29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Báz még át kell néznem magyart meg számteket ma éjjel is tanulni fogok.. báz ilyen még nem volt sok év alatt, hogy ilyet kelljen... báz -
Maga a téma az volt, hogy mi a különbség a regény és a film között, meg milyen elemeket használt fel Koltai stb... tehát a párhuzamról volt szó. -
Emmegki #8581 "Sorstalanság filmadaptációja" - te jó ég! Még a kritikusok is vitatkoznak rajta, mit mondjon akkor a diák? Mi egyébként a Sorstalanságról nem is tanultunk. De nem is hiányoltam. -
hát ez nagyon süti akkor! 7 percet remélem mind1ikből össze tudok majd mekegni vmit.. :D kuul! :) -
Ja kb. 7 perc kb egyikre és 7 a másikra. -
Dehogy. Nálunk a tanár saját maga hozott. Nem is tudják központilag kiosztani, mivel minden tanárnál más és más a tételek összetétele. -
"Magyar: Sorstalanság filmadaptációja, Kommunikáció"
15 percben kellett? -
Na én is végeztem!
Magyarból azon paráztam ,hogy meglesz-e a 10% közben kb. lett 90% :D
Földrajz is baromi jól sikerült. Töri nem lesz 100%, de azért elég jó lett, az is olyan 90%.
tételek:
Magyar: Sorstalanság filmadaptációja, Kommunikáció
Töri: Kiegyezés előzményei, és Deák szerepe
Földrajz: Föld belső szerkezete, Pénz világa. -
nekem matek és angol emelt 5ös megvan
többiből jó a 4es. pénteken eldől -
wow! bácsak nekem is ilyen lenne.. fakju! :D -
ment -
Braveheart #8572 Na megvan a bizonyítvány: magyar, töri, angol, német 5, matek 4. Egész jó sztem -
valamelyikőtök átküldené nekem is az infó tételeket, csak amennyi van persze, meló mellett kissé húzós ez az érettségi. jó lenne átfutni azért.
előre is köszi -
ezexerint..:) -
loál.. központilag adják a segédanyagot?? -
Jah, csak térkép nem volt rajta, hanem atlaszt kellett használni. -
ezeket a forrásokat kaptad? Katt!! -
mindenképpen a jobb eredmény marad meg pontszámítási célból. (lásd régebben ötösre érettségizettek és az emelt szintű vizsga esete) -
há persze -
Hát ezt kérdezem, hogy akkor mivan? Csak a bukott tárgyból kell pótvizsgát tenni? -
gz -
Muhaha, az Erő velem volt, de minta a kurvaélet :D
Irodalom: Örkény és a groteszk ábrázolásmód. Helló szia :D Kb. egy oldalt jegyzeteltem (A4-es lap) + rögtönzött mondókák is.
Nyelvtan: Valami érvelés, bizonyítás, cáfolat volt a tétel. Fingom nem volt róla, nyelvtant egy az egyben nem néztem át, de az előttem felelőtől hallottam egy két hasznos dolgot :) Épphogy belekérdezett a tanár egy-két dologba.
Töri: Róma hóditásai és következményei. Huácsá. Térkép + forrás + egy kis saját tudás + a tanár jószándékú kérdései = 5-ös felelet.
Fizika: Ez volt a legnagyobb poén és majdnem hangosan felröhögtem: Egyenes vonalú egyenletes mozgás :D Fizikából vagyok a legjobb, de ezt bármelyik gyépés tudta volna :D Gyanús a 100% :D
Szal elmondhatom, hogy az osztályban én vagyok az egyik legnagyobb máker :D -
Miért? Nincs pótvizsga? -
KÉrdés: Tavaly érettségiztem, idén jelentkeztem középfokú javítóra magyarból azzal a reménnyel hogy talán jobb lesz mint a tavalyi.
MEgvolt az írásbeli, de nem érzem úgy, hogy jobb lenne mint a tavalyi, Ha nemmegyek el szóbelizni, (mert felesleges) akkor a tavalyi eredményemet számolják ugye?
