29454
| N | AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK. NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK. | N |
-
Miért, ha nem lenne összepárosítva, akkor nem kéne megtanulni az összeset? :D -
Cnut #10909 Nálunk nem adják ki :( -
Közben megoldottam a problémámat, köszönöm a "segitség"-eket :) -
hát ha nekem holnap ezt mondják akkor lincselés lesz -
középszintű tételeket a vizsgáztató tanár rakja össze mindenhol, de elvileg nem adhatják ki a diákoknak a tételcímeket... ezt általában nem tartja be senki nálunk(A - B tételeket kiadják, de hogy meik meikkel lesz párosítva, azt nem tudhatjuk, így rákényszerülünk, h az összes tételt megtanuljuk.. de szerintem ez így elég korrekt), de azért akadnak aljas kivételek.. ("nem adhatom ki, törvény tiltja... " + ilyenek)
-
azt tudom hogy a többi tárgyból igen, de infóból is? megkérdezem akkor a tanárokat.. -
Cnut #10904 Én is úgy tudom... -
középszinten nem az iskolák adják ki a tételeket? -
Cnut #10902 Ez. -
nos, az emelt 50 tétel megvan, de középre megyek infóból. arra ha jol tudom 25 tétel kell. ez az emelt első fele? vagy más tételek? nincs meg valakinek? -
ez az a szép 13 megás file ? :] -
ja, értem, akkor jó.....Remélem, hogy akkor lesz valaki, aki tud segiteni... -
nem azt nem lehet itt keresni. az még múlt évről maradt, amikor érettségi előtt mindenki a kiszivárgott tételeket kereste itt. -
Mondjuk látom, hogy ne nagyon keressen az ember itt ilyesmit, de csak olyantól tudom ezt kérni, akinek esetleg megvan... -
Nincsen köztetek valaki aki erről az oldalról leszedte már a kidolgozott töri emelt szóbeli tételeket? Innen kellene leszednem, de nem működik az oldal...Aki leszedte innen, az nem tudna nekem segiteni?? Fontos lenne... -
Cnut #10895 http://www.om.hu/jogtar.php?docid=a0200040.om&f=1 -
a részletes érettségi vizsgakövetelményeket honnan szedhetem le? -
k akkor nm is töröm magam. Remélem jól döntöttem. -
Nem. Azt is feb 15ig kellett eldönteni. -
ez a vonat már elment. sose fogom megtudni miről beszéltél, de remélm jól töltöttem ki. [smile]
azt, h miből mész éreccségizni már nem lehet változtatni ugye ? -
érettségi eredményeknél -
Ne rajtam vezesse le a helpdeskes picsa a haragát. Nekem kurvára mindegy, hogy utolsó napon cisnálom, mert baromira nem kell sorbanállnom :P -
ilyen pipa hol van ? én is tavaly váltottam ki. -
Én is felvi.hu-t nézegetem, és csak nevetek azokon akik az utolsó pillanatra hagytak mindent:P:) Meg jó sok türelmetlen paraszt is feltűnt. Egyszer-kétszer már felhúzták a helpdesket:) -
Egyébként nem tudja valaki, hogyha tavaly kiváltottam a nyelvvizsgával az emeltszintűt, akkor mindenképpen be kell pipálnom az e-felvin azt, hogy nem számítható be a felvételimbe? -
felvi-s infósok milyen parasztok.
Kérdeztem valamit, jön a valász, erre csupa mellébeszélés. Újra rákérdeztem, erre lekezelő módon ír egy olyat, hogy "az én levelem is magyarul volt ,tehát tudnom kéne értelmezni" pff totál másra válaszolt.... -
a műszaki irányba továbbtanulók száma több lesz sztem, lassan kimerül az a nagy lendület, ami a rendszerváltás után jött, hogy mindenki eladni akart, túltermeljük magunkat. -
azt is elképzelhetőnek tartom, h műszaki irányba többen jelentkeznek, és egy-két hlyen nőni fog, de az szerintem szinte biztos, h legtöbb helyen csökkenni fog, mert a tavalyinál egyszerűn nem lehet magasabb.
hozzáteszem ezt senki ne vegye mérvadónak. csak az én agyszüleményem. -
Én is így gondolom, ezért feleslegesnek érzem az emelt matekot. bár hozzáteszem elég kiszámíthatatlan idén, mert egyik az amit te mondtál, meg az is csökkenti a pontokat majd, ami a #10846-ba van leírva. ugyanakkor bp-en pl. a legtöbb helyen kissebb a keretszám, ez növeli a pontokat. és ha jól tudom a OM igyekszik lejebb szorítani a ponthatárokat, amit még az érettségi nehezítésével lehet elérni. ergo nekem fingom sincs hogy, mi lesz.. dde remélem felvesznek :D -
mustar #10881 Én is pont oda jelentkezek, és én is most teszek majd nyelvvizsgát (telc). Mennyi lesz a ponthatár kb? Növekedik- csökken? -
igen? ez biztos? nem kell megvarni a kemenyfedelest a szammal? -
hat nem nulla, nem idegen a nyelv, annyira, foltokban tudok dolgokat. tudok passzivot kepezni, de nem tudok ragozni, tudok mult idoben utalgatni ide oda, de nem tudom a nevmasokat rendesen. telc es goethe kozott mekkora a szintkulonbseg? azt hallottam goethe is konnyu. -
Sőt ha azt vesszük, és mondjuk 130 ponttal számolunk, akkor bőven elég, ha kb 50%ra írod, vagy mittomén mennyire. -
Szerintem simán. Szerintem még csökkenni is fognak kicsit a ponthatárok, mert ugye a főiskola gyakorlatilag ugyanazt tanítja ugyannyi időben, mint az egyetem, és mindkettőből lehet tovább menni MSCre ezért nincs az, hogy jajj csak egyetemet jelölök be, mert annak van csak értéke. Jobban szétoszlanak majd az emberek az intézmények közt. -
kösz:) -
Kell kérni egy igazolást a telctől, hogy tényleg megvan, és azt elküldeni. -
szerintetek BME-gépészre elég 2 közép + 1 nyv ? tavaly 111 volt a ponthatár.. ha minden igaz 127et könnyen be tudok gyűjteni. -
egy gyors kérdés: ha most gyorsan jelentkezek valamelyik nyelvvizsgára (telc-re gondoltam :), és pl. nem jön meg a nyelvvizsgám, de már lehet tudni, h megvan, akor van rá mód, hogy tudassam a OFIK-al ? -
elég, ha 90%os lesz. -
+matek emelt=141
ennyiről indulok, de messze nem lesz a matekom 100% pl, és a szar évvégiek miatt duplázni is fogok valoszinüleg. infot meg még el se kezdtem tanulni (word és társai)