29454

N
AZ ÉRETTSÉGI TÉTELEKET NE ITT KERESD, MERT ITT NINCSENEK.

NEM IS VOLTAK, NEM IS LESZNEK.

N

• magus
    ha olvastad...
  • magus
    en az ervelesre alapozom, kikapok valami jo temat es megerednek a gondoloataim akkor jo lesz. ha le kell irnom miben kulonbozik az altalam gyulolt koltok tajleirasa akkor lelovom magam.
  • Ottto
    Műelemzés könnyebb szvsz. Nálunk a Krúdy - Szinbád novellákat mondták, hogy erre gyanakszanak. Bárcsak bejönne. Egy novelláról oldalakat lehet írni.
  • lamase
    bánk bánra van esély?
  • Punker
    fogalmam sincs
  • iko
    József Attila
  • szuszi75
    azt gondolod most is esélye van Móricz-nak?
  • lamase
    összehasonlítás nekem nagyon nem megy
  • Punker
    Móricz Barbárok én anno azt írtam, 6 éve volt :)
  • lamase
    móriczot pont az elöbb néztám át:o
  • mukika
    én egy Radnódi - Pilinszky összehasonlításnak nagyon örülnék... bár bármiről tudok írni 2-3 oldalt így belegondolva. magyartól nem parázok.
  • magus
    körülöttem Adyt, Radnótit rebesgettek. Novellákból Móriczot.
  • lamase
    én átnézem kazinczy-t, berzsenyit, katonát, kosztolányit, meg talán babitsot.
  • lamase
    Bessenyei - 195.
  • lamase
    Kazinczy - 175.
    Berzsenyi - 170.
    Katona József - 215.
    Babits - 65.
    Tóth Árpád - 120.
    Kosztolányi - 70.
    Tamási Áron - 40.

Ez így vegyesen a születésének, halálának az évfordulója.
  • ToMMe
    lehetséges hogy idén ismét valami novella lesz az értelmező elemzésben?
  • ibizaaa
    Akkor már Illyés: Bartóka esélyesebb!
  • mrall
    Nos hy! ha jól tudom akkor Nagy László-nál volt Bartókiság és ha bartók év van tán érdemes oda is 1 pillantást vetni!
  • FRee2
    engem is érdekelne ..
  • ibizaaa
    Írd!
  • shad0w
    Hát mondjuk az nem szokott ártani, ha legalább a vers íróját ismered, akkor talán el tudod helyezni térben és időben a verset. Ez mondjuk egy 5ös érettségihez alapvető, de ugyebár akinek csak az a lényeg h ne bukjon meg...
  • shad0w
    írdd, valakit biztos érdekel :)
  • rycool
    amúgy a holnapi magyarra mit tudsz tanulni? úgy is olyan verset kapsz, amit tui nem ismersz, nincs benne a szöveggyűjteményben.
  • lamase
    kigyüjtöttem hogy ki az évfordulós, ha érdekel vkit beírom ide is
  • ozsi
    az jó

utolsó hónapban mi is írtunk 2öt, egyikre 4est , az uccsóra pedig 3/4et kaptam :))) :DD pedig előtte örültem a 2esnek is . majdnem meg is húztak :DDD

