29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Vanek
    hi! a felvi.hu kívűl hol van még olyan oldal,ahol leírják hogy hova mennyi pont kell? és inkább olyan kereseővel hogy pl 130 ponttal hova tudnák jelentkezni....
  • Ahhoj
    ha adott tárgyból felkészültél, akkor mind1, hogy érettsgéire vagy felvételire mész vele
    másrészről központit kellett írni, és az egyben felvételi is meg érettségi is
    igen, kevesebb pontot lehetett elérni, de alacsonyabb is volt a ponthatár
    az előző rendszerben voltak helyek, ahova lehetett menni pusztán pontduplázással. ha ez a rendszer beindul (köv érettségi után), akkor már mindenhova kell írni emeltszintűeket szinte...
    igen, idén igazságtalan előnyünk volt, de a lényeg, hogy engem felvettek :DD
    (ha nem írok emeltszintűt, akkor is fel vettek volna ;) )

ami a szar, hogy a matek emelt sztem igen könnyű volt :)
  • I.C.ram
    egyébként itt van egy pontszámító oldal, ami kitudja számítani a pontokat:

http://tovabbtanulas.elte.hu/pontszamitas.html#online
  • I.C.ram
    Nem tudom milyen jóvátételről beszélsz :) Mintha megkárosítottak volna :P Az lett volna a legigazságosabb, ha megírjátok ti is rendesen legalább a felvételi tárgyakból az érettségit.
  • I.C.ram
    ja.
  • Takezó
    Igen, emelt szintre kellett volna menned. Valószínűleg ő is valami buzi slágerszakra ment, akkor pedig készüljön fel rá, hogy kurva nehéz lesz... ennyit erről
  • Takezó
    nem plusz öt pont, mert pl egy felsőfokú hetet ért, nem?:)
  • Narancs
    Jól van, emeltre kellett volna mennem, igazad van.
    És mondd csak, szerinted a 141 pontos zsenigyerek osztálytársam, a 137 pontos haver is tanult volna többet? Előbbit csak azért vették fel, mert annó OKTV -t nyert...
    Gratulálok bazdmeg, okos gyerek vagy
  • Dichter
    Ezt írtam én is. 120 pont max, és +5 pont. Nálam az 125
  • Dichter
    Nem tudom mennyire vagy tisztában a régebbi rendszerrel, de ott tényleg lófaszt nem ért a nyelvvizsga. Egy középfokúért kaptál 3!!! pontot, és ha kettő volt, akkor is max 5 pont. Sőőt, az összesen megszerezhető plusszpontok száma is 5 volt. Egyébként meg abban az időben sokkal nehezebb volt egyetemre kerülni, mivel leérettségiztél, és rá 2 hétre mehettél felvételizni. Mostmeg elég jól felkészülni az érettségire, és már bent is vagy. Azthiszem ennyi "jóvátétel" jár nekünk, régen érettségizőknek. De szvsz zárjuk le ezt a vitát, (egyrészről megyek dolgozni :)) másrészről szerintem eleget érveltem, hogy belásd, nem voltunk akkora előnyben, mint ahogy azt sokan leírják.
  • Takezó
    jól van bazze, tanultál volna többet, és ne minket baszogassá...
  • Takezó
    nem azé, de 120 pont volt a max (+nyelvvizsgák,+sporteredmények,+oktv)
  • franco
    gazdmat-ra uccsó 5 évben 100-107 pont kellett, idén 139

ha valakinek van 2 emelt ötös érettségije és 1 nyelvvizsgája idénről, az max 141 lehet, de min 117 is lehet

óriási különbség
  • Narancs
    Megnéztem.
    "idén elértetek 33 kemény százalékot emelt szinten, és a 120 pont mellé megkaptátok a plusz heteket."

Na emiatt lumpenezek. Ez kurvára nem igazságos, és kurva nagy előnyt jelent.
    " az ötösötök idén 100% os ötösnek számít, amit idén kevesek értek el"

Ez is fair, igaz?
    Amúgy nem rátok, tavalyiakra vagyok dühös, tudom, hogy a rendszer szar. Csak akkoris bosszantó, hogy kitűnő érettségi (=felvételi) +nyelvvizsga lófaszt sem ér, kitörölheted vele, mehetsz szart lapátolni...

