29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• kikiangel #7456
    udv
    ma mi a téma?
  • torrente
    akkor normális vagy
  • torrente
    Ezen felesleges rágódni, a történelem így hoza. Minthogy azt is hogy az ex-kommunista párt privatizál a jobboldal pedig ellene van. Pedig a konzervativizmus egyik alappillére a privatizáció. És még van egy csomó fordított dolog. A baloldal élesen szembefordult önmagával, a jobboldal meg nem tehetett mást, elkezdte a szociális sallangokat fújni. Mindez a történelmünk visszásságai miatt.
  • I.C.ram
    én nem is szeretem a Fideszt. De még nagy túlzással sem nevezhető a fidesz szélső jobbosnak.
  • torrente
    Én nem tartom középen álló konzervatív értékrendű pártnak, amely magába szippantja a szélsőjobboldali szavazókat a szavazatmaximalizálás érdekében. Nyugat-Európában a konzervatív pártok húztak egy határt konzervativizmus és szlsőjobb között. Nálunk ez nem történt meg, ezért is vszített a jobboldal 2002-ben.
  • I.C.ram
    az SZDSZ meg azzal a párttal lépett koalicióba, akik ellen küzdött a rendszerváltás alatt.
  • I.C.ram
    Idézz már légyszi, mert én ilyenre nem emlékszem.
  • I.C.ram
    pont bele trafáltál, mert MDF szavazókörét bővítem.
  • torrente
    Lentebb írtad, hogy az irodalom felesleges, de a töri az jó.
  • I.C.ram
    mindem pártnak megvan a maga csürhéje.
  • torrente
    Én mondjuk ezt a fideszesek 10-15%-ra mondanám. Én az MDF-et tartom normális konzervatív pártnak. A Fidesz 1993-ig liberális volt, de 1 éjszaka alatt több százan rájöttek, hogy ők holnaptól konzervatívok lesznek.
  • Lager
    Uramisten milyen fikázós méleket kapok: wrgap.fw.hu, minden fideszes ilyen suta???
  • I.C.ram
    soha nem mondtam azt, hogy az irodalom felesleges.... nem is értem honnan vetted ezt.

MN-et meg nem olvasok, sőt semmilyen politikai lapot sem.
  • torrente
    Mondjuk ezek liberális létemre még eszembe sem jutottak, amiket írsz. Nem lehet, hogy a Magyar Nemzet pumpálja belétek ezeket? Nem vagyok buzi, életemben nem drogoztam, évente kb 3-szor fogyasztok alkoholt és a média az utóbbi 10 évben sosem volt magas színvonalú. Hogyha te azt mondod, felesleges az irodalom-oktatás, akkor milyen kultúra-elnyomásról beszélsz?
  • I.C.ram
    meg birom mikor azt mondja a baloldal, hogy aki jobboldali, az antiszemita, homofób, és Szálasi-kultuszban él.
  • I.C.ram
    milyen jogon nácizz le engem egy hörgő nyáladzó diszno (Verebes) a TV-ben, csak azért, mert konzervatívnak érzem magam?
  • I.C.ram
    amikor a jobboldal van hatalmon, akkor szerinted a baloldal dicséri a kormányt? Soha, ez oda-vissza megy. Baloldal simán lenácizza a jobboldalt a médiában is, de ha mi komcsizunk, az már bűn.
  • I.C.ram
    Miért akartok mindenkit a saját képetekre formálni? Kultúrális csőd széle felé sodródik ez az ország. Tegyük divatossá a buzik betegségét, használjuk a médiát a nmezeti kultúránk elnyomására stb. Mi értelme van ennek?
  • torrente
    Miért vagyok én Orbán szerint Gonosz te meg Jó (mint ahogy 2002-ben mondta)? Azért mert más a világnézetünk? Ez normális szerinted? Hagy döntsék el az emberek hogy jól dolgozott 4 évig a kormány vagy sem. Eddig mindig úgy döntöttek, hogy nem jól.
  • torrente
    Ebben látom a fő bajt, hogy mi, liberálisok elfogadjuk a másságot (örülnék neki ha 6-7 10% fölötti párt lenne a parlamentben), viszont a konzervatívok csak az egy jót látjátok: 90%-os támogatottságú, 40 évre berendezkedett jobboldal.
  • I.C.ram
    és ez baj? miért baj az, ha másképpen viselkedünk, mint egy másik ember. Ez is a liberális politika része, hogy mindenkit tegyünk egyenlővé.
  • torrente
    Nem az igazi a kifejezés. Abszolút máshogy viselkedtek, mint egy kis(ebb) ember.
  • I.C.ram
    kit nézek én le? :D
  • torrente
    Ez nem is lenne baj, ha ti konzervatívok is elfogadnátok, hogy nem mindenki gondolkodik úgy mint ti.
  • torrente
    Csak marhára kiérződik minden mondatodon, hogy lenézel mindenkit, főleg aki nem úgy gondolkodik, viselkedik mint te. Úgy általánosan: nem láttok tovább a budai domboknál.
  • I.C.ram
    hát ja. még vért izzadva sem tudtam volna levizsgázni franciából.
  • torrente
    Na ezért jó, hogy rendelkezel 2 nyelvvizsgával.
  • Vlala #7429
    a topic alcímét olvasgatta valaki?
  • I.C.ram
    semmivel nem érünk többet, ha nagyon könnyű, mert akkor 2x akkora a verseny felsőoktatásban. kb. 140 135 pontos ponthatárok lesznek.
  • torrente
    Én még egy fórumozótól sem olvastam, hogy kifogott rajta az idei érettségi. mindenki 4-est, 5-öst vár.
  • torrente
    Az egész idei érettségi holt primitív. Már a tételsorok összeállítása miatt hálásak lehettek a Minisztériumnak.
  • torrente
    Tudom, de ott is szintek vannak megkülönböztetve.
  • mikusmate
    Ahoj!
    Most értem haza az emelt angolról. Szerintem rohadt könnyű volt, kivéve a magnót. Ember legyen a talpán aki 2-ből minden szót megért. A többi viszont nagyon egyszerű volt. Könyebb mint a nyelvvizsga!
  • I.C.ram
    Csomó nemzetközi helyre, csak a TOEFL-t fogadják el.
  • torrente
    Német alapfokon kellett volna tudnom a járókát meg a rugdalózót...
  • I.C.ram
    Pedig az, mert üzleti is. Legkeményebb nyelvvizsga, amit MO-n lelehet tenni. Felsőfoknak felel meg simán.
  • Sadist
    Igen, igen. Faterom egyik munkatársa volt rigó utcain. Tétel: Beszéljen a sajtgyártásról! Paff! Még magyarul sem tudott semmi értelmeset mondani róla, nemhogy németül :D
  • torrente
    Nahát, ha amcsi, nem lehet egy magas színvonalú.
  • I.C.ram
    tesómnak TOEFL-je van. elég kemény. amcsi nyelvvizsga.
  • SoDI---
    Kolláth: jogtalan volt a matematika érettségi megsemmisítése
    2005. május 12., csütörtök 7:56
    5330 olvasás

