29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
KB a szakok 80% ilyen... De tényleg ennyire kurva nehéz elmászni a felvi.hura? Hányszor mondjam még? Ilyen ember ne felvételizzen, aki ahhoz is lusta, hogy elmásszon egy oldalra, mert osszefogja szarni magát az egyetemen. -
megleltem, csak van it 3 féle is nemtom melyik kell:S -
help me, hol lehet leszedni a mostani, előrehozott matematikai érettségit, és megoldásait?? 

matek tanár feladta házinak , de odadni nem tudja, tölsük le mi

-
Nagyon sok ilyen hely van, ahol egy nyelv+reáltárgy a felvételi. Pl az idegenforgalmi szakok. Ezt azért tudom, mert én is arra járok. -
Az a kérdésem, hogy van olyan hely, ahova a felvételi tantárgy egy nyelv és még valami reál tantárgy? Esetleg valami infóval kapcsolatos?
gondom nem mind nyelvtanár lesz abbol aki nyelvből felvételizik.
Hogyha 2 felvételi tárgyam megirom nagyon jol, akkor a többi semmit nem számit ugye? mert duplázás -
lenni, hogy elcsessze az ember.
(Hmm, kéne vip?) -
Meg sztem ha jövőre is ilyen nehézségű lesz az érettségi, nem kell semmiféle meglepi. Nagyon hülyének kell ahhoz lenni elcsessze az ember -.- -
Én kurvára remélem, hogy nem. Egyrészről a kormány nem fog megengedni mégegyszer ekkora fiaskót, inkább betonba öntik a tételeket. Másrészről több tucat évfolyam leérettségizett úgy, hogy nem tudták az érettségi tételeket (köztük én is). Egyébként ha nehézséget okoz ekkora anyag megtanulása, mint amit az érettségire meg kell tanulni, akkor nem javaslom a felsőoktatást. -
azért remélem a banneren lévő cucc ellenére jövö májusban ha erre tévedek lesz egy kis meglepi:DDDD -
Jah, illetve van a 3. lehetőség, hogy megelégszel a főiskolai szintű diplomával. És ték. -
Nem kötelező fizetni. Választhatsz, hogy tanulsz rendesen, vagy fizeted a +2 évet. 8 évig meg csak akkor kell tanulnod, ha egyetemen akarsz tanítani. -
A felvételi téjékoztató könyvben benne van hol,mennyit kell fizetni, legalábbis a tavalyiban benne volt.
Ennek a több szintű képzésnek szrtem megint semmi értelme nincs, hacsak nem, hogy utánozzuk megint a hülyeségben nyugatot, meg 3 év alapképzés után szépen fizethet az, aki tovább akar nyomulni, szánalmas...
meg milyen már az, hogy 8 évig tanulsz, úristen
-
azt szerintem ilyenkor még nem tudni, mert attól is függ hány ember van állami finanszírozáson. -
Valaki tudja, hogy hol lehet megneézni, hogy melyik egyetemen, mennyi a költségtérítés díja? -
3 év -> Főiskolai szintű diploma -> +2 év mesterképzés -> Egyetemi szintű diploma -> +3 év PHD képzés -> Doktori diploma.
A lényege az, hogy nem indítanak pl. 5 féle informatikai képzést egyetemi szinten, hanem helyette 1 bsc szakot, ahol a hallgatók elsajátítják a tantárgy alapjait, majd a +2 évben specializálódhatnak egy adott területre (pl. programtervező informatikus, gazdasági informatikus ésatöbbi). Az meg, hogy ez arra van, hogy kiszórják a hallgatók nagy részét nem igaz. 5 éves képzésnél is ugyanannyian kiesnek, csak szép sorjában szemeszterenként, és nem a 3. év után. Jah és még annyi különbség van, hogy akit idén 5 éves egyetemi képzésre vettek fel, annak az állam 10 szemesztert finanszíroz és ezt garantálja is, míg akit Bsc-re vettek fel, annak csak 6 félévet. Utána újból el kell érnie az adott szintet, hogy állami finanszírozásban részesüljön. -
Én megmondom mi lesz. 3 év után elmehetsz szobafestőnek, ha megtanulod a szakmát. -
Jó, ennyit én is tudok, de hogy a gyakorlatban hogyan fog ez alakulni, azt nem hiszem, hogy bárki is tudná. Én meg nem nagyon szeretek kísérleti nyúl lenni, de sok választásunk úgysem lesz.
