29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• Gladiator
    na, próbáltam kitölteni a felvételi lapokat, de ez kész. fingom sincs az egészről.
    próbáltam neten, ott meg a kibaszott om nem képes küldeni a mailt, amiben benne van a biztonsági kódom
  • grizzly21
    kár ezen vitatkozni sztem, ugyse fogja valaki megváltoztatni a jelentkezését emiatt.
    Matek, emeltszintű próbaérettségit hol lehet megnézni javítókulccsal? Emailt már küldtem nekik hogy küldjenek, de nem jött azóta se, és nekem neten is elég lenne ha lenne
  • I.C.ram
    Én abban a szerencsées helyzetben vagyok, hogy amit szeretnék cisnálni, abból jól meg is lehet élni. Mióta az eszemet tudom a gazdaság, és a poltikai/diplomácia érdekelt :)
  • I.C.ram
    Persze, hogy ellehet, de van egy közhiedelem, hogy csak a pénzügyi, infó, meg joggal lehet csak minimálbér fölött keresni...
  • Dichter
    Egyébként az senkinek nem fordul meg a fejében rajtam kívül, hogy valaki nem azért megy ilyen-olyan szakra, hogy sok zs-t keressen, hanem azt csinálja amit szeret?
  • Dichter
    Ezt egyedül Te hoztad most fel.
  • Sadist
    "a bölcsészek tudnak jól is keresni, ha profik a szakmában, és egyre nő a fizetésük is."

Ezt szerintem akármelyik szakmáról el lehet mondani.
  • grizzly21
    az bölcsészegyetemi életben soha nem is leszek benne, viszont vannak "infós" ismerőseim, akikkel szoktam beszélgetni erről.
    És nem csak infós az aki nem bölcsész, csomó más jó szak van, de hidd el, hogy a felnőtt ismerőseim között látom, hogy pl apám bölcsészhaverja abból él, hogy házakat vesz meg, ujit fel, és ad el drágábban, egy másik ismerős flashben programoz a bölcsész diplomájával stb
  • grizzly21
    ezért nem érdemes vitatkozni neten, mond már el hogy jönnek a lányok ahhoz, hogy melyik egyetem a jobb? Ezt már csak az mondja indoknak, aki mást nem tud felhozni..
  • grizzly21
    :DD micsoda lehetőségek! hajrá!
  • I.C.ram
    Kutatás, történészek stb, sőt már a pszichológia is ide tartozik. Statisztikák szerint a diplomás munkanélküliek közt jóval kisebb a bölcsészek raánya, mitn a többieké, ergó könnyebben találnak munkát is. Átlagkereset is növekszik folyamatosan ebben a szakmában. Arról nem is beszélve, hogy a munkáltatók 30%a szerint hiány van belőlük, ami baromi magas szám a kozgazdászok 2-3%ához képest... Sőt a Bölcsészeknél meg a tanároknál van a legnagyobb hiány, viszont a bölcsészek tudnak jól is keresni, ha profik a szakmában, és egyre nő a fizetésük is.
  • Dichter
    PL: tanár
  • Bandee1987
    tényleg, a bölcsészeket pontosan hol alkalmazzák?
  • Dichter
    Pedig barátom Te vagy az, aki butaságokat beszélsz. Egyrészről semmiképp sem fogom gyarapítani a munkanélküli bölcsészek táborát, mivel nem bölcsész vagyok.

Másrészről ha végigolvastad volna a hozzászólásomat (de tudom, hogy Neked nem szokásod olvasni, inkább megkérdezed 20x-ra is ami már meg lett válaszolva), akkor láttad volna azt a sort, hogy: "Menjetek csak infosnak. 5 év egyetem 99-1 % arányban fiúk-lányok. :) Persze ne ez határozza meg a dolgot," De menjél csak infosnak, kívánom, hogy legyél benne sikeres, de ne nyilatkozz olyan dolgokról, amibe még nem vagy benne. Pl: mi történik, és mi nem egy főiskolán.

Písz
  • Balo
    Az egész ország területén? Vagy mért nem írtál várost?
  • I.C.ram
    2500 ft húzós azért :) Annyiért már diplomás tanárok korrepetálnak :)
  • I.C.ram
    Azért a Bölcsész kar sem olyan egyszerű, inkább csak másfajta tudást igényel.

