29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    gondolom azért pótfelvételizik, mert nem :P
  • BADE
    Felvettek valahova?
  • Takezó
    kivéve a papnevelde (nem kötözködik, de hátha érdekli :D)
  • I.C.ram
    szvsz csak fizetősre lehet beadni már.
  • I.C.ram
    és a különbözeti vizsgán mik vannak? Tehát le kell vizsgáznom a kihaygott évekből, vagy amúgyis újra kell kezdenem?
  • Narancs
    Hell srácok!
    Tudnátok nekem mondani vmi olyan pótfelvétei helyet, ahová töri a felvételi és 112 ponttal vszínű be lehet jutni?
    Van egy 80 százalékos töri közepem, lécci adjatok tippet hová adjam be!
  • Dichter
    Amit én tudok róla (lehet kicsit hiányos)
    Krediteket úgy lehet szerezni, hogy egy adott tárgyad, egy szemeszterre, vagy kollokviumra megvan. Kreditek egyébként a sikeres évzáráshoz is kellenek. És ha elértél egy adott kreditszámot, akkor jelentkezhetsz át, de nem azonos szak esetén, különbözeti vizsgát kell tenned.
  • BADE
    erre én is kíváncsi vagyok,ha már nem pótfelvételizhetek
  • I.C.ram
    Hát ja.

Inkább arról meséljetek, hogy, ha pl ELTE-TTK-ra járok, akkor onnan hogyan lehet átjutni, mondjuk BME gépészmérnökire, vagy közgázra? Úgy tudom, hogy ezzel a credit rendszerrel lehetséges. Meséljetek róla valamit légyszi, nagyon izgat.
  • joebacsi
    jo mondjuk ez varhato is volt :)
  • I.C.ram
    közgázra majdnem 40-et emeltek. :D
  • Trade
    Neumannra ki jon akkor?
    Most neztem hogy 3 eves,nekem meg nincs kedvem melozni 3 ev utan.
    Hogy lehet utanna BME-re atmenni?
    Csak mint levelezos?Alap,nappali?Kolis?
  • BADE
    Nekem 121 pontom volt,arra az állatorvosira jelentkeztem,ahol tavaly 102 volt a ponthatár,tudtam,hogy emelni fognak nemis keveset,max 15-20pont emelésre számítottam,de a 30 már egy kicsit sok!
  • Sadist
    Már bocs, de te komolyan gondoltad, hogy ennyi ponttal bekerülhetsz valami normális helyre? :S
  • Sné Zsuzsa
    DE-ÁJK

94 pontom volt
  • franco
    Elvégre van bőven olyan szak, ahol még maximálisan teljesített felsőfokú érettségivel se lehet szak.

Emiatt a jogi kar 180 fős keretszámát nem tudták feltölteni, csak 130 ezert tudtak felvenni!!

vannak gyöngyszemek, maradhacc ^^
  • Takezó
    ezt most nem értettem...
    tavaly: 4. év, érettségi = 60 pont, felvételi = 60 pont, nyelvizsga, sporteredmény pluszpontok
    most: 4. év, érettségi = mindenpont, felvételi(emeltszint), nyelvvizsga, sporteredmény pluszpontok...
  • SoDI---
    Különben itt a bizonyíték:

Most mondták az RTL KLUB-on, hogy a Szegei egyetem beperelte a minisztériumot, amiért nem engedélyezték nekik, hogy csökkentség a felvételi pontokat. Emiatt a jogi kar 180 fős keretszámát nem tudták feltölteni, csak 130 ezert tudtak felvenni!!
  • SoDI---
    Az más.
    A felvételi a teljesítménybe számít.

A nyelvvizsga, meg a sporteredmény nem.
  • Sadist
    Nem érdemes rá pazarolni a karakteret. A gyűlölet teljesen elborította az agyát...
  • Takezó
    hülyeség, mert nem votl maximális az eredmény... örüljön, h egyáltalán ennyi pontot megkapott, tavaly színtiszta 5-ös érettségi meg 4. év nem volt elég semmire, mert a legtbb helyre kötelező volt megírni a felvételit
  • Takezó
    többség a harmada?
  • SoDI---
    A minisztérium végig azt sugallta, hogy aki végig jeles volt a középiskolában, és kitűnőre érettségizik, azt továbbtanulhat. Ez a szakok többségének nem igaz.

Tehát hazudtak.
  • SoDI---
    A matematikai logika analízis ZH-ra való :D
    Ott épp elég belőle :D
  • Sadist
    Persze, hisz nálad olyan, hogy logika nem létezik, csak az a lényeg, hogy fikázhasd a szocikat, meg a liberálisokat. Inkább be is fejezem, nem fogok lesüllyedni a te szintedre. Menj vissza a szánalmas kis gumi topikodba, oda való vagy...
  • Sadist
    Olvasd el még egyszer, és próbáld meg értelmezni is.
    Látom gyűlölsz mindenkit, aki csak egy kicsit is baloldalibb nálad, neked csak az a lényeg, hogy végre fröcsöghess egyet.
  • 2XP
    Én most itt a felvételi pontokról beszéltem, nem az egyetemi elismerésről, bár most már az sem igaz, ami nálad még megvolt. Olyat sem írtam, h nem ismerik el (Magyarországon persze a legjobb a hírneve, viszont külföldön tényleg nem sokra mész vele), de kétlem, h vki 11, 12-ben meg tudna csinálni egy szakmai nyelvvel bővítettet, ami sok helyen követelmény, h hosszú távra tudjon tervezni.

