29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Dzsini
    informatika érettségi nem tragikus, középszinten office tudás kell hozzá meg valamelyes elméleti, emelt szinten már programozási (gyakorlatilag bármilyen nyelven) ismereteket is igényel.

http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=5619&ctag=articlelist&iid=1
    itt meg lehet találni az elmúlt (mostani) év minden érettségi feladatsorát és a javítási útmutatókat, azokból elég jól fel lehet mérni, hogy kb mire számíthatsz és mit várnak el.

a szakmai tárgyakról pedig az adott intézmény tud tájékoztatást adni...

tényleg, idén érők: van aki nekiáll most októberben már a vizsgáknak? elég furcsa ötlet szerintem, bár működhet is a dolog (olyan A-level gyűjtögetés hangulata lesz, nem az az ünnepélyes nagybetűs Érettségi mint régen volt)
  • grizzly21
    aha
    számtek érettségivel vkinek tapasztalat? mert nicns kedvem fizikázni.
    egyébként
    szakmai tárgyak? miket jelent?
  • joebacsi
    hát idén azért 2 felso nyelvvizsgaval és egy normális kozép érettségivel nemsok helyet találtálhattál ahova nem vettek fel...jövőre persze más lesz (ha jól tudom 2 év múlva lesz csak max 10 pont a nyelvekbol, jövőre még 15)
  • I.C.ram
    azt, hogy te döntöd el, hogy melyik tárgyból akarsz felvételizni.

Tehát a matek kötelező, de a fizika, info, szakmai tárgyakból választanod kell egyet. Értelemszerűen azt, amelyikből érettségizni fogsz.

Pl.: a felvételi tárgyaid lehetnek: matek-fizika, matek-informatika, matek-szakmai tárgy. Ezekbnől a párosításokból kell kitalálni ,hogy melyikből is akarsz leginkább érettségizni.
  • grizzly21
    ja és ez mit is jelent?
    (matematika
    fizika v. informatika v. szakmai tárgy)
  • grizzly21
    matematika
    fizika v. informatika v. szakmai tárgy
    ez a követelmény. informatika emelt szinten mi van?
    tud valaki tavalyi példát mondani?
  • I.C.ram
    Hagyd, teljesen reménytelen...
  • magus
    enis ezen gondolkozom, de elmeletileg igen sztem
  • 2XP
    A tervezetet még nem fogadták el, és ahogy látod, még mindig változtatnak rajta, de a mostani állás szerint csak azért kapsz +7 pontot emelt szintűt ami a felvételi tantárgy. Hogy neked miből van felvételi, azt pedig a felvi.hu-n kell megkeresned, ami kb 30 másodpercet vesz igénybe. És ami ott le van írva, azon te nem tudsz változtatni.
  • grizzly21
    még 10 kérdés:
    ha van egy matek emeltem, meg egy fizika közepem (ezek a felv tárgyak) akor kapok ey plusszpontot ha töriból is emeltet rakok.
    fizika helyett nem lehet számtek a tárgy infora?
    valaki infos irjon már
  • grizzly21
    nekem 2 van uh basszák meg
  • 2XP
    Ezzel tisztában vagyok és pont ezért is mondtam, h nyugtassam magamat és esetleg másokat is.

Reméljük ez a 15 pont igaz lesz, így már csak 2 pont a veszteség, de most már végképp nem tudom, h kell-e emelt szintűt tennem töriből is a matek mellé.
  • I.C.ram
    hiába csökkenek, ha a te pontod is átlag 10 ponttal fog csökkeni.
  • Easy Rider
    hmmm... akkor most ez az jelenti, hogy nem csak 10 pontom van két nyelvvizsgával, hanem 14??? :O
  • franco
    ez kétségtelenül kitűnő tűzoltásnak

kár hogy előbb nem gondokodtak
  • magus
    jobb mint a semmi
  • magus
    Az idei év tapasztalata alapján a legfeljebb két nyelvvizsga alapján megszerezhető maximum 20 többletpont túlzott előnyt biztosított a két nyelvvizsgával rendelkezők számára, ezért a tárca javaslata értelmében a nyelvi többletpontok maximumát 2006 és 2007-ben 15 pontra, 2008-tól pedig 10 pontra szállítanák le. A 15 pont átmeneti alkalmazására azért van szükség, hogy azok a felvételizők, akik korábban már jelentős szellemi és anyagi ráfordítással megszerezték a nyelvvizsga bizonyítványokat, azokat érvényesíteni tudják a felvételi eljárás során. A nyelvvizsgáért kapható többletpontok száma nem változik, középfokú C típusú nyelvvizsgáért 7 pont, felsőfokú C típusú nyelvvizsgáért 10 pont jár a felvételi során.
  • 2XP
    Pedig idén épp így volt. Pl. nekem is eggyel kevesebb emelt szintű vizsgát kellett volna letennem és így is meg lehtt volna a max 24 pont, most pedig mehetek törire is. Eddig is tanultam törit, de most vállalhatok plusz kockázatot, azt meg senki sem szereti.

