29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• praksi
    mi vmi étteremben leszünk, amire a gatyánk rámegy.. :-S
  • I.C.ram
    Hát ez nem tom honnan van, de vagy 50x elmondták nálunk, hogy nem kapsz érte nyelvvizsgát.
  • Christiansen
    Na, a mienk is szombaton...persze vmi. kávéházba át akar menni utána osztályfőnökünk, nem hinném hogy vele tartunk...
  • Sadist
    Jólvanakkor, én is valami ilyesmire gondoltam. Mert végülis a nyelvvizsga az emelt szintű 100%-ot ér és arra kapod a +7 pontot, hogy emelt szinten "tettél" nyelvi érettségit.
  • praksi
    szombat este, és az eredményt is (elvileg) aznap délelőtt tudjuk meg, bár a másik osztály tegnap laza 2 órát csúszott :-))
  • Christiansen
    Praksi, mikor lesz bankett?
  • Christiansen
    Neheeem
    Nem viszem a % pontját (24p), csak a +7-et, ami azért járna mert akkreditált nyelvvizsga. +7 akkor is jár, ha 33% felett van (33<60), de azt nekem az adott intézmény már nem fogadná el, mivel töriből már viszek emelt szintért járó
    +7-et. Magyarul ha 59%-os lenne, akkor nem kapnék +7-et, hiába vagyok 33% felett. Ezért örülök h. nyelvvizsgát ad (már ha ide is adják időben)!
    Sajna az új rendszer nincs vmi jól kigondolva (kiszivárgás szóba se jött),
    egyik o.társam eléggé beteg lett, és nem tud pótérettségizni rendes időpontban,
    csak októberben...magyarul egy év elszáll.
  • cyrus #8616
    ezzel a hat tétellel még nem vagyok tisztában : valakinek megven, esetleg kis help ? :D

[apro]KÖZÉPSZINTŰ SZÓBELI TÉTELSOR INFORMATIKÁBÓL

1. Számábrázolások, a különböző ábrázolások előnyei, hátrányai, felhasználási területei
    2. Az elektronikus számítógépek fejlődése napjainkig (a generációk jellemzése, perifériák változása)
    3. A számítógép, az operációs rendszer indulásának és leállításának folyamata; leállítás szoftveres és más rendellenesség esetén
    4. Az operációs rendszer felhasználói felületei, kezelésének különböző módjai (az állománykezelő utasitások különböző módjai)
    5. Állományok letöltése (ftp, jogosultságok, átviteli módok, gyakorlati példa)
    6. Különböző típusú dokumentumok ismerete, felhasználása a tájékozódásban, illetve az ismeretszerzésben
  • praksi
    az emelt szintűért csak akkor számítanak pontot, ha az felvételi tantárgy
  • praksi
    aki emelt nyelvi érettségit tesz, az kap egy nyelvvizsgát, viszont a +7 pontot csak egyszer számítják
  • Sadist
    Na most hogy van ez? Elmész nyelvből emelt szintűt tenni, megkapod a százalékokra a pontot + a 7 pontot azért, mert emelt szintűre mentél, utána meg még a nyelvvizsgára is kapsz +7-et?
  • cyrus #8612
    nálunk egy arc fellebbezett mert lepontozták az esszéjét, de persze elutasították.....

az esszépontozás kurva szubjektív dolog...
  • Christiansen
    Így van, első helyre angol mellé jönne így az "akkreditált" német,és a töri em.
    Ez így 21, már ha a német beér.

Adott be valaki fellebbezést? Mi lett velük?
    Nálunk volt, aki 32 pontot megreklamált, és kapott +7-et,
    volt aki kapott egyet, és le is vontak egyet...
    Egy lánynak meg egyszerűen elszámolták az összpontszámát.
  • franco
    ugye tudod hogy a pluszpontok maximuma 24?
  • Christiansen
    Nagyon nem, ugyanis az első helyemen nem kaphatok már emelt +7-et,
    csak nyelvizsgáért járót (2-2 a beszámítás).
    Azt nem tudom, hogy hogyan állítják ki júl.11-ig ezt az igazolólapot, amit majd be kell vinnem. Ráadásul itthon sem leszek...
  • franco
    nem mindegy?
    az emeltért megkaptad a +7et már
  • Christiansen
    Ne idegesíts!
    Om.hu:
    =======
    "-Az új, emelt szintű idegen nyelvi érettségi tényleg nyelvvizsga-bizonyítványt ér?
    -Igen.
    A kétszintű érettségi vizsga bevezetése után idegen nyelv tantárgyból az emelt szintű érettségi vizsgán elért 60% fölötti eredmény középfokú C típusú, a 40-59% közötti eredmény pedig alapfokú C típusú államilag elismert nyelvvizsgával egyenértékű."