majd érettségin meg írok egy 5öst :DDD
  • shad0w
    Nemrég írtunk egy ilyen "próbaérettségit", pontosan így voltam vele, ahogy írod. Persze arra sem tanultam semmit, mivel annyi lehetőség volt, hogy inkább hagytam az egészet a francba. Bevezetésben próbáltam valamit írni a 2 költőről, persze mivel nem sokat tudtam róluk leírtam olyan dolgokat amik szinte minden költőnél "működnek" :) Leírtam, hogy az első vers miről szólhat, mi mit jelképez, miért írhatta a költő, ugyanezt a máodikról, összehasonlítottam, mi hasonló, mi különbség, aztán a befejezésbe írtam vmi összegzést, meg a két költő jelentőségéről vmi habot. Irodalom részre 4est, nyelvtanra meg 5öst kaptam így...
  • ozsi
    összehasonlításnál bevezető, kicsit írok a 2 költőről, ha tudok :DDD
    aztán a hasonlóságokat szépen sorjában, aztán a különbségek szépen sorjában, az 1.ben mit , aztán a 2. mit ír, és a végén 1 kis összegzés
  • iko
    Ja meg választékosan fogalmazz, sok szakszó, idegeneredetű, meg szinonímák tömkelege...
  • ozsi
    én nem azért írtam az msn címet, mert megvannak a tételek !! nincsenek meg és valszeg nem is lesznek !! még a végén küldik rám a rendőröket :DDD
  • ozsi
    230 éve született Berzsenyi Dániel
    2006. május 7. 01:00

1776. május 07-én született Berzsenyi Dániel költő. 1796-tól verseket írt titokban. 1803-ban Kis János evangélikus lelkész fölfedezi benne a költőt, és három művét elküldi Kazinczy Ferencnek. Élete végéig 137 verset írt. Bár gazdag, sikeres földesúr volt, életének igazi értelmét a költészet jelentette. A Magyar Televízió "Magyarok Cselekedetei" című sorozata készített filmetüdöt Berzsenyi Dániel: A táncok című művének felhasználásával. Készítette: Hevér Zoltán, Farkas Zoltán, Kürtössy Csaba, Petróczy András és Wiegmann Alfréd.

• ozsi
    így igaz
  • iko
    Lényeg: fogalmazásnál, ha nem tudsz semmit, akkor válaszd az érvelést, írj rizsát, vedd bele a saját véleményedet (akármi a véleményed a tanár nem vonhat le pontot érte)
    Próbáld a témára ráerőszakolni pár művet amire haloványan emlékszel, legyen benne bekezdés tárgyalás befejezés legyen meg 3 oldal, ügyelj a helyesírásra, meg a külalakra és kaphatsz érte kb. 35 pontot a 60 ból.
    Ha nem tudsz abszolút semmit...
  • magus
    na kezdjunk el tanulni
  • katalány
    Szerintem nem kéne nyilvánosságra hozni az msn cimed, most óvatosnak kéne lennünk.
  • ozsi
    ma bajnok lesz a juve, jövő héten meg sikeres érettségik :D
  • Balo
    Vallással és politikával kapcsolatos témákat ugye nem adhatnak?
  • ozsi
    nem azért adtam meg az msn címem hogy megvannak nekem a tételek, hanem azért, hogyha meglesz valakinek, az legyen szíves, és küldje el nekem is :DDDDD
  • katalány
    Tökéletesen egyetértek veled.
  • katalány
    http://www.hirado.hu/cikk.php?id=114097
  • shad0w
    Egyáltalán mit lehet irodalomra tanulni? Az első, 1 órás részre sztem nem sokat, a szövegből kell kiszűrnöd a válaszokat. A második részben meg 3 óra alatt csak össze lehet hozni vmi értelmeset. Nyilván nem fogok pl én sem ötöst írni, mivel semmit sem készültem az érettségire, de nekem nem is számít sehova a magyar, így mondjuk ha kettes lesz (márpedig ha kettes sem lesz akkor meg sem érdemlem h éljek) akkor az nekem már jó, de igazából nehezen tudom elképzelni, h 3asnál rosszabb legyen. Nekünk irodalomból most fél éven keresztül életrajzokat kellett magolnunk, csak tudnám, h minek, ugyanis rohadtul nem kérik sehol, középszinten. Érvelést nem választok mert ahhoz kéne alapvető irodalom ismeret, ha lesz normális szöveg akkor értemezek, ha nem akkor meg összehasonlítok két verset, arról mindenféle tudás nélkül is lehet írni egy csomót, aztán scak találnak valami jót is az irományomban...