29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Sadist
    Jaja :) az egyes szám a médium :)
  • parizer
    jahj... szakmai dolgok(kommtech mérnöknek tanul)
  • kacat
    a média már többesszám ezt nekem is hányszor elszajkózták..
  • parizer
    pedig így volt! mindenki várta aranyat, meg jókait talán, és azok is voltak betervezve! előző nap este valaki feltette... ennyi.
  • Garfield
    Nem, egyáltalán nem.

Csak arról, hogy a gimnázium/felsőoktatás az valami nagyon kúúl és mászthev dolog, a szakmunkás meg mind buta és valójában valami kényszermegoldás a szakoktatás.

Csak hát ugye aki csak fekete-fehérben hajlandó látni a világot, az valami mellett érvelve csak arra tud gondolni, hogy az az egyetlen üdvözítő dolog, a másik meg száksz és fel sem merül benne, hogy esetleg a kettő együtt is jól megférhet egymással.

U.i.: Már végzett, diplomás vagyok, köszönöm. Legközelebb tartsd meg magadnak a feltételezéseidet, mert az interneten nem ismerve a másikat könnyen pofára lehet esni a könnyelmű kijelentésekkel...
  • The Garrett
    na ja azóta van hírtéjvé, meg sok olyan riporter aki bele akarta magat vesni a törikönyvekbe ^^
  • Sadist
    sry, nem minden média, hanem csak simán média :)
    (volt médiatanárom megölne, ha meglátná :)
  • kacat
    igen de akkor nem egy uj rendszernek kellett megmutatnia mit tud..
  • Kisferkó
    Mondták hogy megváltoztatták, vagy csak hamisat raktak fel?
  • parizer
    amúgy nem értem a vitát... aki akar tanulni, az tegye meg, aki meg nem, az felejtse el. mit kell itt szapulni egymást?!
  • The Garrett
    nekemis 4.65 lett tavalyi átlagom, de nem is hallottam pl ilyet hogy kiderültek volna tételek :D

ez msot komolyan meglepett.
  • Sadist
    De akkor nem kerítettek ekkora feneket neki és nem ettől zengett minden média.
  • parizer
    nem? mit gondolsz miért változtatták meg az érettségi napján? mert aznap este felkerült a hivatalos fórumra!
  • kacat
    jah szerencse hogy az emeltet békén hagyják
  • Kisferkó
    Nem tudom, de személy szerint én ismerek olyat :)
  • parizer
    jó, hát én négy és féllel végeztem, nem esett nehezemre, de azért igen erős hidegzuhany volt mindenkinek!
  • joebacsi
    nah reszemrol vege az erettseginek!
    háát érdekes volt, a lényeg, hogy a jokis matek emeltemet nem b@szogatják :)
  • Sadist
    Na látjátok! Régebben is volt csalás, most is van. Csak akkor nem volt senki olyan hülye, hogy nyilvános helyre föltegye, így nem lett belőle botrány.
  • The Garrett
    tavalyi tökjó volt :)
  • Grusi
    Nem is, de senki ne mondja, hogy úgy (vagy úgy sem) fogok élni, mint egy szakmunkás egy főiskolai diplomával. Ez nonszensz.
  • kacat
    de ez durvább mert ezek komplett feladatsorok.
  • The Garrett
    az minek csalt volna :DD:DD:D:D
  • parizer
    és kémia? az nem került föl?

