29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• sz4bolcs
    Ó my Krém
  • OPM
    már csak 1
  • Nh Shevits
    lálálá a Római Birodalom kialakulása... lálálá... én meg 3 óra múlva már a sulimban leszek!
    u.i.: lálálá
  • franco
    énmeg nem
    pedig pénteken megyek ^^
  • Nh Shevits
    lálálá én még tanulok bibí!
  • cyrus #8497
    megjöttek köszi szépen.
  • Montanosz
    itt röviden m inden van ha valki nem ismeri:
    http://www.sulinet.hu/tovabbtan/felveteli/ttkuj/
  • I.C.ram
    Földrajzból vannak valakinek tételei?
  • Montanosz
    ok megy
  • cyrus #8493
    nemtom de valaki küldje őket :D
  • Bandee1987
    küldesz te neki, vagy küldjek én?
  • cyrus #8491
    [email protected] sry :D
  • Montanosz
    megy nekem is ezek vannak, de nem adtál emilt!
  • cyrus #8489
    Ha valaki tudna nekem segíteni nagyon megköszönném. Ezekre a tételekre lenne szükségem infó középszintrből mivel az osztályból csak én mentem infóból, ugyhogy ha valakinek megvannak megköszönném ha segítene, vagy akár egy linket adna, htxvm pußpuß :D

[apro]KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI TÉTELSOR INFORMATIKÁBÓL