Amúgy fogadni mernék, h az idén 5-10 ponttal csökkenek majd a ponthatárok, ha a változtatási javaslatokat elfogadják, ill. gondolom az érettségi feladatok is nehezebbek lesznek, mint idén.
  • cyrus #9970
    lálmá :D
  • [Walaki]D`Lair
    Tessék Ádám, látod erről maradtál le:

:DDDD
  • I.C.ram
    Ha igazán érdekelne, akkor már rég megnézted volna, esetleg utánakérdeztél volna a gimiben.

Az még oké, hogy bonyolultabb kérdéseket itt kérdezed, meg de azt, hogy hogyan számítják a pontokat....
  • grizzly21
    nem kértem hogy nézz utána. azt kértem hogy aki tudja -és nem kell utánanéznie- az irja be.
    egyébként érdekel az érettségim annak ellenére hogy egy ilyen rakás szar rendszerben fog zajlani is.
  • I.C.ram
    Ez tükrözi, hogy kb. mennyire érdekel az érettségid...

De nekem ugye lehet a te problémáidra válaszolni? Nekem is ugyanannyi idő volt utánanézni, mint neked.
  • grizzly21
    ja és nincs kedvem órákat eltölteni azon a szemét helyen
  • grizzly21
    egy emelt szint nem elég? Hogy áll össze a pont hogyha duplázok?
  • I.C.ram
    ne legyél már ilyen töketlen. www.felvi.hu, itt mindent megtalálsz...
  • Dzsini
    felejtsétek el sürgősen, hogy csak nyelvvizsgákkal meg esetleg ecdl-el (rossz vicc lenne) ki lehet váltani az 1-2 emelt szintűt... ezt hitték sokan idén is, aztán meglepődtek. el kell menni a 2 emelt szintűre (és azokat rendesen megcsinálni) a szükséges tárgyakból, és kell egy vagy két nyelvvizsga.
  • grizzly21
    na van még kérdésem:
    infóra tuti kell fizika? nem lehet helyette számtek?
    ECDL-ért jár plusszpont?
    az ECDL-t megcsinálni nem nagy dolog ugye? béna word meg ilyenek
  • cyrus #9960
    bentutatmhogyla béhavanhérom :V@@
  • cyrus #9959
    grwelnekennemkel :V@@äsvasv
  • [Walaki]D`Lair
    Nem is jöttél le paszmek...pedig volt 2+1 tekila akció...:D:D:D:D::D

Ki lett hgasználva alaposan...:D:D:D:D
  • cyrus #9957
    EXDL táncit csinájatok :@@@

[koNbinál]
  • szoltan
    jáj nekünk ez csak jövőre lesz:D
  • magus
    hehh, nalunk 3 hete megy a vita, mert kurvaink kitalaltak hogy mindenkii kulonbozo zinu ruhat akar es persze kulonbozo szabasut mert rajta nem all jol a feher abroncsos ruha , mert neger mert feher mert dagat mert sovany, ugyhogy ugy fogunk kinezni minthogyha lehanytak volna. aztan 1 hete verre meno harc hogy angol vagy becsi keringo legyen. mar faj a fejem ha hallgatom
  • szoltan
    ECDL hány pluszpont?
  • grizzly21
    nana arra csak 3 jár, ennyi előny mehet.
    ECDL kamu?
    akkor már tutira szopok pár pontot a 11-év miatt?
  • Bandee1987
    nyugi, mi sem tudtunk megegyezni az elején, aztán valaki kitalált vmi jót, és azt mindenki egyöntetűen elfogadta.
  • 2XP
    Nah, bevállalós ember az nincs :( Osztályfőnök már teljesen össze van omolva, h ő fog égni, mert nem igazán tudunk megegyezni a dologban. Amikor szavaztunk a tánccal kapcsolatban, h mi legyen 50-50% lett az eredmény. Bár a 20 főből csak 3-an vagyunk, akik nem nagyon akarjuk ezt csinálni, úgyhogy lehet h mi kimaradunk, bár ebből biztos balhé lenne :)
  • Bandee1987
    jaja. Mi a rádayban ünnepeltük meg, tök jó volt :)
  • Bandee1987
    mi ilyen 80-as évekbeli számból csináltunk mixet, és az elején ilyen jelenetnek tűnt az egész, és utána összehangolt tánc.
    Aztán van 1 jó ötlet, de ehhez kell 2 vagy 3 bevállalós srác. A lényege, hogy az osztály kalapban meg frakkban táncol vmi jazz-félére, a közepén hirtelen megszakad a zene, és bejönnek ők hárman rózsszín balettruhában és nyomják a hattyúk tavát, és a 2 zenét vhogy összekombinálni. (Ez volt tavaly a másik osztályban, kurva nagy sikere volt, és jókat röhögött mindenki, ráadásul ez olyan esetben jó, ha az osztály jó része nem nagyon akar sok dolgot csinálni, viszont van 1-2 bevállalós ember.)