29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
a lényeg: mi az h a meg b tételsor?! na meg a másik: ezek az ideiek? -
http://www.illuzio.hu/grokom/dig_info.htm
Azt meg értsd már meg, hogy videóról van szó, ahol valamilyen tömörítési eljárás miatt úgyis picit elmosódott lesz a kép, onnantól meg már a 24 FPS folyamatosnak látszik. -
nos a felbontás és a dpi 2 különbözö dolog.
és 24 képkocka / mp nem perc, de akkor sem igaz. a mozikép is csak azért mert elmossák... -
"Felbontás: a képen látható képpontok sűrűsége"
Nem képernyőről van szó, hanem képről. Aminél a minőséget inkább a DPI határozza meg (nyomtató adataiba se azt írják, hogy 1600*1200-as felbontásra képes), ami ugye Dot Per Inch-et jelent, vagyis hogy 2.54 cm-t hány pontra oszt fel. Ez pedig pontosan a képpontok sűrűségét adja meg. -
"24 kép/perc sebesség esetén a videó tökéletesen mozgó képnek tűnik"
A 3D-s játék nem videó. A flash animáció sem videó. Az ilyen figyelmetlenségekkel hatalmasat lehet bukni, mert azt hiszed, hogy mindent tudsz. -
amit linkeltem az a tavalyi volt? egyébként mi az h A meg B? -
Na megvannak már az idei sorkérdések?
-
az írásbeli 69% csak sajna (mocskos Pascal feladat)
a szóbeli az nemtom mennyi lett, de mivel jó lett, ezért az egészet felhúzta, így végül
72% lett az emelt infóm -
"Adatbiztonság
Veszélyek és következményeinek elhárítása.
Természeti katasztrófa (tűz, víz)
Megfelelő szabályzat betartása
Megfelelő helyen való tárolás
Dupla másolat
"
najo én ezt nem birom, de csak azért is végig fogom olvasni:) -
"Felbontás: a képen látható képpontok sűrűsége"-lol.annál inkább hogy a mennyisége...
najo nem fárasztok senkit csak az a baj h minden 2. sor ilyen.. -
sztetek ezt valaki kidolgozta amit linkeltem? -
ez szépen hangzik de nem hiszem h ez a követelmény a tételek alapján. mindenesetre vágtad az a jó. hány százalék lett egyébként? -
pedig de
sztem mpeg és az avi az micsoda? -
nem, a cd-k logikai, mechanikai, fizikai felépítését, és hogy hogyan olvassa be a cd meghajtó, meg tulajdonságokat, meg még rizsáztam 1-2 dolgot, pl. dvd-ről is.
Kérdeztek tőlem 1-2 dolgot, aztán már mentem is. -
hm és miket mondtál? Hogy van cd meg dvd meghajto az egyikbe cd-t a másikba meg dvdt lehet rakni:) lol -
pl? Egyébként ezt hivatalosan adták ki vagy valaki kidolgozta? -
De emberek ! Informatikáról van szó, mozgóképről. Én flashben szoktam programozni, és ott sem mindegy ám a 24 vagy a 60 fps de nagyon nem. a filmeknek nem sok köze van itt, ez informatika. -
én meg átéltem :)
és Istennek hála az optikai háttértárakat húztam, amit szinte mindenki szeretett volna -
Videóról van szó, nem 3D-s játékról. A moziban is 24 kép/sec-el pörög a film, mégis folyamatosnak látszik, mert a képkockákon a kontúrok egy picit elmosódottak. Egy 3D-s játék esetében minden egyes képkocka minden egyes kontúrja tökéletesen éles, nem létezik mélységélesség stb., ezért a 24 FPS már észrevehető. -
Hát ez tényleg nem durva. PEdig én láttam tavalyi emelt info érettségit, abban voltak már cifrább dolgok is. -
már bánom, h nem lettem info faktos -
Najó nem fogom itt fikázni a rendszert meg semmit, DE:
emelt info tételek
van ilyen Nektek? Vagy ezt valaki kidolgozta?
Most rászántam magam hogy beleolvassak, mondom első tétel: emailezés...najó nézzük az utolsót:
A25 - A nem nyomtatott dokumentumok (szöveg, hang, kép, mozgókép)..jólvan
elkezdem olvasni:
• 24 kép/perc sebesség esetén a videó tökéletesen mozgó képnek tűnik
Hát..az egy dolog hogy átírtak és másodpercnek kellene lennie, de ez még akkor sem igaz! Ez elmélet, de a gyakorlatban mindenki tudja a 12 éves kisgyerek is hogy ami 24 FPS-sel megy játék pl az messze nem tökéletes!!! kééééész:( -
lehet, de nekem így mondta az egyik tanárom(bár eléggé nincs képben még 1-2 dologgal...)
-
Még mindig lehetséges. -
Én úgy tudtam, hogy akár a saját tanárod is vizsgáztathat. Tavaly legalábbis volt olyan iskola ahol így történt. -
nekem nem érdek a saját tanár, nem is tanít engem, csak úgy kérdeztem.. -
elvileg úgy van, hogy ha legalább 15 fő akar emelt szintű vizsgát tenni 1 bizonyos tantárgyból, akkor nem kell utazniuk, a vizsgabizottság utazik a vizsgázók iskolájába, v vhová a környékenre, de nem lehet a vizsgáztató tanár emelt szinten az a tanár, aki tanította a választott tárgyat... persze csak akkor lehet emelt szintű érettségit tartani, ha +kapja rá az iskola a jogot...v vhogy így lehet, így magyarázták nekem -
Az attól függ, hogy hányan jelentkeznek. Ott lesz az emelt szintű vizsga megtartva, ahonnan a környékről a legtöbben jelentkeznek. Ez nálunk ~15 vizsgázót jelentene. Persze attól még nem biztos, hogy a saját tanárodnál vizsgáznál, csak ha van papírja arról, hogy emelt szinten érettségiztethet és szerencséd is van. -
nagyon jo linket adtál.
kérdés: emelt szinten a saját suliban van a vizsga? középen tudtommal igen de emelten központi helyen..nem? -
köszi! -
itt választ találsz kérdésedre -
nem akarok nooblámát játszani csak 1 link kell ahol az emelt info követelményeiről írnak, és ami most aktuálisan érvényben van, és tuti nem változtatják meg.
EGyébként a konkrét kérdés hogy C#ben lehet e programozni, de más is érdekel. -
Soaringpilot #10397 Sziasztok!
Nem egészen érettségi, de nagyjából ide kapcsolódik:
Azt tudom, hogy az emeltszintű érettségiért nem adják meg a plusz 7 pontot ott, ahol ez a szint követelmény, de így van-e ez a nyelvvizsgákkal is? Eddig nem találtam róla sehol semmit, pedig egy csomó helyen megnéztem, de azért biztosra megyek. Szóval ha tud valaki valamit, várom a hozzászólását. A válaszokat előre köszönöm.
Soaringpilot -
Ahelyett, hogy okoskodsz, nézz inkább körül:
2006-ban is marad a 120 pontos rendszer, azaz a felvételi pontszámodat a maximum 60 hozott és 60 szerzett pont összegébõl vagy a szerzett pontok duplázásával számolják
Innen -
de igen!:) -
Pedig nem :) -
de, sztem igen! -
Dupla V1 nem létezik :P -
most nem érted? vagy hülyeséget mondok?
alapbol:
30pont-11.12.oszt.
30pont-érettségi
60pont-2 felvételi
DUPLA V1
60 pont érettségi