29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
van másik. angol német van.
és vhol kell szólni, hogy én így gondoltam a pontjaimat? -
Valaki, aki vágja is a témát. Érettségi jelentkezésnél, ha már van érettségim, és jelentkeek újra szintemelőre valamiből, és esetleg nem megyek el, megírni, akkor semmi tétje nincs, ugye? -
Úgy lehet, hogy van 120 pontod, de mivel emeltszintűt kiváltotta az angol érettségi, ezért +2x7=14 azaz 134 pontod van alapjáraton, de erre már nem kapsz újabb +7-et a myeévvizsga miatt ugyanabból a nyelvből, max akkor, ha más nyelvből is van. -
wáhááá! kész vannak a felvételi lapok. múlt hét vasárnap óta írjuk anyummal. igazándiból még most sincs kész, de már alig van hátra! minden ki van töltve csak az iylen hülye lapokat kell beleraknom holnap. hihetetlen boldog vagyok. kiváncsian várom, hogy mit csesztem el.
amúgy ha nem bölcsészkarra megyek tuti működik ez a 2 nyelvvizsgával 141 pont? vki felhívott már egy sulit ezügyben? nekm mindenki mást mond. vki mondott olyat, hogy ugyanazért a nyelvvizsgáért nem kaphatok max pontot, meg még mellé +7-et. -
Hali!
Sürgős kérdésem lenne, plz segítsetek!
Ha már van egy 2005-ös érettségim, de idén teszek töriből egy szintemelőt azt jeleznem kell valahogyan a B lapon is, vagy elég ha csak elküldöm majd az eredmény fénymásolatát a többi fénymásolattal együtt? -
THX!!
-
1.) Középszintű érettséginek veszik, az érdemjegynek megfelelő maximális százalék alapján kapod a pontot. Tehát ha pl. 5-ös kaptál, akkor az 100%-osnak veszik, és 30 (vagy ahol 1 tantárgy csak a felvételi ott 60) pontot kapsz. -
2.) nem
3.) rád, újra add meg a teljes neved. -
1.)Nekem a régi rsz érettségi bizonyítvány van. Az alapján, hogy számolják ki a pontokat?
2.) "A" és "B" lapon az értesítési címet is meg kell adni, akkor is ha megegyzik az állandó lakcímmel?
3.) "A" lap második oldala legtetején van a "jelentkező neve". Mi az? Kire vonatkozik?
Köszi.
-
marmint mihez kepest kulonbseg? en csak a bme kozepet ismerem, annak sokkal durvabb a nyelvtanja, ott arra mennek ra, hogy hova kell aposztrofot rakni, itt a szokincsre, de nem annyira kemeny. kotoszavakat kell ismerni nagyon, meg tudni kell kovetkeztetni, hogy ha pl van vesszo akkor nyilvan nem hasznalok that-et, es hasonlo feladatok. a magnohallgatas eleg konnyu, nagyon buta nyelvtant hasznalnak. ami egy kicsit szemet az az igaz hamis, mert nem egyertelmu, de ez minden vizsgan igy van. a szobeli resze szinten nevetseges, 4-en 5-en kell beszelnetek, vki beszel, te kigondolsz egy frappans mondatot, bebofogod, vigyorogsz, es mar mas beszel, te meg max pontot kapsz. arra sem kell igazan tanulni. en legalabbis semmit sem tanultam az egeszre, es 92 % lett -
Mázlista.
-
nem, helyette a szakközépiskolai bizonyítvány és az érettségi bizonyítvány fénymásolatát kell elküldeni. -
Igen, fénymásolatot kellett küldenem, és beiratkozásra is bevinnem. -
OPM #10737 oké thx
remélem akkor hogy most se kell...
de akkor hogy igazolod az érettségi eredményeid? elég a fénymásolat? -
Nekem tavaly még nem kellett, de azért nézz utána. Napról napra változik az oktatási rsz. -
OPM #10735 Nem tudjátok, hogy akinek már van érettségije és most szeretne jelentkezni annak is kell a volt gimijéből jegyigazolást/pöcsétet szerezni a B lapra? -
Úgy hallottam közben, hogy van lehetőség fellebbezni 77%-tól. 78,35%-om van, kitudja, hátha megadják...