• Dichter
    Lehet nem nyelvvizsgát tett, hanem emelt szintű érettségit.
    Amikor még én érettségiztem, Közgáznak hívták a Corvinust, és az elérhető 125-ből kellett vagy 118 pont a bekerüléshez. Szóval a pengék közül is csak a legpengébbeket vették fel.
  • Takezó
    most attól a 12 embertől sajnálod a helyet? :D:D:D és mi van ha többet tanult rá esetleg...?
  • franco
    namost én 2 dologgal nem vagyok kibékülve

1.)
    Corvinus alap közgázra 73 embert vettek föl, a ponthatár 139.
    ebből 12 ember volt, aki nem idén érettségizett.
    namost ha ezek az emberek akkora pengék lennének, már tavaly felvették volna őket
    jahogy letett közben 23 nyelvvizsgát? ettől nem lett intelligensebb. úgy ki fogják baszni mint a húzat. de foglalja az értelmes, végig kitűnő 134 pontos ember helyét

2:)
    tehát sztem az lenne a megoldás, ha reálisan alacsonyabbak legyenek a ponthatárok, és 1. év végén szórják meg az embereket. akkor kijön ki lumpen és ki nem
  • Dichter
    MI az hogy tudtud a tételeket? Ti ugyanúgy tudtátok a tételeket. Nyilvánosak ugyanis.
    Ötöst 2 évvel ezelőtt, ugyanolyan nehéz volt elérni, mint idén.
    Nálatok egyel több írásbeli volt. A töri. Magyarból, mi is írásbeliztünk. A választható tárgyakból NEKÜNK is írásbelizni kellett.

De amitől tényleg kurva kibaszott ideges leszek, hogy milyen jogon lumpenezel Te le engem????
    Szerinted én találtam ki ezt az egészet?? Nem. Én is ugyanolyan áldozata vagyok ennek a rendszernek, mint az idei érettségizők. Úgyhogy jó lenne, ha nem a régebben érettségizőkön vezetnéd le azt a mérgedet, amit a kudarc miatt érzel..

És mégegyszer utoljára, nézz fel a felvi.hu-ra, a statisztikákra, és meglátod, mennyivel jártak jobban a régebben érettségizettek..
  • franco
    gólyatáborügyileg kiokosíthatnátok kicsit

minden szaknak külön van a gólyatábor, vagy pl egy corvinus 2 nagy turnusban lezavarja?
  • Kandurex
  • Narancs
    Aha persze.
    1. nem volt töri írásbeli. Alapból nem volt olyan nálunk, aki 100asra írta volna, 90% volt a legjobb eredmény az évfolyamban.
    2. tudtátok a tételeket
    3. az ötösötök idén 100% os ötösnek számít, amit idén kevesek értek el
    4. tavaly az érettségi nem számított felvételinek, puttó helyeken egész osztályok kaptak simán ötöst, ami most ugye jóval többet is ér nekik
    5. idén elértetek 33 kemény százalékot emelt szinten, és a 120 pont mellé megkaptátok a plusz heteket.

Ne modd nekem, hogy nem voltatok előnyben baszki, mert komolyan mérges leszek!
  • Dichter
    Jár a pluszpont, de nem váltja ki a nyelvi érettségit. De a tavalyiakkal kapcsolatban még mindíg ugyanaz a véleményem. SEMMIVEL nem volt könnyebb nekünk.
  • Narancs
    Tételsort mi sem tudtuk, témakörök voltak megadva csak.
  • Narancs
    Pontosan így van, 33% -ra megírták és megkapták a +7 pontokat!
    Ráadásul tavaly jóval könyebb volt a magya&töri, az ötös alapból 120 őpntot ér. Mondom, a tavalyiaknak nagyon laza dolog volt elérni 134pontot. És ha az otthon töltött 1 évet nem csak faszvakarással töltötték, hanem nyomtak egy nyelvvizsgát is esetleg, akkor már gyerekjáték volt a 141 pont.
    Amúgy nyelvvizsgával kapcsolatban akkor elmondhatná vki, hogy hogy is lesz ez jövőre. Jár továbbra is a plusz pont? Akkor mi a változás? Hogy angolból érettségizni kell? Ennyi?
  • Dichter
    Rendben van, hogy nem tudtam egészen pontosan hogy is működik az emelt érettségi, de Bálint bácsi kijelentette, aki slágerszakra jelentkezik, az menjen el emeltszintűre. Én nem slágerszakra mentem, mégsem vettek fel 2 négyessel, és egy nyelvvizsgával (2 ponttal csúsztam le).
    A másik. 2 éve én nem tudtam előre az érettségi tételsorokat, nem úgy mint a mostaniak, és az érettségitek is könnyebb volt, annak alapján, amit a feladatlapokon láttam. Amit meg leginkább ajánlok a magamféle "lumpeneket" fikázóknak, hogy ballagjanak el a felvi.hu-ra, és a statisztikák alatt nézzék már meg, hány százalékban vették fel az idén, és hányban a korábban érettségizőket.
  • 2XP
    Hogy nem voltál informálva az a te hibád. A média ezzel az érettségivel volt tele, de az om lapján is egy igen részletes tájékoztatót olvashattál volna el. Ha jelentkezel emelt szintűre, és megírod 3-asra, akkor megkapod a plusz 7 pontot, de jegynek a régi érettségiéd - ráadásul a jegynek megfelelő maximális pontszámmal - lesz beírva (szóval akár emelt, 100%-os 5-öst is kaphattál 3-as teljesítményre).
  • Dichter
    tavaly érettségizőkkel kapcsolatban egyáltalán nincs igazad. Először is, kevésbé voltunk informálva, mint mondjuk Ti, akik most jártatok középsuliba. Másrészről az én 2003-as érettségim, KÖZÉPSZINTŰNEK számít. Semmivel nem jártam jobban, elhiheted. És nem csak én vagyok így ezzel.
  • I.C.ram
    ja de a pluszpontot nem... és aki idén érettségizett, annak már kiváltotta az angol érettségit. Tehát ugyanúgy fog járni a nyelvvizsgánkénti 7 pont.
  • franco
    szószerint nekem így monták nem egy helyen

