29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
"Mintegy 42 ezer diák jelentkezett a május 28-án megismétlendő matematika középszintű érettségi vizsgára - közölte az oktatási tárca sajtóirodája nem végleges adatok alapján pénteken.
Az Oktatási Minisztérium közlése szerint 40 ezren döntöttek úgy, hogy nem veselkednek neki ismét a vizsgának, és év végi jegyüket kérik az érettségi bizonyítványban feltüntetni. Az érettségizők a vizsga megismétlésére vonatkozó szándékukat szerdán délután 4 óráig jelezhették. Ezt az eddigi, nem végleges adatok szerint mintegy 42 ezren tették meg. A pótérettségizőkre vonatkozó végleges adatokat a tárca hétfőn közli.
A szaktárca vezetője május 11-én jelentette be, hogy a tételek idő előtti nyilvánosságra kerülése miatt érvénytelen a matematika középszintű írásbeli érettségi. Azoknak a diákoknak, akiknek a felvételijükbe számít ez a tárgy, május 28-án tíz órától meg kell ismételniük az érettségit. A többi diák eldönthette, hogy újból vizsgázik, vagy azt kéri, hogy év végi matematikaosztályzatát tüntessék fel érettségi bizonyítványában."
-
Földrajznál is ez volt. Az eredeti érettségi egyértelműen társadalomföldrajzra épűlt, gazdasági jellegű kérdésekkel.. a mostaniban pedig több feladat is vlt, ami csak természetföldrajzra vonatkozott. -
Remélem,aki összeállította a bioszt elevenen fog megégni,a rohadt mocsokja!!!
Se idegrendszer,se hormonális sz.,se táplálkozás,se kiválasztás,se rendszertan.Bezzeg zárvatermők szaporodása volt,a többség orvosira készül,biztos,hogy nem növényeket fognak boncolgatni!Én úgy tudom,hogy érettséginek az a célja,hogy mindent átfogóan kérdezzen,hát ez nagyon selejtesre sikerült,inkább botrányosnak mondanám! -
emelt biosz megvolt :) -
már vége is?! -
gabi243 #7974 Szivatás volt a biosz
-
ZoliJ #7973 Ja, emeltinfó:) -
ZoliJ #7972 Tud valaki a Jelátalakítás és kódolás témakörhöz anyagot adni? -
Jah, így már ismerősebb :) -
tehetelenségi nyomaték -
kérdés: azoknak, akik újraírják a biológiát is holnap lesz, ugye? -
.....táblázatban CTRL is nyomni kell csak így müxik a Tab. -
Zsuzso18 #7967 Köszi szépen
-
Nemtom, om.hu-n a mintafeladatoknál 120 perc van a feladatra, szal akkor lehet, hogy ez is annyi lesz.. -
Zsuzso18 #7965 De a kémia 2 órás volt pl....... -
a középszint általában 3 óra szokott lenni, az emelt meg 4 óra, nem? legalábbis nekem eddig így volt... -
Zsuzso18 #7963 Nem tudja valaki véletlen, hogy meddig tart holnap a biosz középszint?9töl meddig?11 vagy 12?.... -
Na az inforól...
Azért nem volt olyan vészes.
A szövegszerkesztésnél nálam sem müködött a tabulátor, de egyszerűen megoldottam. A szöveg betöltésénél már voltak tabulátorok azt kijelöltem és másolgattam ahová kellet.
A prezentációnál meglepődtem, animációt nem is kellett csinálni?
A weblapkészítés nem volt nehéz, bár a FrontPage nem mindig azt csinálta amit én alartam, de átugrottam Code nézetbe és beírtam amit kellet és úgy jó is lett.
Excelben egy részt nem tudtam.
Az adatbázisról meg fogalmam sincs, mert annyira nem értek hozzá. Bár elvileg mindent megcsináltam...
Kiváncsi leszek az eredményre... 5 pontot biztos vesztettem + még a figyelmetlenségeim... -
de csomóba átszámolható)))
http://www.ipcim.hu/mertekegyseg.php#terulet -
detto :) -
Nincs mit. Igaz még az életbe nem hallottam ilyen mértékegységekről :D -
gondoltam, de már régen volt :)
köfi :) -
A Watt az tudtommal J/s ->Ws^3=J/s * s^3 = J*s^2
A Joule az kg*(m^2/s^2) ->kg*(m^2/s^2)*s^2=kg*m^2
Szal végülis jah, egyenlő. -
sztem is, ezt pascalban egyszerűbb volt megirni, bár kinek mi a könnyebb ugyebár... -
OFF
Kérdésem lenne, hátha tudja valaki
1 kgm^2 = ? Ws^3
(1 kilogram-méter-négyzet = ? watt-szekundum-köb)
-
....és még nekem a matektól volt "hasmenésem".
Jó kis dicstelen "vég" az írásbelinek.....
-
schumisi #7953 Na ezzel az informatika érettségivel tuti nem vesznek fel sehova!
A szövegszerkesztés úgy szar ahogy van, egyedül a prezentáció és a weblapszerkesztés okés!A többi része sokkal nehezebb volt mint amilyenek gyakoroltunk!!!Nem tudom ki találta ki ezt feladatsort, de erre kevés volt a 3 óra!!!
-
Turbo vagy Freepascal, ennél a feladatnál nem sok jelentősége van. Szerintem ezt érdemesebb is volt Pascalban írni. Igaz, Delphiben jobban mutat, de ott szórakozni kell egy csomó edit mezővel, vagy pedig több ablakosra kell megcsinálni a feladatot. -
cinikusan értettem. :) -
ja oke ertem -
Lottós feladat volt.
Adva volt egy dat kiterjesztéssel elnevezett, de valójában szöveges fájl, amelyben 51 hét nyerőszámai voltak benne, minden egyes hét számai 1 sorban voltak, szóközzel elválasztva. Olyan feladatok voltak pl. hogy bekérni felhasználótól 5 számot, az 52. hetiket, és ezt egy későbbi feladatban hozzáfűzni a fájlhoz. Meg hogy a felh beir egy számot 1 és 51 között, és az azon a héten lévőt megjeleniteni, meg amiket felh bepötyögött 52. heti lottószámokat, azokat emelkedő sorrendbe rakni, meg még olyan volt (amire már nem volt időm), hogy van -e olyan szám, ami nem fordult elő egyszer sem az 51 hét alatt, meg még vmi primszámos feladat is volt. Végülis nem volt nehéz. Én turbo pascal 7.0-ban csináltam, de volt még fenn a gépen freepascal meg delphi 6 is. -
OPM #7948 "örülök neki, hogy újraírjuk.. nagyon..." -
ennek miert orulsz?Az mar 30 felveteli pontot jelent -
Nem, matekot meg fizikát írtam. Csak info szakra járok, szeretek programozni és kíváncsi vagyok, hogy mik voltak a feladatok. -
tuti? -
jó, elhiszem! -
Mára tuti nincs így. Mikor ki kellett tölteni az érettségi jelentkézst, ott úgy volt, hogy megvoltak adva az alaptárgyak, és volt még egy olyan meő, hogy kötelező választott nyelv. Tehát egy nyelvet mindeképpen kellett választani. -
amúgy lehet hogy rosszul emlékszek, de mintha eddig úgy lett volna, hogy két másik érettségivel(konkrétan kémia+biológia vagy fizika talán) kiváltható volt a nyelv. -
emelt infot irtál? milyen lett? -
miért nem jön össze? heti 3 nap...