amúgy elmondanám, hogy tavaly ugyanez volt a magyarral, és aznap reggel módosították a tételeket. mi meg szopikáltunk!
  • Sadist
    Egyszerűen csak nem kell lenézni a szakmunkásokat.
  • Kisferkó
    Azért azt nem hiszem, a kormány nem fizetett semmit ki, össze-vissza hülye adókat akartak minden gépre tenni, meg sorolhatnám a mézen keresztül egész sokáig. Persze a nagyvárosi emberek nem értik ezt meg, de ha mi nem lennénk, akkor kíváncsi lennék, hogy ők hol tartanának! Az érettségit is azok szívják meg így a legjobban akik nem csaltak, úgyis azok csaltak akiknek nem kell a felvételihez!
  • Sadist
    Mi történt itt? Refresheltem és nem jött egy új üzi sem :DDD
  • Grusi
    Most arról akarod meggyőzni a jónépet, hogy senki ne menjen egyetemre/főiskolára, mert az szar?
    Hogyne, igazad van, sőt, egyenesen rosszat is tesz.
    Tippelek: neked nincs ilyesfajta papirosod, és hadd tippeljek még egyet: nem azért nincs, mert nem szerettél volna.
    Bocsáss meg, ha rosszindulatúnak tűnök, de röhej, amit sokan csinálnak: utcaseprő hajléktalanok ugatják nap mint nap, hogy EJJ MINEK AZ A DIPLOMA TOROLNI A SEGGET ÉÉ! Szerintem igenis könnyebb elhelyezkedni vele, és nem kéne arról győzködni az embereket, hogy bármit csinálnak, ugyanolyan szar lesz nekik. Mert ez nincs így.
  • Sadist
    Nem Budapesten élek. Hidd el, hogy a kétkezi munkával is lehet nagyon jól keresni. Persze szakértelem is kell hozzá, nem csak annyi, hogy elvégzel egy gagyi egyetemet vagy főiskolát.
  • The Garrett
    ujat mondtál?

• DZSÍNÓ
    Aha egész nyáron egy festőnél dolgoztam összesen 5en voltunk és a Daf hungarotruck épületét festettük ki , kb 180nm ért kapott 9 millát, ha adót meg a mi fizunkat levonjuk belőle még mindig marad neki 5 milla a 3-4 hetes munkára :D
  • kacat
    tuti hogy ujraírják a matekot megsemmmisítik a közepeket
  • Garfield
    Ha így gondolkodna mindenki, még mindig a mamutokat hajkurásznák állatbőrben.
  • VinylToy #6383
    Egyszer volt hol nem volt...vasárnap este egy link a magyar tételsorról, hétfőn már a matek is fenn van, tegnap a töri is felkerült sokak szerint, úgy néz ki újraíratják a matekot, röviden ennyi.

A bűnös az: akit elítél a bíróság! :D
  • Garfield
    Ez rohadt nagy tévedés, ami abból fakad, hogy szerinted aki diplomás, az könnyebben elhelyezkedik.

A jelenlegi diplomás munkanélküliség pont arra vezethető vissza, hogy orrba-szájba képeznek tömegeket az egyetemen anélkül, hogy a végzettségüknek valós munkaerő-piaci értéke lenne. (Nem véletlen, hogy a sokat szidott bolognai rendszer is ezen akar változtatni: ad felsőfokú végzettséget, de differenciál az ilyen végzettségek között azzal, hogy lehetőség van a mester-fokozatra.)

Egy egyetemi emberi viszont már csak a legutolsó utáni esetben megy el szakmunkásnak.

U.i.: Egy ismerősöm asztalosként dolgozik, mert az apja is az. Néha lekezelően bánnak vele, mert úgymond "szakmunkás", egészen addig, míg kiderül, hogy olasz szakos tanári diplomája is van. Csak ő a főiskola után látta, hogy az apja mellett dolgozva messze jobban tud keresni asztalosként, mint tanárként.
  • kacat
    nah szal mindent ujra írnak a holnapi közép angolt is
  • Sadist
    :DDD

Taibi: Igen, az összes érettségit átdolgozzák, amiket még nem írtak meg.
  • The Garrett
    Arrol nem is beszelve, hogy aki itthon kitanul valami szakmát, legyen az asztalos pl, kimegy vele angliába dolgozni(legtöbb nyugat eu -i országban hiány van a szakemberekből és keresik őket!) , és betegre keresi magát. ( diplomásokból ott is sok a "felesleg")

// de ez mar telleg nem ide tartozik//
  • Kisferkó
    Azt hiszem elmegyek demontstrálni, egyszer már bejött
  • grizzly21
    nem hiszem, tudom. te bp-en élsz, én nem, és csomoó haverja van apámnak, aki éhbérért dolgozik hidd el. te max TVben látsz ilyeneket, meg amcsi filmekebn...
  • parizer
    mindent, mindent! teljesen le vagyok maradva - még nem voltam otthon, itt pedig nincs senki akit érintene a dolog!