29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Bandee1987
    nemtom miről beszélsz, mivel a hírt a sajtó fújta fel. Másrészt meg az mtv-nek már este 8-kor megvoltak a tételek, amit tuti nem az sg-ről szedtek le(lévén, itt nem voltak tételek)
  • LittleL
    Én már 8 éve hogy éreccségiztem, de :

A magyarbálint az monnyon le !!!
  • Audrey
    Nagyon jó lenne, ha vége lenne már ennek a cirkusznak.
  • ivjoe
    M1 MOST!!!!!!
  • Takezó
    ez most kamu, vagy komolyan a többi érettségi is megvan nekik??? :o
  • TomBond
    Azt hiszem talán sejtek valamit.
    Azért köszi mindenkinek ha nem sikerül nem rajtatok múlt. :-)
  • Sadist
    Az internet jó, éééérteeeem?
    Na de komolyabbra fordítva a szót, a tételmondat az, hogy kijelentesz valamit (pl. a fenti idióta mondatot) és utána érvekkel bizonyítod, felsorolod a pozitív illetve negatív oldalait, végül pedig levonsz belőle egy tanulságot. Bevezetőbe mehet pl. ahogy I.C.ram is említette a története, utána pedig mondjuk kijelented azt, hogy az internet megjelenésével az információcsere sebessége robbanásszerűen felgyorsult. Utána ecsetelheted, hogy milyen pozitív (azonnal lehet tudni mi történik a világ másik felén, élőbeszédet folytathatsz az USA-ban élő nagybácsikáddal stb.) illetve negatív (lásd mostani érettségi botrány) tulajdonságai vannak. Befejezésben meg pl. leírod, hogy szerinted az emberiség számára hasznos-e, avagy nem, mik a jövőbeli kilátások ésatöbbi.
  • TomBond
    Jó oké köszi de egyszerűen nem tudom hogyan fogjak hozzá. Túl sok adat sem lehet benne mert akkor rájön hogy nem saját "kútfőből" van. Olyanokat is magyaráz hogy tételmondat meg ilyesmi (azt sem tudom mi az). Nekem ebből sosem lesz még 2 oldal sem nemhogy 3 :-(. Szóval szerintem ez a 22-es csapdája.
  • Sadist
    Örülj neki, hogy ilyen könnyű címet kaptál. Nekünk a diktatúráról kellett 3 oldalas fogalmazást írni irodalmi művek alapján.
  • I.C.ram
    ja azt is bele lehet írni :)
  • Audrey
    akár érettségi botrányra is alkalmas...
  • I.C.ram
    Írj az internet történetéről (mikor találták ki, mire, mikor alkalmazták először, stb) aztán írj arról, hogy mire használjuk az internetet, végén meg arról, hogy mi a jövője. nem olyan nehéz.
  • TomBond
    Sziasztok!
    Nem éppen ide illő a kérésem de hátha tudna nekem valaki segíteni.
    A magyartanárnő kitalálta hogy egy 2,5-3 oldalas érvelő fogalmazást kéne írni az Internetről. Sajnos nagyon gyenge vagyok magyarból és gőzőm sincs hogyan kezdjek hozzá. Egyébként egy irodalom vizsgáról lenne szó.
    Aki tud kérem segítsen.

Köszi
  • rei
    A fizika érettségit nem látta senki????
  • OPM
    ja, hogy nem?

bocs norbi...
  • I.C.ram
    mivel szivat??? azzal, hogy nem kell újraírni?
  • OPM
    kamu, ne szivassál már ilyenekker légyszi!!
  • sonax
    hy mindenkinek
  • Emmegki
    Nálunk totál érthető volt, csak a 2. hanganyagon hadartak iszonyatosan.
  • nadasy
    Sziasztok!
    Sok sikert kivánok azoknak akik velem együtt kénytelenek újra írni a matekot. Azt a szerencsétlen 3 srácot azért sajnálom, mivel csak bűnbakot keresnek, hiszen valakire vagy valakikre rá kell verni a balhét, ha már a fejesek közül senkisem felelős.
    Egy 5-ös matekos
    További kellemes csevegést!
    Sziasztok!
  • OPM
    mi van???
    az emeltet is??

neten hol van vmi hivatalos forrás??
  • I.C.ram
    Kössél. Bár a két dolog közt erős kontraszt van, de gondolom ezt te is látod.
  • BADE
    Ennyi erővel én is beleköthetnék abba,hogy a korábbi hozzászólásodnál nem raktál kötőjelet a 10 után,mégsem tettem...
  • I.C.ram
    Érdemes. Egyre szörnyűbb nyelvi hibákat hall az embr a rádióban, TV-ben, mindenhol. Tanuljuk meg rendesen használni za igekötőket.
  • BADE
    ebbe aztán érdemes volt belekötni...
  • Audrey
    ...esetleg "lereagálnak" brrrrrrr
  • vadaszg
    csak a listening volt szar :)
  • I.C.ram
    leművelnek??? jól beszélni magyartot.
  • Audrey
    Ez már tényleg több a sokknál...
  • BADE
    Az MTI tudósítója érettségiző diákoktól úgy értesült, hogy csütörtökön az angol középfokú írásbeli érettségi hangkazettája gyakorlatilag használhatatlan, feldolgozhatatlan volt. "Amikor meghallottuk az érthetetlen, recsegő hadarást, nem csak mi, de a felügyelő tanár is nevetésben tört ki" - idézte fel a nem mindennapi vizsgatörténetet az egyik diák.

Az MTI úgy tudja, volt olyan középiskola, ahol a tanárok kérték az igazgatót, jelezze a fenntartónak, hogy használhatatlan, vizsgáztatásra alkalmatlan az angol hangkazetta.

hirado.hu/MTI
  • BADE
    Hihetetlen ez a balfaszság,amit leművelnek!
  • norbika01
    Most mondták a hírekben, hogy a németet nem kell újra írni!
  • villar
    na tessék!
    most mondták be : egy csomó helyre hibás német feladatlapot küldtek ki!
    Tán ezt is újra íratják??
  • villar
    az én sulimból 3man írják újra a matekot, ez elég szerény szám(((
  • norbika01
    Az említett portál: Jox.hu
  • norbika01
    Valószínű megfordult már itt ez a cím ( http://matek2005.fw.hu/ ) , de a készítője új lépésre szánta el magát.
    Nem elégedett meg az emelt díjas sms küldésével kicsalt pénzzel, most névtelen emailben fenyegette meg az egyik internetes portált.

Pont ő!
  • OPM
    ...
  • OPM
    na mivan, meghalt a topic? :D

• I.C.ram
    hát ja :(
  • OPM
    ha a média nem akaszkodik rá az sg-re, nem kezdi el többezer diák a neten keresni a tételeket, lehet hogy csak párszáz emberhez jutott volna el emailen és msn-en keresztük, és ezzel a rendőrségnek sem lett volna semmi biztonyítéka...