29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    asszem.
  • torrente
    Van a TOEFL vagy ilyesmi, nem tom pontosan a nevét. Úgy tudom, ahhoz viszonyítva béka segge a Pitman.
  • Sadist
    A TELC-t is külföldön javítják, mint a Pitmant?
  • torrente
    Azért jobb, mint a rigó utcai, mert arra kíváncsiak, hogy mit tudsz és nem arra, hogy mit nem.
  • I.C.ram
    euro a legolcsóbb, ha jól tudom. vissza is kaptam mind a 9500 forintomat.
  • Sadist
    Nekem is. Az még talán úgy a jó erős középmezőnyben van. Rigó utcait csak mazohisták csinálnak.
  • I.C.ram
    az is jó drága nyelvvizsga
  • I.C.ram
    azaz? elkényesztetett kis pöcs, mi? Hát lehet. Nem tagadom, hogy jó sorsom van, de szvsz, az iskolákban mindenhol jól kell teljesíteni, társadalmiosztálytól függetlenül.
  • Sadist
    Persze hogy könnyebb, de ahhoz is le kell ülni és tanulni. Matekból vagy fizikából viszont tanulás nélkül is lehet valaki nagyon jó.
  • torrente
    Nekem Pitman van. Egynyelvű, külföldön elfogadják.
  • I.C.ram
    áhh kell nekem is egy ilyen logó :D
  • torrente
    Azért nem semmi hogy pár hozzászólásodból rájöttem, hogy hová jársz. Van néhány budai ismerősöm a hegyekben. Gépiesen ugyanazt mondják, mint te.
  • I.C.ram
    eurot asszem elismerik, ez is szempont volt. telcet, meg mindenhol elismerik, bár, hogy miért, azt nem vágom... bár telcnél már a francia középfokút nem ismerik el seholsem, olyan nevetségesen könnyű.
  • Sadist
    Abban nincs, de én elfogult vagyok az informatika iránt :)
  • I.C.ram
    számtech annyira nem fontos, elég egy használati tudás, és kész, nem kell programozónak lennie minden jogásznak.
  • Sadist
    Az csak államilag elismert. Külföldön nem is ismerik. Te melyiket választanád? A picivel könnyebb külföldön is elismertet, vagy a rigó utcait?
  • torrente
    De abban nincs vita hogy számtech, nyelv nélkül halott vagy?
  • I.C.ram
    túlzás, hogy jónevű, de budai, ja. középmezőny. Városmajor, meg Móricz simán odabaszna neki :)
  • I.C.ram
    töri az pont az a tárgy szvsz, amit csak az magol be, aki tényleg teljesen segghülye. Töri sokkal könnyebb, ha érted az összefüggéseket.
  • torrente
    Melyik suliba jársz? Jónevű budaiba?
  • I.C.ram
    Tudom, de nem volt időpont rigóra.
  • Sadist
    Vannak humán, illetve reál beállítottságú emberek. Egy humán beállítottságúnak hiába kezdesz el fizikát vagy programozást magyarázni, az életbe nem fogja megérteni. Ugyanígy egy reál beállítottságú sem fog egy nap alatt megtanulni egy egész töri könyvet. Az egyikhez ész, a másikhoz segg kell.
  • I.C.ram
    matek, töri elég jól megy. matek tagozaton 5-ös voltam, törből meg kitűnő.
  • torrente
    Akkor mehettél volna Rigó utcaira. Ha azt megcsinálod, akkor igazán büszke lehetsz magadra.
  • OPM
    volt ma valaki emelt szintű angolon? ha igen, milyen volt? hogy sikerült?
    én holnap megyek németre, kiváncsi lennék, az angol feladatok milyen nehézségűek voltak
  • I.C.ram
    de nem az oktatás hibája miatt. Vannak dolgok, amiket nem tudsz magadra erőltetni.
  • torrente
    Melyik tantárgyat tudod magas színvonalon?
  • I.C.ram
    jaja, engem is rohadtul idegesített ez. Mondjuk a büszkeségemnek jót tesz, hogy tudom, hogy én a nehezbb nyelvvizsgát csináltam :)
  • torrente
    Épp ez a lényeg: mi működik jól? Már vagy 10-15 éve el van baszva az egész.
  • Sadist
    Jaja, nekem is van jópár osztálytársam, akik TELC-nél csinálták meg a nyelvvizsgát. Gondolom mondanom sem kell, hogy kb. annyit tudnak, mint akinek alapfokúja van.
  • I.C.ram
    mi no comment. egyszerűen nem szeretem a nyelvet, semmit nem tanultam rá, stb. Véletetlen folytán kerültem francia cosportba, amúgy németre jelentkeztem. Így jártam. Majd a nyáron neki kezdek a németnek, és akkor már lesz 3 nyelvtudásom is, amiből az egyik csak korlátozott, de nem leszek gondban, ha egy francia szöveget olvasok majd.
  • I.C.ram
    nem vagyok ultrakonzervatív, csak ami eddig jól működött, minek változtatni. Max kicsit inkább a tanulási módszerre kéne koncentrálni, mint a nyersanyagra. ennyit változtatnék talán én is.
  • torrente
    No comment.
  • I.C.ram
    jaja. Én EURO-nál csináltam, ami a legolcsóbb, de az egyik legnehezebb is. Viszont a TELC nyelvvizsga központ nevetségesen könnyebb...
  • torrente
    Lényegében egy ultra-hiperkonzervatívval mit vitázzak. Én máshogy gondolkozom, meg te is. De ez a normális, hogy több vélemény is van egy témára, nem? Már kultúráltabban érvelünk, mint az államférfiaink.
  • I.C.ram
    ez nem az oktatás hibája. én 14!! éve tanulok franciát és kb. alapfokú lenne csak meg.
  • Sadist
    Na ez meg a másik, hogy most egy csomó nyelvvizsga központ kitalálta, hogy a kétszintű érettségiben rohadt nagy biznisz van. Igaz, hogy a diák kétszer annyit fizet, de simán megvan a nyelvvizsgája (persze csak valami gagyi, amit egy nyolcadikos is simán megcsinál).
  • I.C.ram
    szadesz már így is elbaszta az egesz oktatást, már szart sem ér az egykoron világhírű magyar oktatás. Ugyanaz lesz nálunk mint nyugaton....
  • torrente
    És gondolod hogy ez az átlagos? Én beszéltem 18 körüliekkel, egyiknek sem volt nyelvvizsgája 8-9 év tanulás után sem. Már középiskola elsőben középfokúval kéne rendelkezned, hisz már 5 éve tanulsz egy idegen-nyelvet.
  • I.C.ram
    azt elfelejted, hogy majdnem minden egyetemen tanítanak a szakmához kapcsolódó jogot. pl. közgázon üzleti jogot, nemetközin, nemzetközit, stb.