29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• ffxi
    Elvileg egy hét múlva küldik az adat egyeztetés?
  • Sadist
    PowerCalc for Windows XP
    .bmp-be ki lehet exportálni a képet, utána oda illeszted be, ahova akarod.
  • TomBond
    Lehet hogy OFF, de volna egy kérdésem. Ismertek olyan programot ami tud mondjuk koordináta rendszert rajzolni. Az külön jó volna ha a World-be is be lehetne illeszteni a művet.
  • akyyy
    inkább olvasom a blikket mint magyar hírlapot:OOO
  • Sadist
    Mert ha az önéletrajzod mellé csatolod a bizonyítványod fénymásolatát és látják, hogy a Pitman szerepel rajta, akkor azonnal tudják, hogy kb. milyen szintű a nyelvtudásod. Míg ugyanezt egy magyar nyelvvizsgáról nem lehet elmondani.
  • grizzly21
    külföldön minek jó ha elismerik? ezt sose értettem, ott a gyakorlati tudás számit nem az hogy van egy papirod..
    egyébként jó a kokárdád!
  • Sadist
    Tök jó, hogy egész Európában elismerik, kivéve itthon (nekem is ilyen nyelvvizsgám van). Pedig nem lehet rá azt mondani, hogy olyan gagyi, mint a TELC (legalábbis amikor én voltam vizsgázni, akkor még nem így volt). Direkt azért választottam ezt, mert külföldön és itthon is elismerik (elismerték)...
  • Sekler
    köszi
  • Dichter
    Majd most mennek TELC-re, akiknek kell a plusszpont.
  • Dzsini
    Pitman Nyelvvizsga - erről ugye tud mindenki?
  • LiPTON
    feladatok, megoldások
  • Sekler
    hello, nem tudná nekem valaki megmondani hol tudom a tavalyi üzleti gazdaságtan irásbelit leszedni, ha jól tudom azért ez már nem titkos, tanárom adott belőle házt de elhagytam a lapomat
  • [HUN]PAStheLoD
    bazmeg késő volt , sry
    regisztereket akartam írni .. fel se tűnt :D:D:D
  • Sadist
    kit szeret a regi?
  • [HUN]PAStheLoD
    btw, viszek magammal egy gyógygépet is azt csá ^-^
  • [HUN]PAStheLoD
    mért ne engednék? Nem "programozható" nincsenek direktben hozzáférhető regiszereti .. stb.
  • [HUN]PAStheLoD
    ehehe .. nekem még ennél is dúúrvább van, de tényleg jól jött már párszor, hogy nem kellett fejben/papíron számolni a hatódal hosszú integrálokat .. és persze nem programozható ;>
  • Sadist
    Nekünk van egy rohadt régi számológépünk, 1 soros kijelzővel, de már azon is lehetett használni zárójeleket, csak nem láttad, hogy hanyadikat teszed :D Meg persze ha egy rohadt hosszú számolásban valamit elcsesztél, akkor lehetett újra bepötyögni az egészet A mostani gépekkel legalább vissza tudsz lépkedni és kijavítani a hibás részt.
  • Easy Rider
    hehe, most tuti lehet használni már ezeket a kütyüket ;) de akkoris mekkora lol volt... :_)
  • Dichter
    Énsem értettem. Lehet a tanárok túl scientifikusnak tartották. Bár mondom, jópár ember azzal ment át. Mellesleg most így a hsz írása közben esett le, hogy esetleg azért nem, mert azokkal már lehetett zárójelezni, meg ismerték a műveleti sorrendet. Ki tudja. De ha most nem így van, akkor tárgytalan :)
  • Easy Rider
    lol, és miért nem lehetett 2 sorba író gép??? :D:D

