29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
A tételeket nem tudhatod, csak a témaköröket adják meg.
http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=6152&ctag=articlelist&iid=1 -
Valaki tudja, hogy honnan lehet leszedni az idei emeltszintű töri követelményét? Azaz a tételeket. -
Hidd el, sokan választanák inkább azt az 1 lehetőséget, mint a 3-at. Még mindig több embert vesznek föl főiskolára/egyetemre, mint amennyit átengednek némelyik vizsgán (természetesen arányaiban számolva). Bizony nem ritka a 80%-os bukási arány. -
Én multimédi fejlesztő szakot végeztem, tanultam 3D Studio MAX-ot, és Flash-t ezek mind alkalmasak arra, hogyha komolyabban akarsz foglalkozni az animálással, akkor autodidakta módon felsőfokúra fejlesztheted magad benne. Egyébként ha végigolvasod a 3DSM topikot, az is felér egy nagy tutoriallal. -
A magyar is, mert talán végre akkor derülnek csak ki a kérdések, amikor kiosztják az iskolákban
-
Megértelek, és azért el kell ismerni, az érettségi sem olyan könnyű, főleg ha emeltet akarsz tenni. De ne keseredj el, ha nem vesznek fel elsőre, nem dől össze a világ. Én teljesen elkenődtem anno, de mára örülök, hogy egy kicsit érettebben kezdtem bele a fősuliba. -
az nem igaz, hogy nem kell rá tanulni, az viszont igaz, hogy a tavalyi tök könnyű volt(mivel tavaly érettségiztem, ezt elhiheted nekem). Azt a véleményedet viszont osztom, és hallottam is igazgatóhelyettesünktől (aki dumált vmi okéves gyökérrel), hogy az idei érettségik nehezebbek lesznek, pl. a matek biztos nehezebb lesz. -
Bocs, nem akartalak megsérteni, csak kezd elegem lenni abból, hogy az összes leérettségizettől azt hallom (és érdekes módon csak a gyengébbb tanulóktól, még egy kitűnő sem vetette ezt fel nekem), hogy jaj de könnyű, hülye az aki tanul rá, meg hogy majd az egyetem/főiskola, ott aztán lesznek kemény dolgok. Utólag könnyű beszélni. Egyelőre ez áll előttem, nem tudom hogy mire számítsak, mivel a tavalyi túl sok jó jegy miatt idén biztos nehezebb lesz. Ráadásul amit az iskolában felkészítőnek hívank, az sem ér sokat. Történelemből jó ha volt idén 5 fakultáció, a matek meg inkább egy felzárkóztató csoport, mivel rajtam kívül senki sem akar emeltet tenni.
Lehet mások nem így vannak vele, de anyagilag nem állunk olyan fényesen, hogy egy évet eldobhaték. -
én vmi animátpros suliba szeretnék tovább tanulni de nem mint főoktatás, szal ha valaki tud vmi ilyesmit szólhatna:) -
Hohó! Én meg 5,0-ás átlagra érettségiztem :P -
Nem találtad el, én még a régi rendszerben érettségiztem 4,3-as átlagra. A másik, hogy én normálisan szóltam hozzád, elvárom akkor ugyanezt.
Harmadszorra. Az egészet azért írtam, hogy aki nem tud annyit tanulni, hogy az érettségit könnyű akadályként vegye, az ne nagyon akarjon felsőoktatásban tanulni, mert azt sem fogja bírni.
És mi van, ha egy évvel később kezdesz el dolgozni?? Semmi. Szerinted a magyar felsőoktatásban tanulók hány százaléka kezdte el azonnal a középsuli után a főiskolát? Nem olyan sok, mint az ember elsőre gondolná. És nem is baj, ha szereznek az emberek egy kis tapasztalatot más téren. Pl: munka, vagy szereznek egy szakmát.
-
Egy év múlva... Számold ki, hogy mennyit buksz azon, hogy egy évvel későbbb kezdesz el dolgozni.
Nagyon szeretem az ilyen okos embereket, akik ha túl vannak vmin, akkor az már csak semmiség, bezzeg amit ők csinálnak, na az már kemény...
Gondolom kitűnőre érettségiztél, ráadásul minden 90%-nál jobb lett... -
Az érettségit is... -
Megismételheted, ez a lényeg. -
Megismételheted, de ha azon sem mész át, és követelménye valami másik tárgynak, akkor a főiskolán is csúszol. Arról nem is beszélve, hogy meg kell lennie a krediteidnek, és még pénzbe is kerül. Amit érettségire kellett tanulni, az ráadásul fityfasz ahhoz képest, mait egy vizsgaidőszakra. Ráadásul vizsgaidőszak nem 4évente, hanem félévente van. És akkor még nem beszéltünk szigorlatokról, zh-król. -
Gondolom amikor te mentél érettségire, már akkor is így gondolkodtál, és egyáltalán nem féltél. Azért nem kellene az érettségit összehasonlítani egy egyetemi vizsgával. Azt megismételheted, ha nem sikerül, itt pedig egy évet kell kihagynod, ha vmit elrontasz. És nem feltétlenül arra vonatkozik ez, aki nem tanul... -
LOL :D -
A szóbeli az gáz volt. Pont azt az 1 tételt nem nagyon tudtam.. : (
A magyar egybe nekem 3-as lett. Jó az. -

Akinem most nehezére esik tanulni az érettségire, az inkább menjen szakmát tanulni, mint főiskolára/egyetemre. -
Akar itt valaki rajtam kívül emelt szintű fizikaérettégit tenni? -
én még perpill nem, pedig túl vagyok már az érettségin :) -
Ne félj, vissza fogjátok ti még sírni az érettségit :D -
lál, pwnt :D:D::D::D -
jaJJJJ közeleg az érettségi 

-
nekem is megvolt már 2*,most megyek harmadjára
Már kellő rutinnal rendelkezem,remélem ez lesz az utolsó:)
megpróbálom a febr. kémia közepet,majd májusban a kémia,biosz emeltet,közben márciusban 2 angol középfokú nyelvvizsga(valamelyik csak sikerül) -
Nyelvtanból is ok volt minden? -
Már tavaj megvolt az érettségim. Sikerült. Jó lett. Azóta a nagyrészét elfelejtettem... -
Gondolom az érettséire gondolsz, mert felvételi az már nincs.
Használni kellene a Google-t, vagy visszaolvasni ezt a fórumot, mivel már legalább 3x be volt linkelve.
http://www.om.hu/main.php?folderID=266&articleID=6196&ctag=articlelist&iid=1 -
és az őszi felvételi feladatsor? -
próbaérettségi most lesz a hónap végén mindenhol -
a felvi.hu-n kerestem,de csak a tavalyiakat találtam -
probafelvételi mikor volt? feladatsort ho.l lehet nézni? -
amit lentebb linkeltem tételeket( 50 db) infora, az idénre jó lesz? A középszintre melyik fele kell? -
Ja felvételi az angol, de nem emeltszinten.
Szarok az igazságosságra, kétszer írtam matekot, átrakták más időpontra a törit, épp eléggé kibasztak velem tavaly, az a min, hogy 2szer számítják fel :P -
Nem, idén is csak az egyikért kapható meg a plusz 7 pont. Nem lenne vmi igazságos, ha egy erőrehozott érettségiért megkapnád a 7 pontot az érettségiért és a másik 7-et pedig a nyelvvizsgáért is. De te olyan helyre akarsz menni, ahol angol a felvételi? Mert már csak azért az emelt érettségiért jár a +7 pont, ami a felvételi tárgyad. Az emelt angol azoknak jó, akiknek kősőn jutott eszébe, hogy kellene nyelvvizsga, mivel 60% fölött megkapod érte a középfokút, s így a középfokúért járó +7 pontot (tehát nem magáért az emeltért). A bölcsészszakokon pedig alapból kötelező az emelt érettségi nyelvból, és ott nem is válthatta ki a nyelvvizsga már tavaly sem. -
Tehát akkor most az idei érettséginél úgy lesz, hogy emelt és nyelvvizsga különszámít ugyanabból a nyelvből? Mert így lenne logikus. Senki nem menne el emeltezni nyelvből, mert nyelvvizságt sokkal könnyebb letenni, és az garantált 7 pont, míg az emeltszintű nem biztos, hogy sikerült 90+%osra. -
Nem mentem el viszont az érettségi bzonyítványomban úgy van benne, hogy Emeltszint 100%. Tehát semmi nincs odaírva, ami azt mutatná, hogy nekem kiváltva lett meg. Ugyanúgy van beírva, mintha emelteztem volna angolból, és 100asra sikerült. -
ezt remélem én is :) -
Hát, én ezt a környezetemben nem így látom, bár nem járok egy elit iskolába, sajnos :(
De ha el is mennek emelt szintűre, elég könnyen elveszthetik azt a +7 pontot, ráadásul a bsc-s képzés miatt egybemostak jobb szakokat kevésbé jobbakkal, így szerintem 4-5 ponttal fognak csökkeni a határok, de ez csak saját vélemény. -
Szerintem inkább növekedni fog, mert sokkal többen merernek emeltszintűzni...