És azt sem értem, hogy miért kell mindenképpen az amerikaiakat/angolokat másolni. Eddig nyajából látni lehetett, hogy melyik képzésen milyen minőségű oktatás folyik, ahová magasabb a pontszám, oda nyílván a jobban jelentkeznek (persze vannak kivételek, pl. a természettudományi szakok), most pedig mindenkit egy csoportba raknak, az anyag pedig nyílván az átlagnak fog szólni, ami azért romlani fog (mivel az állam az msc képzésen akar szűrnni, így bsc-re majdnem mindekit felvesznek). Időközben pedig ki tudja mit változatatnak a msc képzésen (pontosabban mit találnak ki, mert még ki sincs dolgozva), lehet, h később nem is tudsz majd arról a bsc képzésről a kívánt msc képzésre jelentkezni. -
Pont ez a probléma. -
Persze, csak neked arról nem szólt senki, h 3 év után olyan oklevelet kapsz, amivel kitörölheted. 3 év után mehetsz tovább a rendes diplomáért, ami a maival egyenértékű, a probléma csak ott van, h lesz még egy felvételi, amin csak 30%-ot vesznek fel. Mégpedig így: 15% fizetős, 15% állami. -
Annyi az egésznek a lényege, hogy 3 év alapaképzés +2 mesterképzés. elvileg már a 3 év útán kapsz oklevelet. -
Volt amiből már idén is csak bsc volt. -
Akkor te nagyon tájékozott lehetsz, mert még a Felvételi tájékoztató szerkesztője sem tudta megmondani, h hogya fog alakulni a jövő. -
Miért ne lenne. Már most is lehetett jelentkezni Bsc szakra, jövőre pedig csak Bsc szakok fognak indulni. -
Egyszerre csak egy dologra figyeljünk, majd később lehet a vizsgákon is aggódni :)
Amúgy nemcsak a érettségivel van baj, hanem azzal is, h fogalmunk sincs, milyen lesz az új rendszer (bsc). -
Éreccségi? Addig örüljetek amíg csak annyit kell tanulni mint egy éreccségire :P -
spammoló feketeribizli :) -
Minden jóból kijut nekünk... -
Ezzel akkorát fogunk szívni... -
http://www.om.hu/main.php?folderID=979
Új képzési rendszer 2006 - Bologna kiadvány
2006. szeptember 1-től alapvetően megváltozik a magyar felsőoktatás képzési rendszere.
Miről is szól az bologna-típusú képzés?
Milyen képzésekre lehet a jövőben jelentkezni?
Mi a különbség a régi és az új típusú képzési szerkezet közt?
Mit várhatnak a jelentkezők az új rendszerben?
Többek között ezen kérdések megválaszolására vállalkozott az "Új, európai úton a diplomához" című kiadvány, ami rövid munkacímmel csak "Bologna kiadvány" névvel terjedt el az érdeklődők körében.
