29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• OPM
    és a nyelvtanról mennyi ideig kellett pofázni? mert ugyebár 15 perc a magyar és hallottam olyan hogy lehet 10 perc irodalom + 5 perc nyelvtan
  • franco
    tűrhetőek. márhogy az első 2.

ki a tököm az a pilinszky???
  • OPM
    ehh
    töri nem túl jó Pilinszky-ről meg nem is hallottam még :S

milyen lett?
  • Braveheart
    Töri: fasizmus
    Magyar: a tömegkomm. hatása vagy mi
    Irodalom: Pilinszky
  • joebacsi
    töri:
    Dualizmus:

volt egy részlet a húsvéti cikkből, valami nemes éltető naplójából és kossuth leveléből, aki lehordja a kiegyezést
    volt egy kép andrássyról, egy ábra a kormányzati felépítésről, egy ábra a pártokról, 1 részlet a 68as nemzetiségi törvényből, meg ugye töriatlasz, aminek a hátulján volt pár jo évszám :)

ezeken végigmentem, elmondtam minden kapcsolatot ezekről, saját dolog szinte csak a tisza féle gazdasági fellendítés volt

aztán érintőlegesen elmondtam, hogy hogyan ér véget a 20dik század elején

nyelvtan:
    ez az egyetlen ahhol semmi segítség nincs, szerencsére a mgh, msh törvényeket tudtam, azokrol lehet jo hosszan beszélni, meg volt egy szöveg amiben példákat kellett keresni

info
    neumannál meg leginkább a szgep felépítéséről, illetve az asztali gépeken kívüli szgepekrol lehetett sokat beszélni :) (nekunk ezek is benne voltak a tételben, amugy egy budos szot nem tanultam infora :))
  • OPM
    grat

töriről picit bővebben? és nyelvtan?
    háát nemtom, infoból én ezt nem szeretném húzni holnap...
  • joebacsi
    2005 érettségi nálam over :)
    ahhoz képest, hogy töri-magyar-infora ma úgy mentem hogy 10% legyen meg, még az is lehet, hogy 5ös lesz mindegyik.
    Jó kis mákkal, de who cares? :D
    töri nagyon baba, csomo forrás
    magyar nálam mikszáth kötet előszavában minden benne volt :)
    info neumann elvek, szgep felepitese, jokis rizsazos tema tanulás nélkül is :)

akinek hátra van annak good lick, have fuck
    most meg megyek inni...sokat
  • circa
    Sajna nekem is javitani kell még a számtechon, 84%-lett(mit tudtam elb*szni rajta?), a matek 89%, szopacs, egy pont és megvan a max. pontszámlálásnál.
    A k*rva magyart, törit leszarom ahogy vannak, jó a 2es, 3as angolból még jó lenne 4. Holnap majd kiderül!
  • CaviaR
    Matekból nem lehet javítani mert nincs szóbeli. Számtekből tudok csak javítani, és abból jól is jön.
  • I.C.ram
    hátn em is lehet.
  • Trade
    hú ezt nem hiszem el nekem 75% lett a matek es azt mondta az osz hogy nem lehet javitani
  • OPM
    mind2
  • HRaVeN1
    Nyelvtanból inkább feladatok szoktak lenni, vagy elmélet?
  • HRaVeN1
    Én vagy holnap, vagy kedden fogok szóbelizni, ez majd holnap fog kiderülni, de remélem azért sikerülni fog :)
  • I.C.ram
    Nekem sem számít a magyar, de egy 3-as azért csúnya lenne a biziben :D
  • CaviaR
    Nekem 27.én lesz a szóbelim. Angol töri magyar elég a 10%, mert nem számítanak, számteken javítanom kell, mert az számít és csak 84% lett. A matekom 96% lett, azzal rendben vagyok. :D
  • I.C.ram
    Én csütörtökön megyek magyarra, törire, földrajza :/ magyarnál nekem bőven elég ha a szóbeli 50ből elérek 20-at, mert még akkor is 4-es vagyok abból. Földrajznál illene valamit javítanom, mert csak sajna 81%os lett :( Töriből meg csak tartani kéne a 90+%ot. Úgy számoltam, hogy a 60ból elég 50-et szerezném, és akkor még 90 fölött vagyok. Sajna fingom sincs, hogy hogyan fognak pontozni, lehet, hogy 10 pontot baromi könnyű lesz majd elveszteni... :(
  • I.C.ram
    Szerintem ugyanolyan gecik/jófejek lesznek a tanárok, mint eddig voltak. Tanárnak nincs abban semmi érdeke, hogy ne bukjon meg a rendszer, de abban sem, hogy megbukjon, tehát minden marad a régiben szerintem.
  • CaviaR
    Az új érettségi rendszerben a töritanárnőm szerint arra mennek rá, h minél kevesebben bukjanak meg. Persze emelett riogatott mindennel minket, de ki figyel a rossz szóra... :P

