29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Lehet halasztani is, meg simán passzív félévet cisnálni.

Pont duplázásnál csak az érettségi eredmény számít, ráadásul % alapján, tehát ha szar vagy gimiben, akkor leglaább érettségin próbálj összehozni valamit. Én is ilen volam. utolsó év kivételével 4 alatt votl az átlagom, aztán gyakorlatilag pár óra tanulással leérrettségiztem kitünőre, de még így sem vettek fel oda, ahova akartam volna menni. Pl. az is jó lett volna, ha a kintűnő érettségire is járt volna pluszpont. leglaább 3.
  • I.C.ram
    hát ha belegonolsz, hogy sima !SPORT! országos helyezésért is kapsz pontot... elég nevetséges, hogy valakit egyetemre a sport teljesítménye alapján vesznek be. Jó a sport, de attól még, hogy valaki jó sportoló nem lesz okosabb.
  • I.C.ram
    szalagavató iszonyat jó buli szvsz. Mármint, ami utána van. Azért már megéri táncolni.
  • 2XP
    Hát szerintem is, azért vicces lenne, ha annyit érne, mint egy emelt szintű érettségi.
  • franco
    én is utáltam de azért végigcsináltam
    illik
  • I.C.ram
    Mi keringőztünk meg még volt valami latin, de ahhoz már nem volt erőm :D
  • 2XP
    Ehh, szalagavató... Nem tudom ki volt az a hülye aki kitalálta. Én piszkosul béna vagyok, nem tudok táncolni, osztályfőnök pedig csak olyan alternatív ötletet fogad el, amihez nem kell szöveg, mert rossz a hangosítás (csak azt nem tudom, akkor a zenét hogy fogják hallani). Ha van ilyen, akkor nagyon szívesen venném ;) Ma is jöttek a kiválóbbnál kiválóbb ötletek, járjunk tanárhoz 40e ft-ért, vagy ellvállalna egy másik tanár is, oda 10(!) hétig kellene járni, nem tudom heti hány órában... Hát persze, inkább az igazgatói intő, mint h ilyen hülyeségekkel fárasszam magam, épp elég a fakultációkra járni + tanulni. A legjobb ötlet az volt, h ha hétközap nem érünk rá, akkkor menjünk szombat reggel...
  • franco
    ecdl kamu
  • I.C.ram
    Hát nézd meg az egyetemek honlapján a tanterveket, abban benne van minden, jobb esetben még órarendeket is találsz a kötelező órákkal.
  • I.C.ram
    BSC képzésnél úgy van ,hogy 3év alapképzés, ekkor még nem nagyon van szakosodás, és az utolsó két évben kell eldöntened, hogy merre mész tovább. Nem fognak minden kis piti szakmának külön szakot indítani, mert összeomlana az időbesztás meg a költségvetés is.
  • 2XP
    Most elvileg max 10 pontot kaphatsz nyelvvizsgákra (de ez még csak kormányrendelt-tervezet), szóval mindegy, h 2 középfokúd, vagy egy közép és egy felsőfokúd van, csak 10 pontot kapsz. Ha csak egy közeped van az 7 pont, egy felső pedig 10 pontot ér.

Nekem meg most azt mondta az igazgatóhelyettes, h azt hallotta (szóval ez is elég bizonytalan forrás), h az ecdl vizsgkára is járni fog +7(!) pont, ami azért elég nevetséges, de persze ettől még örülnék neki, legalább töriből nem kellene emeltre menni :)

