29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Nekem kb 90-es emelt törit kéne írnom. Remélem a 98-as töri közepen után menni fog :) -
Van olyan hely ahova csak angol kell. Így ha már kiváltottad azt, akkor van 134 pontod. (60 pont mert egy tantárgy, mivel a szerzettet duplázod ezért 120 pont, plusz az emeltszintűért adható 7 pontot is duplázzák 14-re.)
Pár osztálytársam így már benn érzi magát a Corvinus egyetem élelmiszermérnöki illetve kertészmérnöki karán. Tény, hogy nincs túljelentkezés, de lehet elbízzák magukat, mert lehet sokan gondolkodnak így. -
De előtte meg ügyfélkapun regisztrálnod kell magad egy okmányirodában. -
ha ez így van, akkor gyakorlatilag matek+angolos helyre már nagyon könnyen felvesznek: elég 40 pontos matekot írnom a 60ból..az nem sok -
felvi.hu -
hi. azt hallottam hogy az A és B lapokat ki lehet tölteni neten és aztán átutalással lehet fizetni, nem tudja valaki hogy ezt hol tudom megtenni? (mármint a lapkitöltést:D) -
Valaki tud egy jó könyvet, amiben emelt törire ki vannak dolgozva a tételek? -
Jaja. -
Aha értem. Na most kérdés: 5 tárgyra jelentkeztem érettségire: angol nyelv, informatika, matek emelt, irod, töri.
akkor a nyelv, az angol, ami 100%os emeltnek számit, azt jelenti hogyha valahova ahova megyek matek és angol kell, akkor:
-van alapbol: 14(2 nyelvvizsga)+7(matek emelt)+60 (100%os angol) = 81 pontom?
És erre jön még rá amennyi elérek matekbol? -
Érettségire hogy lehet online jelentkezni? -
Magyarul csak a nyelvi bölcsészszakokra kell újra tenni a vizsgát. -
"A Felvételibe nem számítható oszlopban a matematika és idegen nyelv érettségi tárgyakat csak azoknak a 2005-ben érettségizőknek kell megjelölniük, akik:
matematikából az év végi osztályzatukat fogadták el érettségi jegyként;
idegen nyelvből 2005-ben nyelvvizsgával szerezték emelt szintű érettségi eredményüket és vagy anglisztika vagy germanisztika vagy romanisztika szakra szeretnének jelentkezni. Ezeken a szakokon ugyanis az emelt szintű követelményként meghatározott nyelvből valóban teljesített érettségi vizsga eredményére van szükség." -
Nem, mivel ugyanolyan mintha előrehozott érettségit tettél volna. -
Cnut #10576 Jelenkezési lapon sem kell feltüntetni h kiváltottad? -
MErt ugye 2005ben érettségiztem, és akkor még kilehtett váltani. -
IGen az volt, de idén angol is lesz felvételi tárgyam, és a bizonyítványomban benne van, hogy 100% emelt, és semmi utalás, hogy én ezt nyelvvizsgával kiváltottam. Szóval nekem nem kell angolból érettségiznem, kivéve, ha angol szakra mennék. -
Nem. Csak ha külön ezt kérik. -
sose szerettem a különtanárokat:S fizetni rá, pfőőj! -
a felvételi tárgyad ha nyelv, akkor nem érdekel senkit hogy előrehozott érettségiként megvan a 100%emelt nyelvvizsga miatt, ujra le kell ülnöd ugye jól tudom? -
De neked angol volt a felvételi tárgyad? Mert mintha úgy emlékeznék, hogy geofikára járnál. -
Igen, én is így gondoltam. -
de nem 5ös kell, a jegy semmit nem ér, hanem a százalék, amiből a pontot számolják -
BME - programozó matematikus.
van az emelten programozás, de annyi, hogyha azt egyáltalán nem csinálod meg, még úgyis lheetsz 5ös, de akkor mindent hibátlanul kell. viszont ha nem is tudsz pascalban semmit, akkor is, ha már megnyitod, és elmented olyan néven, mint amilyenen kérték, már 2 pont. -
Ja nem félre néztem :( -
HVGben olyat olvastam, hogyha valamiból 100%ot írsz emeltszinten, akkor az +24 pont. Igaz ez? -
Hát nekem pedig kurvára kiváltja, mert benne van az érettségi bizonyítványomban, hogy 100% emelt angol. Kutya sem állapítja meg róla, hogy most azt megírtam vagy sem. -
A pluszpontok max 24 et tehetnek ki, tehát nem számit hogy ha valamiből rosszabb százalékot érek el mint 100% akkor nem tölti ki azt a helyet a pluuszpontok 24 felé eső része? ugy tudom nem:( -
na de a szobeli 1 dolog: a programozás azért már nem könnyű dolog, merre tovább 1ébként? -
nem minden bölcsészen volt kötelező az emelt, csak olyan szak/szakpár esetén ami nyelvi szak.( pl angol-magyar kepzesnel igen, de kulturalis antropologia- szociologa szakparnal no) -
én emeltre megyek. faktos vagyok, bár a fakt tanárom nem sokat ért a dologhoz, szóval fogok járni különtanárhoz. az azt mondta, hogy 2 hét alatt nevetve felkészít az emeltre. jol van mondom, ha ő mondja... -
van rá félorám, hogy eldöntsem: emeltre vagy középre menjek infóból: 2 nyelv+matek emelt miatt csak 3 pontot kapok plusszba, ami egy későbbi felső nyelvvel már nem is gond, ha ezen a 3 ponton múlna...közép lesz sztem -
nem váltja ki! nekem ma mondták, ha bölcsészre mész, vagy ahova kell akkor nem, váltja ki -
Pedig kiváltja... -
Én úgy tudom, hogy felvételi tárgyat nem vált ki a nyelvvizsga. Bölcsészkarokon annyi volt a küülönbség, hogy ott kötelező volt emelt érettségit tenni, és nem elégedtek meg a középpel. -
Easy Rider #10555 Hmm, tavaly is úgy volt, h csak bölcsész karon nem fogadták el, és én úgy tudom, hogy most is így van, tehát mindenhov felvételit ér, kiv bölcsészre. Ha nem jól tudom, javítsatok ki! -
Kérdezem, aki tavaly emeltre ment: elolvastam a lottós játékot: ott beolvasni kellett külsö txtből az adatokat? -
Most látom infóból közepen is van szóbeli! Oda meg mit kell tudni? Az 50 tétel első felét( 25öt?) -
ezt adta angol+informatikára:
gazdaságinformatikus (BSc)
biológia v. fizika v. informatika v. történelem v. szakmai előkészítő tárgy
a szakmai előkéászitő lenne az angol? WTF? -
dánkesön -
Ahol nyelvből van felvételi, ott a nyelvvizsga nem váltja ki az érettségit. De ha nem kötelező neked emletet tenni, akkor a nyelvvizsgádért még megkapod a +7, vagy +10 pontot.