29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• 2XP
    Így utólag, tényleg hülye voltam :/
  • 2XP
    Azok azért csak jobban fogknak érdekelni mint az irodalom... Arról nem is beszélve, hogy értelme is több lesz. Soha nem a tanulással volt bajom, csak azzal, hogy minek töltsem olyannal az időm, amire nincs szükségem és nem is érdekel.
  • [HUN]PAStheLoD
    nembaj .. reméljük idén is mókázhatunk megint egy kicsit :]

s a végén nyilvánosan felkoncolják MB-t :D
  • hmhm
    Az alcím egy kicsit aktualitását vesztette :)
  • [HUN]PAStheLoD
    igen . nem .. az kizárt dolog , mer' nem tudom ;]

miből mész és milyen szinten ?

/me matek info extra deepthroat .. a többi meg "csak" alap :C
  • iko
    érettségi.. hehe .. nekem is most lesz... tök buli... hehe
  • [HUN]PAStheLoD
    loál ,, mindenből 5ös voltál ? És közben mikor vettél levegőt? :)
  • [HUN]PAStheLoD
    Akkor is, nehogy' má' egy bőcsész ugasson be .. fasz0m! ^-^
  • [HUN]PAStheLoD
    Eh, ne is emlegesd azt a mellékletet. Katasztrofálisan érthetetlenül sikerült felcimkézniük a legtöbb táblázatot. Persze, ha kibogarászta valaki, akkor nagyon tanulságos tudott lenni..

Magyart meg tényleg szard le .. mi is ezt tesszük.
    Írásbelin érvelő szöveg [józan ésszel min. 2es] szóbelire meg 1-2 nap átolvasni ~24 tételt. .

A mi magyar tanárunk , emellett osztálylóf4sz is, kéri a nem-érettségi-tétel részeket is, viszont le vagyunk maradva mint a p!cs4. Ezt rakd össze..
  • Sadist
    Nyugi, egyetemen/főiskolán jóval több délutánod is el fog menni a vizsgákra tanulással. Feltéve, hogy nem akarsz megbukni.
  • 2XP
    Tudom, de 11 évig mindig 5ös voltam mindeből, nem akarom az utolsó 2 hónappal tönkretenni ezt. Bár ezzel meg a felvételimet kockáztatom. Nem vmi jó helyzet :(
  • grizzly21
    ugyanmár az irodalom kamu, nem kell vele foglalkozni..ha hülye a tanárod akkor duplázol, és kész, de amugy se vesztesz 1-2vel szarabb jegy miatt sok pontot
  • 2XP
    HVG diplomamellékletében volt, hogy szinte egyik országban sem egyezik meg a rendszer, így az átjárhatóság nem igazán nőtt meg. Később lehet, hogy ezek közeledni fognak, de akkor is nagy hiba volt így elsietni a bevezetést, semmi hasznunk nem származott belőle.
  • 2XP
    Hogy őszinte legyek nem igazán tudom mi van emelt magyaron, mert soha sem fordult meg bennem, hogy emeltet tegyek belőle. De a tanárunk szerint (aki kijelentette ezt) ez azt jelenti, hogy a könyvet szó szerint kell tudni.

A másik, hogy én utálom, ha kijeölik nekem mit mikorra tanuljak meg. Legalább érettségire adhatnánk annnyi önállóságot, hogy saját magam készüljek fel rá. A kedves magyartanárom meg kitalálta, hogy feleltetni fog a tételekből. Na jó, de ez neki nem elég, tehát nemcsak a tételt, hanem az egész témakört kell tudni (pl. Ady végig, minden kisbetűs résszel). És minden héten újat ad fel. Aztán ott a nyelvtan, arra is minden héten 2 tételt kell kidolgozni, aztán megtanulni, de ez sem elég neki. Megvetettet velünk egy 2e ft-os könyvet (állítom jutalékot kapnak érte a tanárok, mert mindegyik halálra dícsérte), amiből minden hétre meg kell csinélni egy feladatsort + ki kell dolgozni egy érvelést. Na meg persze haladunk továbbb a tananyaggal. Hát ez így kb. 3 délutánomat veszi el. A legszebb pedig, hogy töri és matek a felvételi tárgyam, amire eddig szinte semmi időm nem jutott. Pedig 80% fölött kell mindkettőt megírnom, ráadásul a matekot emelten.
  • [HUN]PAStheLoD
    Mi a gonda "Bolognázással"? Jobb lenne, ha nem lenne EU kompatibilis oktatásunk EU tagként? (lol..) Plusz gondolj bele, hogy mennyien hagyják ott az egyetemet 3-4 év után .. most ők legalább egy papírt is kapnak, nem feleslegesen költött rájuk állambácsi sokszázezer pénzt!
  • [HUN]PAStheLoD
    Az évvég 5-ös abszolút nem függ össze az érettségi követelménnyel. Ami elég nagy baj önmagában is. És igen, az alap tananyag bővebb, mint a középszint...
  • Balo
    Szerintem azért két év végi jegyben nagyságrendekkel több munka van, szóval én megkérdőjelezném, hogy egy "öltönyös" dolgozattal kiváltható. Ráadásul amint néztem, a középszintű érettségi nem tűnik valami nehéznek, szóval nem értem mért kell tudni emelt szinten, ha valakinek nem ez a célja.

