29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
OPM #8422 őőő... nem! nekem már csak 2 napom, van éééééés túl leszek rajta! majd kedd este küldözgetem az sms-eket a többieknek akik még nem voltak
-
Én holnap (vasárnap kezdek el készülni) csütörtökön/pénteken lesz a szóbeli töri/magyar -ez amit meg kéne tanulnom. Én sem vagyok lemaradva hozzátok képest? :-) -
Az indexen vannak tételek, de ettől függetelenül engem is érdekelnének az ilyen típusú lelőhelyek... -
Vki esetleg tud magyar/töri tétel-lelőhelyet ? :] -
hi! vki küldjön nekem [email protected] címre kidolgozott számtechtételt,please!!!! Főleg a számítógép fejlődés,internettörténelem érdekel!!!középszint. -
Easy Rider #8417 köcce :) -
Elektronikus levelezés
Az elektronikus levelezés a számítógép-hálózatok klasszikus szolgáltatása, az Internet alkalmazásának egyik legnépszerűbb formája. Az elektronikus levél (E-mail) egy elektromos úton továbbított üzenet. Szövegen kívül lehetőség van képek, hangok, programok küldésére is.
Számos előnye van a kapcsolattartás hagyományos módjaival szemben:
- gyors
- nem szükséges, hogy a címzett az adott pillanatban elérhető legyen
- akkor foglalkozunk a beérkezett levelekkel, amikor akarunk
- üzenetünket akár sok száz emberhez eljuttathatjuk egy mozdulattal
- gazdaságos
Az E-mail üzenetek továbbítására az SMTP (Simple Mail Transfer Protocol) protokoll szolgál, amelyre épülve a levelezőprogramok széles skálája készült. Az állományok csatolására a MIME (Multi-purpose Internet Mail Extensions) szabvány szolgál.
Az E-mail működése arra épül, hogy a felhasználók az Internethez valamilyen hálózati erőforráson keresztül kapcsolódnak, ami általában folyamatosan üzemel. Ezen a szerveren minden felhasználónak van saját postaládája - a beérkezett levelek számára szolgáló saját könyvtára. A megérkezett leveleket a levelező szerverprogram automatikusan elhelyezi ebbe a könyvtárba. A számítógép a felhasználó legközelebbi bejelentkezésekor jelzi hány új olvasatlan üzenet található ebben a könyvtárban.
A címzésben azt kell megadnunk, hogy melyik szerveren kinek a könyvtárába szeretnénk elhelyezni az üzenetünket.
Az E-mail cím formája mindig felhasználó@gazdagép alakú, pl. [email protected]. A levelek nemcsak a küldött üzenetet tartalmazzák, hanem a fejléc sorban mindenféle információkat a postázás körülményeiről, amiket részben nekünk kell beállítani, részben a továbbítás során a közvetítő számítógépek helyeznek el benne.
A levelező programok fő funkciói:
- levelek küldése (Send)
- mellékletek csatolása (Attach)
- levelek fogadása (Get)
- válaszolás (Reply)
- továbbítás (Forward)
- címjegyzék (Address book)
- automatikus aláírás (Signiture)
- levelek archiválása
- levelek átirányítása
-
Easy Rider #8415 hát de pl a történetéről fingom sincs :P és az is kell elvileg... -
az emailes és ftp-re szerintem ki sem kell dolgozni))
elmondod amit tucc osz kész))) -
Easy Rider #8413 Sziasztok!
Nekem egyetlen egy tétel kellene: az e-mailes... fogalmam sincs mit dolgozzak ki rajta... :S ha megoldható, vki elküldi nekem az [email protected] címre?
Előre is köszi! -
hát pedig az azért emelt szint, mert emelt szintűek a tételek... -
OPM #8411 igen, ezt hallottam énis, Alien mesélte hogy nekik az A vagy a B emelt szint van feladva... -
nemtom, nálunk más tételek vannak, mert a tanárnom szerint az emelt szinten csomó baromság volt.
Nálunk viszonylag normális tételek vannak középszinten. Gondolom máshol viszont az emelt szintről szedték a közép tételeket... -
OPM #8409 köszönöm! -
OPM #8408 de középszinten is A meg B van? ezt nem a sulik/szaktanárok állították össze? -
Az a tételsorból az összes. A b-ből meg pár db hiányzik. -
át nyomtam neked az enyimé't -
OPM #8405 bandee neked mik vannak meg?
a számtech tanárunk azt ígérte hogy e héten elküldi nekünk emailen a még hiányzó kidolgozott tételeket, de azóta se jött tőle senkinek levél
és már csak 4 napom van...
-
nincs mit.
