29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• OPM
    őőő... nem! nekem már csak 2 napom, van éééééés túl leszek rajta! majd kedd este küldözgetem az sms-eket a többieknek akik még nem voltak
  • sz4bolcs
    Én holnap (vasárnap kezdek el készülni) csütörtökön/pénteken lesz a szóbeli töri/magyar -ez amit meg kéne tanulnom. Én sem vagyok lemaradva hozzátok képest? :-)
  • lee86
    Az indexen vannak tételek, de ettől függetelenül engem is érdekelnének az ilyen típusú lelőhelyek...
  • Zrasf
    Vki esetleg tud magyar/töri tétel-lelőhelyet ? :]
  • Vanek
    hi! vki küldjön nekem [email protected] címre kidolgozott számtechtételt,please!!!! Főleg a számítógép fejlődés,internettörténelem érdekel!!!középszint.
  • Easy Rider
    köcce :)
  • Montanosz
    Elektronikus levelezés
    Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Az elektronikus levél (E-mail) egy elektromos úton továbbított üzenet. Szövegen kívül lehetőség van képek, hangok, programok küldésére is.
    Számos előnye van a kapcsolattartás hagyományos módjaival szemben:
    - gyors
    - nem szükséges, hogy a címzett az adott pillanatban elérhető legyen
    - akkor foglalkozunk a beérkezett levelekkel, amikor akarunk
    - üzenetünket akár sok száz emberhez eljuttathatjuk egy mozdulattal
    - gazdaságos
    Az E-mail üzenetek továbbítására az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) protokoll szolgál, amelyre épülve a levelezőprogramok széles skálája készült. Az állományok csatolására a MIME (Multi-purpose Internet Mail Extensions) szabvány szolgál.
    Az E-mail működése arra épül, hogy a felhasználók az Internethez valamilyen hálózati erőforráson keresztül kapcsolódnak, ami általában folyamatosan üzemel. Ezen a szerveren minden felhasználónak van saját postaládája - a beérkezett levelek számára szolgáló saját könyvtára. A megérkezett leveleket a levelező szerverprogram automatikusan elhelyezi ebbe a könyvtárba. A számítógép a felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor jelzi hány új olvasatlan üzenet található ebben a könyvtárban.
    A címzésben azt kell megadnunk, hogy melyik szerveren kinek a könyvtárába szeretnénk elhelyezni az üzenetünket.
    Az E-mail cím formája mindig felhasználó@gazdagép alakú, pl. [email protected]. A levelek nemcsak a küldött üzenetet tartalmazzák, hanem a fejléc sorban mindenféle információkat a postázás körülményeiről, amiket részben nekünk kell beállítani, részben a továbbítás során a közvetítő számítógépek helyeznek el benne.
    A levelező programok fő funkciói:
    - levelek küldése (Send)
    - mellékletek csatolása (Attach)
    - levelek fogadása (Get)
    - válaszolás (Reply)
    - továbbítás (Forward)
    - címjegyzék (Address book)
    - automatikus aláírás (Signiture)
    - levelek archiválása
    - levelek átirányítása
  • Easy Rider
    hát de pl a történetéről fingom sincs :P és az is kell elvileg...
  • Montanosz
    az emailes és ftp-re szerintem ki sem kell dolgozni))
    elmondod amit tucc osz kész)))
  • Easy Rider
    Sziasztok!

Nekem egyetlen egy tétel kellene: az e-mailes... fogalmam sincs mit dolgozzak ki rajta... :S ha megoldható, vki elküldi nekem az [email protected] címre?

Előre is köszi!
  • Bandee1987
    hát pedig az azért emelt szint, mert emelt szintűek a tételek...
  • OPM
    igen, ezt hallottam énis, Alien mesélte hogy nekik az A vagy a B emelt szint van feladva...
  • Bandee1987
    nemtom, nálunk más tételek vannak, mert a tanárnom szerint az emelt szinten csomó baromság volt.
    Nálunk viszonylag normális tételek vannak középszinten. Gondolom máshol viszont az emelt szintről szedték a közép tételeket...
  • OPM
    köszönöm!
  • OPM
    de középszinten is A meg B van? ezt nem a sulik/szaktanárok állították össze?
  • Bandee1987
    Az a tételsorból az összes. A b-ből meg pár db hiányzik.
  • Montanosz
    át nyomtam neked az enyimé't
  • OPM
    bandee neked mik vannak meg?
    a számtech tanárunk azt ígérte hogy e héten elküldi nekünk emailen a még hiányzó kidolgozott tételeket, de azóta se jött tőle senkinek levél és már csak 4 napom van...
  • Bandee1987
    nincs mit.
    Végülis igen, meg lehet említeni a p2p-t is ,meg amit még hallottál esetleg róla.
  • fradikata
    Azta, nem is számítottam ilyen gyors reagálásra!! :)) Nagyon szépen köszönöm, Bandee, nem is tudod, mekkorát segítettél!! A fájlátvitelesnél énis az FTP-re gondoltam, csak azt hittem kell/vannak más lehetőségek is, pl dc++, kazaa, torrent, blabla, nemtom ezek ide tartoznak-e. De télleg ezer köszönet! Amiket küldtél, nagyon jók! Szió!
  • Bandee1987
    elküldve a mail.
  • fradikata
    Kedves mindenki!

