem? mit gondolsz miért változtatták meg az érettségi napján? mert aznap este felkerült a hivatalos fórumra! -
kacat #6402 jah szerencse hogy az emeltet békén hagyják -
Kisferkó #6401 Nem tudom, de személy szerint én ismerek olyat :) -
jó, hát én négy és féllel végeztem, nem esett nehezemre, de azért igen erős hidegzuhany volt mindenkinek! -
nah reszemrol vege az erettseginek!
háát érdekes volt, a lényeg, hogy a jokis matek emeltemet nem b@szogatják :) -
Na látjátok! Régebben is volt csalás, most is van. Csak akkor nem volt senki olyan hülye, hogy nyilvános helyre föltegye, így nem lett belőle botrány. -
tavalyi tökjó volt :) -
Grusi #6396 Nem is, de senki ne mondja, hogy úgy (vagy úgy sem) fogok élni, mint egy szakmunkás egy főiskolai diplomával. Ez nonszensz. -
kacat #6395 de ez durvább mert ezek komplett feladatsorok. -
az minek csalt volna :DD:DD:D:D -
és kémia? az nem került föl?
amúgy elmondanám, hogy tavaly ugyanez volt a magyarral, és aznap reggel módosították a tételeket. mi meg szopikáltunk! -
Egyszerűen csak nem kell lenézni a szakmunkásokat. -
Kisferkó #6391 Azért azt nem hiszem, a kormány nem fizetett semmit ki, össze-vissza hülye adókat akartak minden gépre tenni, meg sorolhatnám a mézen keresztül egész sokáig. Persze a nagyvárosi emberek nem értik ezt meg, de ha mi nem lennénk, akkor kíváncsi lennék, hogy ők hol tartanának! Az érettségit is azok szívják meg így a legjobban akik nem csaltak, úgyis azok csaltak akiknek nem kell a felvételihez! -
Mi történt itt? Refresheltem és nem jött egy új üzi sem :DDD -
Grusi #6389 Most arról akarod meggyőzni a jónépet, hogy senki ne menjen egyetemre/főiskolára, mert az szar?
Hogyne, igazad van, sőt, egyenesen rosszat is tesz.
Tippelek: neked nincs ilyesfajta papirosod, és hadd tippeljek még egyet: nem azért nincs, mert nem szerettél volna.
Bocsáss meg, ha rosszindulatúnak tűnök, de röhej, amit sokan csinálnak: utcaseprő hajléktalanok ugatják nap mint nap, hogy EJJ MINEK AZ A DIPLOMA TOROLNI A SEGGET ÉÉ! Szerintem igenis könnyebb elhelyezkedni vele, és nem kéne arról győzködni az embereket, hogy bármit csinálnak, ugyanolyan szar lesz nekik. Mert ez nincs így. -
Nem Budapesten élek. Hidd el, hogy a kétkezi munkával is lehet nagyon jól keresni. Persze szakértelem is kell hozzá, nem csak annyi, hogy elvégzel egy gagyi egyetemet vagy főiskolát. -
ujat mondtál? 

-
Aha egész nyáron egy festőnél dolgoztam összesen 5en voltunk és a Daf hungarotruck épületét festettük ki , kb 180nm ért kapott 9 millát, ha adót meg a mi fizunkat levonjuk belőle még mindig marad neki 5 milla a 3-4 hetes munkára :D -
kacat #6385 tuti hogy ujraírják a matekot megsemmmisítik a közepeket -
Garfield #6384 Ha így gondolkodna mindenki, még mindig a mamutokat hajkurásznák állatbőrben. -
Egyszer volt hol nem volt...vasárnap este egy link a magyar tételsorról, hétfőn már a matek is fenn van, tegnap a töri is felkerült sokak szerint, úgy néz ki újraíratják a matekot, röviden ennyi.
A bűnös az: akit elítél a bíróság! :D -
Garfield #6382 Ez rohadt nagy tévedés, ami abból fakad, hogy szerinted aki diplomás, az könnyebben elhelyezkedik.
A jelenlegi diplomás munkanélküliség pont arra vezethető vissza, hogy orrba-szájba képeznek tömegeket az egyetemen anélkül, hogy a végzettségüknek valós munkaerő-piaci értéke lenne. (Nem véletlen, hogy a sokat szidott bolognai rendszer is ezen akar változtatni: ad felsőfokú végzettséget, de differenciál az ilyen végzettségek között azzal, hogy lehetőség van a mester-fokozatra.)
Egy egyetemi emberi viszont már csak a legutolsó utáni esetben megy el szakmunkásnak.
U.i.: Egy ismerősöm asztalosként dolgozik, mert az apja is az. Néha lekezelően bánnak vele, mert úgymond "szakmunkás", egészen addig, míg kiderül, hogy olasz szakos tanári diplomája is van. Csak ő a főiskola után látta, hogy az apja mellett dolgozva messze jobban tud keresni asztalosként, mint tanárként. -
kacat #6381 nah szal mindent ujra írnak a holnapi közép angolt is -
:DDD
Taibi: Igen, az összes érettségit átdolgozzák, amiket még nem írtak meg. -
Arrol nem is beszelve, hogy aki itthon kitanul valami szakmát, legyen az asztalos pl, kimegy vele angliába dolgozni(legtöbb nyugat eu -i országban hiány van a szakemberekből és keresik őket!) , és betegre keresi magát. ( diplomásokból ott is sok a "felesleg")
// de ez mar telleg nem ide tartozik// -
Kisferkó #6378 Azt hiszem elmegyek demontstrálni, egyszer már bejött -
nem hiszem, tudom. te bp-en élsz, én nem, és csomoó haverja van apámnak, aki éhbérért dolgozik hidd el. te max TVben látsz ilyeneket, meg amcsi filmekebn... -
mindent, mindent! teljesen le vagyok maradva - még nem voltam otthon, itt pedig nincs senki akit érintene a dolog!