A mostani tervezet pedig elvileg nem változtat a pontduplázáson, szóval a felvételi tárgyak pontszámát is duplázhatod, ha azok jobbak a hozott pontoknál.
  • grizzly21
    na igen de valaki irjon aki infora jár! mennyit tanulnak ott és mit? a fizikát nem lehet kiváltani? matekból emeltet rakok asszmm
  • Christiansen
    De, jó hogyha ráállsz a matekra és a fizikára.
    A műszaki vonalon a ponthatárok nem olyan gázak!! Inkább bentmaradni nehéz.
    A különbség amit kérdeztél: az egyik (Á-államilag finanszírozott) ingyenes,
    a másik (K-költségtérítéses) fizetős, ezért alacsonyabb ennyivel a ponthatár...
    Szakosodni később lehet, általában 2 év alapképzés után, de most a bologna-folyamat miatt megváltozik ez is.
  • Vanek
    hi! Szalagavatóra milyen jó kis táncot tudtok? vmi 5leteset? meg vmi jó zenét? mert a mostani taxi3,meg a szokásos kánkán márt rágott csont....
  • grizzly21
    áhh köszi:) azért ezekkel ugy nagyjábol tisztába akarok kerülni
  • Punker
    nagyon ne törd a fejed ilyeneken mert mire te érettségizel valszeg megint lesz 1 csomó változtatás.
  • grizzly21
    sziasztok.
    Lenne 1-2 kérdésem ezzel az érettségivel kapcsolatban, mert 12.es vagyok és van 1-2 dolog ami nem tiszta:
    -Hogyha van 2 nyelvvizsgám (C közép) azért mennyi plusz pont jár? Ha 1 közép és 1 emelt?
    -BME informatika karra mennyi a ponthatár: megnéztem:
    BME informatika kar, mérnök informatikus (Bsc) A-N-Á -126pt
    BME informatika kar, mérnök informatikus (Bsc) A-N-K -90pt
    BME informatika kar, mérnök informatikus (Bsc) D-N-K -120pt
    BME informatika kar, műszaki informatikai (Bsc) D-N-K -87pt

Mi a különbség?:o
    Hol van a 3d-s szak meg a többi szar, vagy azt később lehet kiválasztani?
    Hogyha a 11.12.évvégi jegyeim bénák, akkor valahogy lehet duplázni az érettségi jegyeket? Pontosan hogyan?
    AKi valami informatikai, grafikai, ilyesmi egyetemre jár az írjon(pl privit) mert lenne 1-2 kérdésem konkrétan azokkal a szakokkal kapcsolatban.
    A halasztásól mit kell tudni? Tehát ha felvesznek minden további nélkül halaszthatok 1 évet?
    Ha nem vesznek fel következő évben számit a 11.12.évi pontok, vagy akkor hogy zajlik a felvételi?
    Konkrétan műszaki irányba milyen tantárgyakból kell felvételizzek? egy matek emelttel 2 nyelvvizsgával, 1 fizika középpel van esélyem? Esetleg a fizika helyett nem lehet valahogy számtechből érettségizni?
    Köszi előre is mindenkinek aki válaszol

• I.C.ram
    közvetve.
  • Anna #9930
    ? :)
  • cyrus #9929
    éne akarok d:D:AD:AS:D:
  • Anna #9928
    elte ik-ra jár valaki?:)
  • Dichter
    Nem BSC a nemzetközi kommunikáció.
  • Dichter
    uhh :)

Van a Bsc képzés (bolognai módszer) ami azt jelenti, hogy 3 év után diploma, de mehetsz Msc-re, ami egyetemi diploma. Azok után meg Phd-re, ami doktorátus. De mindjárt utánanézek neked.
  • I.C.ram
    gondolom azt kérdezi, hogy BSC képzés-e.
  • [Walaki]D`Lair
    őőő mivan?
  • Dichter
    Bsc, Msc?
  • I.C.ram
    Hmm az egész jó.
  • [Walaki]D`Lair
    Beszámítják. Utána 2 écv az egyetem
  • I.C.ram
    és utána hogy vesznek át egyetemre? Elsőévesként, vagy beszámítják a főiskolát, ha igen, akkor hogyan?
  • [Walaki]D`Lair
    3.5
  • I.C.ram
    és hány évig tart?
  • [Walaki]D`Lair
    Közgazdász
  • cyrus #9916
    alapjáraton ki nem szarja le? rögtön megyek tovább.
  • I.C.ram
    és alapjáraton milyen oklevelet kapsz ezért? Mármint milyen címen kapod azt? marketing-szakember?
  • cyrus #9914
    én ük-ra járok, ez ilyen közgazdaságtan-marketing-üzleti jog féle dolog, tulajdonképp egy gazdasági képzés, lehet utána továbbmenni egyetemre közgazdász-diplomáért...

a kommunikáció szak itt kb ujságírás, média tanulmányokat takar.
  • I.C.ram
    Amire ti jártok. De az is érdekelne, hogy mi a konkrét különbség köztük.
  • cyrus #9912
    jaja :D
  • [Walaki]D`Lair
    Ehh...fasza volt a mai nap...:)))
  • cyrus #9910
    eccerű, :-530 :|
  • cyrus #9909
    rosszul járnál ha én elkezdenék megsértődni :D