1. A Neumann elv hatása a számítógépek fejlődésére, Neumann János informatikával kapcsolatos munkássága
    2. Az adat és az információ jelentése; az adat biztonsága (veszélyek, biztonsági intézkedések)
    3. A számítógépes hálózati kommunikáció illemszabályai, hálózati topológiák, protokollok
    4. Az elmúlt 50 évben megjelent új információs és kommunikációs technológiák társadalmi hatásai (elektronikus és hagyományos kommunikáció, a szokások változásai, etnikai kérdései)
    5. A különböző típusú jelek digitalizálhatósága, a módszerek jellemzése (szöveg, szám, kép, hang)
    6. Számábrázolások, a különböző ábrázolások előnyei, hátrányai, felhasználási területei
    7. Az elektronikus számítógépek fejlődése napjainkig (a generációk jellemzése, perifériák változása)
    8. A személyi számítógépek felépítése (részegységek, jellemzőik)
    9. Optikai háttértárak és tárolási technológiák
    10. Monitorok típusai és jellemzői
    11. A számítógép, az operációs rendszer indulásának és leállításának folyamata; leállítás szoftveres és más rendellenesség esetén
    12. Az operációs rendszer általános feladatai, jellezői: a többfelhasználós operációs rendszerek szolgáltatásai
    13. Az operációs rendszer adattárolási szolgáltatásai (könyvtár és állománykezelő műveletek)
    14. Az operációs rendszer felhasználói felületei, kezelésének különböző módjai (az állománykezelő utasitások különböző módjai)
    15. Vírusok és egyéb szoftveres károkozók jellemzése, védekezési stratégiák
    16. Háttértárak üzembe helyezése, üzemeltetése, karbantartása (összehasonlítás)
    17. Adat-, és eszközhozzáférés szabályozása helyi és hálózati rendszerekben (erőforrás-hozzáférés, felhasználó-azonosítás)
    18. Önálló és hálózati munkaállomások használata közötti különbségek (azonosítás és eszközhozzáférhetés szabályozása, erőforrás-megosztás)
    19. Elektronikus levelezés, levelezési listák (gyakorlati példa)
    20. Mellékletek használata az elektronikus levelezésben (gyakorlati példa)
    21. Állományok letöltése (ftp, jogosultságok, átviteli módok, gyakorlati példa)
    22. Internetes keresőrendszerek használata (kulcsszavas, tematikus keresés, gyakorlati példa)
    23. A könyvtár fogalma, szerepe az információszerzés folyamatában; könyvtártípusok
    24. Különböző típusú dokumentumok ismerete, felhasználása a tájékozódásban, illetve az ismeretszerzésben
    25. Tájékozódást segítő eszközök a könyvtárban; katalógusok és adatbázisok
  • Bandee1987
    töriből ha a fasizmust húznám, összeraknám a két kezem és hálát adnék Istennek...
    Amúgy csütörtökön megyek angolból, magyar i,ny-ból, és töriből.
  • Montanosz
    még1, irodalomhoz adnak szöveggyűjteményt vagy csak a verset egy fecnin?
  • Montanosz
    heheh.
    én még csak ok, de mi van a többiekkel akik még fájlokat sem tudnak másolni, na ők hogy mennek át, az rejtély...
    volt aki írásbelin 3pontot szedett össze...mondjuk nékie már mind1
  • HRaVeN1
    Én holnap megyek, tanultam is azért rá, de már most nem emlékszek 1-2 re. Remélem holnap azért eszembe jut
  • motorolanokia
  • I.C.ram
    gondolom, akkor mindenki a googlet böngészné :D
  • motorolanokia
    nálunk nem lehetett. de sztem nem lehet. csak papírra leírod, amit akarsz, aztán ha olyan a feladat, h a gépen kell csinálni, akkor odaülsz.
  • Montanosz
    az infónál felkészülési időben is lehet gépet használni vagy csak a feleletnél?
  • motorolanokia
    figy én az infot ugy csináltam meg, h kihúztam a tételt (ma), ez volt: Állománykezelés, fájlkezelés. Ott helyben találtam ki, és oldottam meg a feladatot, és sztem kb. 2-3 pontot veszítettem!
  • circa
    F****m ki van már a tanulással, az idegesit a legjobban, hogy az info tételekbe belevették a könyvárismeretet, aminek aztán sztem semmi köze sincs az informatikához és most verhetem a fejembe, hogy a könyvtáros hogy rendezi az ismeretközlő könyveket ETO szerint, hogy meg legyen az 5 infóbol.
    Ma tanulok utoljára magyart meg törit az is biztos basszákmeg!!!
  • circa
    Irja már le valaki, hogy egyszerre hányan mentek be, és mennyi ideig voltak benn.
  • Montanosz
    én az irodalmat most kezdem példának okáért holnap 8-ra megyek mindenből,... mivel csütörtökön kaptunk új tételeket , így nem tanultam odáig
  • Gomez
    mennyit tanultatok ti szóbelire kb.-re?
  • circa
    Vki belökhetne vmit a nyelvi érettségiről.
  • motorolanokia
    figy ne izguljatok, mert tisztára könnyű!
  • Nh Shevits
    ha neked a 3 nap tényleg 3 nap (tehát 3 x 24 óra és nem a fele alvással megy el) akkor nem kevés, én is ezt csináltam. Az irodalomtételeket gyakorlatilag egyik délután 3 órától másnap reggel 8ig tanultam meg, tehát ha minden 12 órában megtanulsz egy 20-as télelsort (nem lehetetlen) plusz minimálisra csökkented az alvást (2-3-4 óra, én éjjel nem aludtam) akkor még az is belefér hogy a végén átnézzed. tudniillik nemtom mi maradt meg bennem ebben a nagy rohanásban lehet hogy töriérettségin majd Petőfi tájköltészetéről beszélek majd, informatikán meg a dualizmusról. még elég kusza minden :))
  • OPM
    há' ideje volt
  • motorolanokia
    LEÉRETTSÉGIZTEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • Montanosz
    ja én is imatámogatást kértem innen-onnan...szükség van a természetfeletti támogatásra is))))
  • sz4bolcs
    ide is:
    Elkezdtem tegnap tanulni, és rájöttem, hogy ide kevés lesz 3 napot végig tanulni, elmegyek szerda este templomba. Minden leleményességemre szükség lesz, hogy okosakat tudjak mondani...
  • Sadist
    Jobb helyen a suli biztosítja a legújabb atlaszokat, négyjegyű függvénytáblát estébé.
  • Montanosz
    á nincs a környéken senkinek, majd megvárom hogy végezzen vagy kitépem a kezéből, mert nálunk is csak 1 emberkének van ilyen
  • franco
    nem lehet

ezt albaxtad, ha anno kértél volna a hetedikesektől, most nyeregben lennél
  • Montanosz
    szerintetek lehet kronológiát beraknom a töri atlaszomba mert régebbi, vagy az újból lefénymásoltarni azt berakni?
    mert a legújabba van állítólag a végén?
  • OPM
    :DDDDDDDDD
  • Braveheart
    elmesélem...
    A töri ment sztem, 1-szer megakadtam rendesen de "reseteltem" és ment tovább.
    Pilinszkynél én is nagyot néztem... mondom jó hogy tudtam hogy ő is tétel... kerestem egy róla szóló könyvet az asztalon, a hátulján ott volt a jellemzése. Ennyit Pilinkszkyről, sose hallottam róla, és leérettségizem belőle. Sztem nem rossz teljesítmény :)