29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Pio
    Azért ez úgy precíz, hogy a*b az egy jelölés, két vektor skaláris szorzatát jelöljük vele és két módon is kiszámolhatjuk, az egyik az általad ismertetett képlet hosszúságokkal és szöggel a másik pedig a később leírt koordinátánkénti szorzatösszeges.

Ja és fontos, hogy ha a*b-t írsz, mint skaláris szorzatot, akkor középre pontot tegyél és ne ×-et, mert az vektoriális szorzatot jelöl, ami nem is tudom, hogy középiskolában tananyag-e.
  • Mor3llo
    4 alatt a 2?
    Az még simán okés, a baj ott kezdődik, ha egyszerre több finomságot vonnak össze...

Mikor ilyen hipergeometrikus eloszlásról, meg Bayes-tételről tanultunk, azt sem tudtam, melyik bolygón vagyok:D
  • bmate17
    abszolút értékes egyenlet..csak azt neee:S:D
  • Palesz2
    mindig belezavarodok a valószínűségszámításba. :S

sokszor nemtom megszámolni összes esetet vagy kedvező esetet :D

vagynemtom mikor izé hogy 4 allat a 2 vagy mittomén. aj már xDDD
    pedig probaérettségi 4es lett. de ezt nemvágom.
  • fsgh
    Remélem ha ma a magyar kicsit emberpróbálóbb volt akkor holnap a matek picit könnyebb lesz:D
  • Mor3llo
    jó de most nincs nálam a függvénytábla már, csak tesztelem magam:D
  • Cat 02 #27206
    Aham, de függvénytáblában benne van.
    (a1-b1)^2 = (b1-a1)^2 bár mind1, csak nehogy belekavarodjatok :D
  • Mor3llo
    két pont távolsága az a 'gyök alatt a (b1-a1)^2+(b2-a2)^2 ' nem?
  • Cat 02 #27204
    Ezt én se tudtam soha, szal mindig meredekséggel számoltam szöget :D
  • Mor3llo
    a1xb1+a2xb2

A számok az alsó indexet jelölik, csak nemtudom itt másképpen megjeleníteni:D
  • zkas
    ab=a1b1+a2b2

57.o. lap teteje műveletek, alulról a 2.
  • fsgh
    Holnapi matekkal kapcsolatban:D Skaláris szorzat...

ugye a*b=|a|*|b|cos alfa

az |a| a vektor hossza (gyök alatt két koordináta négyzete külön és összeadva...) Ez ok.

De az a*b-nél milyen számokat kell összeszorozni?:D Le blokkoltam:D
  • Mor3llo
    szórás, várható érték stb. szvsz csak emelt szinten várható:)

imádtam ezekből a dogákat...na meg az eredmények is érdekesek lettek:D
  • Cat 02 #27199
    Igen, valszám szar :D Meg szórást se akarok számolni, igaz számológép megoldja, de mire bepötyögöm :s
  • Mor3llo
    Ilyenkor szerencsés vagyok, mert a matektól nem fosok, mivel mindig jó voltam belőle viszonylag, és 4évig matektagozatra jártam ugyebár gimiben...csak már nem kell belőle az emelt, mert még ősszel megcsináltam a föci emeltet:)
    2 emeltet meg csináljon, akinek 2 anyja van(bocs, aki ezt teszi:DDD).

Mellesleg a valószínűségszámítás, a statisztika, és a kombinatorika nem az erősségeim közé tartoznak:D
  • Ramox
    Sajnos én hülye vagyok nyelvből és nincs nyelvvizsgám így úgy érzem hogy nem is fognak idén felvenni csak felsőfokú szakképzésre, azonban ha jönne a törim mondjuk 60-70% közöttire akkor jövőre megcsinálnék egy nyelvvizsgát és úgy már elég lenne a pont azt hiszem. Amennyiben nem lesz meg a 60-70% közötti töri, úgy jövőre ezt is ismételem...
    Megpróbálok nyugodt maradni és legalább a forrás-elemzős feladatokra nagy gondot fordítva hozni a pontokat.Tényleg körülbelül 60 ponttal az írásbelin elégedett lennék. Ehhez jól kell megírni az esszéket és mondjuk akkor szinte alig kell hoznom tesztes feladatokon. ÉS utána megnyomom a szóbelit és akár még egy 80% körüli eredmény is kijöhetne, csak kár hogy nem vagyok ilyen optimista és azthiszem a 60% sem lesz meg. Rettegek. :(
  • TDantes
    Ja, nekem is volt ilyen gondom. Egyébként, a lényeg: nyugodtnak kell lenni. Valamennyi csak eszébe jut az embernek.

