29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Pio #27212 Azért ez úgy precíz, hogy a*b az egy jelölés, két vektor skaláris szorzatát jelöljük vele és két módon is kiszámolhatjuk, az egyik az általad ismertetett képlet hosszúságokkal és szöggel a másik pedig a később leírt koordinátánkénti szorzatösszeges.
Ja és fontos, hogy ha a*b-t írsz, mint skaláris szorzatot, akkor középre pontot tegyél és ne ×-et, mert az vektoriális szorzatot jelöl, ami nem is tudom, hogy középiskolában tananyag-e. -
4 alatt a 2?
Az még simán okés, a baj ott kezdődik, ha egyszerre több finomságot vonnak össze...
Mikor ilyen hipergeometrikus eloszlásról, meg Bayes-tételről tanultunk, azt sem tudtam, melyik bolygón vagyok:D -
bmate17 #27210 abszolút értékes egyenlet..csak azt neee:S:D -
mindig belezavarodok a valószínűségszámításba. :S
sokszor nemtom megszámolni összes esetet vagy kedvező esetet :D
vagynemtom mikor izé hogy 4 allat a 2 vagy mittomén. aj már xDDD
pedig probaérettségi 4es lett. de ezt nemvágom. -
Remélem ha ma a magyar kicsit emberpróbálóbb volt akkor holnap a matek picit könnyebb lesz:D -
jó de most nincs nálam a függvénytábla már, csak tesztelem magam:D -
Cat 02 #27206 Aham, de függvénytáblában benne van.
(a1-b1)^2 = (b1-a1)^2 bár mind1, csak nehogy belekavarodjatok :D
-
két pont távolsága az a 'gyök alatt a (b1-a1)^2+(b2-a2)^2 ' nem? -
Cat 02 #27204 Ezt én se tudtam soha, szal mindig meredekséggel számoltam szöget :D -
a1xb1+a2xb2
A számok az alsó indexet jelölik, csak nemtudom itt másképpen megjeleníteni:D -
zkas #27202 ab=a1b1+a2b2
57.o. lap teteje műveletek, alulról a 2. -
Holnapi matekkal kapcsolatban:D Skaláris szorzat...
ugye a*b=|a|*|b|cos alfa
az |a| a vektor hossza (gyök alatt két koordináta négyzete külön és összeadva...) Ez ok.
De az a*b-nél milyen számokat kell összeszorozni?:D Le blokkoltam:D -
szórás, várható érték stb. szvsz csak emelt szinten várható:)
imádtam ezekből a dogákat...na meg az eredmények is érdekesek lettek:D -
Cat 02 #27199 Igen, valszám szar :D Meg szórást se akarok számolni, igaz számológép megoldja, de mire bepötyögöm :s -
Ilyenkor szerencsés vagyok, mert a matektól nem fosok, mivel mindig jó voltam belőle viszonylag, és 4évig matektagozatra jártam ugyebár gimiben...csak már nem kell belőle az emelt, mert még ősszel megcsináltam a föci emeltet:)
2 emeltet meg csináljon, akinek 2 anyja van(bocs, aki ezt teszi:DDD).
Mellesleg a valószínűségszámítás, a statisztika, és a kombinatorika nem az erősségeim közé tartoznak:D -
Sajnos én hülye vagyok nyelvből és nincs nyelvvizsgám így úgy érzem hogy nem is fognak idén felvenni csak felsőfokú szakképzésre, azonban ha jönne a törim mondjuk 60-70% közöttire akkor jövőre megcsinálnék egy nyelvvizsgát és úgy már elég lenne a pont azt hiszem. Amennyiben nem lesz meg a 60-70% közötti töri, úgy jövőre ezt is ismételem...