Tudom, diákként nehéz valamit elérni, de szerintem benne van az ikola tanrendjében a követelmény, és nem hinnám, hogy az emelt szint lenne...
  • Cnut
    Mit nem engedsz ha diák vagy? Nálunk is az van, hogyha ötöst akarsz akkor emelt szinten kell tudnod, de ha eddig nem voltál 5-ös akkor elvből a max 4es lehet. A nem érettségi tantárgyakból is!
  • HoTDoG
    Ez is egy meglátás.
    A régi rendszerben nem lehetett rossz napod? Sőt ott még a felvételin is lehetett rossz napod.
    Akkor ott vannak azok, akiket 4 éven át szivatnak a tanárok, és nem a tudásuknak megfelelő jegyeket kapják. A rossz jegyeket egy jó érettségivel és pontduplázással orvosolni tudják.
    Ez az új rendszer azoknak is több esélyt ad, akiknek későn nőtt be a feje lágya, és pl. az utolsó évben jönnek rá, h milyen fontos is a tanulás, ami nem azt jelenti, h buták, mert mégis összehoztak az uccsó 1-2 évben két nyelvvizsgát és úgy felkészültek az érettségire, h megírták 90% felett.
    Úgyhogy sztem annyira nem vészes ez az érettségi / bár idén tutira sokkal nehezebb lesz :( /, inkább a Bolognázással van a gond.
  • 2XP
    Aha, akkor beszéj az irodalomtanárommal. Szerinte aki 5-öst akar év végén, annak az anyagot emelt szinten kell tudnia.
  • Balo
    Emelt szinten nem kérhetnek számon szerintem, én nem engedném. Ez veled fordult elő?
  • [HUN]PAStheLoD
    thx!
  • [HUN]PAStheLoD
    Azé' van A meg B tételsor, mert szokott lenni több vizsga nap, és egyik nap az A-t másik nap a B-t tolják be.. de ez igazából szóbelin lófaszt se számít. Inkább írásbelin, ott is volt/van, hogy valaki később írja mondjuk a matekot, mint a többiek [pl. orvosi igazolás] és akkor értelem szerűen nem azt kapja.

btw, a tévedés jogát fenttartom..

• Cnut
    És aktől meg erősebb suliban minden tárgyat emelt szinten kérnek számon, nagy nehezen összeszed mindből 4est évvégén és semmi esélye nincs bekerülni ezzel az jobb?
  • Balo
    AZ érettségi nincs elkúrva, mindig is a tudást értékelték. A pontrendszer van elkúrva, mert olyannak is lehet maximumpontja aki az utolsó évében megcsinál két nyelvvizsgát, és ír egy 90%-os érettségit. Az meg nem jut be aki 11-12 o.-ban közel kitűnő volt, és az érettségit elszúrta (rossz napja volt). Mondjuk én még nem vagyok érintett, de ha ez lesz... :@:@:@
  • akyyy
    régen teljesen más volt az éreccségi, most szépen el van kúúva az egész, szíjuk a gázt ezerrel!
  • grizzly21
    apám mesélte..régen!=2éve
  • I.C.ram
    Régen se volt így. Mindig tudni kellett a tételpárok mindkét oldalát.

Általában úgy van, hogy pl törinél 1 magyar, és 1 külföldi tétel. Földrazjnál 1 természetföldrajz 1 társdalomföldrajz.
  • grizzly21
    régen ugy volt, akkor meg valoban szart sem ér ha tudod a párját
  • LiPTON
    nem érted
  • Sadist
    Aszitted, mi? :D
  • I.C.ram
    A nagy faszt! :D
  • grizzly21
    az más..akkor én nem értem, ugy tudtam hogy azért van 2 hogy abbol 1et választasz
  • I.C.ram
    Még mindig nem értem. Ha húzol egy tételt, akkor azon van egy A meg B. Arról MINDKETTŐT, ISMÉTLEM MINDKETTŐT kérdezni fogják. Magyarul, ha csak az egyiket mondod az 3as max.
  • grizzly21
    ha párositva vannak, akkor az azt jelenti hogy huzol egy számot, ahhoz 2 tétel tartozik. ha tudod a párokat előre akkor értelemszerűen csak a felét kell megtanulnod, mindegyik párból 1-et.
  • I.C.ram
    Nem értem miért lenne elég a felét tudni? Az csak max 3as lehet. Vagy ti erre utaztok? :D
  • LiPTON
    itt megtalálod
  • [HUN]PAStheLoD
    tényleg emelt info tételek, ohh elnézést , témakörök , fent vannak már valahol? :)
  • LiPTON
    h ha 1iket jobban tod, akkor nem nézed át annyira a másikat, de mondjuk ha nem tod, meik meiknek a párja, akkor lehet olyan, h egyikről sincs fingod sem.. és az elég ciki
  • grizzly21
    ha tudják a párokat akkkor a felét elég megtanulni..