Csak a baj az, ha nem elég a % . Amúgy kell az emelt, ha főiskolára akarsz menni, akkor kell. Anélkül nem nagyon lehet bejutni sehová. Bár
  • Firerock
    inkább az a kérdés hoyg mi megy:)
  • Ramox
    Az a nagy bajom hogy hiába tanultam 4 éven keresztül... Már azokat a dolgokat se tudom amiket 2 hónapja tanultam... :( És nem is ismételtem sajnos eleget... Bánom már ezt az emelt választást.
  • Cat 02 #27193
    Sok kis szar :D
    Meg, hogy 90 % kéne.
    Tudok mindent, szinte biztos, hogy megy majd összes feladat is, de biztos elbaszok kis dolgokat :s
  • TDantes
    Na igen, van olyan tantárgy amin még középszinten is megfelelne a 60% , csakhogy nekem 90% kellene, mert nincs elég felvételi pontom így.

Szerencsém se volt, és el is rontottam.
  • Ramox
    Úristen hallod mekkora boldog ember lennék a 80%-al..... De jelen tudásommal azthiszem a 60%-nak is örülnék....
  • HTS s3rg1nh00
    igen és igen
    de gondolom nektek is kellett beadni függvénytáblát,abban meg benne van minden csak ki kell másolni.
  • lippet
    Na pl.: 4; 5; 6; 7 mértani közepe 4*5*6*7 a 4. gyök alatt?
    Kicsit gáz, hogy matekérettségi előtt 13 órával ilyeket kérdezek! XD
  • TDantes
    Nem olyan vészes az emelt töri sem. Bár én pont elszartam(80%)
  • Pio
    Amúgy mi nem megy matekból, hogy ennyire féltek tőle?
  • Eagle16
    Nekem pont 60%-os lett 2 éve a matekom, örültem neki mint az állat :D
    A főiskolás matek sokkal-sokkal nehezebb, szenvedek is vele rendesen.
  • Ramox
    Én is. :\ Jó lenne legalább egy 60% de ez csak vágyálom :D
    Viszont a szerdai emelt töri wááááááááá :( Rettegek.... :S
  • tommygear
    helyes
  • Firerock
    de parázok a holnapi miatt
  • fodi91
    ugyanide jelentkeztem és én 380 pontot (2 db 95% érettségi) gondoltam minimum mindkét helyre...
  • focilap
    irányszámnál a min 15, de az úgyse nagyon számít
  • focilap
    Sziasztok!
    Szerintetek a két hely közül valahova elég lehet 320 pont?
    SZIE-GK Pénzügy és számvitel jelentkezők: 193 (73an első helyen) és az irányszám min30 max 100
    SZIE-GK Gazdálkodási és menedzsment 175 (34-en első helyen) az irányszám ott is ugyan ennyi
    Tavalyi ponthatár sajnos nincs. Így kb. fogalmam nincs. De 320 pontom tuti lesz. Elég lehet az egyik helyre?
  • CattiBrie
    Itt vannak az érettségi feladatsorok és a megoldások
    http://eduline.hu/erettsegi/20100503_magyarerettsegi_feladatsorok_megoldasok_2.aspx
  • Cat 02 #27178
    20 % ^^
  • MaRee
    Hány pont kell a ketteshez?
    Amúgy ahogy a megoldásokat nézegetem, a szövegértésem 90%os, a szövegalkotásról meg nem nyilatkozok :DDD
  • zotja
    magyar éretttségi nem hivatalos megoldással
  • matyi0323
    Innen akartam, de már látom Cat válaszát.. : )
    Azért köszi.
    De lehet jövök holnap is..:DxD
  • Pio
    ORIGOn van valami megoldás-féleség.
  • Cat 02 #27173
    Nincs még fent, csak holnap les.z