29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
a magyart viszonylag kevesen tudták, a matekot jóval többen.
Én is megirom kénytelen-kelletlen 28-án, mivel felvételihez kell, meg aztán az évvégi jegyemet nem vagyok hajlandó elfogadni...
Ja, és megnéztem: A matek érettségim 5-ösre sikerült volna...szal én se örülök a dolognak, de hát ez van... -
motorolanokia #7615 a politika senkit nem érdekel, mert semmi értelme -
Az ő ötleltük volt, de már nem ők valósítják meg :P (savanyú a szőlő, lehet)ű
Egyébként őszinte legyek nem akarok belemászni pártokról vitákba, egyiket se tartom többre a másiknál, csak hogy ezek miatt szívunk...
Mivelhogy magára a politikára úgysenem lehet haragudni, én inkább azokat ütném meg akik nagyarccal megírták a magyart, matekot az előre leszedett tételeikkel :/ -
motorolanokia #7613 én nem fogom a matekot újraírni, nekem jólesz az évvégi 2-es azt csá
-
na, igen, az meg egy másik kérdés. Ha azokat a megoldásokat használták volna, 1000%, hogy nem kerülnek ki a feladatsorok... -
Én is ezen gondolkodtam, mikor arról ment szerda reggel a találgatás, h akkor hogy is lesz a töri, hogy mit nyomtatnak újat? Majd minden iskolába bekapcsolják a TVt és lediktálják a feladatokat :DD -
Ja, és még vmi : Tegyük fel, hogy az ellenzék tette.
Nos, a kétszintű érettségit a fidesz találta ki, ha jól tudom, ott kezdték el megvalósítani. Ha tényleg a fidesz volt az, akkor megtehette volna simán, hogy a tavalyi matek/angol vagy bármilyen feladatsorokat is eljuttat a sajtónak tavaly az érettségi idején, és akkor a tavalyi érettségi is botrányba fulladt volna. De tavaly ilyenkor nem történt semmi.
Kérdés: Miért tenné ezt a Fidesz a kétszintű érettségivel, mikor az a saját ötlete volt? Miért baszná tönkre több, mint 100 ezer diák érettségijét? Hiszen az ilyesmi bármelyik pillanatban kiderülhet, és akkor nekik annyi lenne.. -
motorolanokia #7609 és addig titokban tartani, nem hordozgatni össze-vissza -
motorolanokia #7608 szerintem egyszerűen aznap reggel el kellett volna küldeni minden iskolának emailban, vagy bemondani a rádióban -
Ha valakinek érdeke volt, hogy kijöjjön, akkor az mindent megtett a cél elérése érdekében. Ahhoz pedig elég nagy befolyás kell, hogy ilyen dolgok kikerüljenek. Szóval szerintem nem Gipsz Jakab volt, aki kimenekítette a tételeket, hanem vmi nagyobb hatalom... Tehát nem lehetett megakadályozni. -
Tételek mindenképpen kikerülnek csak éppen nem ilyen tömegesen vagy nincs ekkora sajtóvisszhangja. -
minek becsomagolni, ha ott a net, a pgp, a másoló??? -
Én pedig éppen azon agyaltam, hogy biztosan ifjabb Kovács Ödön független képviselő Kerekeslaposnetegyeléről. Azt nesztek nektek politika ellenzék nélkül :) -
A sajtó minden szart felfúj... -
Inkább azt szeretném még megkérdezni, hogy meg lehetett volna -e akadályozni, hogy kikerüljenek a tételek, és ha igen, miért nem lett ez megtéve? -
akkor hagyjuk abba a találgatásokat, mert itt tényleg nem tudni kiről lehet szó. Maradjunk abban, hogy egy bűnöző követte el, név szerint Gipsz Jakab. -
Lehet. De ilyen elszórt, helyi jellegű dologból ekkora botrány csak nincs, mert azt egyértelműen diszkrétebben kezelik, mintha a neten lenne fenn. Azt persze hogy el lehet mondani mindenkinek, tovább lehet küldeni boldog-boldogtalannak, hisz neked tulajdonképp nincs közöd hozzá, és nem vszínű hogy te megütöd a bokád a letöltött/leszedett tételekkel, hisz akkor többezer diákot dettó megkéne büntetni. Viszont lefizetés, iskolából kilopás, neccesebb, tutiszáz.
Meg mellesleg, lefizetsz vkit az iskolában, te azt a tételt eljutattod a TV-hez? Vagy majd a haverod fogja, akinek tettél egy k#rvanagy szívességet? Hááát... -
támaszd alá, hogy nem. nincs semmire se bizonyíték, akkor hogy kérhetsz ilyet? -
Ne fantáziáljatok, itt nem a terjesztésről van szó, hanem arról, hogy kikerültek valahogy a tételek. Minden valószínűséggel egy őr lehet, gondolom rendesen megfizette a jobboldal. 99%, hogy politika. -
hidd mar el hogy egy diaknak nem erdeke, se elterjeszteni, se szorakozni a mediaval. ez az egesz nagyon sok penz es ido, csak olyannak erte mega kinek elonye szarmazik belole -
támaszd alá bizonyítékokkal állításodat, és elhiszem -
biztosak ugyan nem lehetnek, de a média általában minden faszságra lecsap, és kiad érte lóvét. Most akkor vegyük azt, hogy tényleg nem lóvéért ment a dolog.