-
Tegnap voltam az ELTE nyílt nappján, ahol a Felvételi tájékoztató szerkesztője is tájékoztatást tartott. Ő mondta, h a felvételi idén BIZTOSAN a következőképpen alakul:
- Középfokú nyelvvizsgáért 7 pontot, felsőfokúért 10 pontot kapsz, csak két nyelvvizsga eredményét számítják be, de nem lesznek maximálva az érte kapható pontok, tehát elvileg akár 20 pontot is kaphatsz a nyelvvizsgákért (ez még jövőre is így marad, csak 2008-tól lesz változás)
- Emelt szintű vizsgáért csak abból a tárgyból kaphatsz +7 pontot, ami a felvételi tantárgyad, ha csak egy felvételi tantárgy van, akkor ha abból emeltet teszel, akkor 14 pontot kapsz
- A pontszámmítás százalékos alapja sem változik, tehát már 90%-tól maximális pontot kapsz, utána ppedig 5%-onként csökken 1 ponttal
- Az gondolom senkinek sem újdonság, h nekünk már csak bsc képzésekből lehet választani (aki esetleg tanár akar lenni, annak a következőképpen alakul a dolog: mivel egyszerre csak egy alapképzésre jelentkezhet, így a szakpár második felét a későbbbiekben veheti fel "képzési csomagokban", szakirányként pedig a tanári szakirányt kell megjelölnie, ám a két szak nem lesz teljesen egyenértékű, az alapszak lesz a meghatározó)
Hirtelen ennyi jutott eszembe, ha vmi kimaradt szóljatok. -
2 évet lehúztam ott, csak gépészfanatikusoknak ajánlott, anélkül nem viseled el az első éveket, alig van nemgépész tantárgyad, a tanárok meg gondolom nem jobbak, mint máshol... (1-2 kivétel van, a többi nehéz eset)
mérnöki fizika, mechanika, műszaki kémia, géprajz (szép nagy A2-es lepedőket fogsz teleszerkeszteni), szilárdságtan, szerkezeti anyagok és megmunkálások, hőtan...
emellett egy kis közgáz, matek, közlekedéstan, elektrotechnika, programozás.
kibukni meg akkor fogsz, ha nincs meg a minimális kreditszámod, akkor vagy folytatod költségtérítésen vagy távozol. amúgy meg a bukott krediteket mindig ki kellett fizetni.
bár mostantól változik a dolog, mi még nem spagettiztünk (bolognai folyamat), de a tanárok úgyis maradnak, és úgyis 30 éve ugyanazt az anyagot mondják el és kérik számon (ami már 30 éve is idejétmúlt volt...)
nézelődj -
Nem akarom ismételni magam, de igazán ellátogathatnál már a felvi.hu-ra... minden le van oda írva.
2 féle képpen számolhatják a pontjaidat:
-11. évvégi+12. félévi jegyekból (max 60 p) + érettségi (max 60 pont) + max 24 extra pontok (nyelvvizsga stb)
-felvételi tárgyakból elért eredmény %ok pontokká konvertálodnak (de magyaros volt ez) es így a két vizsgából max 60-60 pontot érhetsz el. +ehhez is jönnek még a bónuszok max 24 pont.
Tehát lehet csak az érettségiből szerezni a felvételi pontokat. -
igaz e az, hogy van egy olyanfajta duplázás mely szerint a 2 felvételi tantárgy és a nyelvvizsgák számitanak csak a pontba. tehát ha 2 100%os emeltet teszel azokból, és megvan a max elérhető nyvizsgapontszám akkor megvana 144 pont? -
azmivolt -
ejj de jó. imádom ezt a rendszert. párápáppáppáááá im lovin it. -
.....lol -e vagy? -
Jövőre már nem váltja ki tehát kötelezően kell érettségizni nyelvből, csak a +7 pontot kapod meg a nyelvvizsgákért. -
tavaly ha felvételi tárgyad volt, akkor automatikusan, vizsga nélkül 100%os emeltnek számított (kivéve pár helyet)...hogy idén is így van e, fogalmam nincs... -
HAHÓ -
Hogyha van 2 nyelvvizsgám:
angol és német közép C.
akkor hogyha az angollal szeretnék valamit kezdeni akkor milyen lehetőségeim vannak és mit kell csinálnom a felvételin? Mert ugye már van nyelvvizsgám.köszi