Engem inkább az bánt, hogy még soha nem buktam meg semmin (pl. kresz vizsga, nyelvvizsga), szóval ez az első pofon az élettől:), mondjuk még vizsgaidőszakom se volt:D -
ez sztem nem így megy.. ha jelentkezel, el kell menned -
aki vmien felsőoktatási intézményben tanul("hallgatói jogviszonya van"), vagy van vmien végzettságe(BSc/BA, MSc/MA, vagy feésőfokú szakképzettsége(FSZ) -
Valaki nem tudja, hogy mi van akkor, ha jelentkeztem érettségire valamiől, de nem megyek el, viszont van már érettségim? Akkor ugye nincs tétje a dolognak? -
"A" lap 6. pontja kikre vonatkozik?
Köszi!
-
tényleg csak szókincsben van különbség? Nyelvtanban, feladattípusokban semmi? -
nekem sikerult, oh yeah:) -
ez igy van, de en a pontok miatt tettem felsot, nem azert mert nagyon jol beszelem a nyelvet
amugy meg azert nem mutat rosszul az a felsofok az oneletrajzban.
nem is a papirt nezik hanem a tudast, az meg fuggetlen a papirtol -
Nem a 7 pontról beszélek, hanem az általános megítélésről. Mikor nyelvvizsgáztam mehettem volna telcre is, de miután meghallottam aroszs hírét, meg láttam ,hogy nulla tudással is simán lelehet rakni szinte. Inkább a jóval nehezebb, ámde sokkal olcsóbb EURO-t választottam, ennek legalább van tekintélye is. -
mi az hogy szarba sem nézik?Ugyanúgy megkapod rá a 7 pontot,mint akármelyik nehezebbre,és most ez a lényeg nem a nyelvtudás,azt ráérsz később fejleszteni,amikor szükséged lesz rá -
TELC pf... a legszánalmasabb nyelvvizsga központ jelenleg. Kb szarba se nézik a TELCes papírt a legtöbb helyen. -
Easy Rider #10723 + magasabb szókincs tekintetében a követelmény! -
Hát most inkább ráhajtok akkor német középfokra, az több pontot ér. Amúgy TELC-es felsőfokún nem a feladatok nehezebbek a középfokúnál, hanem a javítás gecibb. -
Őszinte részvétem, csak lesz javítási lehetőség? Nem?
-
Nincs meg a felsőfokú angolom, de ideges vagyok! 3 kurva pont, hogy bassza meg!!!!!444444444444444 -
felvi.hu -> efelvételi
online igencsak előnyösebb :) -
efelvételi :) -
Az online vagy a postai beiratkozás előnyösebb?
Az online hogy kell?
"A" lap 6. pontja kikre vonatkozik?
Köszi!
-
Szerintetek mit kell akkor csinálni, ha nyáron az összevonásoknak köszönhetően megváltozott az iskolám om kódja, de az e-felvételiben még a régi van? Persze új nevet is kapott, ami olyan hosszú, hogy még a hagyományos felvételi lapra sem fér ki: Kossuth Lajos Gimnázium, Szakközépiskola, Kollégium és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény. nevetséges :/ -
Kérdezd meg az egyetemeden, hogy van-e még hallgatói jogviszonyod. -
"B" lap 1.b.!!!!!!!!!!
"Ön jelenleg felsőoktatási intézmény hallgatója?"
Nemtok mit kell be X-ni, mert engem most basztak ki a PTE-ről :(
-
nekem van felsleges, lehet rá licitálni!
:D
Amúgy ha nem találsz lapot, jelentkezz az e-felvételin. -
hol lehet ilyen a/b lapokat venni? azt tom hogy postán,de elfogyott,állítólag... Bp-en melyik postahelyeken? -
I.szerintem nem
II.milyen B pont?
III. Igen!
IV. Pontok alapján vesznek fel szerintem mindenhova mi más alapján?