Lehetett egy mszp-ellenes emberke, aki ki akart robbantani egy botrányt, és elküldte a tételeket a sajtónak, ok. De ahhoz mi köze az ellenzéknek? Az ellenzék NEM tehet arról ,hogy egy esetleges fanatikus szimpatizánsuk csinálta a dolgot, hiszen NEM ők kérték meg rá, hogy küldje el a tételeket a sajtónak... -
jaja -
motorolanokia #7593 a fidesz és az mdf azt akarja, h mondjon le Magyar Bálint -
motorolanokia #7592 az ellenzék műve -
Tegyük fel, hogy egy mocskos, kapzsi, alattomos kis geci vagy, aki mindenképpen pénzt akar csinálni a dologból. Mit teszel? Elküldöd a médiának, hogy fizessenek neked egy fix összeget, vállalva azt, hogy kiröhögnek, elvégre nem is lehetnek biztosak, hogy azok a valós tételek, vagy feltűnés nélkül elkezded terjeszteni többszáz diáknak, példányonként akár több tízezer forintért? -
jó, persze, nem lehet kizárva a politikai dolog ebben...de én nem hiszem... -
igen, mindenki asszongya a másiknak, hogy ő bizony nem küldi tovább, de csak azért 1-2 haverjának titokban még továbbküldi, mer rendes, de nekik elmondja, hogy ne küldjék tovább, dehát ugye a másik 2 haver is rendes, és persze az igérgetések ellenére ők is továbbküldik 1-2 havernak, és így tovább... -
beszéltünk már róla hogy ezeket a kőzépszintű feladatsorokat nem olyan módon zárták le, hogy ha azt felbontják akkor ne lehessen ugy visszazárni, hogy az észrevétlen legyen.
Hogy jutottak hozzá? Sokféle módon lehet: egy "segítőkész" tanár, egy lefizetett iskolai biztonsági őr, vagy lefizetett tanár, stb. -
Sziiiiiiaaaaa kretyo!!!4 Mi van? Csak nem elfelejtettél tanulni??? -
de nem hiszem azt, hogy ingyen. Lehet, hogy az mtv asszongya, de én nem hiszem, hogy ingyen jutottak volna hozzá a tételsorokhoz. Vkinek az anyagi jóléte többet jelentett minden másnál, ennyi... -
Ok, ok, de a diák az hogy szerzi meg? Biztos vmi politika van a háttérben, márcsak addig, h ki kellett juttatni....
Oké, h diákok terjesztették el, de hogy jutott hozzájuk? -
Norbi85 #7584 Hy! Szerintem majdnemhogy biztos, hogy nem egy diák szerezte meg a tételeket, mert az lehet hogy továbbadja a haveroknak, de azonak csak van annyi eszük, hogy nem kürtölik világgá, és felrakják a netre! Ezt nem tudom elképzelni. Itt az egész rendszert elrontották azzal, hogy hetekkel korábban ki volt oszta minden iskolába a tétel, mondjuk az se valószínű, hogy onnann jutott ki. Az inkább valószínű, hogy a nyomtatás, és a szállítás körül lehetett valakinek annyi ideje, hogy csinál róluk képet. Szerintem. -
Csak előtte még a médiának is elküldte. Ettől bűzlik az egész, de nagyon... -
1. jó, nem ment ilyen gyorsan el, de nem tudni pontosan mikor fényképezték a tételeket, lehet, hogy 5 nappal a magyar előtt, akkor meg volt ideje terjedni.., egy idő után már képtelenség visszanyomozni ezt, hiszen túl sok szálon ment már a tétel hétfőn és kedden...
2. mindig lesznek olyan kis köcsögök, akik jelentik az ilyen eseteket a médiának, és eladják nekik kemény pénzért..., és most hamar eljutott a tételsor egy ilyen kis gecihez... -
1. egy ilyen lancreakcio nem megy ilyen gyorsan. Egy ilyet meg vissza lehet nyomozni
2. a mediahoz tul hamar jutott el az egesz -
sztem így történt a dolog... -
tegyük fel: 1 diák ellopja a tételeket. 1-2 osztálytársának azért átadja...azok meg ugye rendesek, és átadják a haverjaiknak, azok a haverok is rendesek a haverjaikkal, tehát átadják, és így tovább...nem kell hozzá 1-2 nap, és az egész internetes társadalom kezében ott van az érettségi feladatsor.
A diák nem készakarva rakja fel az internetre a dolgokat.
Ez az egész olyan, mint egy láncreakció... -
akkor mondj egyetlen egy masik lehetseges vadlotatt akinek elonye szarmazik belole. persze lehet trukkozni h biztos az mszp h a fideszre kenje ...
fidesz ugyanolyan szarrago mint az mszp -
na, persze, könnyű megvádolni a fideszt, hisz ők miért is ne tennék meg, igaz? Ők ugyan szarnak rá 120 ezer emberre, és megtennék ezt annak reményében, hogy lebukhatnának könnyedén. Ez hülyeség!!!!
Nem az ellenzéket kéne vádolni!!!