Egy szegény informatikából 23-án érettségiző leányzó kéri segítségeteket! :)
    Ha vki megszánna néhány tétellel, mert a többit már kidolgoztam, de ezek nincsenek meg, és nagyon kellenének: Elektronikus információkeresési stratégiák, Háttértárak üzembe helyezése,üzemeltetése, karbantartása, Állományok tárolása, kezelése, rendszerezése, Fájlok hálózati átvitelének különböző lehetőségei!
    Ha valakinek megvannak ezek a tételek, amik az emelt sorból vannak, kidolgozva, nagyon megköszönném, ha elküldené a [email protected] címre!

Előre is ezer köszönet!
  • Montanosz
    mi még még most kaptuk meg a nyelvtan tételeket, normális ez?

tavalyról:
    csaj némi hebegés amerika felfedezéséről és hatásairól, majd a végső hozzászólás: - kolumbusz a ST.claus hajón fedezte fel amerikát...(itt többeken idegrángás, arctorzulás fordul elő de adtak még neki esélyt)
    - beszéljen erről az emberről, és elébe adtak egy fényképet: a fénykép egy kefebajszos emberkét ábrázolt, zsírosan lenyalt frizurával, és bukott festő volt.....
    nem ismerte fel!

a pótérettségi sem sikerült neki, így most velünk nyomja))))
  • CaviaR
    Jó de nem ez volt a kérdés. SMS-t kaptam már, csak e-mailt nem a kóddal.
  • Bandee1987
    én csütörtökön lenyomom egyben a magyar i,ny-t, törit meg angolt oszt csá. Meg még bemegyek szombaton a biziért.
  • OPM
    én F-es vagyok és mi kezdünk
  • katze
    Hát. Állok. Nem haladok... És hétfőtől... mert nekünk h-k-szerdán lesz.Aztán az a-sok jönnek. Nem mintha nagy jelentősége lenne, de mér a b-sek (mi) kezdenek? Vagy lehet h ennek csak az az oka, h az a-sok ofője az igazgatóhelyettes? [nemérti]
  • Braveheart
    Most tanulom a töri tételeket. Már vagy 5 órája kezdtem, de olyan hihetetlen unalmas hogy nemigaz... És még hátra vannak a magyartételek is
  • OPM
    sulinként változnak a követelmények
  • cyrus #8393
    infó közép tételek kellenének, mert az nincs meg, nem is értek hozzá, azsl be kell seggelnem őket, magyart meg majd jövö7en tanulom.. nekem 24. a szóbeli
  • OPM
    semmi gond
    semmi gond

ti hogy álltok a tételekkel? nekem kedden lesz a szóbeli (töri+magyar+info)

ma be akarom még fejezni a magyart, aztán cs+p nyelvtan, hétvégén töri és amennyi időm még marad azt infora fordítom
  • katze
    Bocs
  • katze
    Én még smst se kaptam még anno mikor küldtek mindenkinek...
  • katze
    Én még smst se kaptam még anno mikor küldtek mindenkinek...
  • Anna #8388
    Én is arra, de szerintem magasabb lesz.
  • GhostPunk
    Jóreggelt!

Megkérdezem itt, mert gondolom vannak páran akik ELTE progterv infóra jelentkeztek, hogy milyen ponthatárokra számítotok oda? Én olyan 120 körülre tippelem, de lehet nagyon el vagyok tévedve :)
  • cyrus #8386
    majd akkor kapsz smst ha megvannak a pontok pontosan...

ez értelemszerűen az érettségi vizsgák után lesz, aminek a vége még legalább két hét... szal ne aggódj...
  • CaviaR
    Ez engem is érdekelne. Én adtam mail-címet, a visszaigazoló levélben ez helyesen benne is volt, de nem kaptam semmiféle e-mailt. SMS-t kaptam még az első írásbeli vizsga alatt vmi regisztrációs kóddal, de nemhiszem h ez jó volna oda. Valakinek megy?
  • Christiansen
    Nekem 40, de nyelvtanból mázli kell...
  • Braveheart
    Nekem 60 van kb, de sajna egyáltalán nincs kedvem tanulni... tegnap megtanultam 5 töritételt aztán elegem is lett.