Kolláth György alkotmányjogász szerint az oktatási tárca hibás formát választott az érettségi problémák kezelésére, ami újabb zavarokat okozhat. A szakember szerint ugyanakkor egy hasonló tartalmú kormányrendelet rendet tehetne.

- A hiba elhárítására a kormánynak csakugyan intézkednie kellett, annak azonban egy szerencsétlen, törvénysértő módját választották – közölte Kolláth György. – 116 ezer diákot és párezer iskolát érint az ügy. Most, tulajdonképpen az a látszat, hogy 120 ezer darab egyedi határozatot bocsátott ki a miniszter úr, méghozzá aki hallja, adja át alapon.

- A minisztériumi határozat hivatkozva, a közoktatásról szóló 1993. évi 79. törvény 95 paragrafusának 7. és 9. bekezdésére, semmisíti meg ezt a bizonyos érettségi vizsgát.

- Így van, de ha már hivatkoznak rá, miért nem nézték meg tüzetesen – folytatta a szakember. – A közoktatási törvény 95. szakaszának 7. bekezdésével nincs baj, az oktatási miniszter intézkedhet, ha országos szinten veszélybe kerülne az érettségi vizsga jogszabály szerinti lebonyolítása. Ezzel a dolog rendben van. Ám a 9. bekezdésben rengeteg olyan törvényi előfeltétel van, amit ez a határozat nem vizsgált, nem vett figyelembe. Nem igaz, hogy a miniszter bármikor - mert baj van – intézkedhet. Nem lehet csak úgy, korlátlanul megsemmisíteni eredményeket. Ha most jogszabályt adtak volna ki, annak mindenki alárendeltje, és akkor iskola, szülő, diák aszerint köteles eljárni. Ezzel szemben az egyedi határozatnál megállapíthatatlan, hogy ki a címzettje, ki az ügyfél. Szakmai meggyőződésem szerint minden egyes diák törvényes érdekeinek sérelmét látom, ha a bírósághoz fordul, és megnézi a bíróság, hogy a törvényes előfeltételek megvoltak-e, másra szólt a miniszter úr felhatalmazása, mint amiben lépett.

- Mi tehát a megoldás, kiadni egy miniszteri rendeletet, vagy kormányrendeletet ez ügyben?

- Valószínűleg egy kormányrendelet kezelte volna a dolgot megfelelően. Jogszabályt bíróság előtt megtámadni nem lehet, korrigálni kell ezt a döntést, méghozzá úgy, hogy a kormány kiad egy rendeletet, a rendeletnek mindenki alárendelt, iskola, szülő, diák. Ennek kapcsán már az itt jelölt időpontok és választási lehetőségek valószínűleg megtarthatók. Azt hiszem, hogy minden jó szándék ellenére nagyobb bajt sikerült okozni ezzel a hibás egyedi döntéssel, mint aminek az elhárítását célul tűzték ki.

MR