"Az idei az utolsó év, amikor a középfokú C típusú nyelvvizsga kiváltja a nyelvi érettségit"
  • I.C.ram
    Ez egy faszság. Nyelvvizsga pluszpontot fog érni jövőre is.
  • 2XP
    Mi, ezt a nyelvvizsgás dolgot hol olvastad? Én angolra csak a plusz pontok miatt mentem el, most akkor ezek szerint hiába dobtam ki jó pár tízezer forintot (mert persze suliban az angoltanár azt mondta, h mindenképpen kell járni felkészítőre tanárhoz, ami persze nem sokat ért, max kaptam fénymásolnivalót, amit aztán otthon kellett megtanulni, de ezt máshonnan is meg lehetett volna szerezni)?
  • Narancs
    Haverokkal együtt jártunk töri előkészítőre. Év elején természetesnek vettük az emelt szintet, de annyira lebeszéltek róla mindenkit, hogy közülünk csak 1 srác merte bevállalni. Na őt föl is vették...
    Sebaj, jövőre bent leszünk mind. Csak bosszantó látni, hogy mindenki mennyit hajtott, tanult, mennyire jól kente-vágta az anyagot és lófaszra sem mentünk vele...
  • mango
    Na pontosan ez az amit én sem értek, hogy miért hitegették a diákokat azzal, hogy a középszint elég lesz, és az emelt szint meg valami nagyon durva, teljesíthetetlen vizsga lesz.Kevesen mentek emeltre, és ez nem a diákok hibája,hanem azoké, akik nem fektettek elég hangsúlyt az emelt szint propagálására, annak tudatosítására a tanárokban és diákokban, mekkora előnyt fog jelenteni az érte járó +7pont...
  • Narancs
    Csakhogy a tavalyi érettségi nem számított felvételinek, mindenhol sokkal lazábban vették. Meg persze az ötös az 30 pont, nem 26-30...stb
  • Takezó
    Talán azért, mert a középszint megvolt nekik, ha meg kellett az emelt, akkor tettek is..
  • Narancs
    Amúgy igazad van abban, hogy emelt szintet be kellett vállalni, csak vmi hihetetlen ellenkampány és riogató hullám volt a sulinkban, ezért osztályból ketten-ketten mentek magyar & töri elemtre. Ők nem jártak rosszul. No gond, kenem-vágom a törit, jövőre megyek emelt szintre...
  • Narancs
    Aha, és érdekes mód pont egybevág a szociológia iránti érdeklődés drasztikus, sohasem látott megugrása az új érettségivel.
    Amúgy azt nem értem, a tavalyiaknak mi a faszért nem kellett újra érettségizni, ha felvételizni akartak. Így teljesen korrekt lett volna.
    Amúgy ha jól tudom, nyelvvizsga jövőre nem lesz plusz pont. Nem lesznek tavalyi lumpenek, tehát pontyok mennek szépen vissza lefelé.
  • mango
    elte jogon is csökkentették a létszámot, nem is kevéssel...
  • mango
    Sajnálom, hogy nem jött össze, amit igazán szerettél volna...
    Továbbra is úgy gondolom, esélyegyenlőtlen a rendszer, de a korábban érettségizettek viszonylag kis száma és szakonkénti eloszlása miatt nem ez volt a döntő a magas pontok kialakulásában, hanem a baromi könnyű, 4.69es átlaggal záruló emelt szintű érettségik illetve a nyelvvizsgák kiemelt szerepe.
    De ez csak az én véleményem
  • franco
    jaja, pár perce néztem, sokkal kevesebbet vett fel a közgáz