Nem csak neked írtam a választ, csak nem akartam feldarabolni több hozzászólásra.

Az utolsót pedig arra írtam, h nem hiszem, h vkit a megfelelő képesítés mellett a nyelvvizsga típusa miatt nem fogank behívni interjúra, illetve h csak a papír miatt bármilyen előnyt is élvezne.
  • CAD
    Ugy erted, hogy szerinted azt nem veszik komolyan? El kell, hogy keseritselek. Amikor meg en csinaltam, akkor CSAK es kizarolag a rigo utcait fogadtak el egyetemek, az ilyen nemzetkozi stuffokat nem...

"Ez pedig a másik véglet, szóval egyrészt nem kellene mindenkit lenézni, ha rigó utcai nyelvvizsgája van, de nem is kell azt hinni, h tökéletsen beszélsz angolul."

Ez ugy teljesen altalanos bolcsesseg, vagy valami konkret dologra irtad?

"Ezek csak papírok, ahogy korábban is írták, akármilyen papírod van, élőben fognak meggyőződni a nyelvtudásodról az állásinterjún."

Ezeket miert irtad?
  • SoDI---
    A slágerszakokra a középfokú érettségi, és akár egy felsőfokú nyelvvizsga is kevés lehet. Tehát hazudott.
  • I.C.ram
    tesóm is ott szerezte, aztán meg TOEFL-t is lerakta.
  • Sadist
    "A másik meg, hogy hazudott Magyar Bálint abban, hogy a középfokú érettségivel is be lehet majd jutni az egyetemekre?"

Be lehet jutni középszintű érettségivel? Be lehet. Hazudott? Nem. A sláger szakokon várható volt a magas ponthatár.
  • SoDI---
    Érdekes módon én középszintű érettségivel is bejutottam oda, ahova akartam...

Itt most a slágerszakokról beszélgetünk. :)
  • magus
    mondjuk hulye vagyok, mert most jutott eszembe, tesom rigoban szerezte angol felsot es nem bukott meg elsore
  • 2XP
    Azért egy honosítás nem egyenlő egy rendes vizsgával. Én nem tapasztalatból mondom, nem próbáltam, mert amit hallottam róla, az elég volt. Se pénzem (250 km-re lakom Pesttől), se lelkierőm nincs többször nekifutni egy vizsgának, amit ráadásul sehol sem fognak nézni, mert később úgyis kell majd szakmai nyelvvel bővített. Viszont van olyan osztálytársam, aki telcen épp h átment, és már úgy érzi, h angol zseni, és h simán felveszik az usa-ba egyetmre, persze majd fizetik is a tandíját. Ez pedig a másik véglet, szóval egyrészt nem kellene mindenkit lenézni, ha rigó utcai nyelvvizsgája van, de nem is kell azt hinni, h tökéletsen beszélsz angolul. Ezek csak papírok, ahogy korábban is írták, akármilyen papírod van, élőben fognak meggyőződni a nyelvtudásodról az állásinterjún.
  • Dichter
    Te vagy a kivétel, aki erősíti a szabályt :)
  • CAD
    En nemzetkozi szobelit tettem es Rigo utcaban "honositottam". Bocsassatok meg, de nem tudom elhinni, hogy tanulassal ne lehetne atmenni... nekem elsore sikerult a honositas, es boven hataron belul.
  • Sadist
    Ha egy bölcsészt vagy jogász karost megtanítasz programozni, meghajlok nagyságod előtt.
  • Sadist
    Már megint megjelentél a mocsok kommentjeiddel?
    Érdekes módon én középszintű érettségivel is bejutottam oda, ahova akartam...
  • Sadist
    Rigó utcait? Ami a legnehezebb, mégsem ismerik el külföldön? Szerinted van olyan hülye az országban, aki csak azért gürizik, hogy elmondhassa én vagyok a faszagyerek, mert rigó utcai nyelvvizsgám van?
  • 2XP
    Amúgy szerintem ha már mindenképpen maradnia kell a rendszernek, akkor egy dolgot meg kellene változtatni: eltörölni a pontduplázást. Nehogy már egy 3-as 4-es tanuló több pontot kapjon, mert megírja 90%-nál jobban a a könnyű középszintűt, meg elmegy emelt szintűzni mondjuk rajzból, amit megcsinál 3-asra, mint aki szenved 2 évig, h 5-ös legyen.