Munkaerőpiacról meg annyit, hogy jelenleg jóval nagyobb a hiány a bölcsészkarosokból, mint mondjuk a kozgázosokból, jogászokból, sőt még asszem informatikusból is. HVGben olvastam.
  • Balo
    Oké, köszi, remélem nem szúrok el semmit.
    Most épp a diákigazolványképem retusálom:) Remélem azért felirsmerhető maradok:)
  • I.C.ram
    Pénzt asszem később is lehet küldeni, csak véglegesíteni kell 15éig.
  • Balo
    Nem tudja véletlenül valaki, hogy e-felvételis jelentkezésnél meddig kell átutalni a pénzt, illetve, hogy azt véglegesítése előtt, után vagy mindegy hogy mikor van meg? Február 15-ig kell-e?
  • Cnut
    Én BMF-Bánkira megyek, annyi csaj van mint a csillag börtönben! De a következő 40 évben lesz esélyem érdekes dolgokkal foglalkozni és a velem egy háztartásban előket eltartani. Míg ha bölcsész, kommunikációs, idegenforgalmi manager, művelődésszervező lennék ez pöttyet nehezebb lenne.
  • grizzly21
    jajj annyira butaságokat beszélsz...hogy lehet felhozni ezt hogy ott jobb csajok vannak? Úgy értem hogy nincs semmi, hogy gyakorlatilag (persze minden nézőpont kérdése) nem tanulsz semmi hasznosat, igaz h nem fogsz vért izzadni mint egy BME-s, de majd utána amikor bekerülsz a munkanélküli bölcsészek táborába, akkor meglátjuk, hogy melyik érte meg jobban
  • grizzly21
    ajjaj..nem minden infós kocka, és ismerkedni nem csak egyetemen lehet sőőt..ált.egy egyetemista nem is ismeri minden évfolyamtársát, néha még látásból se, azért van ott annyi fiú, mert műszaki tárgy, ennek ez a rendje..egyetemre tanulni jársz, partizni máshol kell
  • Bandee1987
    értem, de engem marhára nem érdekel a bölcsész szak, ha már választani kell, akkor az érdeklődési terület alapján választok. Bár pl. DF-en nincsenek külön karok, így ott elég sok jó csaj csaj van, pl. a kommunkációs részlegen.
    Bár jobban örülnék, ha bmf-nikre vennének fel, mert az amit ott adnak, értékesebb és után könnyebb elhelyezkedni munkahelyen. A csajozást meg bárhogy máshogy is meg lehet oldani.
  • Dichter
    Én sem azt mondtam, hogy az után válassz főiskolát/egyetemet, hogy hány csaj jár oda, csak erős azt mondani, hogy a bölcsész szakokon nincs semmi.
  • Bandee1987
    az lehet, de engem pl. kurvára nem érdekel a bölcsészet vagy a gazdasági ismeretek...
  • Bandee1987
    én a BMF-NIKre jelentkezem mérnök infóra (bsc), ha oda nem vesznek fel, akkor megyek a DF-re ugyancsak mérnök infó (bsc) szakra
  • LiPTON
    ebben igazad lehet(a 99%-1%): pl. voltam nyíltnapon BGf-en, és v 80% lány volt az előadóban, de tele volt(a tanár szerint 240 fős terem), és még álltak v 50en.. szóval csorgott a nyálam
  • Dichter
    Menjetek csak infosnak. 5 év egyetem 99-1 % arányban fiúk-lányok. :) Persze ne ez határozza meg a dolgot, de a bölcsészek, gazdászok átélnek sokminden mást is az egyetemi évek alatt, amit egy infos nem.
  • grizzly21
    hát ez az: semmi:P
  • Gladiator
    mer, mi van ott?
  • OPM
    eheh sokan ezt mondják, aztán utána mindenki irígykedve hallgatja, mik vannak ott.. na de többet nem is írok róla, én elvagyok ott mint hal a vízben :P
  • grizzly21
    igen de oda természetesen nem is akarok menni..bölcsészek...áhh:) az érdekelne ami nem bölcsész:)
  • LiPTON
    de ott nem tudja kiváltani nyelvvizsgával az emelét szintűt
  • grizzly21
    Nos, akkor kérdésem: azok az egyetemek listája érdekelne ahova 1 nyelv a felvételi.
    Én azt hittem ez csak ilyen bölcsész szarokon van..
  • LiPTON
    nem nagyon.. tavaly föciből előrehozottat tettem, és hát... szóbeli előtt 2 nappal volt kb. 4 tételem kidolgozva... a 40ből:D aznap fénymásoltam le a többit
  • LiPTON
    -felhozta-
  • LiPTON
    én is ettől tartok, h mindenki rájön ezekre: azért hoztam fel, mert már más is felhoztam
  • Gladiator
    mindenhol lehet szerzett pontot duplázni?
  • Gladiator
    kurva élet! más is rájött??!!!