29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Bandee1987
    ejj, földrajzt én 9.-ben tanultam utoljára kémiával egyetemben. Utána fizika 10-12-ig volt, biológia 10.-ben, és müvtöri 11-12.ben
  • cyrus #9707
    bagyol a verébnek tesó, emlékszem még az órákra :DDDDDD

"mostfigyeldmostfigyeld, kifogyott a ballaszt !!!!"
  • Bandee1987
    bár legalábbis a mázli is fontos szerepet játszik. No meg a tanár segítőkézsége :) Töriből olyan tételt húztam, amit nem tudtam, viszont a forrásban, amit kaptam, minden bennevolt, csak fel kellett olvasnom neki :)
  • franco
    láccik hogy sose tanultad :D
  • cyrus #9704
    nemtom haggy kabbe :D

lehet annak is venni :D
  • I.C.ram
    Földrajz mióta humán tantárgy? :P
  • cyrus #9702
    van akinek sikerült, hadd ne említsek neveket :D
    másodikban igazad van :d
  • Bandee1987
    hát igen, mert a kijózanodás, stb. miatt nehéz lenne érettségire bemenni :)
    A tanulás az meg nem fontos, mindenki a mázliban bízik :)
  • cyrus #9700
    bár az érettségi elött közvetlenül kihagyta a bebaszást :CC:C:C

de ha megfigyeled tanulást ő sem írt :D (Y)
  • Bandee1987
    nekem is, de azért a szalagavató sem volt olyan rossz :)
  • franco
    ezek közül nekem csak a bebaszás tetszett
  • Bandee1987
    sok sikert ehhez az évhez :)

Lesz élmény bőven: szalagavató,bebaszás, öltönyök, ballagás, érettségi, bebaszás, bankett, bebaszás :)
  • cyrus #9696
    esszéket nekem is lebaszták pedig -most nem vagizásból- de elég jó vagyok benne. de szerintem irgalmatlan fasság spárta gazdasági és társadalmi viszonyaira fél oldalnyi helyet :@@@@
  • franco
    wilospring 2005-08-23 12:24

Sziasztok!

Véleményetekre lennék kiváncsi..szerintetek van olyan,hogy a Corvinusról át lehet jelentkezni a kommunikációs főiskolára?????!????
    Persze sikeresen lezárt 2 félév után...a kredit pontok számítannának a másik suliban is? .......................vagy csak azonos szakra lehet átjelentkezni????
    Segítsetek!!

köszi!

érdekes:DDDDDd
  • 2XP
    Én elég reálos vagyok, de pl. a nyelvek is elég könnyen mennek. A törivel nincs különösebb bajom, elég jó tanáraim vannak, de nem érzem, h olyan mélységig meg tudnám tanulni (pontosabban úgy megtanulni, h emlékezzek is rá pár hét múlva), mint ahogy emeltre kellene. Megnéztem a mostani feladatsort, és elég elkeserítő volt, nagyon nehéznek tűnt. Ráadásul utálok esszét írni, mivel soha nem tudom rövidre fogni :/
  • 2XP
    Lehet van akinek hasznos infó volt :)
  • franco
    valahogy tudtam hogy feleslegesen gépelek :)
  • 2XP
    Sajnos 12.-es leszek, ezt a 2 éves dolgot el is felejtettem. Úgyhogy marad a töri :/
  • franco
    ha valaki nemértené:

matek emelt 93
    töriközép 80
    közgázemelt 74
  • franco
    faxság
    majd 500 embernek volt több pontja közgázra mint nekem
  • echinacea #9688
    Érettségi. Neked már van?
  • cyrus #9687
    az a baj ezzel aközgázzal hogy közismert dolog hogy minden embernek vagy reál vagy humán tárgyakhoz van affinitása. ha teszemazt van olyan hogy valaki jó töriből meg földrjazból meg magyarból akkor kevés az esélye hogy matekól meg fizikából is jó legyen.

nem mondom hogy nem láttam még ilyet, de kevesen vannak.
  • franco
    well, legalább 2 évig tanulnod kell a tárgyat, szal ha 12.-be mész már eleve kiesett

ha 11.-es leszel, szépen elbattyogsz az ig. helyetteshez, és megkérdezed melyik szakközépben kaphatnál vendégtanulói jogállást. biztos örülni fog neked :DDD
    ez félévenként 1 vizsgát jelent, úgy készülsz fel, ahogy tudsz.

