29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• grizzly21
    a lényeg: mi az h a meg b tételsor?! na meg a másik: ezek az ideiek?
  • Sadist
    http://www.illuzio.hu/grokom/dig_info.htm

Azt meg értsd már meg, hogy videóról van szó, ahol valamilyen tömörítési eljárás miatt úgyis picit elmosódott lesz a kép, onnantól meg már a 24 FPS folyamatosnak látszik.
  • grizzly21
    nos a felbontás és a dpi 2 különbözö dolog.
    és 24 képkocka / mp nem perc, de akkor sem igaz. a mozikép is csak azért mert elmossák...
  • Sadist
    "Felbontás: a képen látható képpontok sűrűsége"

Nem képernyőről van szó, hanem képről. Aminél a minőséget inkább a DPI határozza meg (nyomtató adataiba se azt írják, hogy 1600*1200-as felbontásra képes), ami ugye Dot Per Inch-et jelent, vagyis hogy 2.54 cm-t hány pontra oszt fel. Ez pedig pontosan a képpontok sűrűségét adja meg.
  • Sadist
    "24 kép/perc sebesség esetén a videó tökéletesen mozgó képnek tűnik"
    A 3D-s játék nem videó. A flash animáció sem videó. Az ilyen figyelmetlenségekkel hatalmasat lehet bukni, mert azt hiszed, hogy mindent tudsz.
  • grizzly21
    amit linkeltem az a tavalyi volt? egyébként mi az h A meg B?
  • Matthew Prosac
    Na megvannak már az idei sorkérdések?
  • Bandee1987
    az írásbeli 69% csak sajna (mocskos Pascal feladat)
    a szóbeli az nemtom mennyi lett, de mivel jó lett, ezért az egészet felhúzta, így végül
    72% lett az emelt infóm
  • grizzly21
    "Adatbiztonság
    Veszélyek és következményeinek elhárítása.
    Természeti katasztrófa (tűz, víz)
     Megfelelő szabályzat betartása
     Megfelelő helyen való tárolás
     Dupla másolat
    "
    najo én ezt nem birom, de csak azért is végig fogom olvasni:)
  • grizzly21
    "Felbontás: a képen látható képpontok sűrűsége"-lol.annál inkább hogy a mennyisége...
    najo nem fárasztok senkit csak az a baj h minden 2. sor ilyen..
  • grizzly21
    sztetek ezt valaki kidolgozta amit linkeltem?
  • grizzly21
    ez szépen hangzik de nem hiszem h ez a követelmény a tételek alapján. mindenesetre vágtad az a jó. hány százalék lett egyébként?
  • Bandee1987
    pedig de

sztem mpeg és az avi az micsoda?
  • Bandee1987
    nem, a cd-k logikai, mechanikai, fizikai felépítését, és hogy hogyan olvassa be a cd meghajtó, meg tulajdonságokat, meg még rizsáztam 1-2 dolgot, pl. dvd-ről is.
    Kérdeztek tőlem 1-2 dolgot, aztán már mentem is.
  • grizzly21
    hm és miket mondtál? Hogy van cd meg dvd meghajto az egyikbe cd-t a másikba meg dvdt lehet rakni:) lol
  • grizzly21
    pl? Egyébként ezt hivatalosan adták ki vagy valaki kidolgozta?
  • grizzly21
    De emberek ! Informatikáról van szó, mozgóképről. Én flashben szoktam programozni, és ott sem mindegy ám a 24 vagy a 60 fps de nagyon nem. a filmeknek nem sok köze van itt, ez informatika.
  • Bandee1987
    én meg átéltem :)

