29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• TomBond
    Jó nektek akik még jártok suliba. Mi már csak vizsgázni megyünk be (évvégi vizsga + érettségi). Ráadásul tegnap kiderült hogy minden tárgyból (irodalom, nyelvtan, töri, fizika, kémia, matek) érettségi rendszerben fogjuk megcsinálni az évvégi vizsgát. Ez kb azt jelenti hogy mostantól május első hetéig tantárgyanként 20 tételt kéne megtanulni (persze közben lesznek az írásbeli vizsgák). Ugyhogy hajrá!!!
  • I.C.ram
    én még nem... ti kaptatok már?
  • [HUN]PAStheLoD
    igaz is.. kaptatok már levelet OKÉV-től? hogy hova kell menni vizsgázni ?
    [bocs, ha már volt róla szó lentebb, nem olvastam :]
  • 2XP
    Egy közép meg egy felős is elég + az emelt érettségi :) A 24 pont így is megvan (többet sajnos nem adnak).
  • [HUN]PAStheLoD
    140 pont kell .. akkor 2 felsőfok, meg emelt 1 emelt szint.. és hajrá :) amúgy 140 pontra kár tanulni , oda tudni kell ;]
  • [HUN]PAStheLoD
    hogy a manóba ne kéne .. ott a követelmény, abban is benne vannak az évszámok.
  • [HUN]PAStheLoD
    tanítási napokat számolom, mindössze :)

hisz a melyik nap 5-nél több feles lemegy, az nem ér :D
  • TomBond
    Nekem megvan mert mi is abból írunk (sajnos csak papíron). Engem a megoldó érdekelne.
  • grizzly21
    jó, ebbe ne menjünk bele..szerintem ezgy infos is el tudja magyarázni hogy mit lehet és mit nem lehet megcsinálni
  • Sadist
    Erre van a gazdinfós, hogy elmagyarázza a csak közgázhoz értőnek, hogy nem minden úgy van az informatikában, ahogy ők azt elképzelik.
  • grizzly21
    finom kis példa sor
    http://matek.fazekas.hu/portal/erettsegi/emelt/index.html
    nyami
  • grizzly21
    ez abszolut igy van..sajnos tapasztaltam is ilyet, meg hallottam is:S
  • Dichter
    Szerinted -.-
  • Sadist
    Na ilyenből születnek a legnagyobb hülyeségek, amikor valaki olyan mondja meg, hogy mit kéne csinálni, akinek fogalma sincs róla, hogy egyáltalán megvalósítható-e.
  • grizzly21
    Van benne igazság, de szerintem nem igy van. Ilyen esetben konkrétan fognak adni egy tervezetet, amit neked meg kell valositanod. Szerintem legalábbis.
    ugyanis ha szabadságot adnak azzal hibalehetőséget is
  • Dichter
    Akkor megpróbálom példába önteni. Ha megkeres egy cég, és aztmondja írj nekik egy könyvelő programot, akármennyire is jó programozó vagy, nem tudod megírni, mert azt sem tudod mi a különbség 2 ÁFA közt. Na ez az amivel több egy gazdasági informatikus.
  • grizzly21
    hát már voltak kisebb munkáim, és ott egyáltalán nem én határoztam hogy milyen legyen a készülö program, a baj az, hogy aki meghatározta az nemigazán értett a témához..
    Mindegy, nem vagyok tapasztalt, csak kicsit komolytalannak tünik nekem, ezt azért az is mutatja hogy akinek van 1 középfoku nyelvvizsgája az már 134 ponttal gyakorlatilag fel van véve rá...ez azért nem nagy szint.
    Én pl ezért sem jelöltem meg-pedig csábito volt egy 'ingyen'szak.
  • Balo
    2-höz jól érteni?:)
  • Dichter
    Ha te mondod... Olyan tapasztalt vagy.
  • grizzly21
    :DD
    a gazdasághoz üzleti érzék kell szerintem, programot megirni kell tudni, ugyis más mondja hogy ird meg.
    Ha meg a gazdasághoz ért valaki, akkor fölösleges infohoz értenie...arra ott van más.
    Szerintem ez ilyen szaktalan szak..csak ugy van hogy legyen. 1 dologhoz kell jol érteni, nem sokhoz szarul
  • Dichter
    Nyilván.
    A gazdasági infós biztos kevesebbet ért az informatikához, és többet a gazdasághoz.
  • Balo
    "A gazdasági infós meg ért mindkettőhöz."
    azért nem mindegy milyen szinten...
  • Dichter
    Az átlag infós (BME pl) nem ért a gazdasághoz, csak nagyon alapszinten. A gazdasági infós meg ért mindkettőhöz.
  • Balo
    Azért nem szeretem az ilyen szövegeket, mert nagyon általánosak. Nincs bennük sok konkrétum szvsz.:)
    Pl.: "Az asztalosok képesek faipari alapanyagokkal különböző esztétika tárgyak létrezozására, és azok menedzselésére."
    "Az asztalosok székeket csinálnak, ha rossz, megjavítják."
  • Sadist
    "A képzés célja a gazdaságinformatikusok képzése, akik képesek az információs társadalom feltétel- és értékrendszerében a valós üzleti folyamatok, a folyamatokban rejlő problémák megértésére és megoldására, az értékteremtő folyamatokat támogató informatikai feladatok menedzselésére, az információtechnológia korszerű lehetőségeit kihasználva a szervezetek tudásbázisának és üzleti intelligenciájának a növelésére, az infokommunikációs folyamatok és technológiák együttműködésen alapuló modellezésére, folyamatok szabályozására és tervezésére, a problémák feltárására, a problématér definiálására, alkalmazások fejlesztésére, működtetésére és a működés elvárt minőségnek megfelelő felügyeletére, továbbá kellő mélységű elméleti ismeretekkel rendelkeznek a képzés második ciklusban történő folytatásához."
  • grizzly21
    az már közelebb lehett az igazsághoz
  • Balo
    Szerintem programokakl tőzsdei árfolyamokat elemeznek, és megpróbálják előrevetíteni azokat. Valamint kideríteni, hogy hogyan reagál a piac bizonyos eseményekre.
  • grizzly21
    nagy cégeknek jo programozok irnak programot, nem gazdaságinformatikusok:)
  • Sadist
    Mi ugyanmár?
  • grizzly21
    ugyanmár..
  • grizzly21
    na az az ami nem érdekel
  • Sadist
    Nagy cégeknek írja a programokat, hogy több legyen a profit.
  • Easy Rider
    azért nem igy van ahogy gondolod, keményen van ott is pénzügy- és számvitel!
  • j0nNyKa
    kiraly. :DD
  • grizzly21
    számolja a krumplikat.
    meg mondjuk csinál honlapot pista bá paprikafüldjének
    nemtom:DD
  • I.C.ram
    20 nap hátra... majdnem 3 hét... mi a faszról beszélsz? :D
  • Easy Rider
    jól kereső családapa ^^
  • Easy Rider
    legalább eggyel kevesebb vetélytárs
  • j0nNyKa
    gazdasaginfosbol mi lesz ha nagy lesz ? :]
  • grizzly21
    gondoltam, h megjelölök egy gazdaságinformatikusi szakot..141 pontom lett volna oda alapbol az angol miatt..valahogy nem volt kedvem mégse