Van aki holnap szóbelizik? Várjuk a tapasztalatokat!
  • Bandee1987
    nekem is asszonták, hogy nem lesz nehéz
  • franco
    minket a tanáraink alaposan megnyugtattak.
    pénteken megyek, de még nem tanultam...
  • OPM
    pedig elég rendesen fenyítettek a tanárok, hogy tavaly is nem 1 embernek kellett... ez kamu lehetett?
  • franco
    életbe nem fognak póttételt húzatni veled

ahhoz kábé masszívan kell állítani hogy petőfi janus pannonius apja...
  • HRaVeN1
    Az tök jó. Így tök könnyű lesz magyar :)
  • OPM
    aha

ha egyiket nem tudod a másikból is póttételt kell húznod...
  • HRaVeN1
    Nyelvtan és irodalom pontozás egybe lesz?
  • franco
    közgázra mért kéne?
    ott 11. év vége és 12. félév számít
  • OPM
    minden sulinak + szerintem a központnak is el kell küldeni

nyelvtanból lesz gyakorlat, irodalomból meg nemtudom hogy ők döntik el melyik verset elemezd, vagy te választhatsz
  • CaviaR
    Segítsetek légyszi, mert fontos lenne!

Az érettségi bizonyítvány másolatát el kell küldeni majd a suliknak, ha meglesz?
    Azt tudom, h a 4.évvégit el kell.
    Aki beadta a BME-re, közgázra, Neumann-ra és/vagy a GDF-re, az írja meg legyenszives mit tud erről!

Köszönöm
  • CaviaR
    Ja, értem. És akkor irodalomból úgy lesz, h kapunk hozzá valami forrást, vagy egy verset amit elemezni kell esetleg?
    Mert a nyelvtanhoz asszem lesznek konkrét feladatok.
  • OPM
    konkrét tételeket nem kaptunk, csak egy átfogó témát, amin belül majd egy konkrét feladat lesz, de azt nem tudhatjuk hogy micsoda...
  • CaviaR
    Nem érdemes fellebbezni, mert elvileg a tételsorok kiadása illegális. Olyan értelemben, h ponotsan azok tétel listája amit kihúzol majd szóbelin, pl 1. tétel: blabla, 2. tétel: XYZ, stb.
  • lee86
    ez mekkora szemétség... szerintem ez ellen lazán fellebezhettek, vagy ilyesmi, mer én ha jol emlékszem december elején kaptam meg a magyar tételsorokat...
  • Montanosz
    nekem kedden lesz mindenből, még csak infót-törit vettem át (úgy-ahogy)
    föci,magyar hátra van mert most csütörtökön adták meg a tételeket, nesze nekem(((
  • lee86
    naja.. már megin hol itt az esélyegyenlőség? kihúzom Ady-t, akkor van egy rahedli segédanyagom, viszont ha kihúzom pl a Tótékat, akkor csak magamra hagyatkozhatok... pfff
  • OPM
    de pl nyelvtannál milyen "források" lesznek?
    vagy ha irodalomnál egy 120 oldalas regény elemzését húzod? :S
  • Bandee1987
    jaja, főleg törinél, ahol még ugy tudom atlaszt is használhatsz, ahol benne van a kronológia rész is. Ezzel és a források segítségével tuti elérsz 10%-ot, sőt még többet is...
  • Zrasf
    egy kis kreativitással és a forrás anyagokból azért össze lehet hozni a 10%ot... én legalábbis ebben bizom :DD
  • OPM
    ha nem tudsz az adott tételről sokat, akkor tökmind1, mennyi a felkészülési idő szvsz :D
  • lee86
    bazz...de én valamiért nagyon parázok... főleg, hogy nyelvtanból 4 év alatt alig vettünk vmit, most meg 20 tételt a nyakunkba zudítottak... az viszont megnyugtat, hogy ha minden igaz, akkor rengeteg felkészülési időm lesz mindenre.
    csak azt nem tudom, h az alatt, hogy "magyarból húzok" az egész pontosan mit takar? egyszerre két tételt (egyet irodalomból, egyet nyelvtanból), vagy a 20-20 irod.-nyelvtan tételből húzok ki egyet, és ha szerencsém van, akkor épp egy irodalom tételt kell kidolgoznom. vagy akkor most hogyisvanez?