és Istennek hála az optikai háttértárakat húztam, amit szinte mindenki szeretett volna
  • Sadist
    Videóról van szó, nem 3D-s játékról. A moziban is 24 kép/sec-el pörög a film, mégis folyamatosnak látszik, mert a képkockákon a kontúrok egy picit elmosódottak. Egy 3D-s játék esetében minden egyes képkocka minden egyes kontúrja tökéletesen éles, nem létezik mélységélesség stb., ezért a 24 FPS már észrevehető.
  • Dichter
    Hát ez tényleg nem durva. PEdig én láttam tavalyi emelt info érettségit, abban voltak már cifrább dolgok is.
  • LiPTON
    már bánom, h nem lettem info faktos
  • grizzly21
    Najó nem fogom itt fikázni a rendszert meg semmit, DE:
    emelt info tételek
    van ilyen Nektek? Vagy ezt valaki kidolgozta?
    Most rászántam magam hogy beleolvassak, mondom első tétel: emailezés...najó nézzük az utolsót:
    A25 - A nem nyomtatott dokumentumok (szöveg, hang, kép, mozgókép)..jólvan
    elkezdem olvasni:
    • 24 kép/perc sebesség esetén a videó tökéletesen mozgó képnek tűnik
    Hát..az egy dolog hogy átírtak és másodpercnek kellene lennie, de ez még akkor sem igaz! Ez elmélet, de a gyakorlatban mindenki tudja a 12 éves kisgyerek is hogy ami 24 FPS-sel megy játék pl az messze nem tökéletes!!! kééééész:(
  • LiPTON
    lehet, de nekem így mondta az egyik tanárom(bár eléggé nincs képben még 1-2 dologgal...)

• Balo
    Még mindig lehetséges.
  • 2XP
    Én úgy tudtam, hogy akár a saját tanárod is vizsgáztathat. Tavaly legalábbis volt olyan iskola ahol így történt.
  • grizzly21
    nekem nem érdek a saját tanár, nem is tanít engem, csak úgy kérdeztem..
  • LiPTON
    elvileg úgy van, hogy ha legalább 15 fő akar emelt szintű vizsgát tenni 1 bizonyos tantárgyból, akkor nem kell utazniuk, a vizsgabizottság utazik a vizsgázók iskolájába, v vhová a környékenre, de nem lehet a vizsgáztató tanár emelt szinten az a tanár, aki tanította a választott tárgyat... persze csak akkor lehet emelt szintű érettségit tartani, ha +kapja rá az iskola a jogot...v vhogy így lehet, így magyarázták nekem
  • 2XP
    Az attól függ, hogy hányan jelentkeznek. Ott lesz az emelt szintű vizsga megtartva, ahonnan a környékről a legtöbben jelentkeznek. Ez nálunk ~15 vizsgázót jelentene. Persze attól még nem biztos, hogy a saját tanárodnál vizsgáznál, csak ha van papírja arról, hogy emelt szinten érettségiztethet és szerencséd is van.
  • grizzly21
    nagyon jo linket adtál.
    kérdés: emelt szinten a saját suliban van a vizsga? középen tudtommal igen de emelten központi helyen..nem?
  • grizzly21
    köszi!
  • LiPTON
    itt választ találsz kérdésedre
  • grizzly21
    nem akarok nooblámát játszani csak 1 link kell ahol az emelt info követelményeiről írnak, és ami most aktuálisan érvényben van, és tuti nem változtatják meg.
    EGyébként a konkrét kérdés hogy C#ben lehet e programozni, de más is érdekel.
  • Soaringpilot
    Sziasztok!
    Nem egészen érettségi, de nagyjából ide kapcsolódik:
    Azt tudom, hogy az emeltszintű érettségiért nem adják meg a plusz 7 pontot ott, ahol ez a szint követelmény, de így van-e ez a nyelvvizsgákkal is? Eddig nem találtam róla sehol semmit, pedig egy csomó helyen megnéztem, de azért biztosra megyek. Szóval ha tud valaki valamit, várom a hozzászólását. A válaszokat előre köszönöm.

Soaringpilot
  • Dichter
    Ahelyett, hogy okoskodsz, nézz inkább körül:

2006-ban is marad a 120 pontos rendszer, azaz a felvételi pontszámodat a maximum 60 hozott és 60 szerzett pont összegébõl vagy a szerzett pontok duplázásával számolják

Innen
  • grizzly21
    de igen!:)
  • 2XP
    Pedig nem :)
  • grizzly21
    de, sztem igen!
  • I.C.ram
    Dupla V1 nem létezik :P
  • grizzly21
    most nem érted? vagy hülyeséget mondok?
    alapbol: