29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
ehule -
eskü h nem találom:( pls fél országomat egy linkért -
felvi.hu-n is van ilyen feature -
Még annyit mondjon el valaki, hogy ha olyan helyre akarok menni, ahova angol is kell, akkor a nyelvvizsgám semmit nem ér ugye?
Másik kérdés: mintha valaki említett volna egy olyan helyet ahol beütöd a tárgya(ka)t amikből felvételizni szeretnél, és kidobja a helyeket hogy hova lehet menni -
Lehet dolgozni is. Van egy ismerősöm Londonban, aki ott készül egyetemre menni vagy főiskolára. Most meg dolgozik pincérnő vagy felszolgáló vagy valami ilyesmiként. Szóval megoldható. -
jó persze igazad vam.
az ösztöndíj meg: hát nem tudom, vannak rossz tapasztalatok meg az csak 1 év leeht max.. -
Felsőfokú szakképesítés. Azért az nem olyan, mint egy szakmunkás képzőben szerzett érettségi... -
Tanulj keményen az egyetemen, és esetleg kapsz külföldi ösztöndíjat. -
na igen, odamenni, diploma és ismerős nélkül munkát találni, abból havonta kijönni még fizetős egyetemre is..hát nem könnyű sajnos, de az ügyön vagyok:) -
Hát dolgozz közben kint. Van ismerős, aki ezt fogja csinálni. Tesóm se ingyen tanul amcsiban. Közben dolgozik. -
ez igaz, de kimenni csak ugy egyetemre nem lehet, fizetősre nem lenne elég zs szerintem, máshogy meg 5letem sincs hogy kéne..mondjuk nyelvekkel jól állok az a szerencsém. -
Akkor menj ki Angliába egyetemre/főiskolára. Ezerszer jobban jársz, nekem elhiheted! Tesóm megunta a magyar felsőoktatást, kiment USAba, most fog diplomázni, és már jól fizető állása van, saját lakása, kocsija, amit vadonatújonnan vett szalonból, és már ott tart, hogy idén madnem vett egy Lexust, aztán nekem kellet lebeszélnem róla, hogy tök fölösleges. Mindenzt úgy hogy még diplomája sincs, csak most fogja megszerezni... Itthon tanulni egyenlő azzal, hogy 70%os hátrányban indulsz. -
jajj pont nekem mondod ezt?...Már volt 1-2 flash munkám, és közben folyamatosan tanulom az ilyen dolgokat, amiknek tényleg hasznát veszem, nem is akartam nagyon egyetemisdit játszani: a tervem Anglia volt, csak megbeszélték a fejemet hogy egyetem kell, meg hasonlók, hát nem tudom, azért valóbn kéne, de elsőévben meglájtuk, most mindenképp be akarok jutni..de az egyetemek valóban nem tanitanak sokat.. -
Ugyanezt fejtettem ki én is, pár hsz-szel lejjebb. Nem feltétlen baj, ha 20 évesként kezdesz bele a felsőoktatásba. Most még aztmondod, ez faszság, de akkor majd Te is belátod. -
Ismerősöm járt ilyen, és azt mondja, hogy nagyon megérte. Jobban benőtt a fejelágya. Dolgozott is a szakmában, mint gyakorlat, és volt rálátása a dologra, amit az egyetemen tanult, volt tapasztalata is meg minden.
Nem kell elszállni az egyetemtől. Attól még hogy kijárod, lehet hogy egy fasz leszel a szakmához.
Magyar egyetemek (akárki akármit mond) egyre szarabbak, a szinvonal egyre alacsonyabb. Elméletre mennek rá a gyakorlat helyett, és elavult az egész, úgy ahogy van. Főiskolák kezdik behozni, sőt van ami túlszárnyalt az egyetemeken, mert szinte csak a Főiskolákon vannak a tanárok közt vérfrissítés, és így sokkal naprakészebbek a tanárok. Mindenhonnan ezt hallom.
Ha kicsit több bátorságom lenne, akkor már rég elhúztam volna amerikába tanulni a tesómhoz, de sajnos beszari vagyok ebben a témában. Így jővőre megpróbálom máshol az egyetemet/főiskolát, mert sajnos tavaly rosszhelyre vettek fel :( -
Azért gondoltam mert 4x annyi emelt szintű érettségit fognak írni az előzetes felmérések alapján, aztán mondjuk ki tudja mennyire reprezentatív volt a felmérés... -
A 22 vizsgatárgy részletes követelménye -
áhá.szakmunka:S nekem egyetem kéne.. -
az pl. hogy maradsz a sulidban negyedik után, 'ötöd'évre, ötödies leszek, szakmát tanulsz... -
mi ez a technikusi 5öd év?:O -
Ugyanígy gondolkodom én is, ezért azt csinálom, hogy most elmegyek középszintű infóra, majd megyek 5öd évre technikusira, majd legfeljebb teszek egy szintemelőt, ami ha nem sikerül jól nem kell elfogadni!!! Ja és a technikusi is +7 pont! -
Már miért emelkedne?? Szerintem csökkeni fog, mert többen mennek főiskolára, mitn egyetemre, mert gyakorlatilag ugyanazt tanulják ott is a BSC miatt. Arról nem is beszélve, hogy az idei érettségi állítólag nehezebb lesz. -
Cnut #10527 Na itt olyan aki felvi.hu -n intézi a felvételijét rajtam kívül? -
én engem nem az érdekel hogy felesleges, minnél több pontot akarok, de ha kiszámolod én csak 3mat kapnék azért hogy infobol is emeltre mennék, és igy 15 százalékkal vagy ha többel jobbat csinálok közepen akkor már megérte. nem számitva a duplázásrol mert ugye:
emelt szinten kapok mondjuk 70%osat
az 24 pont+3pont ->duplázva: 48+3=51pont.
közepen mondjuk 90%ra:
28 pont->x2=56 <-már jobban járok. -
Majd most lehet fog, remélem 134 elég lesz kb villamosmérnökire... -
Nem ismerem a BME infó szakot, de BME-n az összes műszaki szakon, kívéve az építészetin alig ment 120 fölé a ponthatár, szóval tök fölösleges oda 144-gyel menni. -
Hohóóóó, de még hogy :D
[örül a vacak kis kettesének] -
Közepen szobeli sincs.. -
na de csak 3 pontot kapok vágod?
És mivel ez igy azt jelenti hogy 15%kal kell jobbat irnom középen, ami meglenne talán,
egyébként bme infora mennék -
Van olyan oldal, aho la szakmák szerint írnak arról, hogy milyen a munkaerő piac jelenleg, és mi várható? MEg, hogy fizetések terén hogy vannak a dolgok. Indexen láttam hasonlót, de ott csak a főbb szakok voltak, és elég vázlatos volt az egész. -
karja-szakja válogatja :) meg hát soksok pénzek tudnak múlni rajta... -
az egyetemen örül az ember,ha megvan a 2-es:) -
Persze, a teljesített kurzusaid gondolom megmaradnak az indexedben :) -
iskolája válogatja (meg ki tudja mi változik most a spagettis rendszerben), de úgy működött régen, hogy ha nagyon magas átlagot sikerült elérned, akkor minden újrafelvételizés nélkül hajlandóak voltak átvenni államira, ha átjelentkeztél (persze ahhoz ott csökkennie kellett az aktív létszámnak, de ez általában megtörténik...) -
Olyat lehet, hogy felvesznek idén fizetősre, elvégzem az egy évet, majd leérettségizem újra stb, és jelentkezem ugyanarra a szakra államira, akkor beszámítják a fizetős évben megszerzett vizsgáimat? Tehát, ha siekresen elvégeztem az első évet, akkor a felvételimnél beszámítják, és másodévesként kezdhetem állami fin.-ban? -
ha komolyabb helyre mész, akkor mindenképp csinálj két emeltet a két nyelvvizsga mellé... jobb maximalizálni, nem harapják le a fejed, ha túlcsúszol pontokkal. -
Csak linkeket kérek, mert a felvin megint nem találtam:(
INfó középről kellene infó...
Más: adjatok 5letet! Van 2 nyelvem és matekból emeltezem. Ezen kivül duplázom: mi a teendő? A 2.tárgy (infó) jobban megéri közepen igaz? Hiszem akkor csak +3mat kaphatok.. -
Tavaly is volt ilyen 20 oldalas kiadvány, amin rajta volt konkrétan a követelmény emelt és köépszinten is. -
a felvi-n rákattintasz az egyetemre,szakra,majd a vizsgakövetelményre
Ez valamivel bővebb,de van ami részletes,én is azt keresem -
De tavaly adtak egy lapot, amin rajta voltak a követelmények, hogy melyik témakörök kellenek. Ezen az oldalon meg csak a szóbeli van.