29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Trade
    neumann.csak engem mar a szamitogep nem erdekel.
    A fo okosok meg hol vannak akiknek 140 koruli pontjuk van?
    Egyebkent mostmar konnyu okosnak lenni.
    A ketszintu erettsegi bevezetesekor elmondtak hogy csak bolcseszeknel van eloirva az emeltszintu.Hat jol eltalaltak azt is.Engem meg a tanarom beszelt le a ket emeltszinturol,mondvan azok a feladatok nagyon nehezek
  • BADE
    alaptantárgyakból tényleg nem(gondolok itt:magyar,töri,matek,nyelv)
  • 2XP
    Az érettségi kiváltásáról már lecsúsztál, ahhoz még július elején kellett volna megcsinálnod, de a plusz pontok még ugyanúgy járnak érte.
  • I.C.ram
    inkább mentem volna központi felvételit írni :(
  • The Garrett
    anynira nem voltak huzos az emeltszintu erettsegik idén. Szerintem try.
  • BADE
    én bevállattam volna,ha nem kémia a másik:(
    Kémiából emelten kb. 4 számítási feladat van,ami marhára nem megy,ezért csak középre mentem
  • The Garrett
    atjelentkezeshez? passz errol raersz jövö felevkor erdeklodni :) utanna fogok enis jarni majd, bar kitudja lehet megszeretem a szociologiat :)
  • grizzly21
    aha.
    én 10 évig tanultam németet, nem nagyon tetszett a végére már, aztán 1 évet tanultam angolt, és megcsináltam kiválóra a nyvizsgát. aztán h meglegyen megcsináltam a németet is, de angolon gondolkodom felsőn. csak asszem ahhoz aug ig be kell mutatni
  • Trade
    jah megvisszahozni az erettsegi elveszett tekintelyet.
    Pedig csak most veszett el
  • magus
    hat, igazabol nem tudom mire van nagyobb eselyem, egy angol felsore, vagy egy nemet kozepre, de inkabb tobbet erek most egy nemet kozeppel... csakhat nehez ugy tanulni h nem csak a nyelvet hanem a beszeloit is utalod. de 2 emelt erettsegit nem merek bevallalni:/
  • gameplusz
    Nah mindegy, a pont megvan. 137 pont, ahogy most számoltam, nem 133, elnéztem... IRÁNY AZ ELTE 2006-ban!

Jah, még egy kérdés: ha az OKJ-t leteszem, akkor az még beleszámíthat?
  • I.C.ram
    Mit kell hozzá csinálnom? Megírni egy 3. matek érettségit? :P
  • BADE
    melyik fősulit?
  • [Walaki]D`Lair
    Mér attól a prohász Bálinttól kérded? Érettségije sincs...
  • 2XP
    Mi?? Erről még nem hallottam, öcsém biztos nagyon örülni fog neki :/
  • BlackShadow
    én áltban tanultam 8 évig németül de oyan szinten megutáltatták velem h nemigen eséyes az h az legyen a második nyelvvizsgatárgy:)
  • Trade
    by-by Muegyetem.Azert sajnalom hogy en mar nem fogok oda jarni.
    A nyelvvizsgaval maradtam le.De nekem mostmar meg kell kezdenem afosulit mert 1 evet mar halasztottam
  • The Garrett
    ugytudom igen.
  • The Garrett
    azt nezd meg amire jelentkeztel es capsoff plzhx.
  • BADE
    akkor még van időm:)
  • I.C.ram
    Félévkor is átlehet jeletnkezni más szakokra, esetleg egyetemkre?
  • 2XP
    Némettel szerencsém volt, elég jól tanították ált. suliban + elég sokáig nem volt nálunk kábel, műholdon meg csak német adók jöttek :) Úgyhogy 8. után meglett a közép, 10-ben meg a felső. Angolt csak most csináltam, de a némethez képest tényleg könnyebb nyelv. Nemzeti tankönyvkiadós nyelvtani összefogalaó is csak harmada a németéhez képest :)
  • gameplusz
    ITT NÉGYFÉLE JOGÁSZ VAN, EZEK MIT TAKARNAK?
  • [Walaki]D`Lair
    4
  • BADE
    hány évig lehet ua.-t az érettségit használni?3?
  • The Garrett
    emberközelibbé akarták tenni a felvételit.... hat asszem mindenki a szivébe zárta :D
  • grizzly21
  • BlackShadow
    főleg h 2008 ban eltörlik ezt a rendszert ..
  • BADE
    itt nézd meg:
    Felvi
  • BlackShadow
    felvi.hu ott van egy nagy ponthatárok 2005 csík arra katt azt válogass
  • 2XP
    Jah, minden kormányban csalódni kell... Nem is tudom kire fogok szavazni :( Amúgy, tudomásom szerint a kétszintű bevezetését a fidesz kezdte el, persze ez a végkifejleten nem sokat változtat. Nem igazán értem miért nem volt jó a régi rendszer, semmi kötelező előírás nincs erre az eu-ban...
  • grizzly21
    angolból lehet h elmegyek, 80%os közepem van (60 a határ) és azóta fejlődtem szal nem lenne gond, csak asszem aug -ig kell bemutatni h elfogadják....az meg késő
    1felsőd van meg 1 közeped 11.es létedre?:O
  • BlackShadow
    én még maradok sulimban 5. éven ha jólmegy szerzek OKJ-s végzettséget az +7 pont tanulok még mellette szak angolt igy megpróbálhatom azt felsőre tornázni szal lehet lesz még + pontom de egyelőre ez a műszaki menedzser nem rossz:)
  • gameplusz
    KONKRÉTAN?
  • [Walaki]D`Lair
    Meglepetééééés:

• BADE
    jogira nagyon magas,informatikaira alacsony
  • BADE
    én meg,ha csinálok egy angol közepet,a németet feltornázom felsőfokra,akkor felvesznek ált. orvosira,ennek nem sok esélye van,főleg,hogy másfél éve tanultam utoljára nyelveket
  • gameplusz
    ELTE-RE MI A PONTHATÁR? JOGI ÉS INFORMATIKAI ÉRDEKELNE
  • Trade
    en azt hiszem felevkor atjelentkezek a Kandora
  • 2XP
    Igen, ez kimaradt.

Nekem még van egy évem, úgy gondoltam a közgázra megyek (bce persze, ennek legalább van vmi értéke külföldön is, mert nem hiszem, h sokáig maradok ebben az országban), bár ezek a pontok kicsit idegesítőek: 139. Eddig van egy középfokú angolból meg egy felsőfokú németből, matekből is biztos emeltre megyek, így ha minden jól megy a plusz pontokkal nem lesz gond.
    Aki esetleg mostanában menne nyelvvizsgára, szerintem mindenképpen fontolja meg az felső fokút (persze ha nem a 80%-ra hajt), mert egy kicsit több felkészüléssel nem olyan nehéz a középfokúhoz képest.