[neméti :O]
  • Dichter
    Nem tuti, de nálunk a régi rendszerben nem lehetett olyan számológép nálad, ami már 2 sorba tudott írni. Persze senki nem ellenőrizte le, de azért tényleg kérdezz meg egy matektanárt.
  • Easy Rider
    megkérdeztem, biztos forrásból tudom, h engedik használni, és ahogy sadist mondta, csak függvényábrázolót nem lehet használni...
  • Sekler
    áhh köszi, akkor azt mondjátok hogy valszeg lehet, nagy kő... de persez azért megkérdek még hivatalos szervet is, bár aki nem ismeri a tipusokat nem is hiszem hogy nagyon tudná hogy melyik mit tud. pl a matek tanárom se tudta.
  • Sadist
    Ami tud sin, cos, tan, faktoriális, logaritmus, tört számolást, azt általában engedik, ugyanúgy ahogy négyjegyű függvénytáblázatot is. Ezeknél a feladatoknál úgysem a számoláson van a hangsúly, hanem a mögötte lévő elméleten. Olyanokat nem engednek, amik pl. tudnak függvényt ábrázolni, vagy magasabb szintű matematikai műveleteket számolni (pl. integrálás, deriválás).
  • Easy Rider
    simán, csak grafikus megjelnítést tudót nem lehet sztem, de ezzel tudsz logaritmust is, ahogy látom ,de nehogy használd, mert nulla ponto éreccségin :P
  • LiPTON
    nekem gyanús, h lehet.. de biztosabb, h ha +kérded a tanárod
  • Sekler
    igen hülyeség volt leirni a tipusát ha már képet rakok be! kérlek mondjátok hogy lehet hazsnálni!!!
  • Sekler
    sziasztok nekem egy fontos kérdésem lenne, remélem nem cska számomra, szóval ha jól tudom érettségin csak NEM programozható számológépet lehet használni? ez most mit jelent? szubjektiven müködik? vagy meg van adva valahol hogy milyen müveleteket nem tudhat végrehajtani?
    nekem egy, szerintem egész komoly számológépem van, CASIO fx-82es ha valakinek mond valamit, az is oda van irva hogy scientific calculator de sztem ezt szitne minde számológépre ráirják
  • TomBond
    Köszönöm mindenkinek aki segített!
    Dichter!
    Ha elolvastad volna az első hozzászólásomat - miszerint "Nem tud valaki egy linket ahonnan tudnék hozzá anyagot szerezni?" - akkor tudhadnád hogy nem azt kértem hogy valaki írja meg helyettem hanem csak anyaggyűjtő helyet kerestem!
    A másik pedig amit Cnut észrevett Te pedig nem "kézzel írott" tehát semmire se megyek a ctrl+c ctrl+v-vel!

Azért mindenkinek még egyszer köszönöm!
  • Cnut
    Kézzel írott kell legyen azt írta :D Tanárok már nem olyanok mint régen...
  • [HUN]PAStheLoD
    és jut eszembe, adtak hozzá valami CD-t is ^-^
  • [HUN]PAStheLoD
    hát , végül is csak be kell scannelni és utána OCR .. aztán lehet ;]
  • Dichter
    De a HVG-t nem lehet ctrl+c, ctrl+v-zni :C
  • [HUN]PAStheLoD
    rendszerváltástól "napjainkig"
    újságcikkek .. pl. könyvtárban a régi újságokból .. HVG-nek van egy jó kis melléklete, ami azt hiszem az újság egyik szép kerek születésnapjára készült, abban jól össze van foglalva a dolog.
  • Cnut
    Ez persze TomBond-nak ment
  • Cnut
    1988 - megszülettem
    1990 - első évem az oviban (ősztől)
    1994 - első évem a suliban
    2002 - eslő évem a gimnáziumomban

és akkor ezekről 1-1 oldal

Na, de van egy olyan könyv hogy Magyarország krónikája, azt javaslom és akkor nem kell napokat a rosszagú könyvtárban tölteni.
  • TomBond
    Sajnos nem tudok pontosítani ez van feladva (gondolom nem segítség hogy minimum 4 kézzel írott oldal)
    Köszi megnézem
  • LiPTON
    Mo. 1988-2002? kicsit pontosabban nem lehetne? kezdésnek itt keresgélj
  • TomBond
    Gondoltam segítetek és nem kell napokig a könyvtárban kotorászni.
    Segítséget kértem nem ba**ogatást.
    Azért köszi.