-
Ham egbuksz akkor mi van? Újra mindenból? felvételi reményen elszállnak? -
Ennyire nem vágja az angolt? Hányas lett írásbelije? Nekem majdnem maxpontszámos, de én képes vagyok még amiatt is parázni. 8)) -
angolból nem is tudtam de nincs felkészülési idő, nálunk az egy szem angolos meg is bukott. -
nyakkendő, mosoly, határozatt papír rendezgetés, torokköszörülés és bárminek a rövid tartalma amit kihúztál. és ez már több is 5 pontnál mert összefüggő beszéd két pont, valamit jegyzeteltél 1 pont. -
ja azt még nem is írtam hogy mivel pestre küldik a pontszámot, ott kiszámolja a gép és visszaküldi, így 3-kor végeztünk és este félhétig vártuk a "diplomát" mivel egyszer lefagyott a rendszer, aztán újra elküldték+bürokrácia.
tehát sokan bőgnek majd mert mint alább írtam a pesti gép lefele kerekit és a tanárnak már nincs lehetősége gyorsan valahonnan egy fél pontot összeszedni a jobb jegyért, így bizony sok 79% emberke lesz aki szidja az új rendszert)))) -
Magyarból 5 pontért mit kell tenni? :D -
írásbeli60+szóbeli20=80
150-nek hány százaléka a 80van,satöbbi...
azaz én 69-re gyúrtam a föcit írásbelin és hiába a szóbeli max50pontja sohasem tudnám elérni a jelest a 120pontot egy pont miatt!
ugyanakkor a törin a szóbelin 60pontot kell elérni miovel a írásbeli csak 90pontos volt így a százalék is máshogy esik vigyázzz..
infó is mivel ott meg asszem az írásbeli 120pontos volt.
ott már csak a kettesért 3pontot kell elérned,(tulajdonképp 3szó) -
tram9 #8552 helyes:)) -
Ja... hogy van a pontozás? ha elértem 60 pontot magyarból írásbelin, és mittudomén megvan a 3as, utána szóbelin már csak minimumot kell elérnem, és asz is hozzáadódik az irásbeli pontszámhoz, vagy átlagolódik, és lehúzhatja? -
Mennyi a min. szóbelin, amit el kell érni? :D -
Loálság... Én holnap túlleszek rajta, remélem átrúgdosnak, akkor veszek egy üveg szeszt, vmi finom cigit, berakom a guns CD-t, esetleg fogom a gitárom, és szétzüllöm az agyam. Ki tart velem? -
MEGVAN! :)
szerencsére eccerűbb volt mint gondoltam! :)
irodalom: Stendhal: Vörös és Fekete (nem is olvastam még, de nem kérték a pontos történetet csak meg kellett említeni Sorell állomásait, és irodalmon meg megtanultuk hogy mi a mű lényege ilyen olyan szempontból
Nyelvtan: Jellemezd a barokk stílusjegyeket a Szigeti veszedelem idézett két versszakán : hát elmondtam a barokk hátterét, lényegét, meg a jegyeket :)
Töri: demokrácia: mutasd be és elemezd az Amerikai Függetlenségi Nyilatkozatot, felépítését stb. - basszus olyan idézetek voltak amiből bőven hozzátettem a tudásomhoz és jó lett :)) -
csak ott kapott anyagból mert amit lemondott az én írásatomban olvashatatlan.
vacag a kézírásom ,no..de nagyon jó anyagot állított össze. -
Mezőhegyeshez kaptál anyagot, vagy azt csak az előzőleg (még év közben) kiadott forrás alapján kellett fejből mondanod? -
én ovakodnék, nálunk senki nem azt húzta amit tudott...
azért ennek ellenére mindenki megkapta a 40 körüli pontot..
már öt pont a megjelenés,térképhasználat, érthető kiejtés, satöbbi... -
tram9 #8543 Holnap megyek töriböl meg angolbol és el kéne kezdeni tanulni:))
De ez a rohadék San Andreas elveszi minden időm,most mit tegyek??