DE!
    a közgáz és töri érettségi közép és emelt szinten is kb ugyanolyan nehéz volt.
    én azért jártam jól, mert a töri közepes eredményemhez csapták hozzá a közgáz emelt +7 pontját.
    de ahogy lentebb olvasom, ez meg fog szűnni. szal szopacs. inkább seggelj törit de nagyon.
  • cyrus #9685
    francot kérdezd meg ez ügyben.-
  • 2XP
    Ja, igen, bce-re akarok menni.
  • 2XP
    Hűha, ez még soha nem jutott eszembe. Gimibe járok, úgyhogy eddig közgázt nem tanultam, nem tudom mennyi esélyem lenne.
  • cyrus #9682
    hova akarsz menni? ha közgázra akkor javaslom hogy valami közgazdasági tanfolyamot kezdj el és közgázból érettségizz. igy volt a haverommmal is. én töri emeltet mentem, ő közgáz emeltet, őt felvették egyetemre, engem "csak" bkf-re :C
  • ivjoe
    Cyrus, neked hány pondot lett?
  • 2XP
    Jó, de mit csináljak, h csak így van esélyem elérni a ponthatárt? :( Idén még lehetett volna másból is emeltet tennni a 7 pontért, de ahogy a javaslatban van, ezt már nem számítják be, csak ha a felvételi tárgyból teszed.

Remélem, h igazad lesz, és változtatnak ezen.
  • cyrus #9679
    egyébként ha ez még csak tervezet akkor nyugodj meg hogy fog még változni ez :D
  • cyrus #9678
    töri emeltet nagyon nem javaslom, csak ha világéletedben seggelős típus voltál, vagy nagyon érdekel a dolog :C
  • 2XP
    Jövő évi változások az érettségi-felvételi vizsgákban

- Csak azért az emelt szintű érettségiért adható többletpont, amelyből a felvételi eredményt (szerzett pontot) kiszámítják
    - Továbbra is két nyelvért adható pont, de 10 pontban korlátozzuk a nyelvekért adható többletpontok számát
    - Felemeljük a bejutási küszöböt az eddigi 72 pont helyett 78-ra, így kettes érettségivel senki sem juthat be felsőoktatási intézménybe
    - Minden szakon kötelező legyen a szakcsoportban választásra felajánlott tárgyakból két érettségi eredményt beszámítani

Nekem küldösen a 2. pont tetszett, mivel angolból középfokút egyedül a plusz 7 pont miatt csináltam, tehát lényegében kidobtam ~60e ft-ot. Kiváló. Most pedig készülthetek töri emeltre. Még jó, h elvileg a felvételi-érettségi követelményeket két évvel korábban ismernünk kellene.

Ez ugyan csak egy kormányrendelt-tervezet, de mivel még a fidesznek is teszik (mondjuk amúgy sem lenne beleszólásuk), így nem igazán látok esélyt arra, h ne fogadják el.
  • lee86
    nemérdekel. szar az egész oldal strukturája. én hüje vagyok hozzá.
  • 2XP
    3 katt ;)

http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=5619&ctag=articlelist&iid=1
  • lee86
    bár ahogy most föl néztem, nem láttam semmi feladatsort. :(
  • lee86
    tételek nem voltak. feladatlapok voltak. azok pedig szerintem még fönn vannak az om.hu-n.
  • cyrus #9672
    ejpaszmek :D

www.om.hu
  • Vanek
    mostmár megtudhatnám mik voltak a 2005ös érettségi tételek? Please vki mondjon egy weblapot ahol fenn van....thx
  • Bandee1987
    :)
  • [Walaki]D`Lair
    LOL...há mivan veletek...:DDDD

Már akkor beraktam amikor kiderült...hemzsegnek itt...