29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• I.C.ram
    Hova akarsz menni?
  • grizzly21
    2kérdés:
    1.a max pontok(nyelvvizsga+emelt) hogyan milyen arányban jöhetnek ki
    2.lesz e változás ha igen mikor?
  • 2XP
    Nekem az angol összesen 65k volt (1 hónapos felkészülés, abból az utolsó hét intenzív, + 25k a vizsga, a szerencsém az volt, h csak 12km-t kellett utaznom, régen még pestre kellett menni, ami 260km lett volna), matekból és töriből csak fakultációra járok (szerencsére elég kicsik a csoportok, és a töritanár jól is tanít, ami sajnos a matekról nem modható el), külön tanárra se időm, se pénzem :(
  • magus
    jah enis azon vacilalok, hogy ha megszerzem a masik kozepet, az +14, matekbol teszek emeltet az +7, azert a 3 pontert meg nem kockaztatnam meg a tori emeltet...
  • 2XP
    Első, igen :)
  • I.C.ram
    Sajno egyre jobban haladunk arrafelé, hogy a tanulás ugyanolyan luxuscikk, mint a középkorban.

Egy kevésbé támogatja az állam az egyetemi képzéseket, ami egy nagy baromság, mert magyarország egyik legerősebb "gazdasági ága" a szellemitőke termelés.
  • I.C.ram
    Nekem is elég húzós lesz szerintem. Megakarom próbálni a matek, töri emeltet. Matekra szerintem fogok járni, törire nem kell. Továbbá szeretnék franciából is nyelvvizsgát, meg a német nyelvet is szeretném elkezdeni.
  • BADE
    Nekünk heti 19k-ba kerül a tanárhoz járásom...(angol2,kémia2,biosz1)
  • I.C.ram
    "Első" érettségid? Ha nem, és szarabbul sikerül a töri emelt, mint korábban, akkor nem írják be, és semmisnek veszik az eredményt. Ha első, akkor kockázatos igen, de annyira nem vészes.
  • 2XP
    Amúgy ez a 15 pont nekem elég rossz, mivel így összesen 2 pont miatt kellene emelt törire mennem, ami elég kockázatos dolog :/
  • 2XP
    Amúgy honnan tudjátok már ilyen jól, h mi lesz idén? Mert én az om-en nem látok egy ilyen hírt sem, vmi linket adhatnátok.
  • 2XP
    De, nekem tökéletesen feleslegesen kidobott pénzt lett volna, ha a max pontot levitték volna 10-re (bár még a 15-tel is vesztek 2 pontot a tavalyihoz képest), mivel később úgyis kell majd szakmai nyelvvel bővített angol felsőfokú, ráadásul nem is vmi szemét telc papírból... Angol középre egyedül a pontok miatt mentem el, tanulni magamtól is tudok itthon, de a vizsgafeladatok miatt kénytelen voltam tanárhoz járni, plusz maga a vizsga sem olcsó.
  • justin
    Általánosságban: minden karra felvesznek rengeteg embert, mert ez után kapják a pénzt, azután elkezdik őket kiszórni. De mondom ez mindenhol így van.
  • I.C.ram
    De hogyan lehet kibukni? záróvizsga karó?
  • maozedong
    haverom is kiesett onnan, pedig nem volt "gyenge"
  • I.C.ram
    Nem tudnál nekem kicsit kérdezősködni, hogy mi a véleményük a szakról, és hogy kb. miket cisnálnak. Megköszönném.
  • grizzly21
    legalábbis már nem egy helyről hallottam ezt
  • grizzly21
    ezt hittem én is, de ujabb rendelet szerint 20 pont és a határidő január.
  • Easy Rider
    sztem 15, olvasd csak el, h 2006-2007-es érettségikor 15 pont, 2008-tól meg 10 pont lesz...
  • grizzly21
    20 pont vagy menniy akkor? kapja be a geci bálint..
  • justin
    Van egy pár ismerősöm ott. Teljesen igazad van, bárhonnan könnyű kibukni. Én speciell a gépészkaron benntt ragadtam, de ráhúzok még egy évet.
  • I.C.ram
    Személyes tapasztalat, vagy ismerős? Szvsz mindenből könnyű kibukni.
  • justin
    Hát csak azért, mert egyébként gyorsan ki lehet bukni. Főleg első félévekben.
  • I.C.ram
    Ezt most miért mondtad? :)
  • justin
    Csak akkor menj oda ha tényleg érdekel.
  • I.C.ram
    Tud valaki valamit a BME közlekedésmérnöki szakról/karról?
  • BADE
    Én inkább arra fordítanám az energiámat és időmet az OM helyében,hogy megtudjam hány embert vettek fel nyelvvizsgahamisítványokkal!
    Lassan én is kimegyek a kínaira és veszek 2 felsőfokút.
  • I.C.ram
    Gyanús volt az a tehénmintás logó is..... paraszt!!!! :D
  • BADE
    elmennem
    még mielőtt valaki parasztnak néz:)
  • I.C.ram
    Én meg franciát róbálom felhozni idén nyelvvizsga szintre, meg a németet is elkezdem.
  • magus
    jo ez nyilvan igy van, az hogy tobbet tudok sosem fog megartani, es hasznom is lesz belole, de nem vennenek fel az egyetemre ha nem lenne ez a 20 pont + mert mar vesztettem 3 pontot, ergo nem lehetek maxpontos es a sok droid barom meg megtudja csinalni maxpontosra
  • BADE
    én most kezdtem el angolt tanulni,már van egy német középfokúm,de ha nem lesz meg az angol,fölösleges elmennek érettségizni,semmi esélyem nem lenne.
  • I.C.ram
    Nem erről van szó, hanem arról, hogy nem kidobott pénz!!! Tehát nem a felvételi eljárást pénzelted, hanem a saját tudásod.
  • magus
    haaaatm ez azert nem feltetlen igaz. nemetul en a budos eletbe nem tanulnek meg ha most nem kellene a pont miatt. nem kedvelem azt a nyelvet.

ettol fuggetlenul meg nem pont akko hajtanam magamat szet amikor tanulnom kell az erettsegire.
  • I.C.ram
    Ez hülyeség... Nem azért megy csak nyelvvizsgázni az ember, hogy bekerüljön az egyetmre... Ez megamarad utána is, nem veszik el.
  • magus
    hat, ez mar nem igaz, amiota kiraktak az om-re a 15 pontot.

a 20 pont meg ha jol hallottam azert maradt mert az alkotmanybirosag beleszolt. gondolom mert rajottek h talan nem mindegy hogy a leendo egyetemistak 70%-a tobb szazezer forintot fizetett ki a nyelvvizsgakra valo felkeszulesre meg ugye magara a vizsgakra, az idorol es az energiarol nem is beszelve.
  • [Walaki]D`Lair
    faszság, geciség...:))))
  • BADE
    Na itt van,amit 1 hete küldtek:
    érettségi katalógus
  • [Walaki]D`Lair
    2 felsőfokú az 20 pont...és ez idén is ok volt, csak a nyv-k számát korlátozták...
  • I.C.ram
    Valaki áldozza fel magát, és telefonáljon be, kérdezze meg.