29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Csak azt jelölöd meg? -
Nem, a németet ÖSD-n.
Az angol sajnos telc-es, amire nem vagyok túl büszke, de legalább van +7 pont, később majd úgyis kell vmi szakmai nyelvvel bővített felsőfokú, de azzal még ráérek. -
BCE, gazdaságelemzés BSc. -
annyi a dij, de ott a szöveg h mikor kell törleszteni..najo mindegy -
najo már a gyarmatoknál vagyunk..könnyű terelni a szót nem vitatkozom, én jot akartam azzal hogy belinkelem kész aki nem él vele az nem él vele -
hol csináltad /tátok a németet TELC-en? -
Easy Rider #10824 Angol középfok C, német középfok C, informatika emelt szintű érettségi. -
ez nem a magyar felfogasomon mulik, a diakhitelt is hosszu keservers evekig kell torlesztened. mellesleg miben is jobb az angol felfogas, akik ha tehetnek meg mindig a gyarmataikbol elnenek, sztem ez sokkal barbarabb, ha mar belemerultunk. es olyan --->>>N-I-N-C-S<<<---, hogy csak ugy elengednek valamit. -
és milyen szakra pályázol ? -
Felsőfokú német, középfokú angol, és matekből megyek emeltre. -
Ezt Te hogy fordítanád?
The fees for a semester of study for EU students is approximately GBP 588. Students should allow around GBP 50 (euro 75) per week for food and other personal expenses and GBP 70 per week for accommodation in the University's self-catering apartments. -
azt irja csak te nem érted. a forintot azért irja mert a studytours magyar. -
Eleve érdekes, h forintban adják meg...nagyon érdekes. :)
És én ezt talltam a Luton oldalán. Ami nem egészen ilyesmiket ír. -
Nem kötözködésből, de ha a barátod volt kint, akkor csak hírből hallottál róla... -
Miért keresne Magyarországon többet az, akinek külföldi diplomája van? Hazánkban is vannak nagyon színvonalas egyetemek. Sőt! -
1 hónapot voltam angliában, van olyan barátom, aki 1 évet, nem csak hirből hallottam a dolgokról -
Azért mert mindenki azt szakjózza, hogy milyen kurva jó külföldön élni, mert ott kolbászból van a kerítés, és mindenki százezreket keres azzal, hogy a Tescoban árufeltöltő, vagy dokkmunkás, nem kell mindent bevenni. Hidd el, voltam kint, tudom mit beszélek. Ott is keményen kell dolgozni, hogy megélhess. Mert igaz, hogy hetente kapják az emberek a fizetést, és többet mint Mo.-on, de arányosan drágább is minden. Amiben különbözünk tőlük, hogy magasabb az életszínvonal. Alacsonyabb adók, nagyobb állami támogatások, jobban működő, és nagyobb gazdaság és ilyen apróságok, minthogy a nyugdíjasoknak ingyér van a gyógyszer teszik jobbá Angliát. De egy egyszerű kétkezi munkás ott sem jár S Mercivel. -
Ez a magyar felfogás..csakhogy azt felejtitek el, hogy Angliában az életszínvonal olyan magas és ezért drága is, hogy az 500ezres kereset ott olyan mint itt a 150es kb, tehát akir olyan egyetemen végez az minimum dupláját kapja, és akkor már törleszt. más kérdés hogy aki visszajön magyarorszgára az nem fog vagy nem sokkal fog többet keresni 500nál, ott a törvény olvasd el, ne velem vitatkozzál, ez nem meseország, hanem ki van számolva hidd el -
Persze, hogy baromság. Ilyen egyszerűen még Angliában sem létezik. Max Csodaországban. -
najó azt azér vágom.. csak irónikusan tettem fel a kérdést.. -
#10800 -
Ti miről beszéltek? :SSS
EZ érdekes egy feltétel az biztos.. "nem számt, h mennyit törlsztettél.." vicces lenne egy banki ügyintéző szájából.. -
Olvasol is? Az 500K FELETTI összeg 9%-át kell fizetned. Vagyis 510ezer ft/hó nettónál 900Ft-ot. Vili? -
Tuti valami sántítás van a dologban, de Luton nagyon szép hely, egy hónapot éltem kint ott :) -
sztem is kicsit gáz az a 500E... 25éves futamidő??? inkább nem próbálnám... (és ez még csak a tandíj?) -
jo én nem fogok meggyőzni erről senkit, nem érdekel hogy mit hogyan nem használtok ki, ott van a linken amit adtam az angol törvény amit ezt kimondja
magyar felfogásuak vagytok akkor jobb is ha itt maradtok -
nem szeretnek majdnem 50 evesen adossaggal elni, es olyan BIZTOS hogy nincs hogy csak ugy elengedik -
nem haragszom, nem kötelező, én csak ideírtam mint lehetőség..mindenki a saját szerencséjének a kovácsa -
Ne haragudj, de ez baromság. -
utolsó kérdés: a b lapot a cimzést ugy kell megirni,ami a felvételi tájékoztatoban van cim az egyes egyetemekről? pl: BME villamoskar:Egri J utca 18? névnek meg :BMGTE vill és info kar? -
Ha valakit érdekel a téma: szórólapon értesültem róla, azóta már nyomoztam a dologban, még mindig információkat gyüjtök, de ami a lényeg:
Angliában egyetem
Lehetőség van Lutonban (Londontól 30km-re) egy elég jónevű egyetemre járni Bsc-s képzésre.