Megpróbálok nyugodt maradni és legalább a forrás-elemzős feladatokra nagy gondot fordítva hozni a pontokat.Tényleg körülbelül 60 ponttal az írásbelin elégedett lennék. Ehhez jól kell megírni az esszéket és mondjuk akkor szinte alig kell hoznom tesztes feladatokon. ÉS utána megnyomom a szóbelit és akár még egy 80% körüli eredmény is kijöhetne, csak kár hogy nem vagyok ilyen optimista és azthiszem a 60% sem lesz meg. Rettegek. :( -
TDantes #27196 Ja, nekem is volt ilyen gondom. Egyébként, a lényeg: nyugodtnak kell lenni. Valamennyi csak eszébe jut az embernek.
Csak a baj az, ha nem elég a % . Amúgy kell az emelt, ha főiskolára akarsz menni, akkor kell. Anélkül nem nagyon lehet bejutni sehová. Bár -
inkább az a kérdés hoyg mi megy:) -
Az a nagy bajom hogy hiába tanultam 4 éven keresztül... Már azokat a dolgokat se tudom amiket 2 hónapja tanultam... :( És nem is ismételtem sajnos eleget... Bánom már ezt az emelt választást. -
Cat 02 #27193 Sok kis szar :D
Meg, hogy 90 % kéne.
Tudok mindent, szinte biztos, hogy megy majd összes feladat is, de biztos elbaszok kis dolgokat :s -
TDantes #27192 Na igen, van olyan tantárgy amin még középszinten is megfelelne a 60% , csakhogy nekem 90% kellene, mert nincs elég felvételi pontom így.
Szerencsém se volt, és el is rontottam. -
Úristen hallod mekkora boldog ember lennék a 80%-al..... De jelen tudásommal azthiszem a 60%-nak is örülnék.... -
igen és igen
de gondolom nektek is kellett beadni függvénytáblát,abban meg benne van minden csak ki kell másolni. -
Na pl.: 4; 5; 6; 7 mértani közepe 4*5*6*7 a 4. gyök alatt?
Kicsit gáz, hogy matekérettségi előtt 13 órával ilyeket kérdezek! XD -
TDantes #27188 Nem olyan vészes az emelt töri sem. Bár én pont elszartam(80%) -
Pio #27187 Amúgy mi nem megy matekból, hogy ennyire féltek tőle? -
Nekem pont 60%-os lett 2 éve a matekom, örültem neki mint az állat :D
A főiskolás matek sokkal-sokkal nehezebb, szenvedek is vele rendesen. -
Én is. :\ Jó lenne legalább egy 60% de ez csak vágyálom :D
Viszont a szerdai emelt töri wááááááááá :( Rettegek.... :S -
helyes -
de parázok a holnapi miatt -
fodi91 #27182 ugyanide jelentkeztem és én 380 pontot (2 db 95% érettségi) gondoltam minimum mindkét helyre... -
focilap #27181 irányszámnál a min 15, de az úgyse nagyon számít -
focilap #27180 Sziasztok!
Szerintetek a két hely közül valahova elég lehet 320 pont?
SZIE-GK Pénzügy és számvitel jelentkezők: 193 (73an első helyen) és az irányszám min30 max 100
SZIE-GK Gazdálkodási és menedzsment 175 (34-en első helyen) az irányszám ott is ugyan ennyi
Tavalyi ponthatár sajnos nincs. Így kb. fogalmam nincs. De 320 pontom tuti lesz. Elég lehet az egyik helyre? -
Itt vannak az érettségi feladatsorok és a megoldások
http://eduline.hu/erettsegi/20100503_magyarerettsegi_feladatsorok_megoldasok_2.aspx -
Cat 02 #27178 20 % ^^ -
MaRee #27177 Hány pont kell a ketteshez? 

Amúgy ahogy a megoldásokat nézegetem, a szövegértésem 90%os, a szövegalkotásról meg nem nyilatkozok :DDD -
zotja #27176 magyar éretttségi nem hivatalos megoldással -
Innen akartam, de már látom Cat válaszát.. : )
Azért köszi.
De lehet jövök holnap is..:DxD -
Pio #27174 ORIGOn van valami megoldás-féleség. -
Cat 02 #27173 Nincs még fent, csak holnap les.z