Végülis igen, meg lehet említeni a p2p-t is ,meg amit még hallottál esetleg róla. -
fradikata #8403 Azta, nem is számítottam ilyen gyors reagálásra!! :)) Nagyon szépen köszönöm, Bandee, nem is tudod, mekkorát segítettél!! A fájlátvitelesnél énis az FTP-re gondoltam, csak azt hittem kell/vannak más lehetőségek is, pl dc++, kazaa, torrent, blabla, nemtom ezek ide tartoznak-e. De télleg ezer köszönet! Amiket küldtél, nagyon jók! Szió! -
elküldve a mail. -
fradikata #8401 Kedves mindenki!
Egy szegény informatikából 23-án érettségiző leányzó kéri segítségeteket! :)
Ha vki megszánna néhány tétellel, mert a többit már kidolgoztam, de ezek nincsenek meg, és nagyon kellenének: Elektronikus információkeresési stratégiák, Háttértárak üzembe helyezése,üzemeltetése, karbantartása, Állományok tárolása, kezelése, rendszerezése, Fájlok hálózati átvitelének különböző lehetőségei!
Ha valakinek megvannak ezek a tételek, amik az emelt sorból vannak, kidolgozva, nagyon megköszönném, ha elküldené a [email protected] címre!
Előre is ezer köszönet! -
mi még még most kaptuk meg a nyelvtan tételeket, normális ez?
tavalyról:
csaj némi hebegés amerika felfedezéséről és hatásairól, majd a végső hozzászólás: - kolumbusz a ST.claus hajón fedezte fel amerikát...(itt többeken idegrángás, arctorzulás fordul elő de adtak még neki esélyt)
- beszéljen erről az emberről, és elébe adtak egy fényképet: a fénykép egy kefebajszos emberkét ábrázolt, zsírosan lenyalt frizurával, és bukott festő volt.....
nem ismerte fel!
a pótérettségi sem sikerült neki, így most velünk nyomja)))) -
Jó de nem ez volt a kérdés. SMS-t kaptam már, csak e-mailt nem a kóddal. -
én csütörtökön lenyomom egyben a magyar i,ny-t, törit meg angolt oszt csá. Meg még bemegyek szombaton a biziért. -
OPM #8397 én F-es vagyok és mi kezdünk
-
Hát. Állok. Nem haladok... És hétfőtől... mert nekünk h-k-szerdán lesz.Aztán az a-sok jönnek. Nem mintha nagy jelentősége lenne, de mér a b-sek (mi) kezdenek? Vagy lehet h ennek csak az az oka, h az a-sok ofője az igazgatóhelyettes? [nemérti] -
Braveheart #8395 Most tanulom a töri tételeket. Már vagy 5 órája kezdtem, de olyan hihetetlen unalmas hogy nemigaz... És még hátra vannak a magyartételek is
-
OPM #8394 sulinként változnak a követelmények -
cyrus #8393 infó közép tételek kellenének, mert az nincs meg, nem is értek hozzá, azsl be kell seggelnem őket, magyart meg majd jövö7en tanulom.. nekem 24. a szóbeli -
OPM #8392 semmi gond
semmi gond

ti hogy álltok a tételekkel? nekem kedden lesz a szóbeli (töri+magyar+info)
ma be akarom még fejezni a magyart, aztán cs+p nyelvtan, hétvégén töri és amennyi időm még marad azt infora fordítom -
Bocs -
Én még smst se kaptam még anno mikor küldtek mindenkinek... -
Én még smst se kaptam még anno mikor küldtek mindenkinek... -
Én is arra, de szerintem magasabb lesz. -
GhostPunk #8387 Jóreggelt!
Megkérdezem itt, mert gondolom vannak páran akik ELTE progterv infóra jelentkeztek, hogy milyen ponthatárokra számítotok oda? Én olyan 120 körülre tippelem, de lehet nagyon el vagyok tévedve :) -
cyrus #8386 majd akkor kapsz smst ha megvannak a pontok pontosan...
ez értelemszerűen az érettségi vizsgák után lesz, aminek a vége még legalább két hét... szal ne aggódj... -
Ez engem is érdekelne. Én adtam mail-címet, a visszaigazoló levélben ez helyesen benne is volt, de nem kaptam semmiféle e-mailt. SMS-t kaptam még az első írásbeli vizsga alatt vmi regisztrációs kóddal, de nemhiszem h ez jó volna oda. Valakinek megy? -
Nekem 40, de nyelvtanból mázli kell... -
Braveheart #8383 Nekem 60 van kb, de sajna egyáltalán nincs kedvem tanulni... tegnap megtanultam 5 töritételt aztán elegem is lett.