A módja a következő:
Meg kell írni egy angol szintfelmérő tesztet, melyre jelentkezési díj:5000ft, márc 20-áig kell jelentkezni, és 25-én kell megírni a tesztet. A másik feltétel, hogy az érettségi átlag 3.5 felett legyen (ez nem nehéz egyáltalán).
Hogyha mind2 sikeres, akkor fel vagy véve, ezt augusztusban mondják majd meg, de ha felvettek az nem jelenti azt, hogy hoda kell menned, csak nyitva áll a lehetőség.
Az egyetem díja:
Amint lediplomáztál (Bsc-s alapképzés) kell törlesztened 25 évig: amennyiben kb 500.000 HUF felett keresel ugy a feletti rész 9%át kell fizetned, ha alatta keresel akkor semmit. Amennyiben letelik a 25 év, nem számít hogy mennyit törlesztettél, semmit nem kell utána.
További információ, ahol a tesztet kell megírni, és akik magyar részről szervezik az egészet:
Study Tours Itt a felső, középső linkre katt(aktualitások: angol állami egyetem). Egyébként kb 100an tanulnak most kinn, sokfajta minőségi képzés van, ez a honlapjukon is látszik.
Illetve maga a Lutoni egyetem honlapja itt.
Én megírom aztán majd eldöntöm, mindenesetre nem rossz lehetőség. -
igen
-
Mindenkinek köszönöm, világos a dolog.
Ha nem irom oda hogy miből milyen szintet akarok majd az sem nagy baj ugye? Ugyis elkdülöm nekik jun11ig.
Tehát ha az van irva hogy:hozott pontok a pontsz.modsz.ek c fejezetben leirtak szerint, akkor év végit néznek? -
Az egyéb közlendő rovatban a fénykép az a diákhoz szükséges fényképet vagy az önéletrajhoz tartozót jelenti?:
csak oda kell fényképet csatolni, ahol oda van írva a "tájolóban", h fényképes önéletrajz
-
7.Kérelem: Nyelvvizsga+pont, és emelt szintért járó +pontot is ide kell írni?:
igen
(pl. "emelt szintű történelem érettségi vizsgáért")
-
tehen_m #10795 Hol lehet megtalálni a netes felvételit? (vagy regisztréálni kell hozzá)
-csak kíváncsi vagyok h hogyan nézhet ki
-
"5.B Érettsági eredmények: 12.es vagyok->üresen marad":
a szinthez írd be, miből mient akarsz tenni/vagy ami már +van, a többit hagydd üresen, júli. 11ig kell majd csatolni az érettségi biz. másolatát, abból majd kiderülnek az eredmények
-
"5.választott tárgy: az bármilyen tárgy legyen, amit legalább 2 évig tanultam, és lehetőleg mind2 évben 5öst kaptam? pl tesi?
A 12.es évvégiket nem tudom, ezeket csatolni kell majd jun11 ig?":
igen
"A felvételi tájékoztatóban hol van benne hogy az adott egyetem a félévi/évvégi jegyet kéri e 12.ben?":
felvételi intézményenkénti feltételei.. részben iskola/felvételi pontok számítása/hozott pontok: ha nincs odaírva, hogy a "jelentkezés évében érettségizők ... 12. évfolyamon FÉLÉVKOR kapott osztályzatai..." -
"3.értesítési cím, név csak akkor ha nem egyezik a fenti cimmel?":
válasz: igen -
Mondtam az alternatíváim, bár lehet nem lesz belőle semmi:S