Ámen.
  • I.C.ram
    Én eddig valahova 134-et vizsek, valahova meg csak 125-öt :(
  • I.C.ram
    Nem kapsz nyelvizsgát érettségiért.
  • Christiansen
    Nehogy azt hidd! Nincs ott valami nagy túljelentkezés.
    Pl. Menyus helyére azt hiszem kb. 30-szoros...

De jó neked...már lazíthatsz, szabad vagy...
    Nekem még két nap kínszenvedés!
    Július első hetében meglesznek a tuti pontok,és augusztus elején derül ki, kit hova vettek fel. Én már nem aggódom, csak lenne már meg az a magyar!
  • praksi
    villamosmérnöki, bár ennyi ponttal lehet h "csak" Kandó lesz belőle, majd elválik
  • Christiansen
    Eddigi eredményeim:
    Mat kp: 96%
    Töri em: 81%
    Német em: 60%
    Angol nyv.
    Magyar kp. írásbeli 88%.
    Minden helyre másmilyen pontjaim lesznek, ált. 137 ill. 141, bár
    mindkettő attól függ, hogy az emelt német 60%-ért kapok-e akkreditált nyelvvizsgát, +7 ponttal.

Te amúgy BME-n belül melyik szakra mész??
  • praksi
    sok sikert!
    pontokkal hogy állsz?
  • Christiansen
    Nekem 88% a magyar kp. írásbelim, 50-ből 32 pont elég összesítésben az ötöshöz, de ehhez szombaton jól kéne felelni...
  • cyrus #8599
    persze mots jöttem rá hogy nem az ötösökre hanem a 10%ra hajtok, anyira leszarom már :D
  • franco
    nekem is holnap van, és sose voltam nyugodtabb

[ma nézte meg az írásbeliket]
  • Alien
    Nekem holnap van a szóbeli....

Mostmár kezdek ideges lenni én is , pedig eddig nyugodt voltam.
  • Christiansen
    Grat
    Jó neked!
    Menyus holnap megy, én meg szombaton...
  • praksi
    ehh, én ma végeztem:

magyar: Kosztolányi - Édes Anna; Retorika
    történelem: AZ ipari forradalom
    fizika: Kinetikus gázelmélet

a magyar meg a töri sztem fasza lett, a fizikát qrtam el tisztességesen (volt pár olyan fogalom, amit ott hallottam életemben először..)

matek emelt 78 % lett, lesz kb 120-122 pontom
  • cyrus #8594
    tudom, de akkor ennek előbb utóbb velejárója az irodai munka... engem az nem vonz :(

ami nagyon érdekelne az a biciklis járőr, vagy helikopteres pilóta.

ezek nem a jól fizető részek :(
  • Braveheart
    Hát ha jól dolgozol meg mászol felfelé, akkor kemény munkával elismert rendőr lehetsz, igaz hoyg nem fogsz ferrarival járkálni, de nem is fogsz éhen halni. Hidd el nem alaptalanul mondom.
  • cyrus #8592
    nekem is szimpi volt az a suli, ezt írtam is valahol, egyedül az tart vissza hogy rendőrként nehezebben élek meg :(

alkalmassági vizsgákat meg tudod csinálni, nincs bennük semmi extra, tök könnyűek, egyszer nézegettem őket.
  • Braveheart
    Nekem ugye töri magyar 5, német meg angol nyelvvizsga miatt 100% emelt, matek4, +14 plusz pont, ha jól számoltam összesen 130 pont. A Rendőrtiszti Főiskolára jelentkeztem első helyen, ott tavaly 80 pont körül volt a határ. Ha jól megcsinálom az alkalmassági vizsgákat, akkor sztem lesz esélyem bejutni. Csak kár hogy olyan messze van Szombathelytől Bp :( Ilyenkor szoktam irigyelni a pestieket.
  • franco
    jóhát akkor énis beírom :D

matek emelt: 93%
    közgáz emelr: 64%
    21 pluszpont

^^
  • cyrus #8589
    na most néztem meg emelt eredményeket :
    töri 71%
    matek 72%

nem tul jok :(

igy most 125 ponton állok, majd meglátjuk mire lesz elég :o
  • lee86
    detto.. szombat délután vagyok asszem uccsó előtt, aki bemegy.. :))
  • cyrus #8587
    direkt nem olvasom el meg nem nézem meg.
  • Christiansen
    Én szombaton megyek, csak magyarból, viszont az utolsók között leszek...
    Volt valaki turnus végén?
    Fáradtak a tanárok? Elnök?
  • Nh Shevits
    szopás aki nem látta és nem is olvasta /mint pl én/
    nekem csak a könyvről kellett beszélnem, megtanultam egy elemzést aztán végülis végig beszéltem úgyhogy nem lett gáz... holnap kiderül hogy építettem a lószarból tündérpalotát.
  • sz4bolcs
    Yesterday, there was so many things
    I was never told
    Now that I'm startin' to learn
    I feel I'm growin' old

'Cause yesterday's got nothin' for me
    Old pictures that I'll always see
    Time just fades the pages
    in my book of memories

Másik felét majd, ha meglesz.